שרשור

MAXIM FUND 11

New member
לא רק בסימנרים משתכנעים

גם האנשים שהולכים לאשראם בהודו משתכנעים שישנה רק אמת אחת והדתיים הלאומיים גם משוכנעים שהאמת בצד שלהם. אמרתי כבר שאני לא צריך להשתכנע בקיומו של השם אלא לבחור את הדרך שאלך בה מכאן ולהבא.

לביא4

New member
אז אם אתה משוכנע

מה שנשאר זה ביצוע מעשי. אני לא יודע מה אתה שומר ומה לא, אם אתה בוחר את הדרך החדשה שלך, צעד אחר צעד, אם תקיים מצוות מעשיות תרגיש ממש את מה שאתה מצפה, ובקשר להודו - שם לא משכנעים, שם מביאים את האנשים לאשליה עצמית, דווקא יש הרבה יהודים ששם גילו את אמונתם למרבה האירוניה - הגורו בעצמו אמר לאחד היהודים - "מה אתה עושה פה כאשר יש לך יהדות שטובה לא פחות מאיתנו"!!

MAXIM FUND 11

New member
שני חברים

אני מכיר חוזר בתשובה אחד שמאושר מחייו ומאז שחזר בתשובה לא מש החיוך מפיו. הוא שופע אימרות שפר, בדיחות, הלצות, כולן כמובן קשורות איכשהו לדת. לעומת זאת אני מכיר אחר שמאז שחזר בתשובה נעשה רציני ואין לו זמן לשום דבר אחר פרט ללימודי התורה. הוא מרגיש כאילו שהוא מבטל את זמנו כשהוא מדבר איתי מילה אחת מיותרת. כל עוד אני מתייעץ איתו בנושא החזרה בתשובה הוא מאיר לי פנים אבל כשמתחילים לדבר בנושא אחר הוא מיד מסתכל בשעון וממציא תרוץ להסתלק.

לביא4

New member
בקשר לשני החברים

זה קשור יותר לאופי לתכונות ולאישיות של כל אחד מהם, יש כאלו שהם בקו "החסדים" - שמחים ושופעים ויש כלאו שהם בקו "הגבורה" - רציניים ומאופקים. מה שבטוח - שניהם מאושרים!!

אלישיר

New member
תפילה תפילה ורק תפילה

בעזי"ת כל עצה שאנוש יציע, כל דרך שאנוש אליה ידריך, כל מילה שאנוש יבטא; את הכל יכול בוראו להאציל, ולאין ערוך יותר מעולה, מוצלח ומשובח. "טוב לחסות בה' מבטח באדם". "טוב לחסות בה', מבטח בנדיבים" "אל תבטחו בנדיבים בבן אדם שאין לו תשועה" (תהלים). תפוס פינה שקטה, ועדיף כזו שנוסכת השראה: מקום עם צמחיה ונוף, ובמילים פשוטות שיביעו את ליבך, תספר הכל לא-לקים, לאבא בשמים. את כל מה שרצית לומר לו. את כל השאלות. את הקשיים והחששות. את העזרה שאתה מבקש ממנו. אל תקצר, תחשוב כמה הוא גדול וכמה הוא יכול לעזור. ו... תעשה את זה פעם ביום, בשאיפה. אומר הרה"ק אליעזר ברלנד, שכשיהודי בא ומפרש את שיחתו לפני הא-לקים ית"ש, הרי שהא-לקים כביכול עוזב את כל עיסוקיו ובא לשמוע את אשר יש לבנו לומר (ובאותו זמן לא יגזור אף גזרה על ישראל. הרב ניסה לארגן ש-24 שעות ברציפות יתבודדו בתורנות, כדי להמתיק את כל הדינים וגזרות). - רק כדי לסבר את האוזן על גודל מעלת התפילה הפשוטה והאמיתית.

MAXIM FUND 11

New member
עצה טובה נתת לי אלישיר

וגם הגיונית מאד והעצה הזאת גם מתאימה לי מאד ואני אנהג לפיה. כל ההתערבות הזאת של אנשים בקשר ביני לבין השם קצת מפריעה לי ומה שאמרת כאן באמת יכול לעזור לי. בדרך הזאת שהיצעת נראה לי שהקשר עם השם יותר עמוק ומשמעותי.

לביא4

New member
תפילה זה טוב, גם, אבל לא רק -

"כל האומר - אין לי אלא תורה - אפילו תורה אין לו"!! "גדול תלמוד - כשהוא מביא לידי מעשה"!

א77

New member
שמעתי בשם האמרי חיים מויזניץ

שמעתי בשם האמרי חיים מויזניץ שביאר בהקשר לדבריך את ה'אין טוב אלא תורה'. היינו אין טוב כשיש תורה בלבד. צריך גם דברים אחרים כתפילה מידות וכו'.

לביא4

New member
יישר כוח!!

וכמו שנאמר: "המעשה הוא העיקר"! בוודאי שצריך ללמוד תורה, ולהתפלל, אבל יש מצוות מעשיות כשאין מי שיעשה מצווה וחובה לסגור את הספר - וללכת לעשות! צדקה, תפילין, ציצית, מזוזה, ברכות נהנין וכו' - זה הכל מצוות מעשיות! דברים שעומדים ברומו של עולם.

MAXIM FUND 11

New member
תודה לך על העצה

אבל אני לא התכוונתי במובן של קיום המצוות אלא של האמונה

להרים עינים לשמיים

בכדי לחזק את האמונה צריך לדבר עם בוראך ללמוד לבטוח בבורא העולם תתחבר לתהילים , קרא אותם , קרא את פרשת השבוע נסה להבין מה רוצים להעביר יש שעורים שמעביר הרב מרדכי אלון ברדיו וטלויזיה

MAXIM FUND 11

New member
אני קורא בתורה

ואני מכיר את כל הסיפורים אני כמובן מאמין שהשם ברא את העולם ונתן את התורה למשה בסיני אבל יש לי קצת ספקות לכל מה שמעבר לזה כלומר לכל ההלכות שנכתבו על ידי אנשים חכמים והיו מתאימים לאותה תקופה

לביא4

New member
עצה נוספת

לקרוא סיפורי צדיקים, זה מחזק את האמונה. התורה היא נצחית, ההלכות והציוויים אקטואליים לכל זמן ותקופה ולא רק לאותה תקופה שנכתבו דברים. אם תקח כוס משקה, תצטרך לטעום אותו כדי לדעת מהו טעמו, אבל אם אתה לא טועם, לא תדע, כמו שאומר הפסוק בתהילים: "טעמו וראו - כי טוב השם")

MAXIM FUND 11

New member
ובגלל זה אני קורא בתורה

וגם קצת במשנה ומתחבר לחוכמה היהודית מה יתן לי סיפורי צדיקים? מה אני ילד קטן

לביא4

New member
ממש לא -

כאשר תקרא על צדיקים גדולים שעשו ניסים מעל הטבע, במיוחד מהדורות האחרונים, תוכל לראות מהי אמונה יהודית ואיך היהדות משפיעה על האדם ועל החיים שלו, כשרואים על מקרים בהם - שלא נדע, נשים לא נפקדו בפרי בטן, חולים חשוכי מרפא, ואחרים הזקוקים לישועה מעל הטבע, שלפי דרך הטבע אין שום אפשרות ופתרון - ואז הצדיקים נתנו את בירכתם, וכמובן נעשו השתדלויות מתאימות על ידי המבקשים - רואים איך הברכות שלהם פעלו מעל הטבע, כמ הסטייפלר, וצדיקים אחרים ידועים!

MAXIM FUND 11

New member
ואיך אדע שאלו אינם סיפורים בדויים

הרי גם לנוצרים ישנם סיפורים כאלו. על כל מיני קדושים וקוסמים שריפאו חולים, ואפילו הקימו מתים לתחיה. אז מה, אני אתחיל להאמין בזה?

לביא4

New member
אלו עובדות ולא אמונות

אצל הנוצרים זה דברים שבאים בכוחות הטומאה, ואצלו בכוחות הטהרה, כמו בלעם הרשע ומשה רבינו, גם בלעם היה מכשף וקוסם, אלו לא סיפורים בדויים יש שם שמות אישיים ואני אישית מכיר סיפורים כאלו בכמויות אני מכיר מיקרים מקרוב בצורה אישית. אבל שוב להזכיר - מה שצריך לעשות זה דברים מעשיים, "המעשה הוא העיקר"!

MAXIM FUND 11

New member
בין עובדות לאמונות

האם יש לך איזה שהם ספרים שאתה יכול להמליץ לי כדי שאוכל ללמוד יותר על ההבדלים בין עובדות לאמונות

למעלה