לילה טוב
הם גם צריכים להבין שהבחור לא 100%, מאוד לא יפה הזלזול שלהם.@willing
זה יותר שהוא מנסה להציג את עצמו ככזה, מאשר איך שאחרים מתייחסים אליו.
הדיירים מתחילים להבין את זה
התאומים, פרידה שכבר אתמול דיברה על זה
אפילו אורית עוקצת אותו ב"קצין וג'נטלמן".
גם התעקשות שלו לשבת על הטאבלט, למרות שאין לו שום קשר למטבח, היא מאוד אסטרטגית.
הוא נהנה להסתובב בבית ולהגיד להם אני אדאג לכם לחמין השבוע או לקולה.
ובלי קשר לכל זה.. לי זה מאוד מוריד כשמשתמשים במילואים/שירות צבאי בשביל קולות אמפטיה.
כוח של עריכהראיתי עכשיו את הפודקאסט של דני והדר ודווקא היו חמודים יחד... לא מבינה את הדרמה שהייתה אחרי
אהבתי את מה שכתבת. צודקת.אני חושבת על עידן.... הרבה פעמים הוא נשמע מתנשא , כשאומר שלא מוצא את עצמו עם אנשים, שהם לא מעניינים אותו. וכשאני חושבת עליו , עולה לי בראש הרבה פעמים איזשהי כתבה שקראתי אי שם לפני כמה חודשים, על חיילים שחזרו הבייתה לאחר תקופה במילואים...
ראיינו אותם ואת המשפחות שלהם. היה איזשהו קו אחיד של "הם חזרו אבל לא באמת חזרו".
שהם פה, אבל יש דברים שתופסים להם את הראש וההוויה , הם פחות מתעניינים במה שהתעניינו פעם, הפרופורציות אחרות, הנפש שלהם קיבלה איזשהו עיצוב מחדש. חלקם גם דיברו על ההרגשה הזאת , שכל מה שקורה בחיים הרגילים לא באמת חשוב ומשמעותי כמו מה שקרה בקרב. על קושי להרגיש ולהתרגש שוב גם מדברים פשוטים, מסתם.
וזה לא שאני חושבת שיש לו יותר ערך או שמגיע לו לזכות יותר מדיירים אחרים בגלל שהוא עשה צבא,וגם כאמור הוא לא היחיד שעשה.(למרות שאני בהחלט מלאת יראת כבוד לגיבורים ששומרים עלינו וזה כן אומר משהו בעיני על בן אדם ). זה בכלל לא מעניין אותי אם הוא יזכה וזה לא עניין של "מגיע לו" ,זה פשוט שלי הוא יותר מעניין כדייר וכסיפור. לא בגלל שהוא עשה מילואים אלא בגלל הצורה בה הוא חזר משם...
זה לא שאנחנו באמת מכירים אותו, יכול להיות שהוא היה ככה גם לפני , יכול להיות שזה טיבו גם בלי קשר לדברים שחווה בצבא.
אבל לא יודעת....גם לפי מה שהוא סיפר- שהוא לא יכל פשוט לחזור לעבודה ולהמשיך רגיל,משהו בניתוקים שלו,בהדחקת הרגשות, בחוסר העניין והשעמום ,במבט הריק והכבוי הזה שיש לו לפעמים , בהסתכלות מלמעלה על סיטואציות ....אני רואה את זה ואותי הוא מחזיר לשם, לכתבה ההיא.
יזכה או לא,זה לא העניין, זה פשוט יותר מעניין לי לראות ולנסות להבין אותו, לעומת אחרים.
לדעתי הוא עשה טעות שהוא נכנס לאח.אני חושבת על עידן.... הרבה פעמים הוא נשמע מתנשא , כשאומר שלא מוצא את עצמו עם אנשים, שהם לא מעניינים אותו. וכשאני חושבת עליו , עולה לי בראש הרבה פעמים איזשהי כתבה שקראתי אי שם לפני כמה חודשים, על חיילים שחזרו הבייתה לאחר תקופה במילואים...
ראיינו אותם ואת המשפחות שלהם. היה איזשהו קו אחיד של "הם חזרו אבל לא באמת חזרו".
שהם פה, אבל יש דברים שתופסים להם את הראש וההוויה , הם פחות מתעניינים במה שהתעניינו פעם, הפרופורציות אחרות, הנפש שלהם קיבלה איזשהו עיצוב מחדש. חלקם גם דיברו על ההרגשה הזאת , שכל מה שקורה בחיים הרגילים לא באמת חשוב ומשמעותי כמו מה שקרה בקרב. על קושי להרגיש ולהתרגש שוב גם מדברים פשוטים, מסתם.
וזה לא שאני חושבת שיש לו יותר ערך או שמגיע לו לזכות יותר מדיירים אחרים בגלל שהוא עשה צבא,וגם כאמור הוא לא היחיד שעשה.(למרות שאני בהחלט מלאת יראת כבוד לגיבורים ששומרים עלינו וזה כן אומר משהו בעיני על בן אדם ). זה בכלל לא מעניין אותי אם הוא יזכה וזה לא עניין של "מגיע לו" ,זה פשוט שלי הוא יותר מעניין כדייר וכסיפור. לא בגלל שהוא עשה מילואים אלא בגלל הצורה בה הוא חזר משם...
זה לא שאנחנו באמת מכירים אותו, יכול להיות שהוא היה ככה גם לפני , יכול להיות שזה טיבו גם בלי קשר לדברים שחווה בצבא.
אבל לא יודעת....גם לפי מה שהוא סיפר- שהוא לא יכל פשוט לחזור לעבודה ולהמשיך רגיל,משהו בניתוקים שלו,בהדחקת הרגשות, בחוסר העניין והשעמום ,במבט הריק והכבוי הזה שיש לו לפעמים , בהסתכלות מלמעלה על סיטואציות ....אני רואה את זה ואותי הוא מחזיר לשם, לכתבה ההיא.
יזכה או לא,זה לא העניין, זה פשוט יותר מעניין לי לראות ולנסות להבין אותו, לעומת אחרים.
אין לו פוסט טראומהלדעתי הוא עשה טעות שהוא נכנס לאח.
זה לא מקום להתמודד עם פוסט טראומהמעזה.
אני לא אתפלא אם באיזה שהוא שלב הוא יבקש לצאת….
מניין לך? זה יכול לצוץ דווקא במקום הסגור הזה.אין לו פוסט טראומה
אני עושה תואר שני בפסיכולוגיה ואין לו אף תסמין של פוסט טראומה, הוא כנראה כן חווה טראמות בלחימה בעזה, אבל כמו רוב הלוחמים הוא התגבר עליהן, בנוסף אני מאמינה כי הדיירים עברו להערכה פסיכולוגית לפני הכניסה לבית ולא היו מכניסים מישהו שמציג תסמינים.מניין לך? זה יכול לצוץ דווקא במקום הסגור הזה.
אני לא פסיכולוגית וגם לא מתיימרת אבל יש לי תובנות שקשורות לנפש האדם וגם ניסיון.אני עושה תואר שני בפסיכולוגיה ואין לו אף תסמין של פוסט טראומה, הוא כנראה כן חווה טראמות בלחימה בעזה, אבל כמו רוב הלוחמים הוא התגבר עליהן, בנוסף אני מאמינה כי הדיירים עברו להערכה פסיכולוגית לפני הכניסה לבית ולא היו מכניסים מישהו שמציג תסמינים.
אני לא שוללת את הקשיים הרגשיים שלו מהלחימה, אבל פוסט טראומה זה לא.
כמו שאמרתי סביר להניח שהוא בהחלט עבר טראומות בעזה שהכתימו לו את הנשמה, אבל זה לא פוסט טראומה, אם כבר הייתי הולכת לכיוון של דיכאון קל, אבל קשה לדעת דרך המסך.אני לא פסיכולוגית וגם לא מתיימרת אבל יש לי תובנות שקשורות לנפש האדם וגם ניסיון.
ההתנהגות של עידן היא התנהגות שמושפעת ממה שעבר בעזה.
בהתחלה הוא היה חיובי ופסיכולוג של הבית ומהר מאוד נשרו מעליו המניירות האלה ואנחנו רואים בחור קצר רוח, לא סבלני כלפי אנשים, לא מחייך, לא משתובב ומשתולל אאז אני לא יודעת אם זה רק אופי אלא זו התנהגות של מה אני עושה בגנון הזה עם המטומטמים האלה אחרי כל מה שעברתי וראיתי בעזה.
אני באמת דואגת לו ולא חושבת שהאח זה מקום בשבילו בכל זאת לא כרגע.
עפ''י מה את אומרת?אין לו פוסט טראומה
תקראי את התגובה מעלעפ''י מה את אומרת?
קראתיתקראי את התגובה מעל
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.