שרשור שאלות לשלישי-רביעי

yaelsn

New member
אפשר לדלל מייבש ולק בסיס?

יש לי מדלל לק של בוקי סטייל ואני תוהה אם כדאי לנסות לדלל בעזרתו את המייבש של רבלון ואת הבסיס של רבלון
אני מאוד אוהבת את שניהם והם מתחילים להיות ממש צמיגיים ובלתי אפשריים למריחה

אין לי מושג אם המדלל מיועד גם להם, או שזה רק ללקים רגילים

Osnatz1

New member
דיללתי מייבש כמה פעמים

(את המייבש של וואו)
לפי ההרגשה שלי הוא המשיך לייבש במהירות אבל הברק שהוא נתן היה קצת פחות מבד"כ..

בסיס עוד לא יצא לי לדלל אבל אני כנראה אדלל את הניילטק שיש לי כי הוא כבר כלכך סמיך שזה כמו למרוח ג'לי על הציפורניים..

lilo4

New member
בהחלט אפשרי

דיללתי עד היום גם מייבשים וגם מחזקים. אני מניחה שכל מוצר שמדללים מגיב אחרת, למשל יש לי איזה לק שקצת שינה את הגוון שלו אחרי הדילול.
הבעיה עם בייסים וטופים זה שהם נמצאים בשימוש קבוע, וכל פעם כשפותחים אותם נכנס עוד אוויר שהופך אותם ליותר ויותר צמיגיים. הדילול עוזר עד לרמה מסוימת, כל עוד המוצר ממשיך להיות בשימוש הוא ימשיך להסמיך ולהיות צמיגי.
לפחות ממה שאני ראיתי עם המחזק של סאלי הנסן- בשלב מסוים אחרי הרבה מאוד דילולים הוא פשוט מאבד את היעילות שלו.

בכל מקרה אם הבייס והמחזק כבר צמיגיים ברמה כזו שאת ממילא לא יכולה להשתמש בהם אין לך מה להפסיד, אני הייתי מנסה להציל אותם ע"י דילול. כמובן שהתהליך דומה לדילול של לקים- מומלץ להשתמש בכמות קטנה של מדלל ואם זה לא מספיק אז להוסיף עוד

trilliane

Well-known member
מנהל
הבעיה היא לא השימוש הקבוע אלא הייבוש המהיר

גם לקים רגילים נחשפים לאוויר, כמובן (לרוב בתדירות נמוכה יותר אז זה פשוט קורה לאורך זמן ארוך יותר) אבל לרוב לא נעשים עד כדי כך סמיכים מכיוון שמלכתחילה הם דלילים יותר (יש לי לקים שהיו דלילים ובשליש בקבוק הם עדיין לא סמיכים). כל מוצר שנועד לייבוש מהיר (וזה בד"כ בסיסים וכמובן מייבשים, אבל גם לקים שמכילים פורמולה מתייבשת מהר) גם מסמיך מהר יותר מטבע הדברים. לקים מסדרת "ג'ט סט" של רבלון הם הלקים שהתייבשו לי הכי מהר על הציפורניים ובהתאמה גם הכי מהר בבקבוק. זה המחיר שמשלמים על מוצר שנועד להתייבש מהר...

lilo4

New member
זה לא מדויק

שימוש קבוע בלקים או במוצרים משלימים גורם להם להסמיך מהר יותר, זה לא משנה אם מדובר בלק צבעוני רגיל או במוצר משלים. אין לי דרך להשוות את הקצב בין לק רגיל לבין מייבש למשל כי אין לי אף לק שאני משתמשת בו בתדירות כ"כ גבוהה, יכול להיות שמייבש יהפוך להיות סמיך מהר יותר.
ככה או ככה, המוצר לכשעצמו לא יהפוך להיות סמיך כל עוד הוא סגור בבקבוק, ואם השימוש בו יהיה לעיתים רחוקות מאוד הוא לא יהפוך להיות סמיך במשך תקופה ארוכה.

אגב, מהניסיון שלי עם בייסים וקואוטים- הם בד"כ יותר דלילים משמעותית מלקים רגילים כדי להקל על המריחה שלהם. זה קורה בעיקר עם מייבשים כדי שאפשר יהיה למרוח אותם בקלות בפעם אחת.

trilliane

Well-known member
מנהל
ציינתי זאת בסוגריים; ודאי שאם משתמשים יותר

הלק ייחשף לאוויר בתדירות גבוהה יותר ואז ההשפעה תתרחש בזמן קצר יותר (הוא גם ייגמר מהר יותר) אבל הנקודה שניסיתי להעביר היא שמוצרים כמו בסיס ומייבש מסמיכים (על פי רוב) מהר יותר מלקים רגילים (ביחס לכמות השימושים) בגלל הפורמולה לייבוש מהיר. הם מתייבשים יותר מהר לא רק מחוץ לבקבוק אלא גם בתוכו >> הסמכה. יש לי בקבוקי לק ותיקים שאצלי כבר עשור וגם כשהבקבוק כבר לקראת סיום הם לא עד כדי כך סמיכים בהשוואה לאלה שמתהדרים בפורמולה לייבוש מהיר, קל וחומר המייבש הקבוע שלי שכבר מסמיך כהוגן לקראת חצי הבקבוק.

yaelsn

New member
תודה רבה לכולכן!

כשהם ממש יגיעו לסוף הבלתי נמנע אני אנסה לדלל ואחזור לדווח:)

בינתיים כבר הצטיידתי באספקה חדשה מהמבצע של ניו פארם. אפשר להשיג גם בזול יותר אבל לא רציתי לחכות...

עינב ג ל

New member
יש לי אותו ולא ניסיתי...

מה שאני כן יכולה להגיד לך - זה שקניתי אותו בהמלצה של חברה, ובספורה הוא עולה 10$ ככה שהמחיר טוב....

Billy Shirs

New member
...

השתמשתי בלקים כמעט בלי הפסקה במשך שלושה חודשים. עכשיו הציפורניים שלי, מהאמצע ועד לתחילת החלק הלבן, נהיו צהובות באופן מטריד... יש תרופה לדבר הזה או שאני צריכה פשוט לעשות הפסקה ולחכות שיגדלו מחדש? ולפעם הבאה, כמה זמן אני צריכה לתת להן "לנשום" בין מריחה למריחה?

Plushable

New member
כמה דברים

קודם כל, האם את משתמשת בשכבת בסיס? זה אמצעי מניעה מספר אחת כנגד ציפורניים מצהיבות.
דבר שני, אני ממליצה על מנוחה של יום יומיים בין הסרה של לק למריחה הבאה.
אין מה לעשות, הציפורניים שלי היו במצב הרבה יותר טוב לפני כמה חודשים, לפני קדחת הלקים שלי. עכשיו אני מבחינה בהצהבה קלילה כשאני מזתמשת בצבעים חזקים כמו אדום, ובשבועיים האחרונים אני חווה בעיות עם התפצלויות הציפורניים בקצוות. מבאס.
אין ספק שהציפורניים בריאות וחזרות יותר ללא לק.... לפחות במקרה שלי.

Billy Shirs

New member
יומיים?

אבל זה ממש הרבה

ולא, אני לא משתמשת... נראה לי שאני אקנה לי אחת באמת. בעיקרון זה פשוט מחזק ציפורניים?

trilliane

Well-known member
מנהל
קודם כל, אהבתי את הכינוי שלך

בסיס בעיקרון הוא פשוט בסיס (בלי שום יכולות חיזוק מיוחדות); מטרתו היא להגן על הציפורן (חציצה בין לק צבעוני לציפורן עצמה) ולהיות מצע מעט דביק שיחזיק את הלק טוב יותר לציפורן ולשמור על עמידותו (למנוע התקלפויות).

מחזק, כשמו כן הוא, נועד בראש ובראשונה לחזק את הציפורן (כדי שלא תישבר). אפשר להשתמש במחזק בתור בסיס, אם כי לא כל מחזק הוא בסיס מוצלח במיוחד; אני למשל גיליתי ש"ניילטק" (שנחשב למחזק מצוין) הוא בסיס בעייתי כי הוא נוטה לגרום ללק להתקלף (ואח"כ קראתי כאן לא מעט תלונות דומות).

כמו כן היו בנות שדיווחו שהוא (וגם המחזק של סאלי הנסן, כמדומני) גורם להן להצהבה של הציפורניים (או אולי פשוט לא מונע הצהבה שנגרמת מהלק הצבעוני שנמרח מעליו). לי אישית זה לא קרה, אבל מכיוון ששנים מרחתי לקים צבעוניים בלי שום בסיס ולא הצהיבו לי הציפורניים, יש לי תחושה שהן פשוט לא נוטות להצהבה ולכן אני לא מקרה מייצג.

Plushable

New member
אם לא השתמשת בבסיס עד עכשיו אז זו הסיבה

אם לא השתמשת בבסיס עד עכשיו אז זו הסיבה העיקרית למה שקרה לציפורניים.
אני אישית לא מציעה לשייף, זה ירד כשזה ירד. לדעתי שיוף רק יחליש את הציפורן שלך. בכל אופן לא עשיתי כזה דבר ואני לא ממליצה גם.
מיץ לימון טבעי אכן אמור להבהיר את הציפורן. את יכולה לקחת פרוסה ולשפשך איתה את הציפורניים כל כמה ימים, זה אמור להבהיר את פני הציפורן.
את לא חייבת לקנות על ההתחלה מחזק יוקריתי. אני אישית משתמשת במחזק השקוף-סגול של ג'ייד שקניתי ב-10 ש"ח בסופר פארם. הוא מגן על הציפורן מפני לקים כהים והצהבה.
מקווה שעזרתי :)

Billy Shirs

New member
בינתיים נראה לי שאני אלך על הבסיס והלימון

תודה לכולכן על העזרה

Osnatz1

New member
בנתיים בשביל להעלים את הצהוב

תשייפי את פני הציפורן עם באפר. כתבו כאן שגם מיץ לימון עוזר אבל את זה עוד לא ניסיתי..

lilo4

New member
כל עוד זה נעשה בעדינות אין בעיה

כמובן שלא עובדים עם משייף ציפורניים רגיל בגלל שהוא גס מדי. עובדים עם באפר- שזה משייף מרובע, בד"כ יש עליו כמה שלבים שאחד או שניים מהם מיועדים לשייף את פני הציפורן.
עושים את זה בעדינות ובתדירות נמוכה, נגיד אחת לכמה שבועות. את גם רואה כמה את משייפת, עם משייף עדין יקח לך הרבה זמן להוריד את כל הציפורן

לדעתי הפיתרון הכי טוב הוא למצוא בסיס מתאים, ואז לאט לאט הציפורן פשוט מתנקה מעצמה וחוזרת לצבע הטבעי שלה

lilo4

New member
הפיתרון היחידי הוא למצוא בסיס טוב

בעיקר אם את רוצה למרוח לק באופן קבוע. באופן אישי אני לא ראיתי כ"כ טעם בהפסקות האלה, לא ראיתי שהם עזרו לי במיוחד.
יש כל מיני סוגים של מוצרי בסיס, הכי נפוצים הם גם מחזקים. אבל יש בסיסים שכל המטרה שלהם היא לתרום לעמידות של הלק ולמנוע הצהבה.
אני משתמשת כרגע במחזק של סאלי הנסן שמגיע בבקבוק כחול עם פקק זהב, הוא אכן מונע הצהבה אבל בתור בסיס ללקים הוא לא כ"כ טוב, כבר אחרי יום וחצי אני מתחילה לראות נסיגה של הלק וקילופים.
שמעתי דברים טובים על הnail envy של opi שהוא גם מחזק, הזמנתי אותו ואני מחכה לראות איזה תוצאה הוא יתן.

למעלה