כי כתוב שכל המלמד בתו גמרא כאילו לימדה טיפלות? מה שכתוב למעלה זוהי דעה, לא דרך חיים... קצת חבל שבגלל זה לא תלמדי גמרא... (כי יש עוד דעות מוזרות בגמרא...-כגון "פורענות לא באה לעולם אלא בשביל עמי הארץ") לא צריך להתייחס לכל דבר שכתוב כמו להלכה. צריך לבדוק לפי ההיגיון מה צריך לעשות.
שאלות מוסריות אפשר לעשות בזמן הפנוי אם את נהנית מזה, מספרים יתרמו לך יותר בעולם המודרני. חוץ מזה, מתמטיקה זו אמת (ניתן לטעון שזו אמת אוניברסילית, גם ללא קיום האדם ש"מצא" אותה, אבל זה כבר דיון פילוסופי). גמרא, הלכה, וכל דבר שקשור באמונה באלוהים - הוא בגדר אמונה ודעה בלבד.
יש מקצועות שלבנות אסור ללמוד לפי ההלכה ובין המקצועות האלה הם גמרא אף פעם לא התעמקתי למה ומדוע אבל יש לזה הסבר נרחב אם תרצי אנסה להרחיב ומצןא מקורות.....
שנקראת שיכנוע עצמי. היא נובעת כתוצאה מדיסוננס בין מה שאני עושה, לבין התמורה שאני מקבל על כך. כאשר אני עושה משהו שבעיניי לא מעניין או לא כיף כמעט ללא תמורה (חיצונית או פנימית), אני אשנה את דעתי בנוגע למה שאני עושה ואתחיל לחשוב שזה דווקא מעניין מאוד וכיף גדול. התוצאות שהתקבלו בניסויים שנעשו בתחום הזה פשוט מדהימות. אני ממליץ לגלגל קצת לכל מי שלא מכיר.
למצוא לך תמריצים לעסוק במשהו שאתה טוב בו? אני מבין שאתה אוהב שעושים בשבילך את כל העבודה. המקסימום של המקסימום שמערכת החינוך צריכה לעשות היא להביא לך את כל הכלים הדרושים לך להצליח (וזה אכן לא נעשה, וחבל שכך). את התמריצים אתה אמור למצוא לבד.