שרשור כשתגדל/י תבין/י קולינרי + add on אמריקאי

debby12

New member
מנהל
שרשור כשתגדל/י תבין/י קולינרי + add on אמריקאי


האם היו לכם בילדותכן פריטי מזון/משקה שסירבתם להכניס לפה בכל תוקף? האם המבוגרים בסביבה אמרו שאתם לא מבינים וכשתגדלו תבינו? ועכשיו משגדלתם - "הבנתם"?

מה לגבי פריטי מזון או משקה אמריקניים ייחודיים? מה עשה לכם חררה בפעם הראשונה שטעמתם ממנו? והאם הגועל נפש הזה עבר לכם עם הזמן?

שאלת רשות: דברים שהילדים הפרטיים שלכם מסרבים לדגום.
 

debby12

New member
מנהל
מתחילה

בודאי שהיו. הכי שנואים היו צימוקים (= דומים לנמלים חומות עסיסיות). הדבר היחיד הגרוע מצימוק היה צימוק שהתחבא בעוגת גבינה, ונהיה תפוח ורטוב ואז נוגסים בו בטעות והוא מתפוצץ בפה כמו קרציה מלאה דם. בלעכס! אנשים שמחביאים צימוקים בעוגת גבינה הם פסולי חיתון.

אמא שלי תמיד היתה אומרת: ד. - את לא נורמלית עם הצימוקים. כשתגדלי תביני.

ובכן - גדלתי. ולא הבנתי. בלעכס.....

עוד דברים שלא אהבתי בילדותי: במחלקת הבשר כבד ולשון (שני דברים אהובים על סבתות מהסוג האשכנזי), רגל קרושה, פטריות, קימל (נדמה לי שהשם העברי הוא כרוויה). עם כולם אני יכולה להתמודד היום. רובם עדיין לא העדפה שלי, חוץ מפטריות שאני אוהבת מאוד בכל צורה.

האמת שגם גלידה שאיננה קשה (כלומר שהתחממה קצת) לא אהבתי כילדה ועדיין זו לא ההעדפה שלי. ע"ע "מרק גלידה" בלעכס.

פריטים אמריקאיים - זה קל. רוט ביר Root Beer. פיכס. כמו קולה בלי גזים בטעם של משחת שיניים. ולפעמים גם צף באמצע גוש גלידה נמסה. בפעם הראשונה שנתקלתי בזה חטפתי בחילה קלה. וזה לא עבר לי עד היום.

ביף ג'רקי לא ניסיתי - אבל זה נראה מגעיל.
 

mal1

New member
יש הרבה אבל רובם עושים לי חררה גם היום למשל

רגל קרושה, לשון וכל האיברים הפנימיים של הבשר באשר הם, קולורבי וסלק
 

iris mom of two

New member
האמת? לא ממש זוכרת

במיוחד השתגדלי תביני. אני אוכלת הרוב, שונאת פלפל ותמיד שנאתי, במיה, ובורשט.
&nbsp
רוט ביר זה פיכסה, ועוד יותר גרוע שתמיד יש לי את החרא הזה בבית בגלל השניים שאוהבים. ביף ג'רקי זה דווקא מוצלח.
&nbsp
הילדים? לא מתים על כבד קצוץ. אבל בעקרון הטעם שלהם תמיד היה אקלקטי, מהגדולה היינו צריכים להחביא את הפטריות בעגלה של הסופר עוד כשהיא היתה בת שנה. לקטן תמיד היתה בעיה עם מרקמים, וכבדנו את זה. לצערי הוא גדל ועכשיו אוהב Sneakers bars שתמיד חשבתי שהיו בטוחים. אז כנראה כשתגדל תבין עובד, אבל לא תמיד איך שרצינו...
&nbsp
 

TrigATUSA

New member
לא חושב שאמרו לי את זה

גויאבות (עד היום שונא את הריח)
חרובים (כנ"ל איייייייייכס)
סלט וולדורף בגלל השילוב של מיונז ותפוחים (אולי אמרו לי כשתגדל תבין, אבל אז שנות השבעים עברו ואף אחד לא אוכל יותר את הסלט המגעיל הזה, ככה שלא הייתי צריך להתרגל)
דגים (התרגלתי ואני אפילו אוהב כשהבנתי שאפשר למצוא דגים בלי שדרה ועצמות)
&nbsp
בארה"ב: תרנגול הודו עם הרוטב המתוק הזה בהתחלה דחה אותי אבל התרגלתי....
&nbsp
&nbsp
 

TrigATUSA

New member
אולי זה רעיון לנצלוש

מאכלים שהיו פופולרים ונעלמו מחיינו
&nbsp
זוכרים איך פעם ה-דבר לעשות בישראל זה פונדו, עם הסיר המטופש הזה עם הגבינה המותכת?
 

iris mom of two

New member
פונדו טוב

כמו שאכלתי בציריך, זה טוב!
&nbsp
אבל כן, בטח שזוכרת. ההורים שלי היו חזק בכל הפופולריים הללו. כולל משהו מגעיל שאמא שלי הכינה מטונה מקופסא עם ג'לטין והיתה בטוחה שזה מאכל השנה.
 

ilanvag

New member
את צוחקת, נכון?

אחד הסלטים האהובים עלי!
&nbsp
לא אכלת את זה אצלי, ואולי בגלל זה את לא אוהבת - אסור להטביע את זה במיונז, כמו שעושים ברוב המסעדות.
&nbsp
בפעם הבאה שתגיעו אלינו, אני אשתדל לזכור ולהכין גם אחד כזה...
 

iris mom of two

New member
עדיף שלא תזכור

בחיי. השלוב של סלרי ותפוחים לא עובד. במיוחד כי סלרי לא מבושל זה לא טעים ולא אכיל לדעתי. תוסיף אגוזים...
&nbsp
המיונז זה כלום, במיוחד שאמא שלי הכינה עם מיונז ביתי, ובאמת לא שמה המון.
 

ilanvag

New member
סלרי לא מבושל זה לא אכיל?


אמר אילן בתדהמה, שאחד הירקות האהובים עליו זה לאכול מקלות (ארוכים!) של סלרי, אחרי שטיפה קלה במים...
&nbsp
קונים חבילה גדולה בסופר, מפרקים למקלות ארוכים, שוטפים היטב ואוכלים. טעים לאללה!
 

iris mom of two

New member
לא לא לא

סלרי זה למרק! סה טו. אוקי, אולי גם לתבשילים ארוכי טווח אחרים.
&nbsp
הטעם הוא אולי בסדר, אבל הסיבים האלו, לא יכולה להתגבר על המרקם.
 

TrigATUSA

New member
הטעם הלא מבושל של זה גורם לי לרפלקס הקאה

נראה לי מטראומת ילדות שכשזה הוסף לסלט ואני נגסתי בזה במחשבה שמדובר במלפפון
&nbsp
תמיד אכלתי כמעט הכל, וסלרי זו הדוגמא היחידה אי פעם שהייתי ידנית מפריד מהסלט בצלחת כל פיסה של סלרי (אם לא הייתי מסרב לאכול בכלל.....), עד היום
 

debby12

New member
מנהל
אני אשמח למתכון שלך לסלט וולדורף

אני אוהבת את השילוב של תפוחים, אגוזי מלך וטיפה מיונז. אני לא מתה על סלרי אבל אם פורסים אותו ממש דקיק לדעתי זה פחות נורא...
 

ilanvag

New member
מתכון רות סירקיס הישן והטוב, מהספר "מהמטבח באהבה"

אם אין לך, אני יכול לצלם ולהעלות לפה.

הבעיה היחידה עם המתכון הזה היא הגישה השוביניסטית שבה הוא נכתב, אי אז בשנות ה-70, לפיה רק נשים נמצאות במטבח - קלפי, קצצי, חתכי, וכדומה... מצחיק אותי כל פעם מחדש.
 

Boston Guy

New member
זה לא היה בתפריט של בית הוריי.

ת'אמת - הפעם הראשונה שראיתי את הדבר הזה הייתה בחתונה ישראלית מצוייה סטייל שנות ה 70 ("רבע עוף או בורקאס"?), וזה נראה לי אז כאילו מישהו כבר אכל את הסלט הזה והקיא אותו חזרה לצלחת... באופן כללי, אני לא ממש מתחבר למיונז.
 
But I ain't finished growing

מיונז הגעיל אותי בתור ילד, ושום דבר לא שינה את דעתי בנוגע לממרח הדוחה הזה.
&nbsp
למדתי לאכול מאכלים עטופים באצות, כלומר יפני.
&nbsp
השינוי הכי משמעותי: חציל. ממש לא אהבתי כילד, ולמדתי לבלוס בכיף.
 

debby12

New member
מנהל
בעיני לד"ר פפר יש יותר טעם של קינמון מאשר של מוקסיפן

אבל עכשיו משציינת את זה, אני מודה שיש לו קצת ארומה של הסירופ האדום הזה להקלה על הצטננות/ליחה/שיעול (אבל לא קוראים לזה מוקסיפן. קוראים לזה משהו DM אם אני זוכרת נכון)

מה דעתך על Mountain Dew? בנוסף לטעם - איך היית מגדיר/ה את הצבע של מאונטיין דיו? (יש לי רעיון מדויק - אבל לא רוצה להסית...). בוא/י נגיד, מתחרז עם גחלת....
 
למעלה