חלב ציפורים המתכון:...../images/Emo41.gif../images/Emo173.gif
המצרכים: 1 ליטר חלב 6-7 ביצים 6-7 כפות סוכר מקלות וניל כדאי, או כתחליף סוכר וניל שני שקיות. אופן ההכנה: לשם בסיר את ליטר החלב ואת הוניל ולהרתיח אותו על האש, בינתים להפריד את הביצים, בקערה אחת לשם את החלמון - ובקערה שניה את החלבון, ואז מקציפים את החלבון עם שני כפות סוכר לקציפה אחידה (להזהר לא לשבור אותה חשוב מאוד) שסיימתם עם ההקצפה בטוח שבזמן זה החלב כבר רותח, להנמיך את האש ולזרוק עם כפות את הקציפה לחלב שיווצרו כמו גושים לבנים בתוך החלב, של הקצף הלבן- ולחכות שהקצץ צף, ואז להוציא את הקצץ בעדינות לקערה להזהר לא לשבור אותו!, עכשיו להכניס לסיר החלב את החלמון ואת כפות הסוכר הנותרות ,ולהוסיף סוכר וניל ולערבב שלא יווצרו גושים מהחלמון כמובן. סוגרים את האש ומחזירים את הקציפות ונותנים לא להתקרר. מומלץ אחרי שזה התקרר להכניס למקרר ולאכול את זה קר מאוד עד כמה שניתן להגשה אפר לפזר למעלה שקדים מפוררים לפי הטעם. בתאבון לכולם
המצרכים: 1 ליטר חלב 6-7 ביצים 6-7 כפות סוכר מקלות וניל כדאי, או כתחליף סוכר וניל שני שקיות. אופן ההכנה: לשם בסיר את ליטר החלב ואת הוניל ולהרתיח אותו על האש, בינתים להפריד את הביצים, בקערה אחת לשם את החלמון - ובקערה שניה את החלבון, ואז מקציפים את החלבון עם שני כפות סוכר לקציפה אחידה (להזהר לא לשבור אותה חשוב מאוד) שסיימתם עם ההקצפה בטוח שבזמן זה החלב כבר רותח, להנמיך את האש ולזרוק עם כפות את הקציפה לחלב שיווצרו כמו גושים לבנים בתוך החלב, של הקצף הלבן- ולחכות שהקצץ צף, ואז להוציא את הקצץ בעדינות לקערה להזהר לא לשבור אותו!, עכשיו להכניס לסיר החלב את החלמון ואת כפות הסוכר הנותרות ,ולהוסיף סוכר וניל ולערבב שלא יווצרו גושים מהחלמון כמובן. סוגרים את האש ומחזירים את הקציפות ונותנים לא להתקרר. מומלץ אחרי שזה התקרר להכניס למקרר ולאכול את זה קר מאוד עד כמה שניתן להגשה אפר לפזר למעלה שקדים מפוררים לפי הטעם. בתאבון לכולם
![](https://timg.co.il/f/Emo173.gif)