שרשור תזונה

תזונה לתינוק בן 6.5 חודשים

בני היום אוכל סימילאק 150CC בערך כ 6 פעמים ביום ובצהרים אוכל מרק טחון שעשוי מקישואים, גזר, דלעת, בטטה ועוף. א. האם זה שאני נותנת לו את אותו מרק כל יום זה בסדר? האם בגיל הזה הם צריכים גיוון? ב. התחלתי לתת לו תפוח לפני כמה ימים וממש לא אהב. אילו פירות אפשר לתת והאם ערבובים זה גם טוב? נגיד אבוקדו ובננה וכדו'. ג. האם חייבים לתת לו לשתות מים? כי עושה הרושם שהוא לא צמא והסימילאק נון לו את כל הנוזלים שצריך. ד. כשאוכל מרק ירקות (בערך כוס) הוא מיד אח"כ אוכל 150CC של סימילאק- האם בסדר שאנחנו נותנים לו? מתי זה אמור להחליף ארוחה? ה. (ואחרונה) אני לא רואה צורך לתת לו דייסה בשלב הזה כי המשקל שלו בסדר גמור ואין לו בעיות אוכל או משקל- למה לנפח? האם צריך לתת לו בשלב בזה תזונה מסויימת שאני מחסירה לו? תודה מראש.

ועוד שאלה- נזכרתי

מתי אפשר לתת לו כבר חתיכות ממש ממש קטנות של אוכל מוצק- כמו עוף או מלפפון עוגיות אצבע וכדומה? מתי עוברים את השלב בו יש סכנה לחנק? בינתיים אין לו שיניים

המשך

מזון לא מרוסק ניתן בהתאם להתפתחותו המוטורית ש להילד. חתיכות קטנות , למולל או למצוץ כל עוד יש פעולת מציצה ובליעה תקינים. אוכל אצבעות כאשר ישנה הושטת יד לפה בצורה מודעת, יכולת להכניס את היד ולהוציא, ללעוס כמובן/למצוץ.. עוגיות מיותרות לדעתי בגיל הזה.. לדעתי אף פעם לא עוברים את הגיל של סכנה מחנק. תמיד צריך להיות עם יד על הדופק. לכל מזון יש א ת הסכנות שלו או לא.. כוונתי היא שבגיל צעיר הכל מפחיד בהתחלה אך גם בגיל 4 גרעינים ובייגלה יכולים לגרום לחנק.. בתאבון

שלום שלוויתוש

מניחה שהתחלתם מוקדם ע םהמוצקים אם בגילו כבר אוכל מרק עם כל כך הרבה ירקות ועוף.. אין שום בעיה לתת אותו מרק וניתן גם לגוון . ירקות כתומים יותר, ירוקים, הכל יחד, עוף,הודו נקבה... גם בפירות ניתן לתת מגוון רחב רק להימנע כרגע מאלרגנים. לחשוף לאט לפרי בודד כ לפעם ורק לאחר מס' פעמים שאכל ולא היו סימני אלרגיה , להמשיך ולהוסיף פרי נוסף. לדוגמא- בננה, תפוח,אגס ועוד.. אכן ניתן לשלב. מרגע שמוסיפים מוצקים מומלץ להתחיל ולהציע מים. האם בסדר שנותנים לו? כל עוד הוא רעב ואת מרגישה שהוא זקוק לבקבוק ודורש אותו, אין סיבה לעשות לו דיאטת הרזיה.. כאשר הארוחה תספק אותו הוא לא ירצה את הבקבוק , או ירצה ויאכל רק חלקית. ניתן להציע את הבקבוק לא מיד בסיום הארוחה אלא כמה דקות אחר כך. אכן אין צורך לתת דיסה. בתאבון

פרנגה

New member
מעבר למוצקים ופגים

שלום, אני אמא לתאומים שנולדו פגים חודשיים לפני הזמן. כיום הם כמעט 6 כרונולוגי ו 4 מתוקן. באישור של הרופא ילדים מהפגייה אנחנו יכולים לנסות לתת מוצקים לפי הכרונולוגי. האם המעבר למוצקים יהיה כמו של כל ילד שנולד בזמן? כמו כן, האם תוך חודש למשל שהם מתרגלים כבר לאוכל מוצק אפשר להעביר ארוחות מתמ"ל למוצקים? במיוחד לאור העובדה שוהם בסך הכל קטנים (חמש וחצי קילו). רק רוצה לציין שאני התרשמתי שכשהם רואים אותי אוכלת, הם מבינים שאני אוכלת והם מתענינים. כמו כן, ניסיתי אתמול לתת להם בכפית דייסה והם ממש התלהבו מהאכילה בכפית (וגם אני התלהבתי מאוד). האכלה בדייסה - כי אחד מהתאומים מקבל כשבועיים דייסה בבקבוק כפתרון לריפלוקס קשה.

שלום פרנגה

קשה לענות על שאלתך כיוון שכל מקרה לגופו. רצוי להתחיל מאוד לאט ובזהירות יותר מתינוקות שנולדו במשקל תקין. ממליצה להזהר מאוד מאלרגנים, לחשוף לירק בודד כ לפעם עד להתקבלות מלאה ואז לשלב יחד. כנ"ל לגבי הפירות. לשים לב שמצליחים למצוץ ולבלוע היטב וכן שאין בעיות בקיבה. מבינה שאתם במעקב צמוד בבית החולים . בהצלחה

למעלה