שרשור סליחות

spoop

New member
תאמר לי למה אתה מבקש סליחה

ותדע שאדם מרגיש לא טוב על שפגע בבן אדם-כי איכפת לו מהאדם השני. אני ארגיש רע אם אני אעליב את חברה שלי,אז שאני אתנצל יקרו שתי דברים: 1.אני ארגיש יותר טוב. 2.החברה כבר לא תהיה פגועה. ודאי שבקשת סליחה היא גם למען המבקש,אבל לא ברמה של אנוכיות. עובדה שמוותרים על האגו והכבוד,והולכים ראשונים לסגור את הריב. אנוכיות אמיתית היא בקשת סליחה,כדאי שלא יהיה לך חטא,וכדאי שלא ינטרו לך. שאמרתי שאני לא רוצה שינטרו לי זה היה במכלול של עוד דברים.כי גם חטאים אני לא רוצה שיהיו לי,אז אני אנוכית?לא! כי זאת לא הסיבה העיקרית.

One Echoe

New member
את כן אנוכית.

אני חושב שאם אני מבקש סליחה זה בא מחרטה עמוקה ולא מזה שלא יהיו לי חטאים או לא מזה שאני ארגיש יותר טוב עם עצמי.

spoop

New member
שאני מבקשת סליחה זה:

1.אם פגעתי במישהו סתם,בלי סיבה: בשביל שהוא לא יהיה פגוע(ורע לי עם זה שהוא פגוע). 2.אם היה לי ריב הדדי עם מישהו: בשביל שלא יהיה פגוע,בשביל שלא ינטור טינה,והיחסים בינינו יהיו בסדר. 3.אם פגעתי במישהו שהגיע לו ממש והוא לא התנצל על שפגע בי:.בשביל שלא יהיה פגוע וישמור טינה ובשביל שאני אהיה בסדר אם עצמי(חטאים וכו'...) אלה רמות שונות של סיבת הפגיעה באדם,ומכאן נובעות גם רמות שונות להתנצלות.

spoop

New member
יופי

כי נמאס לי לשמוע כמה אני אטומה,גזענית ואנוכית.

One Echoe

New member
../images/Emo24.gif

את יודעת שאני מת עליך אפילו שאת גזענית ודוסית מסריחה

שבלול| נכון

אני לא מבקשת סליחה על מנת שלא יהיה לי חטאים. אני בקשתי סליחה ממי שראיתי שפגעתי בו לא בגללי אלא בגלל שאני חושבת שפגעתי בו ואם הסיבה הייתה שאני מבקשת סליחה על מנת שלא יהיה לי חטאים הייתי מבקשת סליחה מכולם לא? אבל את רואה שזה לא כך.

רולדההה

New member
סליחה מכולם. ../images/Emo98.gif

מהחיילים, שלא עשיתי מספיק למענם, שלא פעלתי יותר כדי להגן על הפרחים היקרים הללו, בחייהם ובמותם. סליחה גם למתנחלים הטובים, ששמם הוכפש בידי חיות רעות, שהתפנו בשקט ובכאב. סליחה שלא פעלתי יותר על מנת לעזור לכם. סליחה גם מחברי הפורום, אם פגעתי במי ממכם. סליחה מיוחדת לאליה 15, שלא הבינה את דברי נכון ונעלבה.

Rotema3

New member
חמוד,

לא רק המאמינם צריכים לבקש. גם אתה, גם אני. כולנו.

One Echoe

New member
לא.

אין ליום הזה שום משמעות בעיני, ואין סיבה שאבקש בו סליחה. או שאסלח למישהו.

One Echoe

New member
אז אל?

את בעצמך אמרת שאני צריך. אז עניתי לך. -- מז"א לא רק על היום?

Rotema3

New member
כתבתי את ההודעה לאדריכל,

הוא כתב "זה הזמן של המאמינים לבקש סליחה". עניתי לו. המחילה {בין היתר, היא גם למען המוחל. היא טובה לכל הצדדים. הפסד שלך.

Rotema3

New member
מוכן לסביר לי מה הקשר?

אני האחרונה להאמין. אתה כתבת-תורם של המאמינים לבקש סליחה, אז אם אתה מצפה לסליחה {בין אם אתה מאמין ביום, בין אם לא}, אתה מהצד הנגדי גם צריך לבקש. לא כן?

אני לא מצפה לסליחה

תאמיני לי שכבר אין לי אמון בסליחות שלהם. מעבר לכך, אני לא מבקש סליחה אני רק מזכיר שביום כיפור הם צריכים לבקש סליחה מכל אדם שפגעו בי. שוב האמונה שלהם, לא שלי.

Rotema3

New member
אבל כן כתבת את זה מתוך צפייה,

הלכת בשיטתם, אמרת שהם צריכים לבקש סליחה. מהחיילים לדג'. זה לא מראה על סתירה מסוימת?

למעלה