שרשור

SL82

New member
עוכר ישראל

גם אם הוא נגד המדינה הוא נותן אור ירוק לרצח יהודים ולזה הוא יבוא בחשבון ארוך מאוד בשמים.

א77

New member
'זרם' מסויים?

תפתח את ספר התורה. תראה מה כתוב שם. תראה איפה יש את האמת הצרופה המסורה מדור דור. מי שמחדש חידושים, ידו על התחתונה. התורה היא נצחית. איני מכיר מחלוקות. נכון שיש חסידים כאלו וחסידים כאלו. וכי מה הבעיה כשכל שבט חונה על מחנהו ועל דגלו.

MAXIM FUND 11

New member
לאיזה זרם להצטרף?

יש מחלוקת גדולה למשל בין הדתיים הלאומיים לבין החרדים. איך אדע לאיזה זרם להצטרף? הרי אני, בידיעותי הדלות אוכל להשתכנע מכל אחד.

לביא4

New member
"איש איש דרכו במסילה יעלה"

כמו שאמר נכון ידידינו - "אלו ואלו דברי אלוקים חיים" כולם מקיימים תורה ומצוות החרדים יותר באדיקות השאלה עם מי תרגיש שאתה משתלב יותר, (סוג החברה, רמת שמירה וקיום תורה ומצוות) - לאיפוא הנפש נוטה יותר! המחלוקת בין דתיים-לאומיים וחרדים היא יותר בענייני השקפה ואידיאולוגיה בקשר למדינת-ישראל, הדתיים-לאומיים רואים בה "אתחלתא דגאולה" וחזרת מלכות ישראל, מה שכל גדולי הדור בדורות האחרונים ובדור הנוכחי - שללו לחלוטין! (ומה שהמציאות מוכיחה במיוחד בקדנציה הנוכחית).

MAXIM FUND 11

New member
הדתיים הלאומיים

האם הדתיים הלאומיים לא מקבלים את דעתם של גדולי הדור? האם זו המחלוקת היחידה? הדתיים הלאומיים יותר קרובים לי מבחינה אידאולוגית אבל נראה לי שהם לא כל כך שלמים עם אמונתם ומזייפים בקיום המצוות

לביא4

New member
מקסים - יישר כח!!

טוב לשמוע שאתה שומר דברים בסיסיים אל תרגיש חלילה שמישהו תוקף אותך, אולי לא התבטאו מספיק ברור, יש לנו את הכלל "עשה לך רב" ולדתיים-לאומיים יש את הרבנים הפוסקים להם, אתה אומר דבר מאד נכון שהם מזייפים, הענין זה יותר השקפת-עולם ואידיאולוגיה הרי כולנו - עם ישראל - מקיימים אותם מצוות ויש לנו את אותה התורה, אתה לא חייב להרגיש שאתה משתייך לזרם מסוים, אפשר בהחלט להמשיך בדרך שלך ולהתחזק בצורה נייטרלית.

SupermanZW

Well-known member
על סמך מה אתה קובע שהם מזייפים?

לא נמאס לכם מסטיגמות? שום דבר טוב לא יוצא מאבק לשון הרע.

MAXIM FUND 11

New member
לא קבעתי אלא אמרתי שנראה לי

שהם מזייפים מאחר והם לא קפדניים כל כך במילוי במצוות. יכול להיות שלא. אני לא יודע מספיק ולכן שאלתי את דעת חברי הפורום.

א77

New member
אדם 'מזייף' חתימה.

אנשים לא מזייפים לאורך כל החיים. אם אין הם שלמים כמו שכתבת באמונתם. כי אז וודאי לא היו מאיריכים כל ימיהם באותו סגנון חיים, כי הרי קשה לחיות בצורת חיים בה ולהתמיד בה אם אין מאמינים בזה באמת ובתמים. אין ספק שהם מאמינים בדרך בה הם הולכים. הם שומרים שבת ומקיימים מצוות, ואין לזלזל. ואני חושש לומר לך שוב את שאמרתי כבר, פן 'תיפגע' או 'תיעלב' שוב.

MAXIM FUND 11

New member
גם הכופרים מאריכים כל ימיהם

באותו סגנון ומתמידים בכך. אני מקווה שאתה לא נפגע שאני סותר את נימוקיך.

א77

New member
גם הכופרים מאריכים כל ימיהם../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

הכופרים לא מאריכים כל ימיהם באותו סגנון ולא מתמידים בכך. אם תבדוק ותעיין בספרי חקירה ובירור במהות הכופרים, הרי תווכח שאינם מתמידים באותה דעה לאורך ימיהם. הם מחליפים ומשנים דעותיהם הכפרניות, הם תרים כל יום אחרי עמדה יותר איתנית לטעמם, בכדי לכפור. ואין מה לדמות להם, אנשים המתפללים ג' תפילות ביום. אנשים השומרים שבת כל חייהם. אנשים המניחים תפילין מגיל 13 עד מאה ועשרים. להבדיל אלפי אלפים רבואות של הבדלות בין הציבור ההוא ובין הכופרים. אני מקווה שאתה לא נפגע שאני סותר את נימוקיך. חושבני, מנסיוני למדתי שזה נושא עקר בינינו ללא תועלת. אז תמצא לך איזה זרם שמתאים לך. אבל שוב, ללא קשר לשמירת מצוות. אינך צריך לחפש זרם כדי להיות יהודי טוב.

א77

New member
אינך יודע לאיזה 'זרם' להצטרף

אינך מכיר את נבכי הדתיים והדת. אבל אתה מכיר ויודע שיש מחלוקת בין לבין. אתמהה. אני מכיר הרבה 'מחלוקות'. החרדים בניו יורק מדברים ביידיש שונה מאשר הישראלים. ואת החרדים שבגולדרס גרין אזהה לפי סימנים מיוחדים שלי, לעומת אלה מסטמפורד היל. אז מה? יש מחלוקת ביניהם?! הלאומיים שהזכרת שומרי שבת? מניחים תפילין? מאמינים בבורא עולם ובהשגחה פרטית? החרדים שהזכרת שומרי שבת? מניחים תפילין? מאמינים בבורא עולם ובהשגחה פרטית? אז בנתיים תוכל לעשות מה שכולם עושים, ומה שהצד השוה שביניהם. היינו להניח תפילין, לשמור שבת, להתפלל, ולעשות את כל חיובי התורה שבין אדם למקום ושבין אדם לחבירו. מצוות התורה חוייבו לזה שהולך בכיפה סרוגה כמו לחרדי לא ע"י מסגרתו, אלא ע"י תורתינו הקדושה המסורה למשה רבינו מסיני. והיה אם אח"כ תרצה להחליט על 'בית חם' היכן להיות, ועם מי לאכול קוגעל, אז כבר תשבור ת'ראש באיזו חצר להיות.

MAXIM FUND 11

New member
אני שומר שבת

אני שומר שבת, לא מדליק אור ולא נוסע בשבת, אוכל רק כשר, הולך לבית כנסת בשבת. אני לא מבין למה אתה כל כך תוקפני. האם השאלות שלי מרגיזות או מקוממות?

א77

New member
לא כוונתי לתקוף.

פשוט איני מבין מדוע בכדי להיות 'דתי' או 'שומר מצוות' או 'מאמין' או איך שלא תגדיר זאת, מדוע חושב אתה שאתה חייב להשתייך ל'זרם' כלשהו. ובפרט כשאתה מלכתחילה מבין וטוען שיש 'מחלוקת' בין הזרמים. אני מאמין, ושומר שבת, ומניח תפילין וכו' וכו'. אם אני משתייך לגולף או לכל זרם אחר, זה לא עניין של תורה. התורה היא נחלת כלל ישראל. תורה ציוה לנו משה, מורשה קהלת יעקב. מורשה היא מששת ימי בראשית לכל אחד ואחד מישראל, ולא חשוב לאיזה זרם הינך משתייך. מדוע לערב בין זרם ובין דת. אם חשת כמותקף, קבל התנצלותי וגם
.

MAXIM FUND 11

New member
ואהבת לרעך כמוך

נראה לי ששכחת את המצווה החשובה ביותר והיא "ואהבת לרעך כמוך". קודם כל זילזלת בדברי ובדעותי. היטלת ספק באמיתות השאלות שלי וכל זה בגלל שאמרתי שיש מחלוקת בין הזרמים. ועכשיו אתה עונה לי בצורה מעליבה ואומר שאתה שייך לזרם הגולף. שאלתי שאלות רציניות שמעסיקות אותי ואתה מתבדח על חשבוני. אין לך שום ייסורי מצפון על ההתנהגות הזאת?

א77

New member
סליחה

ש: שכחתי שיש כזו מצוה של ואהבת. מה אפשר לעשות? זכרוני חלש בגילי. אם יש לך בעיה בכך שהטלתי ספק בדבריך. צר לי. אני מודה ואיני בוש. אני מאמין באמונה שלימה בכל ה-13 'אני מאמין' שקבע הרמב"ם. כל שאר האמונות הינן בהתנדבות. לא מתוקף הדת והחוק. האמן לי [בהתנדבות
] שאיני מאמין באמונה שלימה בשום דבר בעולם פרט ל13 אני מאמין של הרמב"ם. אני כן מאמין לא באמונה שלימה בדברים אחרים פרט ל13 אני מאמין שקבע הרמב"ם. וגם אני מכבד כל אדם [גם אותך] למרות שאני מקיים כל דברי חז"ל 'כבדהו וחשדהו'. עצם דברי חז"ל והוראתם בצמד המילים 'כבדהו וחשדהו' מוכיחים כי הנך טועה בהשערתך. אדרבה הם מוכיחים שניתן לכבד כל אדם שנכנס לפורום לצד החשדהו. נושא זרם הגולף, הוא סגנון שפה של אדם שכותב את זה. חוששני להזכירך את הזרם שחטפתי כמכת חשמל קלה. כי אז תיפגע יותר
. צר לי שאתה נעלב. הנה א77 גם
. אבל שלא יהיו לך יסורי מצפון כי הוא
רק וירטואלית. ווירטואלית בלבד. אני משתדל להיות שמח, איני חקלאי, ואל האדם נאמר 'בעצבון תאכלנה. אני חסיד ומצוה גדולה להיות בשמחה תמיד, החסידים משתדלים לקיימה. וכבר ידועה האימרה של הסבא קדישא שעכשיו יום ההילולא שלו: כי בשמחה תצאו מכל הצרות. ובבקשה אל תיפגע. קבל כאן בפורום כל זמן [שלא זורקים אותי מפה.] סגנון שלי כמו של אחרים. ותפסיק להיות רציני מדיי. תהיה רציני בהקפדה על זמן קריאת שמע וכו'.

SL82

New member
תגביר את ידיעותיך

ע"י הגברת הידיעות אתה תדע לבד לאן להשתייך.

MAXIM FUND 11

New member
מה לקרוא?

האם מותר לי לקרוא הכל. קבלה למשל. מלבד העובדה שאני לא אבין הרבה, שמעתי גם שזה מזיק.

אלישיר

New member
אתה לא חייב להיות באף זרם

בעזי"ת בשלב הראשוני, כל החילוקים בין דרך זו בדת משה וישראל ובין דרך אחרת, לא משחקים תפקיד. בשלש בלילה מתאספים חסיד, נטורי קרתא, ברסלב'ר, ליטוואק, תימני צנעני, אמריקאי, פרסי, מתנחל מחברון, מרכזניק ואתה ב"זכרון משה" ושות' -ותתחילו "יתגדל", כי זה טרחא דצבורא והעשירי היה קוידש! אם תלך כל יום (בשאיפה) ותדבר עם רבונו של עולם (בנוסף לתפילות) גם את השיחה הפרטית שלך, שיחה שבה אתה מספר הכל ומבקש על הכל, הרי שכבר תהיה בזרם שקט של אנשים שכך עושים. ואם כך אתה נוהג, מה אכפת לך מהזרמים והאדיאולוגיות? שאל ובקש מריבונו של עולם שיביא אותך לאיפה שהכי טוב לך להיות. ודבר כללי לגבי הזרמים: יש מכנה משותף בסיסי שנקרא יראת שמים. ובין כל אלה שמתאחדים בבסיס זה יש חילוקי תפקידים כמו בצבא אבל לא שוני מהותי. אין הבדל כל כך גדול בין מאה שערים ובת עין, ובין חב"ד ומרכז הרב. נכון שאנחנו קצת מתוסבכים לפעמים, אבל זה לא באשמתנו היצר הרע, הגלות והתפוצות. כולנו עוד נצטופף בעזרה, כל היראי שמים. המחלוקת היחידה שיש באמת היא בין אלה שרוצים לשמור תורה ומצוות ככל שיוכלו, ובין אלה שמראש משחררים את עצמם ממה שלא מתאים להם.

MAXIM FUND 11

New member
תודה לך אלישיר על דבריך המועילים

אני מודה לך אלישיר שאתה מדבר דברי טעם. אני גם אשתמש בעצות שנתת לי לדבר עם ריבונו של עולם באופן בלתי אמצעי.

למעלה