שרשור "יש לי שאלה"

../images/Emo4.gif../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif

מה יש לאנשים מyesterday? לדעתי, בכלל לא שיא היצירה של פול. בינוני ומעלה, אבל לא תפארת כ"כ גדולה כמו שכל כך הרבה חושבים.

John LennonS

New member
והנה בדיוק הסיבה מדוע...

קאזה היא לא המקום להכיר מוסיקה...ובטח שלא המקום להכיר מוסיקה איכותית תראי כשאת מורידה שירים בקאזה את לעולם לא תדעי (בהסתמך על כך שהידע שלך אינו רחב בנושא) אם שם השיר נכון ואם הלהקה המבצעת אותו היא הלהקה המקורית... מעבר לזה זה יוצר זילות בכל עניין שמיעת המוסיקה וממעיט מערכה. האם לא תסכימי איתי, שיש הבדל עצום בין שמיעת אלבום שזה עתה קנית במיטב כספך לבין שמיעה סתמית של שיר או שניים שהורדת מאלבום ספציפי, שמרבית הסיכויים שאינך יודע את שמו אפילו... המוסיקה כך מאבדת את ערכה, האלבום מאבד את משמעותו בעיני השומע וכמובן שהיחס לאותם שירים הולך בהתאם. כמו כן, אינני מאמין, שאם תורידי שירים מקאזה יש לך סיכוי להתפתח בתחום כלל וכלל. רוב הסיכויים שתשמעי שמיעה קלילה של השיר (תהני, או לא זה כבר עניין אחר) ותמשיכי לשיר הבא שהורדת. הקונספט של האלבום, האווירה שהלהקה מנסה להעביר דרכו, הכיף של השמיעה הראשונה של דבר חדש ומקורי - כל אלו נסתרים מענייך וההפסד שלך. לדעתי, אם את שומעת אלבום שלם (בין אם את אוהבת את כל השירים שלו ובין אם לא) את מקבלת הרבה יותר מסתם שירים. את מקבלת את ההרגשה של התקופה, את הרעיון (אם יש כזה) של האלבום, את התמונה הכוללת שעמדה בפני עיני הלהקה או הזמר באותה זמן... זו תחושה שקשה מאוד לקבל דרך קאזה... אני חושב שאם אנשים היו שומעים אלבומים שלמים ולא שיר אחד מזדמן הם היו מעריכים הרבה יותר את האמנים וגם היו מפתחים טעם מוסיקלי... היו מכירים דברים אחרים ומעניינים. מעבר לעניין זה, יש דבר נוסף וחשוב לטעמי. עצם ההליכה לחנות והבדיקה של האלבום שאת רוצה לקנות, ההסתכלות על דברים אחרים - תמונות של הלהקה, עטיפות שונות ומשונות, מדורים כאלו ואחרים - הם חלק מההתפתחות שלך בתור מאזינה למוסיקה. אין שום מצב שבעולם שתוכלי לקבל קמצוץ של הרעיון של חיפוש ומציאת מוסיקה דרך הקאזה. עם זאת אני חושב שלפעמים אם את לא בטוחה אם אלבום כזה או אחר טוב או לא (אם הוא לטעמך או לא), יש טעם בבדיקה של שיר או שניים, דרך קאזה למשל) רק כדי להיות בטוחה לפני שאת הולכת להשקיע סכום כזה או אחר ברכישה...

את ממש חכמה! (לא בציניות.)

אף-פעם לא חשבתי על זה. אבל רק תזכרי שכל מה שכתבת (הדיסק כמכלול) לא תקף (ותסלחו לי על עמדת ה-כל-מה-שחדש-ומודרני-זה-רע, השחוקה והנדושה) לגבי המוזיקה הפופולרית כיום. ומיכוון שזה השימוש העיקרי בקאזה כיום, אז אפשר להמשיך להוריד שירים בקאזה!!! (מובן שאני לא מעודד מעשים לא חוקיים.)

בתור כנרת אני חייבת לציין../images/Emo15.gif

שבשיר אלינור ריגבי יש את תפקידי כלי הקשת הכי מדהימים ששמעתי בשיר "קל" אי-פעם...

John LennonS

New member
הנה כמה שירים טובים

she`s leaving home taxman eleanore rigby dear prudence while my guitar gently wheeps across the universe

HADASEXSIT

New member
here there and everywhere...

שיר מצוין אניאשקול לשיר אותו יש עוד הצעות?

The Mad Hatter

New member
אם את עושה בגרות בשירה,

קחי את she's leaving home שהוא הפייבוריט של מורים לספרות מבין שירי הביטלס (מה שמזכיר לי שפעם, באחד משיטוטי בספרית בית-הספר נתקלתי בספר-לימוד בספרות לחטיבת-הביניים שהיה בו תרגום קלוקל של imagine. זה היה נראה מוזר באותו הרגע). למרות שיהיה מעניין אם תנתחי את i am the walrus..:)

HADASEXSIT

New member
THE MAD HATTER....

שמעתי רסיטל של מישהי ששרה את HEY JUDE והיא עשתה סליחה על המילים חרא של ביצוע. אז אני מחפשת שיר קליל אבל מצד שני מרגש, אניחייבת להגיש הצעה בקרוב.. 2. מהיכן את? בת כמה?

The Mad Hatter

New member
אהה,

נראה לי שפספסתי אותך כאן. בשירה, הכוונה ללשיר, או לנתח שיר? בע. התבלבלתי לגמרי..P: אם הכוונה היא לביצוע של שיר של הביטלס, here there and everywhere שהציעו פה קודם הוא באמת טוב (למרות שאני לא בטוחה במאה אחוז שהוא עונה על הגדרת הלא-קיטש, הוא בהחלט קליל במידה ומרגש, לדעתי). המ. כשאני חושבת על שיר מלודי משום מה עולה לי לראש golden slumbers, כרגע. את יכולה לנסות אותו...(?) עוד רעיונות שעולים לראשי- the fool on the hill sexy sadie וגם she's leaving home שהצעתי קודם. המ..אני לא כל-כך מבינה בעניין, כך שההצעות הן בערבון מוגבל. אבל את יכולה לנסות לשמוע אותם ולקבוע בעצמך. (ואני בת 16 וחצי מר"ג)

HADASEXSIT

New member
תודה לך חמודה

כן אני צריכה לנתח שירים לעבודת הגמר... מארבעת התקופות השונות התחלתי לשמוע אותם לא מזמן ולצערי הידע שלי מועט מאוד לכן אני רוצה מאוד להתמקד בתקופותיהם השונות בעבודה שלי ולנתח שירים כי אני לומדת גם פיתוח קול צ'אוווווווו

אם ניתוח שיר-../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif

הייתי ממליצה על שיר פסיכודלי יותר, כדוגמת i am the walrus, לויס ברקיע היהלומים, a day in my life וכ'ו. שיר מרגש - אולי for no one? הוא לא קיטשי, והוא גם טוב לניתוח, אני חושבת.

למעלה