שרשור תזונה

שאלות בנושא תזונה

שלום, הקטנה בת 9 חד' מסרבת לאוכל טחון. היא לא מוכנה לאכול מרק טחון אבל אם אני נותנת לה לאכול גזר ודלעת מהמרק מוכנה (כמובן שאלו רק כמה כפיות קטנטנות). כמו כן, אוכלת כמה כפיות בודדות פירות. כנ"ל מרק, נראה כי לא אוהבת את המרקם הטחון. היא אוכלת תות שלם אחה"צ יחד עם אחיה הגדול (אני יודעת שתות אלרגני, אבל היא אכלה אחרי שרחצתי אותו טוב טוב ולא היתה פריחה והכל בסדר). השאלה שלי היא, האם יכול להיות שהיא ממש לא אוהבת את המרקם הטחון? ניסיתי לטחון גם יותר אבל גם לזה מסרבת. לעומת זאת, אם מישהו מאיתנו אוכל היא מיד "רצה" לקחת ביס. היא אוכלת איתי כריך עם גבינה לבנה בבוקר (שוב, רק כמה גרגרים - אבל פותחת פה בשמחה ומעונינת מאד), היא אוכלת עם אחיה ארוחת ערב (כריך עם חומוס, גבינה צהובה, עגבניה וכו'). יש מבצ שהיא לא אוהבת טחון בכלל? כמו כן, ניסיתי לתת לה יוגורטים. היא ממש לא רצתה את הטבעי המעודן, ניסיתי את הטבעי עם הפירות גם אותו לא רצתה. לעומת זאת, גמדים (שהמרקם שלו קצת יותר גס ומלא) היא מוכנה לאכול אחד. האם זה כל כך רע גמדים? והאם עדיף שלא תאכל בכלל מוצרי חלב? מה אפשר עוד להציע לקטנה כזו שלא רוצה טחון ורק מוצק? שאלה אחרונה, ביום שישי שעבר הכנתי פשטידת בצל וכמובן שכשאכלנו היא רצתה לטעום (היא ממש מושכת ביד וקופצת לצלחת של מי שלידה) ונתתי לה לטעום. היא אכלה בשקיקה, ואז נזכרתי שיש בפנים גם ביצים. מה זה אומר מבחינתה? שאין לה רגישות לביצים? אם ככה אז אפשר להתחיל לתת לה לאכול ביצים או שעדיף לחכות? תודה מראש, וסליחה על האורך.

שאלה לדיאטנית - תוספת של ארוחת מוצק

שלום, אני מניקה בלבד (פרט ל 2 ארוחות מוצקים של כ 180 CC פירות בבוקר וכ 180CC מרק עם עוף בצהריים) ההנקה כללה - הנקת בוקר ב 8, אחר כך מעט אחרי המוצקים, ב 16:00, וב 19:00 לפני אמבטיה ושינה ואז בלילה החגיגה - הנקה כל 3 שעות (00:00, 03:00, 06:00) הנקה שנבעה מרעב (הייתי שומעת בטן מקרקרת וכל נסיונות אחרים להרגיע לא הועילו) ניסיתי לתת תמ"ל במקום ארוחת הערב והקטן לא מוכן לקבל לא סימילאק ולא מטרנה ועל כן עשיתי כך - בלילה הכנתי דייסה מ - 3 כפות שיבולת שועל+180 CC סימילאק + תמר אחד קטן למתיקות + כפית שקדייה אחרי האמבטיה הוא עוד ינק ציץ אחד וראה זה פלא - הקטן משך 8 שעות בלי לאכול ב 2 לילות רצופים שזה ממש חריג האם זו היתה טעות להוסיף ארוחת מוצקים שלישית? האם זו טעות לתת אותה ממותקת? (אני מציינת שזה ממש מעט מעט ממותק) תודה מראש

קוקטית

New member
../images/Emo140.gifשאלת אוכל

ביתי בת שנה ושלושה חודשים. מתפתחת יפה התחילה לא מזמן ללכת, וקרובה מאוד להליכה לבד (כרגע עושה כ- 20 צעדים). אבל השאלה שלי היא לגבי אוכל. אני מרגישה כי התפריט שלה לא מגוון. נתחיל בכך שאינה מוכנה לאכול ירקות חיים בשום צורה (מלפפון, עגבניה וכו'), ופעם היא מאוד אהבה עגבניה. ניסיתי הכל, ובכל צורה. מה בכל זאת ניתן לעשות. היא אוכלת כמעט הכל כשהיא רוצה (אוהבת במיוחד תירס). אילו הצעות יש? מה עוד אני יכולה להציע לה???. תודה מראש

קנגרו 73

New member
האכלה משולבת איזו פיטמה?

בני בן 3.5 חודשים והוא ניזון מהנקה בשילוב האכלה מבקבוק של סימילאק. עד היום האכלתי מבקבוקי b free וברצוני לעבור ל avent איזה גודל פיטמה צריך?? כדי לא להקל עליו מדיי ( הרי שהוא בעיקר יונק). כיום אנחנו עדיין בפיטמה הראשונה של bfree אשמח לתשובה.

שלום דניאלה של א

ביצים- מה שאכלה אכלה אך לא היתי ממשיכה עם זה. כדאי להקפיד וניתן להכין פשטידות טובות בלי חלבון. מוצרי חלב-חבל להרגיל לסוכר. אם אוהבת מרקם סמיך ניתן לתת גבינה לבנה רגילה או קוטג'. יש פעוטות שלא אוהבים מרקם טחון (הבן שלי היה אחד כזה) פשוט לתת להם מזון רך, חתוך לחתיכות קטנות מאוד והם יהנו לאכול ולמצוץ. בהצלחה

קוקטית

New member
../images/Emo105.gif../images/Emo105.gifמקפיצה כי עדיין...

לא קיבלתי שום תשובה !!!. בבקשה תעזרו לי!!!. תודה!

שלום קוקטית

ההצעה היחידה במקרה הזה היא גיוון! לא להפסיק ולהציע מזון מגוון בצבעים, צורות ומרקמים שונים. גבינות לבנות, פירות וירקות טריים, ירקות מבושלים, עוף, פחממות, הודו, בשר ודגים (לשים לב לעצמות). חשוב ביותר להכין מגוון מזונות (לא מתכוונת להשתגע ולבשל מיליון תבשילים אלא ארוחה "רגילה") על השולחן ולשאול אותה מה היא רוצה או לנהיח לה בצלחת מכל מזון מעט ולתת לה לאכול ולעזור לה עם הכפית/מזלג. בתאבון

שלום לקיצי המקורי

חבל שלא ציינת את גיל התינוק... נשמע שבידך התשובה.. קצת קשה לי התיחס לכל כיוון שאינני זוכרת את הגיל.. ולכן אינני יודעת אם להציע חלופות לדיסה כארוחת ערב מוצקה. בינתיים עד שאקבל תשובה ממך, אומר שלדעתי אין צורך או הכרח להמתיק את הדיסה בעיקר אם היא ניתנת בערב ואתם לא מצחצחים עדיין שיניים... מחכה לפרטים ממך על מנת לענות לך ביעילות רבה יותר

סליחה... הוא בן 8.5 חודשים

בנתיים הוא אוכל בערב - חלמון אחד של ביצה עם או בלי מעט טחינה דייסה שמורכבת מ 3 כפות שיבולת שועל + 1 כף סולת + כפית שקדייה + תמר אחד הפסקתי עם הסימילאק בדייסה כי אני כרגע בודקת אם זה מה שגרם למעט שלשול (ונראה לי שכן) ואני אגב כן מצחצחת לו שיניים - אבל רק עם מים תודה מראש !!! כמוכן - האם להוסיף ארוחת ארבע מוצקה במקום ציצי ?

סימילאק - עד מתי ??

מיכל שלום. הבן שלי בן שנה ושלושה. לא אכלן גדול של מוצקים ... אבל לזה יש לנו סבלנות ומנסים כל פעם דברים חדשים , יש ימים טובים ויש פחות ... בעקבות זה.. יש ימים שאוכל 3 פעמים ביום סימילאק ויש ימים שאוכל רק פעמיים ( תלוי מתי נרדם בצהריים) ... כיום סדר היום הוא כזה 8:00 ארוחה ראשונה אחרי התעוררות - 240 מ"ל סימילאק 9:30- פרוסה עם גבינה / אבוקדו +פירות 12:30 - ארוחת צהריים ( לפעמים נרדם קודם בלי לאכול ואז אוכל מאוחר יותר ולפעמים לא רוצה בכלל לאכול ואז אוכל 180 סימילאק ) 19:30 - לפני השינה- 240 מ"ל סימילאק . שאלתי היא , מתי רצוי וכדאי להחליף את ארוחת הסימילאק של הבוקר? הוא לא אוכל בלילה כבר מגיל חודשיים .. וקם די רעב... האם לותר על הסימילאק בבוקר ולתת ישר ארוחה מוצקה ? האם אוכל יותר מדי סימילאק לגילו ?

מייב

New member
מה לגבי ארוחת ערב?

בין ארוחת הצהריים לבקבוק הערב יש 5 שעות- הייתי מנסה להוסיף ארוחת ערב חלבית בסביבות 18:30. תוכלי להציע לו מגוון די גדול- חביתה, לביבות, פנקייק, פיצה ביתית, טוסט וכו'. כמות הסימילאק שלפני השניה תקטן בהדרגה ככל שארוחת הערב תגדל. ואני מאוד מבינה אותך- גם הקטן שלי לא ממש מבין מה השוס הגדול באוכל. צריך הרבה סבלנות

מייב

New member
מכירה את ה"מנסים" ../images/Emo3.gif

אבל אני באמת מאמינה שסבלנות זו מילת המפתח. גם אצלנו עברו חודשים ארוכים בטרם הקטן התבסס עם המוצקים, וכל יום יש שיפור. לאט ובזהירות הוא מגלה את חדוות האוכל. ובינתיים אני מבשלת, מגישה וזורקת, אבל מזכירה לעצמי כל הזמן שרק הקטן יחליט מה לאכול, מתי וכמה. מעבר לזה שמלחמה על אוכל היא עקרה בבסיסה, יש כאן גם סוגיות של עצמאות וכיבוד רצונות.

שלום אמא לצופציק

פעוט בגילו יכול לאכול ממש כמונו. להצטרף לשולחן המשפחתי ולבחור מזונות בעצמו. לדעתי כדאי להרגילו לארוחות יותר מוצקות ופחות סימילאק. ניתן לומר לו שבבוקר מוקדם ובערב אוכלים מבקבוק ושאר היום ,הוא גדול ואוכל ארוחות כמו אבאמא. לדעתי זה גם לא צריך להיות נוקשה,אם רוצה עוד בקבוק אז לזרום איתו. חשוב שתהיה ארוחת בוקר טובה ,כך יתרגל שאוכלים. בהמשך פרי או שניים. ארוחת צהריים מבושלת. אחה"צ-יוגורט/פירות/אחר ערב-חביתה,סלט,לחם,גבינה וכו' הסימילאק בגילו נועד להשלמה ופינוק. בתאבון

שאלה על פירות

מיכל שלום, אני נוהגת לשים בפירות מכל הבא ליד ואני תוהה אם זה לא בבבחינת "כל המוסיף גורע". אני שמה בפירות בננה ותפוח כבסיס, ובדרך כלל אם יש בבית גם את כל אלה: אגס, מיץ של תפוז, שקדים, חתיכה קטנה של חלווה, סילאן טבעי לגמרי, דבלים ומשמש מיובש (שטופים היטב), אבוקדו. אני גם מתכוונת להוסיף מחר תותים שקניתי. האם זה יותר מידי? מבחינתי זאת מנת בריאות ממש, האם יש בה כדי לפגוע? היא בת שמונה חודשים, יונקת, לא מוכנה לאכול מרק טחון אבל מוכנה לאכול מה שיש _לנו_ על השולחן: פסטה, אורז, קציצות, עוף, מרק מרוסק (אבל ההודו המרוסק ממש לא טעים לא ואני מבינה אותה). ברזל אני נותנת לעיתים רחוקות ו A+D כמעט ולא נתתי.

שלום שיר שיר של שניים

מגוון רחב ש לפירות יחד, אם ניתן לאחר חשיפה איטית ומבוקרת לבחינת אלרגיות , אין בו טעם לפגם. לעומת זאת אינני מוצאת צורך במגוון רחב כל כך מהסיבה הפשוטה שכדאי לתת לה לתהרגל לטעמים ה"פשוטים" והטבעיים של הפירות ולא לסלט שלם.. בנוסף מיותר לחלוטין להמתיק פירות. לא בסילאן ולא בחלבה. מבחינת ויטמינים וברזל אני מדגישה שוב א תהחשיבות הרבה במתן ברזל!! למניעת חסרים ונזקים בלתי הפיכים למערכת העצבים . בתאבון

mordillo100

New member
שאלה למיכל מור

שלום, בני בן 7 חודשים, ברצוני לדעת אם הארוחות שלו הן סבירות לגילו ומתי אני עוברת לשלב הבא 6:00- מטרנה + דיסה 180C 9:00- פירות- מתפוח/אגס אחד, בננה אחת, שקדיה ופתי בר 13:00- 200 ג' מרק ירקות (בלי עוף) 15:30 - מטרנה+ דיסה 180CC 18:00- מטרנה+דיסה 90CC 20:30- מטרנה +דיסה 180CC הבעיה העיקרית היא בערב, בניגוד למוצקים הוא לא נשאר שבע מהמטרנה למרות הדיסה (שבעיקר נועדה למנוע פליטות על פי המלצת רופאה) אם מגדילים לו את הכמויות הוא מקיא. מה עוד אני יכולה לתת לו בערב במקום המטרנה בהתחשב בעובדה שהוא אלרגי לחלב? מתי אני יכולה לעבור לעוף? ומתי אני יכולה להפסיק לטחון לו את האוכל ורק לרסק (יש לו 2 שיניים תחתונות)? תודה.

שלום לmordillo100

האם ישנה סיבה מסויימת להוספת הפתי בר לפירות? השקדיה ניתנת לשם עליה במשקל? ניתן להתחיל ולהציע עוף או הודו נקבה טחון. יש פעוטות שלא אוהבים מרקם טחון ואז ניתן למולל ולתת חתיכות ממש קטנות שימצצו ויאכלו לאט לאט. ניתן לתת בערב מרק עם קטניות ואורז לדוגמא. האם ניסיתם להכיון לו דייסות עשירות יותר? שיבולת שועל? תירס? אורז? ולא רק דייסות של מטרנה? אני כותבת על הדייסות כיוון שהבנתי מדברייך שישנה התוויה רפואית ולכן מקבל דייסות להסמכה. מחכה לתגובתך

למעלה