שרשרת העריצות

האשלי

New member
שרשרת העריצות

שלו-ם לכולם לבקשת אחד המשתתפים אני מפרסם כאן תגובה שלי מתוך השרשור "צדק כזה וצדק כזה" : חבר יקר נכון, המקרה קצת שונה אבל לא בהרבה. מצד הדין היה להביא את הטענה במלואה אך לא רציתי להלאות את הקוראים. אם כבר שאלת אז ארחיב ברשותך : בעצם הטענה שלך "יש אצלם המון קיצוניים שמוכנים "ללכת עד הסוף" כלומר להחריף את זה לעימות אלים ותוקפני עם המשטרה", בטענה זו טמונה הבעיה. אמצעי תקשורת ההמונים נשלטים בידי קבוצה אידאולוגית מצומצמת ששמו לעצמם מטרה להראות את מתנגדי ההתנתקות באור שלילי ומאוד מאיים. אני הייתי בכפר מיימון, אני צעדתי יחד עם כולם בשקט ובלי התלהמות ואני ראיתי משפחות של אנשים צעירים עם הרבה ילדים. כך לא נראה השטן וכך לא נראים אנשים מסוכנים. כשתוכננה הצעדה, גוש קטיף היה פתוח לכניסה חופשית והוא נסגר זמן קצר לפני שההפגנה התקיימה בפועל. מישהו פחד שמחאה אזרחית לגיטימית תביא לתוצאות. כן, יש קיצוניים במחנה הזה כמו בכל מחנה ואני אספר לך מה עשו אותם קיצוניים בזמן הצעדה. הם לא היו בה. הם היו במחסום כיסופים, פרצו אותו ונכנסו פנימה. זה היה בשולי החדשות. הממשלה, המשטרה, אמצעי התקשורת ובג"צ חוברים יחד בשיתוף פעולה מלא לדיכוי מחאה אזרחית לגיטימית. הלוואי והיינו רואים שיתוף פעולה יעיל כל כך במיגור הפשע הגואה, תאונות הדרכים הנוראיות והעוני העומד מעלינו ומאיים להיות המלחמה הבאה. אם הקב"ה (הקדוש ברוך הוא) לא יעזור לנו, אז מי כן? נ.ב. פסיקות בתי המשפט לא מתפרסמות כל-כך מהר. יומנעים

freidis23

New member
את לא נגעת בשורש עצמו.

בעיה היא לא הקיצוניים וגם לא זה שהציבור הרחב שמנתגד לא מוקיע אותם מקרבם אלא הבעיה היא אצל ההנהגה שמארגנת הפגנות ענק שמטרתן היא לא רק מחאה לגיטימית אלא צעדה בלתי חוקית לעבר הגוש. אם ההפגנה הענקית היתה מתוכננת היטב בשדרות, נתיבות או כל עיר אחרת נכשל תבדרום - זה בסדר, זה היה מאושר ואפילו אני מחזק את ידי המפגינים, אבל הבעייה היא המאבק הבלתי חוקי שבמקרה זה מונע על ידי הנהגה בעייתית וקיצונית.

האשלי

New member
לא חוקי לצעוד?!? העריצות חודרת לראש

חבר יקר חוק פינוי-פיצוי לא מדבר על איסור הפגנה, צעדה או שום סוג מחאה. הצעדה תוכננה ורק אז החליטו במשטרה שהיא אסורה. נכון, המשטרה אסרה עלינו לצעוד (במדינה דמוקרטית! נקווה שנוכל לצעוד למכולת בשנה הבאה). החלטנו לצעוד בכל-זאת, צעדנו והוכחנו שאנחנו לא אלימים, וכל תחזיות האימים היו הפחדה וניסיון לעשות די-לגיטימציה של אנשים טובים. יומנעים

האשלי

New member
וויכוח על זוטות

חבר יקר מנעו ממני ומעוד צועדים לצעוד ושוב אני מדגיש, לצעוד. כל הגורמים חברו יחד כדי למנוע את המחאה. הצבא חסם כבישים, המשטרה עצרה אוטובוסים ובית המשפט קבע שהמשטרה צדקה שהקבעה שהמחאה לא חוקית. אבל מחאה צודקת תמיד נשמעת. יומנעים

TheOrion

New member
../images/Emo4.gif

אסרו מכם לצעוד?
. לא שמעתי שהמשטרה לא אישרה לצועדים לצעוד לכיוון תל-אביב, או לכיוון חיפה, או לכיוון ירושלים, או לכיוון אילת. היה רק כיוון אחד שאליו לא הייתם מורשים להיכנס, וזהו כיוון חבל עזה. לשם אסור לאזרחים ישראלים שלא גרים שם להיכנס. הכריזו על האיזור כעל איזור צבאי סגור, מה לא ברור בהגדרה? אם אסור להיכנס, ורציתם להיכנס, הינך פושע על עצם הנסיון להיכנס לשם.

האשלי

New member
אסרו לצעוד!!!

חבר יקר כפי שכתבתי, בזמן תכנון הצעדה גוש קטיף היה פתוח לכניסת תושבים. ימים ספורים לפני הצעדה, כנראה, שמישהו התחיל לפחד. לפחד ממה? לפחד שלשם שינוי מחאה אזרחית לגיטימית תצליח. לכן, החליט מי שהחליט שהצעידה לגוש קטיף, לצורך תמיכה לגיטימית ולא אלימה בתושבי המקום, היא לא חוקית. יומנעים

freidis23

New member
סגרו את הרצועה כי ראו את הסכנה....

פחדו שתהרגו, פחדו שצה"ל יצטרך להערך ולהוות חיץ בין שטחי A לבין מנתחלים ולהפגע משני הצדדים.

האשלי

New member
סכנה ממי?

חבר יקר ממי הם מפחדים? תגיד לי! למען ה'. היו 40,000 אנשים בתוך כפר מימון, לא נעשה שום נסיון לפרוץ החוצה ולרמוס שוטרים וחיילים. אז נשאלת השאלה, למה אתה חושב שהיתה סכנה אם לא היתה כזאת. התשובה פשוטה. יש הרבה אנשים שרוצים שתפחד, שרוצים שתשנא שתחשוב שהשטן נמצא בצד השני. תקשיב, הייתי שם, צעדתי בשקט בלי התלהמות, צעדתי לצד נשים וילדים עדינים וטובים. זה הסכנה?!? למה? יומנעים

TheOrion

New member
נמנמנמ

הסכנה לא היתה כרוכה בצעידה עצמה! מה קשה להבין בזה? הסכנה היתה כרוכה בהצהרות במארגנים של הצעדה. מטרות הצעדה, לפי מארגניה, היו להוסיף 40,000 מתנחלים לגוש קטיף בצורה לא חוקית לאחר שהאיזור נקבע כאיזור צבאי סגור. יש מבין? שאלה לי אליך=> אתה מתכנן לצאת לחופשה. מתכנן את החופשה במשך חודשים. חודש לפני שאתה יוצא לחופשה, מישהו מתאבד במלון שתכננת לשהות בו ולכן המשטרה סוגרת את המלון. האם אתה תלך לאותו מלון או שתפנה למלון אחר? האם אתה תפר את החלטת המשטרה שדרשה לא לשהות במלון, או שתשהה במלון אחר?

האשלי

New member
הם מפחדים ומונעים מחאה לגיטימית

חבר יקר גוש קטיף נחסם רק חודש לאחר ארגון ופרסום הצעדה. הוא נחסם כדי למנוע כניסה ותמיכה. מה היה קורה אם היו נכנסים אפילו עוד 500,000 אנשים? אני אגיד לך מה היה קורה. אף אחד לא היה נפצע, אף אחד לא היה נהרג אבל העם היה פותח עניים ומגלה שיש כאן אנשים שיש להם אהבה, שיש להם זיקה וחיבור לעצמם ולארצם. אז, אולי, גם היתה מתבטלת התוכנית המיותרת הזאת. מכך פחדו הממשלה והמשטרה ולכן הכריזו על מקום מגוריהם של משפחות טובות כעל שטח צבאי סגור (וכל זה קרה במדינה דמוקרטית). יומנעים

TheOrion

New member
נו באמת...

נכון, ברובו המוחלט של הפשע לא היתה אלימות פיזית. עם זאת, אלימות מילולית היתה גם היתה. אם זה בקריאה לשוטרים בוגדים, ואם זה בנסיון להסית להפרת פקודה(או אי-ציות לפקודה). לכן, אלימות כן היתה שם! התכנית אינה מיותרת. יש רוב בציבור(לפי סקר שנערך והוצג היום בחדשות הבוקר של ערוץ 10 או אתמול בערב באותו ערוץ) להתנתקות, מה שאומר שרוב הציבור אינו חושב שהתכנית מיותרת. אנשים עם אהבה, זיקה וחיבור לארץ. מה עם המדינה? לה לא צריכה להיות זיקה? לא צריך שאותם אנשים יאהבו את מדינתם? הכריזו על האיזור כשטח צבאי סגור, אחרי שהודיעו שיעשו את זה. הודיעו במשך זמן רב שיעשו את זה על מנת למנוע מ"מתנחלים" להגיע ולהצטרף לגוש-קטיף בנסיון למנוע את התכנית.

האשלי

New member
כן, באמת!

חבר יקר לא פגעו באף-אחד פיזית. לא פגעו! זאת עובדה. איך זה מתיישב עם הדימוי של המפגין הזועם שיגיע לגוש-קטיף ויכה שוטרים? הממשלה לא פחדה שיגיעו אנשים ויכו שוטרים. הם פחדו שהמחאה תשמע, ותשמע בקול גדול. אחרי הכל. קולנו נשמע. אף אחד לא מתכחש לכך ש 40,000!!! איש, נשים וילדים צעדו אל תוך הלילה בדממה ובלי אלימות. יומנעים

תגובה

יחד עם האלימות המילולית שהייתה, היה גם גיבוי חיובי לחיילים. שילוב של שניהם.. אהה, ועוד משהו - אלימות מילוילת זה לא לקרוא לחייל נאצי, לשוחח עם חייל ולשאול אותו האם בשביל זה הוא התגייס - זו לא אלימות. "יש רוב בציבור" - סקר אינו אמין עד כדי לקבוע עובדה כזו. משאל עם יכול לקבוע זאת בוודאות. חיבור לארץ - אכן. אתה יודע למה לא חיבור למדינה? כי זה ציבור של אנשים שהיה כל כך פטריוט למדינה, וכל כך נאמן אליה - והיא בוגדת בו. המדינה הייתה ערך חשוב ביותר שעל גביו התחנכו, ועל פיו חינכו - והיא בועטת בהם. אז נשאר להם לאהוב את הארץ. אהה - וסתם לרקע כללי - התכנון היה לסגור את הגוש ביום חמישי או ראשון - הם סגרו אותו ביום רביעי.

TheOrion

New member
נמנמנמ

למה שקרה שם את קוראת לשוחח?
חיילים עומדים עם נשקם בידם על מנת שהמתנחלים לא יעברו, ומתנחלות(90% ממי שאני ראיתי היו בנות) צועקות, צורחות ומנופפות בידיהן לעבר החיילים, בתנועה שזיכתה פלסטינים רבים במותם. האם זו שיחה? סקר הוא כלי מאוד אמין על מנת לקבוע מגמות בציבור. הסקר מראה עלייה בתמיכה בהתנתקות. מה גם ש-37% מתגדים, בסקר, זה מספר שלא יכול להגיע לרוב. את זה לומדים בסטטיסטיקה ויוכלו להסביר לך סטודנטים הלומדים את זה, מדוע זה נכון. אני רק יודע שזה נכון.
אם הם מרגישים שום קשר למדינה, אז מדוע הם פה? פה זו מדינת ישראל ולא ארץ ישראל. אפשר להיות במצרים, בחצי האי סיני, ועדיין להיות בארץ ישראל, אז מה?

תגובה

כן.. למה שקרה שם אני קוראת לשוחח. למה שאתה מתאר - אני קוראת אלימות פיזית. ותיקון קטן למען הדיוק - לאו דווקא מתנחלות.. יעני אולי הן סתם פעילות ימין.. תרשה לי לא להסכים איתך לגבי אמינות הסקרים - מה גם שלא ראיתי במה מדובר, כך שאינני יכולה לומר כלום. פה - זו מדינת ישראל, וגם ארץ ישראל. שאלת למה הם נאמנים לארץ ולא למדינה - הגבתי.

TheOrion

New member
נמנמ...

אבל מה שאני מתאר נלקח מצילומים שהוצגו בחדשות ערוץ 10 שנלקחו היישר מכפר מיימון. נשים(צודקת, לא בטוח מתנחלות) צועקות כלפי חיילים ממרחק של פחות ממטר. מנופפות בידיהן לעבר פניו של החיל, בתנועה מאיימת ודורשת בדבר אמונתו בנעשה. הרשי לי לחלוק על דעתך. אני אציג את המספרים שאני זוכר(טעות של אחוז לפה או לשם מהסקר, אבל רוח הסקר ברורה). 48% בעד ההתנתקות 37% נגד ההתנתקות כל השאר אינם בעלי דיעה או שבחרו שלא להשיב. האם את מתווכחת עם מספרים? עם נתונים?

למעלה