שרשור תזונה

Kמיקמי

New member
מדוע אסור ממרח חומוס קנוי

עד גיל שנה? וטחינה? אין לי כבר רעיונות מה לתת לבן 11 חודשים אוכל על פרוסה:קוטג',אבוקדו,ריבה,ממרח חרובים מלקק מאיתנו לפעמים חומוס ומאד אוהב...אז למה אסור?

שלום לKמיקמי

חומוס מכיל טחינה. מסיבה זו ממליצים להימנע עד גיל שנה עקב האלרגניות הרבה של השומשום. בחומוס קנוי חומרים רבים מוספים כמו מייצבים,חומרי שימור ,טעם וריח. אך פה זו שאלה גדולה יותר ורובנו אוכלים מזונות מעובדים ברמה זו א ואחרת. במידה ונחשף כבר לחומוס ואוהב ולא היתה כל תגובה אלרגנית, היתי ממשכיה לתת,אם קיבל עד כה,אך במידה.. שלא אובן לא נכון- ההמלצה היא להימנע משוםשום עד גיל שנה! לגבי ממרחים-מעדיפה לא מתוקים. גבינה לבנה,קוטג' ,לבנה (החמוצה),בולגרית,צפתית,צהובה,אבוקדו,שקדיה,שמן זית עם זעתר בטוסטר (יאמי). בתאבון

תינוק בן שנה וחודש - מיואשת!

הבן שלי כבר בן שנה וחודש ועדיין עיקר האוכל שלו הוא מטרנה (יש ימים שלא מוכן לאכול כלום חוץ מזה) קורה שהוא מוכן לטעום כמה ביסים מאיזה משהו אבל רב הזמן הוא פשוט מסרב. בוכה וסוגר את הפה עד שלא מביאים לו מטרנה. מוכן לאכול מרק מרוסק - אבל לא כל הזמן. אני כל הזמן מציעה לו דברים חדשים. מנסה הכל. מנסה להציע בארוחת ערב שאנ ובעלי אוכלים, בארוחות ערב ביום שישי כשיש הרבה ילדים, בקניונים וכלום. הוא פשוט לא מוכן. אני כבר לא יודעת מה לעשות. זה לא משתנה בכלל. חוץ מזה, בלילה דורש שני בקבוקים של 180 מטרנה וצורח עד שלא מביאים לו. היתה תקופה שירד לאחד ועכשיו שוב חזר לשניים. אני מנסה להציע לו הכל, כולל מים והוא לא מוכן. מה את מציעה לי לעשות? להמשיך כך ?(אני לא רואה איזה ברירה יש לי). קשה לי מאד עם הלילות אבל עם זה בסדר אז אני מוכנה לסבול. תודה רבה המיואשת....

myel

New member
מצטרפת לשאלה של תות

אמנם אצלנו היא בת 11 חודשים אבל ממש אותו דבר ולא נראה לי שזה הולך לכיוונים טובים

שלום תות השמנמן הקטן של

נשמע מאוד קשה , בעיקר הלילות. לדעתי הילד הבין שאוכל יכול להיות שווה לכוח. שלב המניפולציות ע םהאוכל יכול להגיע מוקדם מאוד. כל עוד אין בעיה רפואית כגון- בעיות בליעה,לעיסה וכו', אני מתייחסת לתופעה כאל התנהגותית נטו. יתכן ואכן טעים לו וקל לו יותר לאכול מהבקבוק וזה מפנק אותו יותר אך זהו הזמן שהוא כבר יכול להשתלב בשולחן המשפחתי ולאכול יחסית כמו גדול. (עם השלמות) מציעה לך בנוסף להפנות את השאלה לפסיכולוגית שלנו. בטוחה שהיא תוכל להיות לעזר רב. אני מציעה לדבר הרבה עם הילד ,לא כשיחות תוכחה חלילה אלא כדרך אגב.. הנה הולכים להכין ארוחת ערב.. בוא ועזור לי לערוך את השולחן, מה אתה רוצה לאכול? שנכין ? וכו'.. בנוסף לדעתי זהו גיל שניתן כבר להסביר לו שעכשיו אוכלים אוכל של גדולים ולא מקבלים בקבוק. לגבי הלילה-כל משפחה מחליטה לגבי עצמה.. אני חושבת שפעוט בן שנה + מסוגל כבר לישון לילה שלם בלי לאכול. גם כאן חשובה עבודת הכנה והסבר שבלילה ישנים ול אאוכלים. ובלילה ניתן לך מים כי לא אוכלים בלילה. להסביר שעכשיו אוכלים ארוחת ערב כדי שבלילה לא נהיה רעבים וכשיקום בלילה ,אם החלטתם לגמול מאכילת לילה, להיות עיקביים ולהסביר ולחבק ולהציע מים בלבד!! לא רוצה להשמע קשוחה , אלא רק מציגה בפניך את הדרך ואת תבחרי מה מתאים לכם כמשפחה. מאחלת המון הצלחה ואשמח לשמוע על התקדמותכם

תודה רבה

אני לא בטוחה שמדובר במניפולציה, הוא פשוט לא אוהב לאכול כמעט שום דבר חוץ ממטרנה. גם כשהוא היה קטן (בן 4 חודשים) הוא לא היה מוכן לאכול את המטרנה אלא אם כן המים היו בטמפרטורת החדר בלבד (קצת חמימים והוא היה זורק את הבקבוק ובוכה). הוא אוכל לבד מהבקבוק כך שהוא לא מחפש פינוק. בכל מקרה, אני מדברת איתו המון וגם בעניין של אוכל. אנחנו מכינים ביחד חביתות אבל לא מוכן לטעום אין ילדים שפשוט קשים יותר באוכל? הוא גם לא מתעניין בכלל באוכל. לא מעניין אותו לראות אותנו אוכלים. גם בעלי הוא טיפוס כזה. אוהב רק שלושה מאכלים וזהו (פלוס מינוס). זה לא עניין תורשתי? הוא מקבל הרבה תשומת לב שלא קשורה לאוכל. ובכלל האוכל הוא לא הופך לנושא השיחה. שנינו (אני ובעלי) לא טיפוסים שאוכל מעניין אותם יותר מידי

d i n o l e

New member
שאלת עגבניה.

הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים. מאד אוהב עגבניות ואוכל אותם מזמן מזמן בתקופה האחרונה (אולי מהחורף - ואולי קודם ולא שמתי לב) כשהוא אוכל עגבניה העור סביב הפה נהיה אדום (כאילו מגורה) זה עובר מעט זמן אחרי האוכל. האם זה אומר שיש לו אלרגיה לעגבניה? (אני מקווה שלא כי הוא מת על עגבניות) או שזה סתם כיה יא חומצית והוא רגיש (הוא גם כל הזמן מרייר בגלל שיניים ועכשיו יש לו הרבה פעמים יובש בחורף סביב הפה עם אדמומוית)

רגישות לעגבניה

מאחר ולא ראיתי את הפריחה ואינני רופאה, מאחר ובנך אוהב מאוד עגבניות וכתבת שמרייר הרבה.. ממליצה להראות א תהפריחה לרופא הילדים או לחלופין להמנע ממתן עגבניה במשך מס' ימים כדי לראות אם היא מקור הפריחה. ישנם גם מבוגרים שלאחר אכילת עגבניה או אחר יש להם מעט אדמומיות והם חיים איתה טוב וזה עובר מהר מאוד. לא ראיתי ולא מתיימרת להיות רופאה.. בהצלחה

דליילה1

New member
הצגת מזונות חדשים

ערב טוב, בני בן שנה ועדיין תזונתו מבוססת בעיקר על הנקה. הוא אוכל כבר מגוון דברים, אך עם הרבה דברים המתנתי עד גיל שנה (ביצים, מוצרים מכילים גלוטן, מוצרי חלב, ועוד, בשל חשש לאלרגיה). אני מאוד רוצה להעשיר את מגוון המזונות שהוא אוכל ובכך בהדרגה לקוות שאפחית קצת מההנקות. שאלתי היא - איך לעשות זאת? לדוגמה נתתי לו השבוע פעם אחת חלמון ביצה קשה מעוך עם אבוקדן. הוא אכל בהנאה ולא נרשמו תופעות לוואי לאחר מכן. השאלה אם זה מספיק או שחייבים לתת ברצף כמה ימים ע"מ לוודא שאין אלרגיה? בנוגע למוצרי חלב, בפעמיים שניסיתי היה לאחר מכן שלשול. אני לא בטוחה שזה מזה, ולכן שואלת: מתי לנסות שוב? ושאלה אחרונה חביבה: לגבי לחמים ודגנים אחרים: האם אפשר לתת לחם מלא / אורז מלא? אנחנו בבית מקפדים לאכול מזון מלא ולא כ"כ רוצה לתת לו לחם לבן. מצד שני שמעתי שלא כשאי להעמיס סיבים על המערכת של הקטנטנים. מה נכון? בתודה מראש על התשובות, וערב נעים!

שלום לדליילה 1

האם אוכל פירות וירקות? מבחינת חשיפה ובדיקת אלרגנים,רצוי לתת מס' ימים את אותה המנה במנות הנחשבות כאלרגניות. לגבי מוצרי חלב, ממליצה להמתין מס' ימים ולשוב ולנסות. מבחינת לחמים מלאים, ההמלצה היא לא להכביד בסיבים תזונתיים עד גיל שנתיים. חצי גרם לק"ג משקל גוף ביום. גם אצלינו אוכלים בריא ותבואות מלאות אך כשבני היה קטן יותר קניתי עבורו לחם אחיד.. בתאבון

f i s t o o k

New member
ועוד שאלת תזונה בבקשה-זיתים

האם זה בריא? כמה מותר? בני בן ה-2 פשוט חולה על זיתים ונדמה שאם לא נעצור אותו הוא יחסל את הקערית. נכון שמעתי ששמן זית זה בריא וכו' אבל גם משמין לא? בני לא שמן הוא באחוזונים הנמוכים להשמנה וגובה (כמונו) כמה לתת, להגביל? פעם אחת הוא עשה מזה ארוחת ערב, עם חתיכת לחם ומלפפון (צנוע ביותר)

זיתים זיתים

כל דבר שנצרך בהגזמה אינו בריא. אם כל כך נהנה ואוהב , אפשר להכין פרוסה עם ממרח ולקשט בזיתים, כשמסיים ללקט א ת הזיתים לומר שעכשיו יאכל א תהלחם (אפשר בחצאי פרוסות) והירקות.. כשיסיים יקבל פרוסה כזו נוספת. ניתן להניח בקערית כמות שאתם מחליטים שמספיקה לו לא לתת יותר. ניתן לשתף אותו ולומר לו שהזיתים בקערית הם לכל המשפחה וגם אתם רוצים... וגם אם אוכל הרבה... שיהיה לו בתאבון

yarrin

New member
איבוד תאבון

התינוקת שלי בת חודשיים וחצי, משקל תקין, אפילו קצת מעל לאחוזון ביחס לגובה. היא אוכלת מטרנה טופ 1, מאז שהיא נולדה לא אוכלת מעבר ל120 מ"ל במקרה הטוב. אם נותנים לה מעבר מקיאה (למשל בלילה ניסיתי לתת לה יותר ). אם לא עושים לה גרפס באמצע גם מקיאה. שאלתי: במקום שהיא תרצה לאכול יותר ככל שהיא גודלת, היא אוכלת פחות. היא מקבלת משהו כמו 5-6 האכלות. לעיתים היא אוכלת 60 מ"ל לעיתים 90 מ"ל, כמעט אין מצב שהיא מסיימת בקבוק של 120 מ"ל האם זה לא מעט עבורה? ולמה בחודש הראשון היא אכלה יפה 120 מ"ל ועכשיו הפחיתה בכמויות? היא לא חולה או משהו.

שלום yarrin

ניכר מדברייך כי את מודאגת. ממליצה להתייעץ עם איש מקצוע. דיאטנית או רופא הילדים. אני בגישה שיש לתת לתינוק לפי דרישה והוא יודע כמה הוא מסוגל לאכול. ישנם מקרים שזה לא מספיק ויש להעשיר את ההזנה. לא נשמע שזה המקרה. אין סיבה להאכיל יותר ממה שמעונינת. גם מיותר לגרום לה להאכלה רבה שגורמת לה להקאה... בהצלחה

liat ziv

New member
בת שנה

יונקת ליפני השינה ובמהלך הלילה (קצת לשם הרדמות) בבוקר לא יונקת כל כך מתעצלת לחכות שהחלב יצא 6:30 בגן אוכלים ב 8:30 פירות נראה לי שהיא רעבה בבוקר מה ניתן לתת לבת שנה ארוחת בוקר קלילה?

שלום liatziv

אפשר לתת לשתות יווגרט לבן 3% שומן עד 4.5%. אפשר חלב ודגנים או קורנפלקס . עדיף לא מומתק אפשר כריך מפרוסת לחם אחת עם ממרח... בתאבון

sharonbello

New member
../images/Emo41.gifToo much food?../images/Emo41.gif

יש לי כמה שאלות: קירן בן כמעט שמונה חודשים הוא אוכל כמויות גדולות מאוד של אוכל כמויות של מבוגר. הוא אינו שמנמן כלל. לפעמים נראה שכואב לו מרב אוכל , אך הוא דורש עוד. אני אינני מגבילה כלל האם זה נכון לעשות? בנוסף יש לו העדפות ברורות לגבי מה הוא אוהב לכן יש לי הרגשה שאינו אוכל מגוון. לדוגמא: בוקר הנקה בוקר מאוחר בננה שלמה תפוח שלם 5-6 כפות שיבולת שועל/מים אחר צהרים 2 גרברים אורגנים + קצת אבוקדו ערב 2 גרברים אורגנים + הנקה לילה הנקה יש לציין שהוא עלה חצי קילו בחודש האחרון וגבה 2.5 סמ. והוא אוכל כמעט אותן ארוחות כל יום אפילו אם מוכן לטעוםן אוכל חדש הוא לא ממש מוכן לאכול. האם זה בסדר? האם ג'נג'ר בריא? תודה מראש

שלום לאמא של קירן

אכן נשמע שאוכל יפה... כעקרון לא מגבילים מזון בתינוקות אלא במקרים חריגים. האם יש אפשרות להניק יותר? האם את נמצאת איתו? האם 2 הפירות בבוקר אינם מספקים אותו? לכן מוספת הדייסה? לדעתי מיותר כדרך קבע לתת דיסה ליונק. אלא אם כן זה לשם גיוון המזון. מדוע בצהריים אוכל גרבר ולא מזון מבושל? יש קושי להכין? מרק ירקות ועוף או הודו טחונים או מרוסקים לודגמא. בערב היתי מורידה א תהגרבר ומנסה לתת לחם עם אבוקדו לדוגמא או למשל את הדייסה במקום בבוקר. ניתן לתת מרק קטניות אך לא מאוחר בערב. אפשר גם אורז או פסטה אם אין רגישות לגלוטן. (יש הנמנעים ממתן גלוטן עד גיל שנה ויש שלא). לשם מה לתת לתינוק בגילו ג'ינג'ר? בתור מה? שאלה אחרונה שלי
יש לשם קירן משמעות ? השם מיוחד מאוד ותהיתי... בהצלחה

sharonbello

New member
Hi Michal

Kiran doesn't seam to want so much breastfeeding and when he is breastfed it seams to satisfy him. I added the oatmeal because the fruit themselves are not enough for him For lunch I started giving him soups and ptitim or pasta and one organic Gerber because of the texture is more pleasing to him. I’m trying to stop with the Gerber but it takes time since he seams to be sensitive to texture. I can of course mess the food for him, but I don’t have much time. I will try changing his dinner thanks for your suggestions Regarding Ginger - he just really likes it; Any kind of ginger- the pickled or the fresh. I sometimes add it (grated) to his morning fruits. I was just wondering if it's good for him. Kiran means KEREN OR and it's both in Sanscreet (Hindu) and an astronomical term. But I also like the closeness to the Hebrew word OR Thanks again for your help

למעלה