שרשור חורים ותהיות
|מיוחדת|

ברינסלי

New member
מציאת מד הזמן החדש בעולם המצרי

באמצע העונה השלישית. ב"צירוף מקרים" מופלא, הוא נמצא ע"י קווין בדיוק לאחר שחבריו ויתרו על חלון הגלישה כדי להישאר ולחפש אותו. מה הסיכוי (סטטיסטית) שבעולם הראשון בו הם (סופסוף!) ממש מפספסים את הגלישה יהיו עוד גולשים? ולמה בסוף הפרק הם היו חייבים להפעיל את המכשיר החדש לפני הזמן המיועד (ובכך להיתקע שוב בגלישה אקראית כמו קודם)? אם אני זוכר נכון, הסכנה לא היתה עד כדי כך רצינית (הם היו לכודים במערות בין חיפושית הזבל לחיילים של הפרעה). לא היה שווה להם יותר להישאר שם עוד זמן, ולנסות למצוא דרך להימלט? גם אם הם היו נתפסים ע"י החיילים, עדיין לא צריכה להיות להם בעיה להימלט (הם כבר ברחו ממצבים קשים יותר בעבר). זה היה עוד סיכוי שלהם לחזור הביתה, אבל לטובת המשך הסדרה לא נתנו להם לנצל אותו...

DviRincewind

New member
השאלה היא...

מה היתה עוזרת להם גלישה לא אקראית? הם היו חוזרים כל פעם לעולם המצרי? מה התועלת בזה?

ronshira

New member
גם לי יש

אם על פי התיאוריה בכל פעם שנעשית בחירה העולם מתפצל לעולמות נוספים, אז לאיזה עולם בדיוק הם רוצים לחזור? הרי מאז שהם התחילו לגלוש, העולם התפצל אלפי פעמים, וישנם אלפי זוגות הורים שמחפשים אותם, שהם כולם ההורים האמיתיים שלהם. מה דעתכם?

ברינסלי

New member
הם מודעים לכך. בגלל זה הדילמה שלהם

התעוררה בכמה הזדמנויות לאורך הסדרה - האם להישאר בעולם שדומה מספיק לעולם הבית ושיכול להציע להם חיים מאושרים.

ברינסלי

New member
הרעיון הזה מופיע גם בתיאורי הפרקים

של הסדרה (ברשת לפחות): גם עולמות שבסדרה היו "בוודאות" עולם הבית מסווגים שם כגרסאות אחרות שלו ("כפיל-עולם-בית" 1,2,3 וכו'). בעצם, נדמה לי שהיו רק שניים כאלה שהיו דומים לחלוטין ונחשבו בוודאות לעולם הבית: העולם שקווין הקוסם שלח אותם אליו בפתיח של העונה השנייה (שהם הסתלקו ממנו בגלל הזמן הקצר עד החלון ובגלל העיתון הסנסציוני), והעולם שנכבש ע"י הקרומאגס בפתיח של העונה הרביעית, בו קווין פגש את אמא שלו ולמד על מוצאו האמיתי.

Calgone

New member
באופן אישי.....

אני תמיד רציתי שיעשו פרק שבו הם מגיעים לעולם אנטי-חומר (עולם בדיוק כמו שלנו רק שכל החלקיקים שמהם עשוי העולם הזה הם באופן מקרי האנטי-חלקיקים של העולם ממנו עשויים הגיבורים) ואז הם פשוט יתאדו וזהו!!

Charmed 4ever.

New member
עכשיו, כשהפורום כבר רווי אנשים

|מיוחדת| אני מניחה שזה הזמן להעלות את החור הגדול והמאוד חשוב לי בסדרה. האם זה באמת היה עולם הבית? מישהי כבר העלתה את זה ששני העולמות העיקריים שנראו כעולם הבית שלהם היו העולם אליו שלח אותם המכשף והעולם שנכבש על ידי הקרומגס. בעולם אליו שלח אותם המכשף - השער תוקן והם עזבו את העולם במהירות. בעולם השני בכלל לא בדקו את השער כי העולם היה מאוכלס בקרומגס. עכשיו, האם הזכירו איפשהו שהעולם השני הוא באמת עולם הבית שלהם? עם השער המתוקן? האם יודעים בודאות שאותה אמא של קווין היא אכן אימו מתחילתה של הסדרה? מי שייתן לי תשובה ודאית על זה אני אסגוד לו לעד.

אי אפשר לדעת בוודאות אבל../images/Emo117.gif

כנראה שכן. כי אם לא אז מה היה כל הקטע הזה? כאילו כל הפואנטה בסוף הזה של הפרק היא שהם בעצם הגיעו הבייתה ובגלל הקטע של השער הם עזבו. הם בכלל לא חשבו שהעולם שלהם ממשיך להשתנות.

ברינסלי

New member
איך שכחתי... היה עולם נוסף, שלישי

שנראה בדיוק כמו עולם הבית - העולם האחרון שבדקו מגי וקווין ב-Exodus, שמגי לא יכלה לנשום בו וקווין הספיק לפגוש את אמא שלו לפני שנאלץ לעזוב כדי להציל את חייה של מגי.

ברינסלי

New member
או שבעצם זה העולם השני... שנכבש

ע"י הקרומאגס בפרק הפתיחה של העונה הרביעית. אלא אם כן נקבל את התיאוריה שהעולמות באמת מתפצלים עם כל שינוי שנעשה בהם.

DviRincewind

New member
אני חושב ש...

בסליידרס הם לא הולכים עם תיאוריית ההתפצלות, אלא עם התיאוריה שהחל מה"בריאה" היה מספר אינסופי של יקומים, כל אחד עם תנאי פתיחה קצת שונים.

nitzan9

New member
אבל רגע, עוד תהיה בקשר לזה..

בפרק עם המכשף, כשהם כביכול מגיעים לעולם שהם רצו (הרי אנחנו לא יודעים אם זה העולם הזה), השער כבר לא חורק, ובגלל זה הם עוזבים. אבל באקסודוס, כשקווין בודק את העולם עם מגי, השער שוב חורק.. אז אחד משני העולמות זה לא העולם שלהם.

DviRincewind

New member
סביר להניח

שהעולם באקסודוס אינו עולם הבית האמיתי. אחרי הכל, יכול להיות מספר אינסופי של עולמות בהם קווין גלש והשאיר לאמא שלו את התליון הזה. כבר ביקרנו בלפחות עולם אחד שזהה בכל לעולם הבית (הגשר הכחול), ואין שום מניעה שהעולם שקווין ומגי מצאו הוא מזויף. דווקא למכשף היו הרבה יותר סיכויים להביא אותם לעולם הבית.

עוד משהו לא הגיוני

בעונות הראשונות, קווין תמיד התבסס על העובדה שהשער בכניסה לבית שלו חרק מאז שהוא היה בן 12- מה גורם לו לחשוב שהשער הזה לא חורק בעולמות אחרים גם? או שתיקנו את השער? (והתוצאות לזה באו לידי ביטוי ב-2 פרקים: אחד שהם הגיעו לעולם הבית אבל גלשו ממנו כי השער לא חרק, ואחד שהשער חרק- אבל זה לא היה עולם הבית).

NIMRODEL

New member
ככה...

היו שלוש פעמים שהם כביכול הגיעו לעולם הבית..., פעם ראשונה שהמכשף שלח אותם ושהער לא חרק.., ואז קווין פשוט היה טיפש ואפילו לא ניכנס..., וסביר להניח שזה כן היה עולם הבית כי אחרי שקווין והחברה גלשו אז זה שתיקן את השער אמר לאמא של קווין משהו כמו תודה על התשלום.., ואז הוא גם אמר משהו כמו אי מקווה שהבן שלך יחזור מהר.., או משהו כזה.., פעם נשייה כשהוא ומגי עשו ניסויים (הפרק בו הפרופסור מת:() והגיעו לעולם הבית ומגי לא יכלה לינשום.., זה בטוח היה עולם הבית כי קווין התחיל לבחון את אמא שלו וכו'..., ופעם שלישית כשהקרומגס השתלטו על העולם וגם זה היה עולם הבית..., כי גם אז קווין בחן את אמא שלו..., אבל מה שאותי הכרי עיצבן זה שבפרק שהמכשף שלח אותם אז השער לא חרק אז הוא גלש.., ובפרק שמגי לא יכלה לינשום זה כן היה עולם הבית אבל הם כניראה שתחכו השער כבר מתוקן ובאותו הפרק הוא שוב חרק.., סתם קטע דפוק!... חוץ. מזה..עוד מילא.., אז הם פוגשים את הכפילים שלהם כל שני פרקים.., אבל איך זה שכמעט תמיד כל הפכלים מכירים אחד את השני.., לא יודעת זה גם ניראה לי קטע דפוק.., אבל עדיין זאת סידרה שולטת:)! דניאל.

ברינסלי

New member
השני והשלישי היו בוודאות אותו עולם.

אלה היו אותן הקואורדינטות, שנשמרו במד הזמן שלהם שריקמן גנב.

neta18

New member
נכון אבל...

היה את העולם שקווין היה בטוח שהוא הגיע הבייתה והשער חרק והכל ואז פתאום אבא שלו הגיע, ואז הוא מפיל את הכוס עם היין האדום או משהו... זה מה שאני זוכרת. לדעתי הקטע של השער החורק היה מן בדיקה ראשונית, כי בדיקה כמו שארטורו עשה באחד העולמות הראשונים שהם קונים בייגלה כזה בכל הכסף שיש להם ואז מגלים שלמרות שיש לבייגלה את אותו הטעם זה לא העולם שלהם... ובאמת מעניין, לא חשבתי על זה שאם העולם שבו תקנו את השער הוא העולם שלהם באמת, אז מה לגבי אקסודוס... בקיצור רציתי לשבח את ניצן9, לא חשבתי על זה...

ברינסלי

New member
ייתכן שזה אותו עולם. לא רואה למה לא

כלומר, העולם שבו תוקן השער, שהקוסם שלח אותם אליו, בהחלט יכול להיות אותו עולם שמצאו קווין ומגי, שאח"כ נכבש ע"י הקרומאגס. במקרה כזה הסבירות שזהו עולם הבית *האמיתי* - בהחלט גבוהה יותר.

למעלה