שרשור שלב 10 "בשידור חי"

eliavt

New member
איציק - אני דווקא חולק עליך...

פעולת "הגישור" - לשלוח רוכב קדימה כדי שיסייע לכוכב הקבוצה בשלב מאוחר יותר מאוד נפוצה ולפי דעתי גם מאוד מסייעת. הרוכב שמהווה "ראש גשר" פשוט ממתין לכוכב הקבוצה ומאפשר לו "מנוחה" - או אפשרות "לשבת על גלגל" של מוביל - כמובן שהדבר מביא להתפרקותו של הרוכב המהווה ראש גשר אבל לפחות ממספר הפעמים שאני ראיתי השיטה די עובדת.

הזכרון שלי קצת שונה...

בכל פעם כאשר רוכב כמו ארמסטרונג, אולריך או אפילו מאיו באמת תקפו, חבריהם מקדימה פשוט לא יכלו לעמוד בקצב וחוץ מאיזו ברכה או משיכה של 10 מטרים לא תרמו. אבל נחיה ונראה, אני מקבל שזה אפשרי בשלב בו יש ירידה ארוכה אחרי עליה קשה, שם יכול רוכב להתאושש ולעזור לכוכב קבוצתו. דברים כאלה בהחלט קרו ויקרו.

Mont Ventoux

New member
כאשר יש ירידה אחרי עליה קשה

כנראה שיש לטקטיקה הזאת יותר סיכוי להצלחה. דוג': סאקו בג'ירו האחרון- ששלחו את מצולני וטונטי (נדמה לי) קדימה שאח"כ העבירו את כונגו את הקטע המתגלגל אחרי העליה, תוך שהם סוגרים לבורחים. פוסטל בוואלטה האחרונה - ששלחו את לאנדיס קדימה שאח"כ הוביל את הראס בירידה ובמישור לכדי צמצום פער משמעותי להובלה של נוזאל. אבל אם זכור לי נכון, בקטע הטור שנה שעברה ללוז ארדידן, פוסטל שלחו את רוביירה לבריחה. כאשר ל.א. הגיע הוא כמובן עקף אותו. אבל, כמה ק"מ אח"כ כאשר ל.א. נפל היה זה רוביירה שהגיע אליו מהר וסחב אותו קדימה לסגור למובילים. אפשר להתווכח על התועלת של המהלך הזה בהנתן רמת האדרנלין של ל.א., אבל נראה לי שבכל זאת יש בכך תרומה - אולי איזה רגע התאוששות ואולי גם למוראל.

yorlah

New member
איציק תודה אבל לא כלכך הבנתי

אני מתכוון לא מה יקרה בסיום אלא לפער של הרוכב הבורח מהדבוקה. אתן דוגמה לשאלתי. נניח שסימוני בורח מהפלטון, וארמסטרונג שלא מעוניין לבזבז כוחות שולח את אחד הפועלים. זאת ע"מ כפי שהוצג, לעכב (או שלא, אני כבר לא בטוח) את סימוני. אם תרחיש הזה או כל תרחיש אחר של בריחה הגיוני, אני מעוניין לדעת מה יכולה קבוצה יריבה לעשות פרט להגברת הקצב של הפלטון. הדרך של שליחת פועלים לעיכוב/התשה נראתה לי ההגיונית ביותר ללא קשר לתוצאות הסופיות על קו הגמר. ושאלתי הייתה בתכלס כיצד? בשאלה לעייל ניסיתי ליצור שלושה מצבים של עיכוב. הגשר כפי שניסה להסביר אליאב לא מובן לי. גם הוא אינו מצמצם רווח כולשהוא מהפלטון, ונראה לי מוזר להכין מצב שבו המוביל בפלטון ינוח כאשר הפער יודבק. יורם

yorlah

New member
על אוליגרכיה באתר

אין זו הפעם הראשונה שנשאלות פה שאלות והן נותרות ללא מענה. ישנו פה צוות שלם שמנהל את האתר ועוד כמה משתתפים קבועים שפשוט מתעלמים בהפגנתיות מהשאלות. איציק כוונתי כמובן לא אליך שכן אתה עושה עבודת קודש. כל שאלה שנשאלת אתה עונה עליה כמיטב יכולתך וידיעתך (שהיא אגב רבה). מטרתו של הפורום הוא למשוך כמה שיותר אנשים לתחום, לא כך? דיונים מיקצועיים כמו גם מענה לשאלות עינייניות הם נשמת אפו של כל אתר. אני חבר בפורום נוסף שבו כל שאלה שנשאלת נענית. ישנו קוד אתי בילתי כתוב, שלא נשארת שאלה ללא מענה. לא כך באתר זה וחבל שכך. יורם

יותר מאדם אחד ניסה לענות לך...

על השאלה. פשוט יש כמה דעות בעניין, לא צריך ישר לצאת בהצהרות מפוצצות שמתעלמים ממך.

eliavt

New member
יורם קודם כל לא להעלב..

אתה יודע יום שידורים עמוס - ויש אנשים שאפילו מנסים לעבוד בין הזה
לגבי השאלה שלך - מה שאיציק ניסה להגיד ואני אנסה לפרט יותר (זכור לי שגם אני לא הבנתי את המושג לתפוס בריחה
)זה שברגע שרוכב יוצא להתקפה - ופתאום רואה שעוד מספר רוכבים יושבים לו על הגלגל ולא נשברים (עיין ערך המבט של ארמסטרונג לאולריך בטור של 2001) הוא מבין שאין לו סיכוי לברוח לדבוקה - ולכן המושג של לתפוס רוכב זה בעיקר קטע מנטלי לנסות ולהוציא את הרוח מהמפרשים של הבורח. לגבי פעולות הגישור שכתבתי - אין להם שום קשר לתפיסת בורחים - זוהי טקטיקה שנוהגים בה בעיקר בקטעים קשים - כאשר הקבוצה ערוכה ומאומנת לעבודה שכזו. מקווה שעזרתי. אליאב

חשוב לדעת על הישענות על רכבים

רוכב לא יכול להחליט על דעת עצמו שהוא ניגש לרכב הקבוצה או של רופא הטור לקבלת עזרה טכנית או ראשונה (רפואית) . בזנב הדבוקה יש רכב שיפוט או אופנוע שממנו יכולים הרוכבים לקבל אישור לסגת לקבלת טיפול (אפשר גם דרך האוזנייה ברדיו של המרוץ). לגבי עזרה ראשונה זה יכול להמשך כל עוד הרופא מוצא לנכון. לגבי סיוע טכני יש מגבלת זמן לאחריה הרוכב צריך לעצור ולהחליף אופניים או לשוב לדבוקה. במקרים רבים רואים רוכב עוזב את הרכב לאחר טיפול טכני וחוזר אליו לאחר כמה דקות משום שהוא עבר את מגבלת הזמן אבל לא מצאו לנכון להחליף אופניים וחוץ מזה יש תכמנים. תראו בחלוקת הבקבוקים שתמיד הם מתעכבים מעט בדיוק שהיד של הרוכב מקבלת את הבקבוק מהרכב. הם מקבלים דחיפה קטנה כזו ש"כאילו" אף אחד לא שם לב.

eliavt

New member
יאללה יאיר תן כבר הימור

איך יגמר היום הזה - ויראנק יחזיק מעמד? מה אכפת לך? הכובע עליי

אני והימורים ../images/Emo6.gif

אפילו על הכרטיס של הפיס אני מוותר. לויראנק יש בעיה רצינית. הוא נתקע עם סוסון. בטח ינסה לברוח לבייבי בעליות הבאות ולרכוב לבד לסוף אבל הבן של הוא סוסון מאוד חזק. אני זוכר קטע בג'ירו. הוא היה בקבוצת בריחה ונפל לאיזה תהום קטן באחד הפיתולים של ירידה ארוכה.. הבייבי טיפס חזרה ולקח אופניים ממכונית הקבוצה, גישר לקבוצה שברחה לו ועקף אותם בלי לספור את החברים של סבא של אבא שלו וניצח בקטע. אני מחכה לראות אם יהיו רוכבים המועמדים לראש הדירוג שינסו להגביר קצב בעליות שבאות עכשיו. כדי לבדוק שמן מיים אחד לשני.

itaiash

New member
קדימה בלאגן

מאיו באמת כבר אתמול הראה סימנים שהוא אולי יילך על המנוקדת. לדעתי בכל מקרה הוא צריך לחשוב על הפודיום ואולי אפילו על ראשון. בכל מקרה הוא חייב לתקוף היום, ואם לא היום אז בפירנאים, שם גם יהיה לו יותר קל. פרו אולריך

יום קלאסי לווירונק, עליות לא תלולות

עם הרבה פסגות ונקודות, מזג אויר נהדר, ופלוטון ביום הראשון בהרים שיגשש ויבדוק אחד את השני, נו טוב, לא בדיוק פלוטון אלא ארמסטרונג, המילטון, אולריך, מאיו ושאר המטפסים שישמרו אחד על השני ולדעתי לא ינסו לברוח. מאיו לדעתי עדיין לא הרים ידים לגבי הדירוג הכללי, וגם אם כן אז יהיה קשה לו דווקא ביום הבסטיליה נגד ווירונק שייעזר בעידוד פטריוטי מתוגבר.

זהו, התחיל, ווירונק כבר רומז להמשך

וכבר הספיק להיתפס - האם הפלוטון לא ייתן בריחות היום?

טיראן מ

New member
בקצב הזה לא יישאר פלוטון ...

הקצב מהיר מאוד. יחד עם העובדה שיהיו התקפות... הפלוטון יתפרק היום לרסיסים.

itaiash

New member
הגיע הזמן ללכת הביתה

אי אפשר ככה, בסוף יפטרו אותי. אבל אני לא מסוגל, אני מכור מכור מכור. פרו אולריך

ולכן גמני לא אשאר

לא זוכר טקע שהחל בכל כל הרבה התקפות. הדבוקה לא נותנת לאף אחד לברוח. זה יוצר לחץ אדיר על כל הרוכבים. אם יד רוכב, בין המועמדים לניצחון, שאינו בשיאו היום נראה את זה. קצב מטורף שלא יאפשר מנוחה לאף אחד ולכן חייבים להתרכז במסך כל שנייה. כרגע פרסמות אז נצלתי את זה.

IlanShacham

New member
ההימור שלי - יום שקט

ויראנק יברח עם קבוצה קטנה, ושאר הפלוטון ירכב ביחד. כל בריחה של מועמד לפודיום, כולל מאיו, תתפס ב 30 הק"מ שבין הפסגה האחרונה לסיום. לא מאמין שמאיו יבזבז את כוחו לשווא.

חג שמח לכל אוכלי הצפרדעים....

יום חג היום והצרפתים מתין לנצח היום, אז קדימה להתקפה!!!!

טיראן מ

New member
מי להתקפה ? בועז, נסחפת ...

לא למדת היסטוריה ? למה להתקיף אם אפשר לשתות יין ולאכול צפרדעים ?? ניצחון צרפתי קלאסי זה שאמריקאים מנצחים את הגרמנים על אדמת צרפת. אני מניח שלא צריך דוגמאות ... לא סתם הם למדו לאהוב את ארמסטרונג.

למעלה