שרשור כשתגדל/י תבין/י קולינרי + add on אמריקאי

TrigATUSA

New member
זה פוסל אותך מרשימת המוזמנים של הקיסרים נתניהו

גם יש רק שמפנייה ורודה
 

The Other One

New member
מי שמכיר אותי היום יתקשה להאמין כמה בררן הייתי כילד

יותר קל לזכור מה כן אכלתי, מאשר מה לא אהבתי. לא הסכמתי לאכול שום מאכל שיש בו בצל, אם הייתי מזהה בצל האוכל לא הייתי נוגע בו. דגים? בשום אופן, חצילים? סלק? בכלל ירקות שורש חוץ מגזר לא הייתי מוכן לטעום. תרד אפילו פופאי לא הצליח לשכנע אותי לנסות. היום, אני עדיין לא אוכל סלק, ולא מתקרב למאכלים כמו רגל קרושה, אבל חוץ מזה אוכל כמעט הכל.
שום מאכל אמריקאי לא עשה לי ממש חררה, אבל אני ממש לא מבין את ההתלהבות מפמקין פאי.
הילדים שלי לשמחתי, אוכלים הכל, ותמיד ישמחו לנסות מאכל חדש.
 

ilanvag

New member
מאק אנד צ'יז - עושה לי גועל נפש רק לראות את זה,

מעולם לא הצלחתי להביא את עצמי לטעום...
&nbsp
חוץ מזה, הייתי ילד מאוד קל מבחינת אוכל, אחד שאוכל מה ששמים לו בצלחת, עם סייג אחד משמעותי - לא מוכן לגעת בדייסות, עד היום.
&nbsp
לגבי הילדים שלי, הם ההיפך הגמור ממני. יש מלחמת עולם בבית בכל הקשור לירקות ולפרוטאין (עוף, בקר, וכדומה). יש תמיד ירקות, ואנחנו משתדלים כל הזמן לבשל, אבל הילדים יעדיפו כמעט תמיד פחמימות ואוכל תעשייתי/מוכן (לפחות קונים את האיכותי יותר...), ויעקמו את הפרצוף ולא ירצו לאכול אוכל מבושל שאנחנו מכינים בבית.
&nbsp
אהה, ודגים זה טאבו אצל שניהם. לא משנה אם זה אפילו לא נראה כמו דג, אלא כמו שניצל - ברגע שהם קולטים על האריזה שזה דג (ושלא לדבר על סלמון או דגים אחרים שמכינים בבית), הם לא מוכנים אפילו לטעום.
&nbsp
למי עוד יש בעיות כאלו עם הילדים? מה עושים?
(גילאי 12 ו-10, אם זה רלבנטי)
 

iris mom of two

New member
וזה משהו שדווקא יכול להיות מאד מוצלח

הבן שלי מאד אוהב, עם רוטב בשמל, ובייקון...
&nbsp
דגים למדתי לאכול באמריקה, והיום אני מזמינה דגים במסעדות. רק קמנו מארוחת ערב של סטייק טונה שהבת ואני הכנו בבית (צרוב קלות, לא הורגים טונה פעמיים).
 

iris mom of two

New member
היום נזכרתי בשתגדלי תביני

קפה טורקי!
&nbsp
מעדן שלא יכולתי לסבול כילדה. עם הל, חובה עם הל.
 

iris mom of two

New member
היום נהנית

מספלון קפה טורקי טוב.
&nbsp
את מנת הקפאין עדיף לקבל ממשקה שחור וטעים (או עם קצת חלב) מאשר ממשהו ירוק כגון מאונטיין דיו
 

Boston Guy

New member
את יודעת שהיום מסניפים קפאין?

בכלל - נראה שהיום יש מנהג לנסות להסניף כל דבר שאפשר לפורר לאבקה...
אם לא הייתי רואה את זה במו עיני לא הייתי מאמין - אבל במסיבה שבני העשרה בבית עשו לא מזמן ראיתי אחד מהאורחים מגרד חפיסת שוקולד בסכין, מגלגל שטר של דולר ומסניף את האבקה.
שאלתי את הצעירים אם השתחררו לו קצת הברגים בראש, והם טענו ש "ככה עושים היום" - או בלשונם - ITS A THING.
ביקשתי בנימוס שזה "לא יהיה בבית ספרי". אני לא צריך שהוא ימות לי בבית...
 

iris mom of two

New member
חידשת לי, לא שאני מופתעת במיוחד

אני מקפידה להסניף רק אויר. אז מה אני כבר יודעת.
&nbsp
בזבוז של שוקולד, אלא אם כן זה היה הרשי
 

BigMatilda

New member
אז ככה

בתור ילדה, סירבתי לאכול:
חצילים, ברוקולי, כרובית, פלפל ירוק, פלפל אדום, פטרוזיליה ושאר ״ירוקים״, ואת הבפנוכו של עגבניות (כולל שרי).
הכל עבר לי, חוץ מהפלפלים שאני מוכנה לסבול אם זה מבושל בתוך תבשיל אבל לא בתוך סלט בשום אופן.
&nbsp
לגבי מזונות אמריקאים (במובן הרחב של המילה מזונות):
לא סבלתי פרוסטינג, ואני עכשיו יכולה לאכול את זה בכפית. גם חמאת בוטנים לא היה גבוה ברשימה שלי ועכשיו אני סבבה עם זה.
&nbsp
הקטנה שלנו מדהימה בפתיחות שלה למזון, אבל לא אוהבת בצל, וגם לא משתגעת על תפוחי אדמה. אני מוכנה להתגמש כי היא באמת מרשימה, ומי שלא ראה ילדה בת 4 וחצי בולסת poke עם אצות ירוקות ונתחי טונה נאה לא ראה הנאה וגאווה הורית מימיו.
 
למעלה