סולו..
לא ידעתי. סולו. בכל מקרה - הייתה מהממת ממש. הרגשתי כל יכולה במשך זמן רב מאוד.

מעניין אותי מה חשבת על התשובה של "כן, אני אתן תמ"ל".
בוודאי שהורה יכול לסרב לפרוטוקול רפואי. העניין הוא שבשביל זה צריך להיות עם, לא יודעת... תכונות אופי מסוימות? (בקצה הקיצוני של זה, אם אדם מסרב ומסרב, לשם מה הגעת לבית חולים?)
ועוד - יש הבדל בין סירוב לפרוטוקול שגרתי 'מניעתי', נגיד חיסון למניעת צהבת B, שנותנים פה בשגרה אחרי הלידה, לבין סירוב לפרוטוקול רפואי 'טיפולי', שאז עניין הזמן הוא יותר קריטי. אגב, גם פה זה עניין של חשיפה. אני לא יודעת איך אנשים נחשפים לזה ומתי. יש זוגות שמגיעים מוכנים מאוד. הם יודעים מראש שהם רוצים טיפול מסוים (נגיד ויטמין K), ולא רוצים טיפול אחר (נניח צהבת B), ויש כאלה שממש מופתעים כששואלים אותם מה הם רוצים ומה לא... כאילו,מאיפה לנו לדעת... והם מופתעים בצדק, כי כדי להחליט צריך זמן, ואם לא התכוננת מראש, אין לך ממש זמן לעשות את זה עכשיו. וזה על משהו מניעתי. כשזה טיפולי, זה הרבה יותר מורכב.

כשאמרו לי שזה כבר לא זמן מתאים לעור לעור לא התווכחתי. במחשבה לאחור הייתי רוצה שיכינו אותי מראש לירידה הצפויה בחום הגוף. היום אני חושבת שאולי גם עור לעור היה עובד, אבל הרבה פחות נוח לאחות. וב"נוח לאחות" אני לא מתכוונת רק לזה שלא בא לה להתאמץ, אלא על המשמעות של המאמץ הזה. כי המאמץ הזה הוא זמן, וזמן = טיפול בתינוקות אחרים. כי אלה המגבלות.

ועכשיו קצת מחשבות - במהלך הלימודים הייתה לי הרבה מאוד ביקורת על המערכת ועל דברים שראיתי. גם כשהתחלתי לעבוד. אחד הדברים שהכי פחדתי ממנו הוא להיות אחות שאני לא מעריכה. אני פוחדת מזה כל הזמן. אם יש משהו שקורה לכל כך הרבה אנשים, אין סיבה אמיתית להניח שהוא לא יקרה גם לך.
עוד מחשבה - אני יודעת היטב איך עובדים מעגלי ידע. בהתחלה לא יודעים כלום, אח"כ 'משתלטים על החומר' ומרגישים המון ביטחון, ועם הזמן, ככל שלומדים יותר, מבינים שלא יודעים כלום. אני יודעת באיזה שלב אני בתהליך. המודעות קצת מקלה וממתנת, אבל לא משנה את התהליך.
ועוד מחשבה - אני אדם מאוד מערכתי (גם בעומדי בצד המערכת וגם כשאני הצד שעומד מול המערכת). אני מבינה איך מערכות גדולות עובדות ולמה הן עובדות כך, ומה המטרות, והיתרונות והחסרונות. יש אנשים לא מערכתיים.
אני מנסה לקחת את כל הדברים האלה, ולעשות את הכי טוב שאני יכולה בשביל התינוק וההורים.
כשרק התחלתי לעבוד, אם מישהי הייתה מבקשת עזרה בהנקה בלילה, הייתי הולכת לעזור. הרימו עליי גבות, וחשבתי שאני צדיקה בסדום, עד שנפל לי האסימון שכשאני יוצאת אז נשארים בתינוקייה המון תינוקות לא מטופלים (טוב, הבנתי את זה די מהר...).
אני מתבאסת נורא כשאני אומרת למישהי שאני לא יכולה לעזור לה בהנקה בלילה. אני לא מרוצה מהרבה דברים נוספים. אני עושה בדיקת דם לתינוק תוך כדי הנקה (אם האמא מסכימה) כי אני חושבת שזה הכי נכון לתינוק. אבל אם לא הייתי יכולה לבצע ככה את הבדיקה בצורה טובה (עניין של מיומנות), אז הייתי עושה את זה כשהוא שוכב בעריסה, גם אם הוא צורח, כי בסיכום זה עדיף. מה שאני מנסה לומר הוא שאני משתדלת לעשות את הכי טוב שאני יכולה. אולי מישהי אחרת הייתה מצליחה יותר (או פחות).

לפני כמה זמן נכחתי בלידת בית מהממת (אנאסיסטד
) ואז חשבתי שאולי אני לא רוצה להיות מיילדת. כי לידות בבית חולים לא נראות כך...
ידע הוא תמיד כוח. אחרי הלידה השנייה סירבתי לפיטוצין, וגם הסברתי למיילדת למה, אז היה לה קל ונוח לוותר על הפרוטוקול כי היא ידעה שאני יודעת למה צריך לשים לב. כשאני הצעתי עור לעור הייתי כ"כ קלולס (בדיעבד) וזה הפך, במידה מסוימת, את ההצעה שלי ללא רלוונטית. (את מבינה למה אני כותבת את זה? אני מרגישה שאני לא מצליחה להסביר...)