שרשור חידות

אמיתי ר

New member
../images/Emo58.gifלדעתי...

מכיר את קוד המינג? זה זה...
נעזר בLG1000 (כלומר, 10) כוסות שיהוו "כוסות בקרה" (כמו סיביות הבקרה בקוד המינג), ונמלא אותן ע"פ האלגוריתם. אם מישהו ירצה, אפרט יותר במדוייק, אבל אני בטוח שאפשר גם למצוא מידע על האלגו' במקומות רבים באינטרנט.
 

gil levi

New member
בויקיפדיה העברית אין.

איך מאייתים את זה השם באנגלית?
 

אמיתי ר

New member
אה, חשבתי שאתה יודע את התשובה

ורק שואל אותנו
לכן לא פירטתי בכל מקרה, הקוד נועד לאפשר "תיקון שגיאות" במקרה שיש עד שגיאה אחת ברצף תווים. מה שעושים זה בכל הסיביות שהן חזקה של 2 (כלומר, הסיבית הראשונה, השניה, הרביעית, השמינית, וכ"ו) שמים "סיבית זוגיות"/בקרה (תיכף אסביר זוגיות של מה). ואילו בשאר הסיביות את "המידע". סיביות הבקרה יהיו למעשה סיביות זוגיות של כל הסיביות ש"תלויות בהן". לדוגמה, מי תלוי בסיבית בקרה "1"? כל סיביות המידע שבייצוג הבינארי שלהן יש "1", כלומר 3,5,7,9,11,13,65 וכ"ו... ומי נניח תלוי בסיבית בקרה "16"? סיביות מידע 17, 18, 19, 20, 31 (אבל לא נניח, 33). כעת, נראה את 10 הכוסות שלנו כ"סיביות בקרה" (כוס אחת סיבית "1", כוס שניה סיבית "2", כוס שלישית סיבית "4", כוס רביעית סיבית "8"...). נשפוך לתוך כל כוס, את מי שהיא הייתה אמורה להתחשב בה כשהיא בוחנת את ה"זוגיות שלה". כעת, לפי מי שימות, נדע, בדיוק באיזו סיבית הייתה שגיאה=היה בה רעל. מצטער על הניסוח המאוד לא ברור, אבל כתבתי די במהירות...
 

gil levi

New member
את התשובה אני יודע.

את קוד המינג אני לא מכיר. בכל אופן, מצאתי עליו בויקיפדיה באנגלית.
 

ddalus

New member
הערה

היא קודם כל שהיא נופלת (בלי צדק, אבל בכל זאת) בקטגוריה האומללה של "או שאתה יודע או שלא" שמראיינים בחברות הייטק לפעמים אוהבים. וחבל. ומעבר לכך יש לה זקן מתושלח... אבל ממש לא התכוונתי לבקר את החידה עצמה, ובטח שלא את גיל. רק רציתי לומר שההיסטוריה של האלגוריתם היא *הרבה הרבה* יותר מעניינת מהניסוח ההייטקי שלה. למעשה adaptive tree walking הוא הליך בדיקה שפותח בצבא האמריקני בתקופת מלחמת העולם השנייה, לגילוי וזיהוי של נשאי סיפיליס! היתרון של השיטה, כפי שניתן להבין, הוא בחיסכון ניכר של כסף, זמן, ומשאבים אחרים הדרושים לביצוע בדיקות מרובות. רק הרבה שנים לאחר מכן ההליך עבר לעולם המיחשוב בתור שיטה פשוטה לגילוי התנגשויות בתקשורת מעל מדיום משותף. לדעתי האישית, זה הרבה יותר מעניין ומשעשע מכוסות יין ועבדים. :)
 

sagima

New member
2 חידות

החידות האלה הרבה יותר קלות מהאחרות, ורובכם בטח כבר מכירים אותן. 1. יש שער לוגי (טוב נו... לא ממש שער... ולא ממש לוגי...), שמקבל שתי קלטים של מספרים, ומחזיר שתי פלטים, הפלט הימני הוא המספר הגדול והשמאלי הקטן. כמה "שערים" כאלה צריך כדי למיין 4 מספרים. 2. יש 4 מטוסים מתודלקים עד הסוף, המטוסים צריכים להפציץ מטרה, אבל כדי להגיע למטרה צריך מיכל דלק שלם, המטוסים יכולים "לרחף" בלי לבזבז דלק ושני מטוסים שנמצאים באותה נקודה יכולים להעביר דלק מאחד לשני. צריך להפציץ את המטרה ושכל 4 המטוסים יחזרו לנקודת ההתחלה.
 

DadleFish

New member
תשובה ל-1

1. חמישה שערים:
max(a,b) = max1, min1 max(c,d) = max2, min2 max(max1,max2) = global max, min3 max(min1,min2) = max3, global min max(max3,min3) = second&third place​
 

gil levi

New member
תשובה ל2

עם ההנחות שמותר למטוס לרחף עם 0 דלק אבל אסור לו לנוע עם 0 דלק ושמותר למטוס להגיע לנקודת ההתחלה עם 0 דלק: נקרא למטוסים שלנו: א, ב, ג, ד. נניח בלי הגבלת הכלליות שרבע דרך לוקחת רבע מכל דלק (אפשר פשוט לחלק את הדרך לארבעה קטעים שכל אחד מהם לוקח רבע מכל). נזיז את כל המטוסים לרבע הדרך. מטוסים א ו-ב ישמשו כ"תחנות תדלוק" לשאר המטוסים. מטוס ד' יפציץ את המטרה. כעת יש לכל אחד מהמטוסים שלושה רבעים של מכל דלק. נעביר רבע מכל דלק מ-א ל-ג ורבע מכל דלק מ-ג ל-ד. כעת ל-א ול-ב יש חצי מכל ול-ג ול-ד מכל שלם. נזיז את ג ו-ד לחצי הדרך- אז לכל אחד מהם יהיה שלושה רבעים של מיכל. נעביר רבע מיכל מ-ג ל-ד. כעת יש ל-ג חצי מיכל ול-ד מיכל מלא. נזיז את ד' עד למטרה ונפציץ את המטרה ונחזיר אותו לחצי הדרך- כעת המיכל שלו ריק. נעביר מ-ג ל-ד רבע מיכל, כעת לכל אחד מהם יש רבע מיכל. אח"כ נעביר את שניהם לרבע הדרך, כעת שניהם עם מיכל ריק. נעביר רבע מיכל מ-א ל-ג ורבע מיכל מ-ב ו-ג, כעת לכל אחד מהמטוסים יש לפחות רבע מיכל- וזה מספיק כדי להגיע לנקודת ההתחלה עם 0 דלק.
 

IP yuval

New member
../images/Emo91.gif המון "חידות":

http://www.tau.ac.il/~cstasks/ ופה http://olympiads.win.tue.nl/ioi/tasks.html
 
למעלה