שרשור חידות

שאלות

ידוע מה אורך הרכבת? מהירות? כל כמה זמן אפשר לעשות דגימה? במקום אחד כל פעם?

yossiea

New member
אני משער...

חייבים להיות כמה הנחות מוקדמות. כי אם מדובר ברכבת נעה, אז אנחנו מוכרחים לפעול במסגרת זמן מסויימת, כלומר עלינו לדעת כמה זמן לוקחת בדיקה ובאיזה מהירות הרכבת. אחרת מה הטעם בבדיקה בכלל. נניח לרגע שאנחנו יודעים באיזה מהירות פחות או יותר הרכבת נוסעת. נניח שזמן הבדיקה הוא קבוע וזניח. אם נדגום נקודות במרווחים קבועים שהם פונקציה של מהירות הרכבת. מתישהו אנחנו עלולים להיתקל בה. לא? טוב אם כי זו הדרך שבטוח תביא לתוצאות היא הדרך הפחות יעילה כי אנחנו נצטרך לבדוק אין סוף נקודות. אבל אולי עם מעט זכרון, (אני לא יודע כרגע להעריך כמה) אם נאחסן את תוצאות של כמה בדיקות אולי זה אפשרי איכשהו. יכול להיות שאפשר לפסול מראש הרבה בדיקות משום שאם למשל התקבלו שתי תוצאות סמוכות שליליות בפרק הזמן שלוקח לרכבת לעבור מנקודה לנקודה. אז אנחנו יכולים להניח אחת מן השתיים או שהיא עוד לא הגיעה לנקודה הנמוכה יותר או שהיא כבר עברה את הנקודות הללו, לא?. כנ"ל לגבי קבוצות גדולות יותר של נקודות סמוכות. טוב אני רק חושב בקול... צריך לחשוב על זה...

inbal76

New member
לפי דעתי

תחת ההנחות הבאות: - אורך הרכבת 2 יחידות לפחות (אחרת למה לקרוא לזה "רכבת") - הרכבת נעה צעד אחד בכל תור הפתרון הוא: להתחיל מ-0 (או כל נקודה שרירותית אחרת), ולבדוק כך: ...,0,3,0,6,0,9,0,12,0,15 הוכחה: אם ברגע ההתחלה הרכבת כבר בצד החיובי, אז אנחנו רודפים אחריה. כיוון שאנו מתקדמים ימינה מהר יותר מהרכבת (3 יחידות ב-2 תורות) אנו בהכרח נשיג אותה בסוף. אם ברגע ההתחלה היא בשליליים, אז כשהיא תגיע ל-0 אנחנו נתפוס אותה. הניואנס היחיד הוא לבדוק שאין מצב שהרכבת לימיננו ואנחנו מדלגים מעליה ומפספסים אותה, וזה אכן לא יכול לקרות וקל לבדוק את זה.

vinney

Well-known member
נשמע הגיוני

גם הפתרון לגרסה השניה שלך נראה לי מתאים

ron369

New member
נעשה רדוקציה למכונת פוסט טיורינג../images/Emo6.gif

מה הבעיה?
(נראה שחישוביות משפיע על החשיבה)

ron369

New member
אם נדע את המהירות של הרכבת,

נוכל לדגום את ה"מרחב" בצורה כזו, למשל: x, 1+x, -1+x, 2+x, ...ZZZ כאשר בכל נקודה x=vt. כלומר x הוא ה"היסט" של הרכבת מנקודת ה"התחלה" (שהיא נקודה כלשהי על הציר), או המרחק שלה, או משהו כזה. בקיצור, בעצם יצרנו "רדוקציה" לבעיה של מציאת משבצת (פחות או יותר) במכונת טיורינג שבה יש ערך מסויים, ואת זה אנחנו כבר יודעים לפתור, בקלות. אם לא נדע את המהירות של הרכבת, אני מניח שנוכל לאלתר משהו. (1 בתשובה מציין את אורך הרכבת, שגם אותו הנחתי שאנחנו יודעים. ואחרת, אני מניח שגם כאן אפשר לעשות את אותו הדבר) דוגמא לאלתור יכולה להיות, לנסות פשוט את כל האורכים האפשריים, ואת כל המהירויות האפשריות, על כל הסרט האפשרי, בו"ז (כלומר, בסידור כלשהו שלהם בדרך הקודמת). ועכשיו, בחזרה לממ"ן

neko

New member
מה גודל הרכבת? יש לה אורך בכלל?

אם הרכבת בגודל 1, אפשר באמת פשוט לדגום סביב ה-0, זה כמו ההוכחה שקב' השלמים שקולים לקב' הטבעיים...

inbal76

New member
מה זאת אומרת לדגום סביב ה-0?

ואם הרכבת כבר עברה את ה-0 לפני שהתחלת לדגום?

neko

New member
כן, שכחתי שהיא זזה ../images/Emo3.gif

הפתרון שלך מאד יפה, נראה לי שזה זה.

gil levi

New member
חידה

נתונות 999 כוסות יין וכוס אחת עם רעל שנראה זהה ליין שבשאר הכוסות. מולקולה אחת מהרעל מספיקה כדי להרוג מיד בן אדם (כך שאם מעבירים כמות מזערית של רעל לכוס עם יין, מי שילגום ממנה ימות מיד). נתונים עשרה עבדים שישתו מהכוסות. כל אחת ילגום רק פעם אחת וכולם ילגמו בו זמנית. צריך להציע דרך שבה עשרת העבדים ילגמו מהכוסות בו זמנית וכל אחד רק מכוס אחת, חלקם או כולם ימותו מיד ולפי מי שמת ומי שנותר בחיים נדע באיזה כוס היה הרעל בהתחלה. מותר להעביר טיפות מכל כוס לכל כוס כמה שרוצים. אם מישהו לא בטוח למה הכוונה מההסבר שלי, אז אני אשמח להסביר. אמנם נתקלתי במעט מאוד חידות, אבל החידה הזו (או יותר נכון הפתרון שראיתי) היא היפה ביותר שראיתי עד כה. למי שיש רעיון שיזכור לשים
בכותרת. בהצלחה.

Yoava333

New member
השקעתי לא מעט מחשבה בחידה הזו

ואני חייב לדעת את הפיתרון, אם תוכל לפרסם או לשלוח לי פרטי אני מאוד אודה לך.

IP yuval

New member
אאל"ט, פתרון ../images/Emo58.gif

בעזרת 10 אנשים שיש להם שני מצבים (מת או חי) אתה יכול לייצג 1024 מספרים (2^10). נבחר 10 כוסות ראשונות שהאנשים ישתו מהן. יכול להיות שכוס הרעל נמצאת באחת מהן, ואז ימות איש אחד ונדע איפה הרעל. מכל שאר 989 הכוסות נשפוך קצת אל 10 הכוסות הראשונות, לפי הייצוג הבינארי של כל כוס. לדוגמה, כוס מס 13 מיוצגת כך: 0000001101 כך שנשפוך ממנה קצת אל הכוס מס' 1, 3 ו4. אם נגלה שלושת האנשים האלו מתו, נדע שכוס הרעל בכוס מס' 13. נמספר את החזקות של 2 שנותרו למספרים אחרי 999 בשביל שנוכל להבחין בין אלה לכוס רעל בכוסות המקוריות. אם יש לך כסף עשר כוסות נוספות זה יהיה קצת יותר פשוט...

gil levi

New member
אתה קרוב, אבל זה לא נכון.

קודם כל, לא הבנתי את ההערה על המספרים שנותרו אחרי 999. בכל אופן, יש לך טעות. נניח שמי ששתה מהכוס החמישית מת ורק הוא. הייצוג הבינארי של כוס מספר 16 הוא:
0000100000​
אם האדם ששתה מהכוס החמישית מת ורק הוא, לא נדע אם הרעל בכוס החמישית או בכוס ה16.

IP yuval

New member
לכן

אמרתי שצריך להתיחס לשאר החזקות של 2 כאל מספרים אחרי 999. 16 זה 1000, 32 זה 1001... יש מספיק ייצוגים בינאריים לכולם.

sagima

New member
שאלה

לא הבנתי למה צריך את התוספת הזאת... הרי מספרת את כל הכוסות מ 1 עד 1000, נתת להם את 10 הכוסות הראשונות, ואז שפכת לתוך 10 הכוסות הנ"ל מכל הכוסות האחרות לפי היצוג הבינארי שלהן, למה זה לא מספיק? או שפשוט לא הבנתי נכון את הפיתרון?

gil levi

New member
שים לב

הייצוג הבינארי של 16 הוא :
0000010000​
אז מעבירים טיפת נוזל מהכוס שממוספרת 16 אל הכוס שממוספרת 5. נניח שהעבד ששתה מהכוס החמישית מת ורק העבד ששתה מהכוס החמישית מת, אז יכול להיות שהרעל היה בכוס מספר 16, ויכול להיות שהוא היה בכוס מספר 5. משום כך נמחק את המספר 16 שכתוב על כוס מספר 16 ונרשום במקום 1006 למשל ואז נעביר טיפות מהכוס לפי המספר 1006. כך נמספר מחדש את כל המספרים שהם חזקות של 2 (2,4,8,16,32,...), כל אחד במספר שונה מעל 1000. כך נימנע מהמצב שתיארתי.

sagima

New member
../images/Emo3.gif

אהה... בעיה קטנה בהבנת הנקראה וזיכרון קצר...

gil levi

New member
הבנתי. כל הכבוד.

פרסמתי פתרון מעט שונה וקצת יותר אלגנטי לדעתי.

Yoava333

New member
הראיון הוא שהכוסות

1,2,4,8,16,32,64,128,256,512 ישמשו בשביל הכוסות ששופכים אליהם, כל השאר יהיו בייצוג בינארי של חי מת, פתרון מדהים.

למעלה