שרשור ספרים

vinney

Well-known member
שרשור ספרים

ובכן, התייצב קצת הפורום, והגיע הזמן לצבור ידע לדורות הבאים
שרשרו פה את הספרים אותם אתם ממליצים בתחומי מדעי המחשב, אם אפשר - הסבר קצר לכל המלצה וקישור לספר/אתר להתרשמות
ספרים בשפות תכנות יתקבלו בברכה גם, אם כי ההעדפה הברורה היא כמובן לנושאים התיאורטיים ולמתמטיקה

p k a k

New member
אני זוכר (לפני שפרשתי ממדעי המחשב).

ספר בהוצאת האו"פ אשר נקרא: "מודלים חישובים". בזמן מבחן של מדעי המחשב קראתי את 100 העמודים הראשונים בפחות מחצי שעה (ספר זורם ואינטואטיבי). הצלחתי בכל השאלות הקשורות לנושא. בהצלחה.

פורטיו

New member
אפשר קישור? יש לו ספר פתרונות?

אפשר קישור, מאיפה אני קונה את הספר...

vinney

Well-known member
המם... האו"פ שינו את האתר

ועכשיו כולו דינמי ולא תומך פיירפוקס
אבל תלך ללמד"א, תמצא אותו שם אם תחפש "אלגוריתמים"

yuvalmadar

New member
אבל...

אין בו תרגילים פתורים והוא לא בנוי בצורה נוחה פיזית.
(ספרים ענקיים שהיו צריכים לחלק ליותר חלקים ופונט שלא מעודד לקרוא במהדורה העברית) חוץ מזה שבשביל סקירה לא צריך ספר מיוחד אני חושב. (אפשר למצוא מידע בוויקיפדיה למשל) ואני לא מצאתי איזשהו ערך בספר נוסף על הסקירה הזו של אלגוריתמים/מבני נתונים/יישומים מסורתיים של הנ"ל. אה, ושוב - אין בספר תרגילים פתורים!

DadleFish

New member
שני דברים

קודם כל, פעם הורדתי לגמרי במקרה ספר פתרונות לקורמן. אם מישהו מוצא - צרו קשר!!! שנית, רוב הספרים שנתקלתי בהם באקדמיה לא מכילים פתרונות. יש לי כמה עשרות ספרים בבית ולאף אחד מהם אין פתרונות.

BugoK

New member
Papadimitriou

הספר של פאפאדימיטריו לסיבוכיות\חישוביות. יש בו הרבה בעיות עם פיתרונות והוכחות של משפטים. זהו אחד הספרים שעובדים איתם בקורס "סיבוכיות" באת"א. (יחד עם כמובן, סיפסר) Christos H. Papadimitriou, Computational Complexity

DadleFish

New member
קומפילציה

וספציפית, מי שרוצה/צריך לכתוב קומפיילרים או משהו בסגנון, הספר הטוב ביותר שנתקלתי בו הוא "הספר עם הדרקון" - Compilers.

DadleFish

New member
רשימת הספרים שלי

הספר הבלתי מעורער הוא Artificial Intelligence: A modern approach של ראסל ונורוויג, כיום יש מהדורה שניה - לי יש את הראשונה והיא מעולה. למי שמתעניין ב-AI למשחקים (שהוא AI מעשי, ושונה לחלוטין מה-AI הנחקר ברמה האקדמית-תיאורטית), אחד הספרים שאני יכול להמליץ עליהם בחום הוא Programming Game AI by Example של מאט באקלנד, שיודע מצוין על מה הוא מדבר.

למעלה