שרשור סליחות

כמו שבמגזר הערבי קיימים מחבלים

כך גם במגזר המתנחלים קיימים "פורעי חוק" וכמו שהמשוואה שלך, שהיא אחת ולא ייתכן אחרת, אינה מגיעה לתוצאה שכל הערבים אשמים, אינך יכול לפי אותה משוואה לומר שכל המתנחלים דווקא כן. אני לא צריכה שחברים שלי יסבלו את הכאב הזה כדי להיות עם החיילים בכל ליבי ונשמתי, ולהעריך אותם ברמה בלתי רגילה במיוחד לאחר ההתנתקות. בוא פשוט נעזוב את זה בצד ולא נשחק במי התחיל... יבוא יום בו תהיה מוכן לבקש סליחה מהמתנחלים? (שים לב, לא לסלוח להם על איך שהתנהגו, אלא לבקש סליחה ממה שנגרם להם). או יודע מה, מהילדים של המתנחלים, בני 5-10, שנקלעו למצב בעל כורחם והיום עוברים גהנות על פני אדמות (ברוב במקרים בגלל הוריהם) תהיה מוכן לבקש סליחה עמוק בלב? אל תענה לי, רוצה להאמין שכן וזה מאד חשוב כי חייבים לסלוח. אנחנו להם והם לנו אם אנחנו רוצים להמשיך הלאה ואם המדינה הזאת באמת חשובה לנו שולחת חיבוק לכל אחד מהחברים שלך שנאלצו לספוג את זה.

נכון ואת שניהם יש לגנות

אחרי מאה פעם שכתבתי שאני לא מדבר על כל המתנחלים (למרות שרובם כן), את יכולה להפסיק לכתוב זאת בעצמך. שוב אני אומר, דבר ראשון אני צריך לסלוח ובשביל שאני אסלח צריך שכל החיילים שנפגעו יסלחו. המדינה הזאת חשובה לי, אנשים שפגעו בחיילים לא חשובים לי.

נדב !!!!!!!!

מי אתה שתגיד לחברי הפורום ממי לבקש סליחה וממי לא בגלל שנחסמתי כי פםעם הקודמת הוצאת אותי מהכלים אז אני נזהר לא לדבר לא יפה אבל אני על סף התפוצצות אז תתחיל להרגיע ומהר !!!!!!!

../images/Emo60.gif אוקי סליחות

אני אבקש רק מחברי הפורום פה כי אחרת אין טעם. טוב נתחיל בכך שסורי אם לא תמיד עניתי, לפעמים זה היה מתוך עייפות, עצלות, אי חשק להתמודד להתווכח ואני יודעת שזה מתסכל אם לא עונים. אממ נקסט סורי אם העלבתי בהודעות שלי מישהו זה באמת לא נבע מתוך רוע לב. סורי שחיילים צריכים להגן על שטחים שהם לא תמיד מאמינים ששיכים לנו אבל בכל זאת הם ממשיכים להגן עליה ושלא תמיד הערכתי את מה שהם עושים. סורי שלא תמיד גינתי הודעות שצריך לגנות ובכך אולי הייתי שותפה ללגיטמיות שיש לדיעות אחרות שהן סותרות כל מוסר באשר הוא. וסליחה אחרונה סליחה אם פגעתי במישהו, ואני באמת לא מצטערת בשל חשש שמא אני אקבל עונש אלא אני באמת מתכוונת לזה אז פשוט סליחה

../images/Emo60.gif תראה

אני אישית לא פגעתי בהם. ולגבי אילו שהיו שם בהתנתקות קשה לי לסלוח לי בעצמם, נכון שהם לא עשו לי שום דבר פיזי אבל באשהו מקום זה מעין דקירה בלב. אז להגיד שאני מבקשת מהם סליחה בזמן שאני עדיין מתלבטת אם הם לא צריכים לבקש סליחה ממני יהיה פשוט לשקר.

../images/Emo60.gif מה זה צריכה?

אני צריכה לבקש סליחה על מנת שלא יהיה לי חטאים. זה בשבילי. אם אני רוצה שיהיו לי חטאים זה זבש"י בלבד. ובגלל שאני לא יודעת אם אני צריכה לבקש מהם סליחה כי אני לא פגעתי בהם אם כבר אז ההפך אז אני לא אבקש סליחה.

כמו שאמרתי אתה לא רב

ובטח לא אלוקים אז אתה לא!!! תגיד למי יהיה חט ולמי לא תכניס טוב טוב למוח הקטן שלך שאתה כולה בן 18 ולא ראית כלום בחיים. יש מבין ? (אני מתאר לעצמי שאין )

the mnm factor

New member
הבנתי...

אז הרבנים קובעים למי יהיה חטא? הם קובעים את מי אלוהים יעניש ולמי הוא ימחול? עובדי אלילים.

את יודעת מה, בלבלתם אותי

למעשה, עד היום זלזלתי ביום הזה בגלל הצביעות שבו אבל כרגע את אומרת לי שאת לא מבקשת סליחה ממי שאינה ראוי לה בעייניך מאחר ואת לא עושה את זה בלב שלם ובאיזשהו מקום- כל הכבוד לך. אם כן אשמח אם תעני לי: יום כיפור הוא יום תענית לנפש, והסיבה לכך היא חטאינו ועוונותינו. בכך שאנו צמים אנחנו בעצם מנקים את הנפש, ומבקשים סליחה מכל מי שנפגע מאיתנו בדרך זו או אחרת (ולכן הסליחה היא כל כך כללית, מאחר ואף פעם אין לדעת מי נפגע באיתנו במזיד או לא). עצם כך שסליחתך לא מופנית לכל מי שנפגע ממך, ואת מודעת לכך, לא סותרת את תכלית היום הזה? יכול להיות שאני טועה, את האמת- אין לי מושג ואני מאד מובלבלת.. אשמח אם תעני לי צום קל (או שמא יום נפש מעונה לכולכם?)

../images/Emo60.gif טוב אז ככה

"אם כן אשמח אם תעני לי: יום כיפור הוא יום תענית לנפש, והסיבה לכך היא חטאינו ועוונותינו. בכך שאנו צמים אנחנו בעצם מנקים את הנפש, ומבקשים סליחה מכל מי שנפגע מאיתנו בדרך זו או אחרת (ולכן הסליחה היא כל כך כללית, מאחר ואף פעם אין לדעת מי נפגע באיתנו במזיד או לא). עצם כך שסליחתך לא מופנית לכל מי שנפגע ממך, ואת מודעת לכך, לא סותרת את תכלית היום הזה?" היום הזה נועד להטהר, שבנ"א יעצרו רגע ויחשבו האם הם בדרך ה' ז"א אם הם לא חטאו משנה שעברה ובגלל שאנחנו בני אדם כולנו חטאנו ולכן כולנו צריכים לבקש סליחה מהקב"ה ומאנשים. ואנחנו אמורים להגיע לדרגה שאנחנו סולחים לכל מי שפגע בנו ומבקשים סליחה מכל מי שפגענו בו בלב שלם, זה בהחלט קשה. אני לא חושבת שאני סותרת את היום הזה כי אני מבקשת סליחה מכל מי שפגעתי בו אבל חיילים ושוטרים אני לא חושבת שפגעתי בהם כי הפגיעה שלהם בי גדולה לכן אני לא רואה צורך לבקש מהם סליחה למרות שיש אנשים שטוענים שכן וכיוון שאני לא רואה צורך אני לא מבקשת מהם סליחה.

One Echoe

New member
רגע,

את צריכה לבקש סליחה מכל מי שפגעת בו, או מכל מי שנראה לך שפגעת בו?

spoop

New member
את טועה איילת

לא מבקשים סליחה כדי שלא יהיו חטאים. בדיוק העבירו לנו על זה שיחה. אם תבקשי ממישהו סליחה רק כדי שלא יהיו לך חטאים,אז הוא לא ירגיש צורך לסלוח,וגם הסליחה לא תהיה אמיתית. מבקשים סליחה,כי כואב לך שפגעת במישהו ואת רוצה שלא ישמרו לך טינה.

One Echoe

New member
שתיכן טועות.

הסליחה שלך נראית לי אנוכית לגמרי. איילת טוענת שהיא מבקשת סליחה כדי שלא יהיו לה חטאים-אנוכיות. את טוענת שאת מבקשת סליחה כדי שלא יכאב לך וכדי שלא ישמרו לך טינה-שוב אנוכיות.(ואל תערערי על כך..) אבל הסליחה האמיתית, וגם לפי יום כיפור אם אינני טועה, היא סליחה שבאה בשביל הצד השני. בשביל שהצד השני יסלח לך, כדי שתביעי חרטה והצד השני ירגיש יותר טוב.

spoop

New member
אתה בעצמך נתפס על מילים

למה לאדם כואב על שפגע באחרים?כי הם ינקמו בו? כי הם ילגלגו לו? לא! כי הוא רגיש,וחבל לו שבגללו אחרים סובלים,אז הוא מבקש סליחה. שהכאב על הפגיעה במישהו בא ממקום של חטרה אמיתית,אז זאת לא אנוכיות. תדע לך שאני מבקשת סליחה,רק שאני מרגישה צורך,ולכן נראה לי טיפשי שנדב ביקש ממני לבקש סליחה...

למעלה