שרשור חורים ותהיות
|מיוחדת|

Neta558

New member
שרשור לא הגיוני

כמו כל סדרת מדע בדיוני, גם בגולשים בזמן יש המון דברים שפשוט לא מסתדרים עם עצמם. הסיפור מלא בחורים ובקטעים חסרי הגיון. הבעיה הבסיסית: הם כל פעם גולשים לעולם, שתאורטית יכול להיות שונה לחלוטין מהעולם הקודם. בכל זאת, רוב העולמות דומים מאד זה לזה ולמעשה מבוססים על העולם המקורי (האמיתי). לפי התאוריה שהם הציגו, בלתי אפשרי שזה יקרה מבחינה סטטיסטית. למעשה, אפילו לא אמור להיות כדור ארץ בכל עולם אליו הם מגיעים... אז שרשרו ענינים חסרי הגיון נוספים, כללים או מפרקים מסוימים.

יוֹאב

New member
לי יש אחד!! לי יש אחד!!

היות והעולמות לא התחילו להיות במימד שונה רק באותו הרגע שהם גלשו אליו, אז גם לא ייתכן בכלל שהם יראו את עצמם בעולמות השונים, כי הסיכוי שמשחר ההסטוריה ועד אותו רגע נעשו בדיוק אותם מפגשי ביציות-זרעים וכן הלאה, אלפי דורות,הוא אפסי, במיוחד בתנאי מחיה כל כך שונים והפוכים אחד מהשני.

King Of Kromags

New member
חורים, יש בכל סדרות, לא רק במד"ב.

בוואדי שהעלילה מלאה חורים וקטעים לא הגיוניים. בכל פרק או דו שיח את יכול למצוא משהו "לא הגיוני". הרי ברור לנו שהם תמיד יגלשו לעולם כמו כדור הארץ (אנשים, דשא, שמיים וכו') - אחרת הסדרה הייתה משעממת, לא הגיונית, ופחות מושכת (לדעתי). גם יותר קל לבן-אדם להתחבר למשהו שהוא מכיר, ויודע איך הוא מתנהל. ה"תירוץ" שלהם כביכול הוא שהעולמות הם "חלופיים" (אלטרנטיביים) לעולם שלנו, ולכן גם יש ביניהם דמיון רב. ברור שמבחינה סטטסיסטית הסדרה לא הגיונית, אבל זה דברים בסיסיים בסידרה. זה כמו ש(כמעט) תמיד הטוב מנצח, ולא תראו אף סדרה שבה כל הגיבורים מתים והרוע משתלט על העולם סופית. נכון? אני לא זוכר בקשר לכל-מיני חורים קטנים העלילה, אבל מפריע לי שבעונות האחרונות כל הפרק עוסק בדילמה גדולה, תמיד מגיע המשפט "אנחנו לא נצא מזה בחיים", אבל בשלוש דקות האחרונות של הפרק (או פחות) מגיעים לפתרון הבעיה המוסבכת שהוצגה לנו מתחילת הפרק. פשוט טיפשי.

Neta558

New member
ברור שיהיו חורים...

אני גם לא מצפה שהם פתאום יגלשו לעולם בו אין כוכבי לכת, ימותו והסדרה תגמר
הענין הוא שהסדרה, לפחות בתחילתה, כן נגעה מעט בחלקים המדעיים, ולמעשה גם העלתה שאלות פילוסופיות מאד מענינות, אם בגלוי ואם בסמוי. היו בה לא מעט דיונים בנושאי פיזיקה, רצף מרחב וזמן ואפילו ניסו לבסס אותם על תאוריות מדעיות קיימות בחלקן. אני חושבת שזה דוקא נתן לסדרה נפח מאד שונה ומענין (ולא, אני לא מבינה הרבה בפיזיקה..). כשהסדרה כן עוסקת בשאלות הללו, אבל מתעלמת מאחרות או נותנת להם פתרונות שלא מסתדרים עם שאלות אחרות שמועלות, יש בזה משהו מעט מאכזב.

potash

New member
פתחתי הודעה חדשה בנושא(בטעות)

וגם אני אהבתי את השאלות הפילוסופיות והמדעיות שבסידרה

Lu Tze

New member
מישהו פה קרא את "אמבר"?

סדרת ספרים שבה גם יש יקומים מקבילים, וכל היקומים הם בעצם השתקפות על עולם אחד ולחלק ממי שחי בעולם הזה יש יכולת לנוע בין שאר העולמות. בכל מקרה, יש שם משהו שנוגע לנקודה הזאת, אדם שמגיע לעולם שונה משלו במידה מספקת לא יצליח לשרוד שם (גם את התנאים הפיזיים ישאפשרו את זה, המח שלו לא יהיה מותאם לעולם שפועל על פי חוקים כל כך שונים). אולי גם בטיימר יש כזה מנגנון שמונע מהם להגיע לעולם ששונה משלהם עד לגבול מסויים.

potash

New member
חומר למחשבה

קודם כל היי אני אולג נכון שאים הגולשים יפספסו את הגלישה הם ישארו בעולם הזה ל25 שנה אז למה קווין לא בנה עוד מד זמן למצב כזה? ומה הבעיה שלו לבנות עוד מד זמן במקרה שהם פיספסו את הגלישה בעולמות המפותחים ? תחשבו על זה כל זה נכתב עם כבוד לסידרה

SaberTooth

New member
ועוד באותו הנושא...

אף פעם לא הסבירו למה אם הם יתקעו בעולם ל-29 שנים, הם לא יוכלו להפעיל את הטיימר ידנית. הם עשו את זה בעבר, למשל בעולם הקרח - העולם הראשון שגלשו אליו ובעולם המצרי עם הפירמידה והחיפושית הענקית, אז למה הם לא יכולים להפעיל אותו ידנית במקרה שיתקעו
או למה שלא יכולו לאפס את הטיימר ולגלוש

הדוגמאות שאתם נותנים הן

דוגמאות לפרטים לא ברורים לגבי הסדרה שלעולם לא נדע כי אין עליהם תשובה. תראו, אם קווין היה בונה עוד מד זמן בעולם מפותח במקרה שהם נתקעים או היה מאפס את מד הזמן - מה הייתה הפואנטה של הסדרה? למה הם היו צריכים "לציית" לזמן שהמד זמן מקציב? אותו הדבר לבי העניין של להפעיל אותו ידנית. גם אני תהיתי לא פעם על הנושאים האלה שאתם מעלים, ואני לא חושבת שיש תשובה. ככה פשוט עשו את הסדרה מעניינת והוסיפו עוד פרט שיוצר מתח בסדרה (וזה מתח רציני! תודו שנלחצתם לא פעם שהחבר'ה יפספסו את המערבולת!....). אני חושבת שאלה פשוט שיקולים של התסריטאים ושאין ל"בעיות" האלה תשובה הגיונית לגבי הסדרה. פשוט נקבל את התסריט ככה ונגיד תודה שהוא כזה מעולה למרות הפרטים האלה.

Plok2

New member
כשהם גלשו ידנית לעולם הקרח

כשהם גלשו ידנית לעולם הקרח הם איבדו את הקורדינטות לעולם המקורי... ובאמת אחר כך כשהם כבר איבדו את הקורדינטות אין מניעה להפעיל ידנית, אולי הם פתאום לא יכלו? זה הרי מדע בדיוני. קחו למשל מסע בזמן, יש את הסדרה "שבעה ימים" הוא חוזר בזמן, אבל מה קורה לדמות שלו שקיימת כבר באותו עבר? לא רואים אפילו פעם אחת את החברים שלו עם פרנק(החוזר בזמן) שבעבר אחרי שהוא חוזר.

SaberTooth

New member
בקשר לשבעה ימים, לא ממש הבנתי...

אני חושב שהם הסבירו פעם בשבעה ימים למה פרנק לא פוגש את עצמו מהעבר, אם לזה התכוונת.

Starling

New member
הוא לא פוגש את עצמו מהעבר כי

פרנק מהעתיד ופרנק מהעבר מתאחדים איכשהוא.. או משהו כזה..

Lockergnomie

New member
אתה צודק בהחלט

אחרי הכל רוצים לעשות את הסדרה ליותר מעניינת ומותחת. והאמת לא פעם אמרו כי כשמפעילים את מד הזמן ידנית אז קוראים המון תסביכים ומאבדים קורדינציות וכו'...

Lockergnomie

New member
מצטערת..:)

אני עוד לא מכירה את כל חברי הפורום...:) בכל מקרה הנה עוד דבר לא הגיוני.. תתפלאו או לא, אבל חורי התולעת האלה קיימים במציאות! כן כן..!!! למדענים יש תיאוריה כי הם באמת מובילים לייקום מקביל אבל אי אפשר בכלל להוכיח את זה כי הם בגודל מיקרוסקופי... אבל זה היה רעיון גדול להישתמש בתיאוריה הזאת ולהפוך אותה לסדרה גאונית כשזאת!!!

הרבה ממדע בידיוני מבוסס על קצת../images/Emo117.gif

אמת. כמה זמן מדענים עובדים באמת על הקטע של יקומים מקבילים. עד היום עוד לא יודעים אבל בדיוק כמו שחייזרים שנוי במחלוקת כך גם מימדים מקבילים. אני מאמינה שיום אחד מישהוא כן יעלה על זה ואני דווקא כן חושבת שקיימים יקומים מקבילים.

neta18

New member
משהו להוסיף...

אני לא יודעת מה להגיב על נכונות התקיימותם של "חורי תולעת" במציאות, גם אם גודלם מיקרוסקופי, אבל אני כן יודעת שקיימות תאוריות רבות בנושא, ושיש עוד סדרות שהשתמשו ב"חור התולעת" המסתורי בצורה אחרת... כמו למשל בסדרה שמשודרת בלווין ושמה "פארסקייפ" (יש להוסיף שלא שינו את שמה של התוכניות או עיברתו אותו, אבל כבר דנו בנושא...) בכל מקרה בסדרה ההיא "חור התולעת" משמש כמעבר מהיר ביותר בין מקומות, מן שער שמעביר אותך מרחק שנות אור בשניות, אז קיימת גם תאוריה כזאת. דרך אגב גם פארסקייפ היא סדרה לא רעה בכלל , אבל הקונספט שלה שונה לגמרי מסליידרס, למי שמעוניין קיים גם פורום כזה בתפוז...

DviRincewind

New member
אכן חורי תולעת קיימים בתיאוריה

כל המדע שמאחורי גולשים בזמן מבוסס על תיאוריות אמיתיות. אחת הבעיות העיקריות במימוש חורי תולעת, שלעומת המדענים שלנו, קווין פתר, היא הלחץ העצום שמופעל בתוך חור התולעת. אפשר להגיד שבעצם ה"קירות" של חור התולעת שואפים כל הזמן לסגור אותו חזרה. כדי להשאיר את חור התולעת פתוח וגדול, יש צורך בשימוש במסה שנקראת מסה אקזוטית (אם זכרוני אינו מטעני). על כדור הארץ (שלנו
) עדיין לא מצאנו שום חומר כזה, אבל קווין כן

Hamall

New member
המממ....

גם בעולם שהם היו עם צרעות עכביש הם זירזו את הטיימר והגיעו לעולם של ההיפים...

למעלה