שרשור ספרים

vinney

Well-known member
נושאי המתמטיקה הדיסקרטית

תורת הקבוצות תורת הגרפים מבנים אלגבריים לוגיקה מתמטית הסתברות

gil levi

New member
ספרים

לקורס בדידה באת"א (תורת הקבוצות, תורת הגרפים, לוגיקה, פונ', רלציות)- מתמטיקה בדידה/שי גירון ושוני דר: ספר מצוין לדוגמאות פתורות. לקורס מבוא להסתברות באת"א (משתנים מקריים דיסקרטים)- מבוא להסתברות/אמיר בק : מכיל 216 דוגמאות פתורות. ספר מצוין. מבוא להסתברות/אורי ליברמן: ספר טוב לרקע תיאורטי.

the new L

New member
מבנים אלגברים

יש כמה ספרים טובים, תלוי באיזה נושא. יש את הספרים של האוניברסיטה הפתוחה של הקורס מבנים אלגברים, סה"כ טובים (אם כי כמובן ברמה של תואר ראשון בלבד). יש גם כמובן את הרחבת שדות ותורת גלואה, גם של האונירסיטה הפתוחה, וגם כאן הספר בהחלט טוב. דברים יותר מתקדמים: Algebra של Lang - הספר הזה מכיל ה-מ-ו-ן אלגברה מודרנית, בערך כל נושא בסיסי שאי פעם תצטרכו. הבעיה שלו היא שהוא לא קל כל כך לקריאה. Introduction to commutative algebra של Atiyah ו MCDonald - התרשמתי, וגם אחד המרצים שלי ממליץ, שזה ספר מבוא טוב מאוד לאלגברה קומוטטיבית ברמה קצת יותר גבוהה. a Course in Homological algebra של Hilton ו Stammbach - אין הרבה מה להוסיף, הספר המוביל בתחום האלגברה ההומולוגית

the new L

New member
הסתברות

מי שרוצה ללמוד הסתברות כמו שצריך חייב כמובן ללמוד תורת המידה. במקרה הזה אני ממליץ על: Measure theory and integration של G de Barra. התרשמתי ממה שקראתי בינתיים שהספר מצויין

טופולוגיה:

תשייכו אותם לאנליזה אם בא לכם: הספרים של האו"פ הם באמת אחלה. אלגברה לינארית: הספר של ליפשוץ מהוצאת שאום.

the new L

New member
לגבי טופולוגיה

אני ממליץ על Topology של Munkes (מקווה שלא טעיתי בשם). אחלה ספר, מאוד מאוד מקיף וברור, ומכיל גם חלק שני לא קטן על טופולוגיה אלגברית (אם כי אני מודה שאת החלק השני עוד לא יצא לי לקרוא)

vinney

Well-known member
אנליזה

אינפי/חדו"א חישוב נומרי קריפטוגרפיה

yossiea

New member
למה קריפטוגרפיה נמצא תחת אנליזה???

אני מוחה... (נושא מכובד כזה ראוי לו שיקבל כותרת משלו...) הספרים בנושא קריפטוגרפיה שהוא נושא מרתק ומעניין שאני ממליץ בחום לכל מי שניחוח המתמטיקה עושה טוב לנחיריו - רבים מאוד. אבל ישנם כמה ספרים שנכנסו לקלאסיקה. בראשם הספר של ברוס שנייר. 1. Applied Cryptography - 1997. מכיל שלל רעיונות מהבסיסיים ביותר ועד המבריקים ביותר, כולל הסברים מתומצתים ומפורטים על מרבית האלגוריתמים והפרוטוקולים וכן מימושים ב-C. למעשה הספר מכסה כמעט את כל היבטי ההצפנה מצופן קיסר ועד הצפנה קוונטית. הסופר הוא מומחה בעל שם מהיותר מפורסמים בענף. גם האתר שלו (http://www.schneier.com) מומלץ מאוד לביקור (האלגוריתם שלו Twofish, זכה במקום השני אחרי Rijndael). הערה: הבעיה היא במציאת הספר בגירסה האלקטרונית שלו (שאינה מעוצבת מי יודע מה) אבל בחיפוש בגוגל ניתן להגיע בקלות לאתר שעוד מחזיק עותק כזה. 2. Handbook of Apllied Cryptography - 1996. לאלו שאוהבים יותר מתמטיקה, נוסחאות ומשוואות. הספר מאוד מעשי ואינו מתעכב יתר על המידה בצדדים התיאורטיים, הספר מכיל עובדות מפורטות, הגדרות מאוד מקיפות, מבחר אלגוריתמים ופרוטוקולים מהטובים ביותר. הוא עשוי היטב, מאוד מקצועי, בעיצוב אלגנטי. הספר וכן מימושים בשפת C למרבית האלגוריתמים שבו ניתנים להורדה מהאתר הרישמי: http://www.cacr.math.uwaterloo.ca/hac/ 3. כמובן שיש לציין את הספר השני של ברוס שנייר, שהתעלה אפילו על קודמו: Practical Cryptography שלו ושל Niels Ferguson (לא הצלחתי עדיין להשיג עותק אלקטרוני של הספר) אבל ממה שקראתי לפחות בחלקו הוא מצויין. ספר אדיר. עם הסברים לכל הרמות מההסבר הפשוט והאיטואיטיבי ועד הוכחות מתמטיות מסובכות. 4. יש גם סופר משלנו, פרופ' עודד גולדרייך כתב את: Foundations of Cryptography ספר כבד, הרבה תאוריה, הרבה מתמטיקה גבוהה. מזכיר לי קצת את Knuth אבל בהתמקדות בנושא קריפטוגרפיה. היה טוב אילו היה תרגום עברי לספר הזה. אפשרל הגיע אל הגרסא הראשונית של הספר להורדה דרך האתר שלו: http://www.wisdom.weizmann.ac.il/~oded. ראוי גם לציון הספר של Michael Welschenbach, David Kramer שנקרא: Cryptography in C and C++, אפשר להשיג עותק אלקטרוני של הספר בפורמט chm לא הכי טוב אבל גם זה מצויין. וכן הספר Cryptography: Theory and Practice של Douglas Stinson גם כן ספר יפה שמייחד פרק על shannon. אם כי לא קראתי אותו רק עלעלתי בו מעט. זהו זה בערך (בינתיים).

vinney

Well-known member
המם... עכשיו ירד לי האסימון ../images/Emo6.gif

אני מכיר את הדייויד קרמר הזה

לאינפי:

הספרים של בן-ציון קון 1,2,3. לתרגילים: החובורות של אלכס קופרמן. לא להתקרב לספר של מייזלר. ראו הוזהרתם!!!

ddalus

New member
מה?!

הספר של מייזלר הוא הדבר הכי טוב שיכול להיות! אין שום ספר אינפי בעברית שאפילו מתקרב לקרסוליים שלו מבחינת עומק ודייקנות. מצד שני, הוא הוא לא עושה חיים קלים לאף אחד, והוא גם כמובן מודפס בטכנולוגיה מיושנת שצריך להתרגל אליה. אבל אם יש ספר אחד ויחיד שאפשר להשתמש בו ללימוד עצמי - זה הספר. דווקא בגלל שהוא לא נותן לך לשגות באשליה שקריאת חומר שווה להבנתו.

שיהיה עמוק כמה שבא לו.

מבחינת מובנות וקריאות הוא לא שווה כלום. לא יכול להמליץ על ספר שבא לי להקיא כשאני פותח אותו.

the new L

New member
ממ

לגבי מה שאמרת שאין אף ספר בעברית שמתקרב לקרסוליים מבחנית עומק ודייקנות - הספרים של האו"פ באינפי מאוד מדוייקים, ומקפידים להוכיח הכל (למעט טענה אחת - אקסיומת החסם העליון, כי הם לא בונים את הממשיים).

gil levi

New member
בקשר לספרים בעברית

המרצה שלי לחדו"א2 (מרדכי אפשטיין) מחלק סיכומי הרצאות שמבחינת המבנה נראים כאילו הוא לוקח אותם מספר שהוא כותב. נדמה לי שהוא אמר פעם שהוא לא מפרסם אותם כי יש בהם טעויות. בכל אופן, אם מתישהו יתפרסם "אנליזה מתמטית קלאסית/מרדכי אפשטיין" תדעו איפה קראתם על זה לראשונה :) .

BugoK

New member
אני שמעתי

שהוא כתב את הספר בתכנה ישנה מאוד, ואז המחשב שלו התקלקל - ואף אחד לא הצליח לשחזר את המידע - ולאף אחד לא היה את התכנה הישנה - אז הוא פשוט ויתר על הוצאת הספר הזה לאור. עכשיו כשאני כותב את השורות הללו אני מבין עד כמה הסיפור הזה נשמע מגוחך... נו טוב...

vinney

Well-known member
לגבי חדווא

לגבי חדווא זה הספר של אנטון כמובן, שהוא מצוין, עם תרגולים, חלקם הגדול פטורים, מוסבר יפה ומושקע. יתרגום העברי של הספר בהוצאה של האו"פ. לאינפי כדאי להתעניין בספרי הקורסים של האו"פ (אינפי I, II וIII). אומנם לי יש רק את אינפי I, אבל הוא קל לקריאה והבנה, מעמיק מאוד, ולדעתי טוב מאוד.

gil levi

New member
לאינפי:

ספרים לדוגמאות פתורות (בסדר יורד מבחינת טיבם): חדו"א1, חדו"א2 / אלכס קופרמן. אינפי1, אינפי2 / טימור. חדו"א1, חדו"א2 / בן ציון קון. חשבון אינפיניטיסימלי מתקדם / לישפיץ, מסדרת שאום. אני לא רואה סיבה להשתמש בספרי תיאוריה כדוגמת מייזלר, אלא אם המרצה הוא גרוע ברמה קיצונית/מלמד לפי ספר...

BugoK

New member
החוברות של אלכס קופרמן

לחדו"א 1 ו-2. החוברות הללו מכילות הרבה מאוד תרגילים עם פתרונות, וזה מעולה לחלקים הטכניים של הקורסים.

למעלה