שרשור

MAXIM FUND 11

New member
האם תפילה יכולה לעזור לי

בינתיים אני מתפלל קצת בבית אבל זה לא נותן לי הרבה

MAXIM FUND 11

New member
אני מתחבט

האם ישנה עדיפות לזרם מסויים ביהדות? אני מתכוון, איך אדע מי צודק? הרי כל אחד טוען את טענותיו בלהט וחושב שהצדק והאמת איתו. אבל השם הוא אחד והאמת האלוקית מוחלטת אז איך יתכן שישנן כך כך הרבה דעות ומחלוקות?

היום ב-../images/Emo43.gif מתחילים לשיר

דלית כהנא היא השם החם ביותר בתחום הפיתוח קול בארץ, והיא גם המורה הפרטית של מתמודדי פרוייקט Y. היום ב-19:00 היא תתארח בצ'ט של פורום YTV ותספר קצת על העבודה שלה בפרוייקט, על איך כמעט ייצגה את ישראל באירוויזיון ועל המפורסמים שאותם היא מלמדת לשיר...
שולה חרמש, עובדת שנים עם נשים ועכשיו גם חובקת ספר חדש- "דרך חד סטרית" תתארח היום ב-18:30 בפורום שירה וכתיבה יוצרת. ניתן להשאיר שאלות לדלית ולשולה כבר עכשיו בפורומים.
ואם עדיין לא סיפרתם לשלמה ארצי איזה שיר שלו אתם הכי אוהבים אז... כדאי להשפיע גם על הסיבוב השישי

SL82

New member
שאלה פשוטה

למה ה' ברא את העולם??? אני מכיר את התשובה שה' הוא טוב ומדרך הטוב להיטיב אבל אני לא מקבל אותה מסיבה אחת פשוטה אני יוצא מנקודת הנחה בסיסית שהקב"ה הוא לא אדם ואין אצלו מושג של אדם גם לא בתחושות ובהרגשות והוא נותן לנו להיות טובים והוא גם לוקח מאיתנו את זה זאת אומרת שהוא שולט שלטון מוחלט על כל מושג בעולם והוא גם קובע כמה מכל מושג יהיה לכל אדם זאת אומרת שאצלו לא שייך שהוא טוב כי אם הוא רוצה הוא לא יהיה טוב ועוד יותר הוא יכול להפוך את היוצרות ולעשות שהרע יהיה הטוב והטוב יהיה הרע. אחרי כל זה מובן שלא שייך שה' הוא טוב.(ולא מצד זה שהוא רע אלא מצד זה שאין אצלו את המושג הזה) וא"כ לא שייך גם שהוא ירצה להיטיב כי זה לא מושג אצלו. והראיה הכי פשוטה לכל מה שאמרתי שהרי אנו אומרים על כל מה שהקב"ה עושה שזה טוב ואפילו על הדבר הכי אכזרי ורע בעולם א"כ רואים בחוש איך הרע נהיה טוב והכל ברצונו א"כ מה שייך שהוא טוב ורוצה להיטיב בפרט אם בעולם הזה אין כמעט שום טוב ממשי ומתמשך בלי שנצטרך להרגיש שכל דבר הוא טוב גם בלי להבין. כתבתי את זה לא בשביל להחליש את לב הקוראים כי כל מי שהבין לעומק את מה שכתבתי לא יחלש אלא אני רוצה לחדד את ההבנה בזה. ובאמת יכול להיות שזה שאלה שאת התשובה עליה נקבל רק בעולם הבא אז אל תהססו לומר לא יודעים כי אני לא רוצה תשובות שונות ומשונות רק דברים אמיתיים.ואני באמת יודה למי שתהיה לו תשובה אמיתית. דרך אגב זו רק אחת מהשאלות שיש לי ואולי בהמשך אכתוב עוד אך זו מאוד בסיסית לדעתי.

לביא4

New member
מחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה:

יישר כח על ההחלטה לכיוון נכון, היהדות היא סולם מוצב ארצה - וראשו מגיע השמימה, לכן כדאי ללכת שלב אחרי שלב, כמו בסולם שאם עולים כמה שלבים בבת אחת עלולים ליפול... ראשית ההמלצה להקפיד על תפילות בציבור, (בבוקר - תפילין בדוקות) לקבוע זמן ללמוד, לפי היכולת, העדיפות לשיעורים בציבור, במיוחד במוסר. לקרוא תהילים - כדי לא להכביד כדאי להתחיל עם הקריאה לפי החלוקה החודשית, שתהיה בבית קופה של צדקה ולתת כל יום מטבעות קטנות אבל להקפיד על ההתמדה. עלה והצלח!!

לביא4

New member
זה בדיוק הענין!

להתפלל קצת בבית - זה טוב אבל לא מספיק, תפילה תמיד יכולה לעזור, מעלת הציבור והמצווה המעשית משפיעה בצורה מקיפה על הנפש, זה השפעה עוצמתית אחרת לגמרי!! כדאי לנסות!

עצוב 100

New member
אפשר אולי לדמות את זה ל...

גמרא שאומרת"אלו ואלו דברי אלוקים חיים" וזה נכתב על מחלוקות, שכל אחד אומר משהו אחר! העיקר שהכוונה שלך היא לשם שמים. . .

סקרן 1

New member
משה הירש לא צודק בדרכי הפעולה אבל

יש דברים בדעות שלו שיש בהם צדק

לביא4

New member
שאלה טובה

ומאד פילוסופית ויש לזה המון תשובות, העולם שאנחנו חיים בו הוא עולם התיקון, זה לא העולם המקורי שהקב"ה ברא מתוקן ומבורר, היה חטא עץ הדעת, וכל מה שנגרם אחר כך עם שאר החטאים בהמשך - אנחנו מתקנים אותם עד שיבוא המשיח. צריך לדעת דבר אחד - הידיעה של הקב"ה בכל דבר לא מכריחה את הבחירה, זה בדיוק כמו שאתה נוסע במסוק, רואה כביש מתפתל בהר מהמסוק, הכביש פונה ימינה, ושמאלה יש תהום, אם הנהג יחליט לנסוע ימינה הוא נוסע בסדר, ואם שמאלה - לתהום ואתה מהמסוק רואה ויודע מה התוצאה של כל צד שהוא יחליט לפנות. טעות חמורה לומר שהוא לוקח מאיתנו דברים, זה לא נכון בכלל. כתוב במפורש וכדאי ללמוד - נתתי לפניך את החיים ואת הטוב, ואת המוות ואת הרע, ובחרת בחיים! יש לאדם זכות בחירה, בקשר להגדרות של רע וטוב, אז נכון שאין רע יורד מלמעלה, מה שאנחנו חושבים שזה רע, במקור ובשורש הדבר זה לטובתנו, יש בעולם ובחיים סבל ורוע, זה הכל תיקונים וגלגולים, כפרת חטאים וכו', העולם הזה הוא לא עיקרי ונצחי, הוא עולם מעבר, כל אחד מאיתנו ירד לתקן משהו כאן, ולשליחות מסויימת, כאשר הוא משלים את השליחות והתיקון - הוא חוזר לעולם האמיתי, עולם הנצח, ששם הטוב האמיתי. זה בדיוק כמו אבא שנותן סטירה לילד שלו לחנך אותו כשהוא רואה שהוא עושה דברים בלתי רצויים.

סקרן 1

New member
מי אמר שהקב"ה לא מתנהג לפי המושגים

שהוא ברא? דהיינו שהוא טוב במושגים הפשוטים שלנו. מה שהבאת ראיה מזה שהרע שה´ עושה זה טוב הפירוש שזה באמת טוב כי בגלל הרע יתנקה מהעונשים בעולם הבא.

טוב=שלם

טוב זו לא רק מידה של אדם, זו גם מידה של הבורא. נאמר על מה שהוא טוב, שהוא שלם. לכן כדי להוציא טוב מהכח לפעל צריך מוטבים. מטרת הרע זה להוות כוח מאזן כדי שתהיה בחירה. בלי בחירה אין הבדל בינך לבין חתול הרחוב המצוי.

MAXIM FUND 11

New member
איזה צדק יכול להיות כאן?

לא יכול להיות שום צדק שבעולם ללכת ולהתנשק עם אחד משונאי ישראל הגדולים של דורינו. עראפת הזה רק חושב כל הזמן מה לעשות ואיך לפעול כדי להשמיד אותנו ומה עושה ההירש הזה? עושה איתו יד אחת? איזה צדק יכול להיות כאן.

הכנסת את זה כבר לפורום פעם אחת

כמה פעמים צריך להכניס לפורום את אותו הדבר?

עם כל הכבוד ...

למר הירש , עראפת ימש"ו הוא ההיטלר של שנות ה 2000 !!! וממילא אין שום הגיון בדעות ובמעשים של מר הירש .

לביא4

New member
הדעות של הירש נוגדות דעת תורה

אפילו נטורי-קרתא עצמם, בני עדתו, מתנגדים לדעות שלו וכמה פעמים היכו אותו מכות נמרצות על חילול השם שהוא עושה, איך אפשר ללכת עם רב מרצחים שתיכנן גם פיגועים ורציחות נגד דם נקיים, נשים זקנים וילדים, ושאר יהודים יקרים, וגם לחרדים הוא הגיע בפיגועים שלו - ולתת על ידי המיפגשים הניבזים האלו - גושפנקא והסכמה??? איך אפשר לתת דולרים לרב מרצחים כזה, שבהם הוא מארגן מימון לפעולות רצח יהודים? שיתנדב באירגוני חסד חרדיים שפעילים היום ויתן להם את הכסף במקום לעשות חילול השם כמו שהוא עושה. אין שום הצדקה לא מוסרית לא אנושית לא הגיונית וגם לא הילכתית להנהגה פסולה ובזוייה כזו!

לביא4

New member
גם בדעות לא!

האם הוא מכיר את המימרא: "ישראל - אף על פי שחטא - ישראל הוא"!! ממש לא בטוח, והוא לא יותר גדול מגדולי דור ומעשים שאפילו שהם לא מכירים במדינה - יש להם ייצוגיות וצרכי ציבור, כמו חסידות גור, בעלז, ושאר עסקני אגודת-ישראל.

למעלה