שרשור שאלות למיכל בן ארי

שעמום בגיל 4 חודשים.

גם הבת שלי בת ארבעה חודשים ואני בעיקר נפגשת איתה עם עוד אימהות, בעיקר בשביל 'השעמום' שלי..... ולכן אני ממליצה לך להצטרף לקבוצת אימהות באזור שלך, תוך כדי מפגשי האימהות גם מתנסים בפעילות עם הקטנים (עיסוי, שירי אצבעות וכד'). אבל אם את רוצה פעילות יותר מובנית עם הקטנה (ועדיין, גם לפגוש אימהות) את יכולה ללכת איתה לססדנא או חוג, וזה כבר תלוי באיזה טיפוס את: אם את אוהבת פעילות יותר אקטיבית, אזי פעילות במים, בייבי יוגה או ליווי מוטורי יתאימו לך. אם את רוצה משהו יותר רגוע סדנת עיסוי תינוקות או כל סדנת מגע שהיא נותנת כלים חדשים לפעילות עם התינוק. תכתבי לי מהיכן את ואני אמליץ לך על מקומות.

rnati

New member
פארק רעננה והספורטק בהרצליה

פארק ארבע עונות בהוד השרון

../images/Emo140.gif מיכל שלום

ותודה על הזמן. עופרי הוא בן שלוש וחצי טלטל בת שנתיים אני ואבא שלהם "חולי טלויזיה" רציניים. כל שעות היום הטלוזיה פתוחה. לפעמים על רדיו (מוסיקה) לפעמים ערוצי ילדים (הופ לולי ) לפעמים ערוצי מבוגרים (22,10 BBC PRIME וכ"ו) הילדים לא ממש אוהבים לראות טלויזיה. היא יותר כמו רקע עבורם. יש ימים שהם רואים קלטת אחת ויש ימים שהם בכלל לא - רואים הכוונה יושבים על הספה ומתבוננים - בדרך כלל זה קלטות של סיפורים כמו שמוליק קיפוד, פינוקי, חמישה בלונים ועוד. והשאלה המוזרה שלי - האם יש דרך להפעיל אותם תוך כדי ראיית הטלויזיה? ואני לא מתכוונת על הקלטות של התנועתיות כי מעולם הילדים שלי (והאמת היא שגם אני) לא מצליחים לעמוד בקצב ובמהירויות התנועות והחלופה שלהם. אבל מעניין אותי אם יש דרך לעשות את הצפיה בטלויזיה קצת פחות פאסיבית. מלבד זאת - יש לנו חצר ענקית שבגלל צל מרובה אין אפשרות לגדל דשא והכל מחוסה במחצלות סיני - איזה משחקים אפשר לשחק שם יש לנו נדנדות ומגלשה ובריכה קטנה ובריכה גדולה ושולחן פעילות חול. אבל אלו הדברים הרגילים בשבילם - וחשוב לי שהמטפלת שלהם בשבועיים הקרובים תעשה איתם דברים יותר מיוחדים.

הפעלות. פנים וחוץ!

הבן שלי, בן שלוש וחצי רואה טלוויזיה פעילה, למה הכוונה? כאשר הוא קלטות מוזיקליות, למשל, 'ספר הג'ונגל'. הוא לא רק יושב וצופה אלא מתחפש לדמויות בקלטת ורוקד את כל הריקודים. מה אני באה לומר? שלא צירך דווקא את הקלטות של ההפעלות, אלא לשים קלטת עם מוזיקה או שירים שהם אוהבים ולעודד אותם לרקוד או להציג יחד עם הקלטת. זה גם פעיל פיזית וגם מפעיל את הדימיון והיצירתיות. לגבי הפעילות בחוץ - הכי מומלץ זה פעילות יצירה. יש ערכות יצירה זולות (למשל אם קונים 2 מוצרי ילדים בכללפארם מקבלים שתי ערכות יצירה ב10 ש"ח), ויש ספר מומלץ של יעל השילוני ועידו דולב שנותן רעיונות ליצירה.

הדר לצ

New member
תודה על התשובות ../images/Emo140.gif

מה יש בספורטק? (סליחה על הבורות...)

גם אני כשמדובר על חוץ נטו ממליצה

על פארקים. הפארקים שכתבו לך עליהם הם גם המומלצים שלי. באזור תל אביב, אין כמו פארק הירקון - באיזור של הספורטק (ליד מסעדת יול), באיזור של האגם הקטן ( ליד בית ארץ ישראל יפה), ומהצד של רמת גן - האזור של שבע טחנות או קצת מערבה יותר החלק החדש של הפארק שנקרא 'ראש ציפור'.

שלום מיכל בני בן שנה וחמישה חודשים

ומתחיל גן בספטמבר לצערי אני עובדת מהבית וקשה לי לבלות את זמני בים איתו למרות שהוא איתי יש הצעות למשהוא שיעניין אותו כשהוא לבד בחדרו משהוא שיתאים לגילו

אני חושבת שבגיל הזה, עדיין קשה

לילדים להעסיק את עצמם הרבה זמן לבד, אבל אני כבר לא זוכרת.. כמו כן, אני לא מומחית להפעלות של ילדים, אלא לבילויים בחוץ....אז לצערי אינני יכולה לעזור לך הרבה....

ליcות

New member
בילויים עם פיצית בת חודשיים

באזור חיפה.. בכלל מעניין אותם בגיל כזה קטן? עד עכשיו כל הבילויים שלנו הסתכמו ביציאה לקניונים השונים באזור, כשרב הזמן היא על הידיים ולא נראית ממש נהנית (היא מסכימה להיות בעגלה רק כשישנה).. לחכות עם זה קצת?

בגיל חודשיים לדעתי היא לא זקוקה

לבילויים.... אבל אם את זקוקה לחברת מבוגרים זה כבר משהו אחר ואת יכולה להרשם עימה לקורס עיסוי תינוקות ולקבל כלים נפלאים על איך לגעת בתינוקות. בעצם, אפשר לומר שעבור תינוק קטן עיסוי או כל מגע שהוא הוא מבחינת בילוי. פרטים לגבי קורס עיסוי אפשר לברר בטיפות החלב, בעמותה הישראלית לעיסוי וגם במרכז נמשים בקניון קסטרא.

אפרת12

New member
האירוח ממשיך../images/Emo70.gif ../images/Emo179.gif

למיכל על התשובות עד כה. מיכל תמשיך לענות על שאלות בשעות הקרובות - עד שנלך לישון

לסיום - רציתי לשים תמונה של הדר

ההשראה שלי לכתיבת הספר, אבל אני לא בבית ולכן במקום זה אני אסתפק בתמונה של הכריכה של הספר.....

T noki

New member
מקומות לבילוי באיזור הצפון

חיפה וצפונה, לזאטוט בן כמעט שלוש בסוף אוגוסט, עם אמא שלו ויתכן גם סבתא, יש אוטו. ילדון אנרגטי ומלא מרץ - את כל המשחקיות באיזור חיפה כבר מכירים, יש משהו יותר מקורי אבל מוצל/מקורה/ממוזג?

אלו משחקיות באזור שלך את מכירה?

אולי במקרה אוכל להציע לך משהו נוסף
שמעתי שפארק נשר החדש של קק"ל הוא נהדר, אני אהיה שם בסוף אוגוסט ואדע בעצמי הכצעקתה.... וחוץ מזה ביקנעם יש משחקייה נחמדה בשם תלתלים. ואם חיות מעניינות אתכם אז בקיבוץ הסוללים יש פינת חי חביבה וכך גם בקיבוץ החותרים ובמושב רגבה.

T noki

New member
מכירה את המשחקיות בחיפה

ביקנעם (תלתלים - לא משהו לדעתי), ברמת ישי (ג'אמפי), בקסטרא חיפה, בגרנד קניון, ביגור. עוד משהו? לגבי פארק נשר - הכוונה לפארק עם הגשר התלוי? עוד לא הייתי שם, אבל לא מאד חם שם באוגוסט?

אני מאד מקווה שלא חם שם באוגוסט....

כי בסוף אוגוסט תכננו לבלות שם, אבל בטח נלך בשעות אחה"צ. בקריית אתא הייתה משחקייה יפה בשם הבית של דין דין. ברחוב חנקין 39, אבל הטלפון שם השתנה ואני לא יודעת אם היא עדיין פעילה. בקריית מוצקין בספרייה העירונית יש משחקייה חמודה 'משחכייף' שמשלבת הפעלות עם קריאת ספרים שזה כרעיון שלעצמו מאד מוצלח ומבורך. 04-8744575 יש בחיפה גם מקום בשם 'הבית של באני ודין' שיש בו הפעלות לילדים. ובקריית אתא יש עוד משחקייה בשם 'קידס קלאב' 050-7604408 , אבל לא הייתי שם כדי להמליץ אם כן או לא.

T noki

New member
הייתי במשחקיה של דין-דין והיה אחלה

את הבית של באני ודין אני לא מכירה. תודה!

תפי

New member
משחקית דין דין פתוחה

שלי, במידה ואתם באים תודיעו לי ונשמח להפגש

למעלה