שרשרת העריצות

freidis23

New member
התוכנית לא תתבטל

וזה יפה לראות שהמוני אנשים מתגייסים לחזק את המתפנים... אני מציע שבמקום להוציא כסף על עצרות, צעדות וכו' תנתבו את הכסף לשיקום המפונים, לעזרה כלכלית ולקיום תשתיות חדשות עבורם.

TheOrion

New member
אם הצעדה לא היתה לאיזור צבאי סגור

היא לא היתה נעצרת.

האשלי

New member
למה סגור?!

חבר יקר אם יכריזו על הקולנוע הקרוב אליך כשטח צבאי סגור, גם תקבל זאת בהבנה? יומנעים

תלוי מאיזה מניעים.

למרות שאין זה משנה אם אני אקבל זאת בהבנה או לא. מהרגע שהולחט שהמקום הוא אזור צבאי סגור. זה כלל לא משנה אם אני מסכים לכך או לא. אני לא אכנס לשם. יש עוד כמה חוקים בארץ שאני לא מסכים איתם - אבל מה לעשות אני כפוף להם וחייב למלא אותם.

האשלי

New member
ממניעים של שלטון עריצות

חבר יקר קבל תיאור מצב דמיוני: יוצא לאקרנים סרט חדש שמגלה לכולם איך היהדות היא גזענית, כל הטיעונים בסרט הם אמת ורבים בחו"ל השתכנעו מכך. ממשלת ישראל בראשות מפלגה דתית מחליטה לסגור את כל בתי-הקולנוע בארץ מחשש שבעקבות הסרט הם לא יעלו לשלטון בבחירות הבאות. ממשלת ישראל פוחדת! היא פוחדת שהמחאה שאיננה נשמעת באמצעי התקשורת, תשמע ברחוב. היא מפחדת שהעם יראה ויבין. לכן הם סגרו את גוש-קטיף ולכן הם ימשיכו לרמוס זכויות יסוד. יומנעים

TheOrion

New member
קבל תיאור מצב דמיוני:

פעילי דמוקרטיה פונים לבג"צ שמבטל את החלטת הממשלה. ואז אני הולך לראות את הסרט
, כיף לי
. ממשלת ישראל נחושה! ממשלת ישראל נחושה לבצע את המהלך שיוביל לבטחון תושביה!

האשלי

New member
נכון, גם בג"צ נוקט צד מאוד מסויים

חבר יקר אני מפנה אותך לכותרת שהעליתי לפורום "צדק כזה וצדק כזה". בג"צ איננו טלית שכולה תכלת. יומנעים

TheOrion

New member
אנא הפנה אותי.

אם אתה רוצה שאני אקרא משהו, אז תן קישור. זו אחת הבעיות פה בפורום. אנשים מפנים למקורות, או מצטטים מקורות בלי קישור. בג"צ, מהיותו בית משפט עליון במדינת ישראל, הוא בעל סמכות לקבוע מה חוקי ומה לא. הוא קבע שדבר X הוא חוקי ודבר Y הוא לא חוקי. אתה, בתור אזרח, יכול להרים קול צעקה ולזעוק כנגד מה שנראה לך כהחלטה לא נכונה, ולפנות לבג"צ(כן כן, אותו בג"צ) בדרישה לשקול מחדש, במידה ויש לך הוכחות התומכות בגרסתך. עכשיו, מה הן הוכחותיך שבג"צ חייב לסכלאת ההתנגדות מחד ולאשר את הצעדה הפושעת מאידך?

האשלי

New member
כל אחד והאלוקים שלו

חבר יקר אפתח בהתנצלות... קבל התנצלותי הכנה. לא מרוע ליבי וגם לא משינאתי אליך לא הכנסתי קישור יען כי לא שונא אני לך ואין אני רשע מרושע. קישור לא הופיע מעל גיליון ווירטואלי זה, מסיבה פשוטה ומעלת גיחוך כאחת. אין אני יודע כיצד לקשר הודעה שהופיעה בפורום להודעה חדשה, סליחה. ולגוף הדברים : קבל הודעה מרעישה : בג"צ איננו סמכות עליונה בעבורי! ה' אלוקים, אלוקי מערכות ישראל, אלוקי אבותינו הצדיקים ואלוקי נצח ישראל (אופס, השתמשתי בביטויים שאסור להשתמש בהם בעולם הפוסט מודרני המנותק מכל משמעות) הוא הוא ולא אחר מלבדו הסמכות העליונה ביותר עבורי. לא הממשלה, לא בג"צ ולא השופט אהרון ברק שהתחנך כל כולו על ברכי התרבות המערבית/ נוצרית שופכת הדמים. משפט הוא דבר יחסי. בספר בראשית מופיע סיפור מעשי העיירות סדום, עמורה, אדמה וצבויים. בערים אלו היתה מערכת משפטית מהוללת. לכל מקרה היה את העונש המתאים והמענה הראוי. אישה שנאנסה היתה צריכה לשלם לאנס על הכבוד שהעניק לה במעשה האונס. משפט, איננו הכל! משפט צריך לבוא מתוך אמונה, אמונה בערך עליון שאיננו תלוי בתרבות ובזמן מסויים ערך של אמונה בבורא עולם שהוציא את עמו ישראל ממצרים הטמאה והמשעבדת נפש וגוף. חס וחלילה, לא לקבל את פסיקות בג"צ. חז"ל אומרים "דינא דמלכותא דינא" ו- "ללא מוראה של מלכות איש את רעיהו חיים בלעו". בלי אושיות השלטון השונות, אבוי לנו. אך מצד שני, אסור בשום פנים ואופן לקדש כל דבר שבג"צ אומר. מערכות משפט יש בשפע והיו בשפע, וגם במשטרים הכי אפלים היו מערכות משפט. עין שלישית תמיד צריכה להיות פקוחה. "השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחילה והסר ממנו יגון ואנחה, ומלוך עלינו אתה ה' לבדך בחסד וברחמים וצדקינו במשפט. ברוך אתה ה', מלך אוהב צדקה ומשפט" יומנעים

freidis23

New member
הם סגרו את הגוש על מנת למנוע מאזרחי

אזרחים לההרג... מה הרעיון בלהכנס לקן הצרעות הזה שנקרא גוש קטיף...

האשלי

New member
אוי, עם ישראל

"עם קשה עורף" חבר יקר אוסלו היה? היה! כישלון וטרור שלא ראינו כמוהו היו? היו? מתי נלמד, תגיד לי מתי? יומנעים

האשלי

New member
גוש קטיף נחסם בגלל פחד לא הגיוני

חבר יקר אני חושב שהבנת את הרעיון. גוש קטיף נחסם בלי סיבה צודקת. הוא נחסם בגלל שהיו אנשים שפחדו. הם פחדו שתוכניתם לא תצא לפועל בגלל מחאה לגיטימית. יומנעים

בגלל פחד לא הגיוני.....

ראינו כבר למה מסוגלים הקיצוניים שלכם. לאיזה מעשי אלימות ועברות על חוקים. לכן המשטרה והצבא לא לוקחים סיכון. הם רוצים שההתנתקות תעבור בלי נפגעים ובלי חס וחלילה הרוגים. מכיוון שהם לא יכולים להתחיל לבדוק עכשיו מי הוא קיצוני שרוצה להגיע על מנת לפגוע בשוטרים ובחיילים ולסכל את התהליך ומי הוא סתם תומך במתנחלים שרוצה להגיע ולתמוך בהם בלי אלימות ובלי לעבור על החוק, הם החליטו לסגור את כל גוש קטיף ולאפשר רק למי שחייב לעבור לשם (מי שחייב=מי שגר שם) הבנת. פחד? כן בהחלט יש פחד מפני הימנים הקיצוניים, פחד לא הגיוני - מצטער - הפחד בהחלט הגיוני.

TheOrion

New member
רגע ../images/Emo2.gif

אם כבר מדברים... אני לא חושב שהחוק האוסר על תחבורה ציבורית בשבת הוא הוגן ודמוקרטי. האם זה אומר שמעתה צריכה חברת האוטובוסים הקרובה לביתי להפר את החוק, לפשוע ולשרת אותי?
. אני בטוח שבחברות האוטובוסים זה פוגע כלכלית. דווקא בשבת אנשים היו רוצים לנסוע למקומות רחוקים ונחמדים אך הממשלה אוסרת מחברות האוטובוסים זאת, ואף לא מפצה אותם! בושה וחרפה! דיקטטורה!

האשלי

New member
מדינה יהודית

חבר יקר מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית/דמוקרטית ויהודית. איך שלא תסתכל על זה, השבת מיחדת את עם ישראל ושמרה עליו ועל צביונו במשך שנים. ראוי שבמדינה יהודית יכבדו את השבת ותחבורה ציבורית (ציבור יהודים) לא תתקיים. אנשים שאורח חייהם הוא ליסוע בשבת יכולים לעשות זאת באופן פרטי. יומנעים נ.ב. אני מגיב שוב ושוב להודעות שלך למרות שאתה כל-הזמן חורג מהנושא.

TheOrion

New member
אז החזר אותי לנושא.

אני טענתי שזו החלטה לא דמוקרטית, כפי שאתה טוען לגבי ההתנתקות החוקית. לכן, יש מיד להתחיל עם תחבורה ציבורית בשבת! אחרת זו דיקטטורה!

freidis23

New member
תחבורה ציבורית בשבת היא בעייה.

משום שבשנת 1947 בן גוריון, שהיה ראש היישוב היהודי פחד כי אנשים דת קיצוניים יגרמו לועדה בינ"ל שהיתה כאן ובאה לבחון האם יש מקום להקים פה מדינה יהודית, פחד שהקיצוניים הללו יגרמו להם לוותר על הרעיון... הוא "שיחד" אותם בהסכם ה"סטטוס קוו"- איגרת המבטיחה מספר הבטחות בנושאי אישות, נישואין, כשרות וגיוס בני ישיבות. עד היום אנחנו אוכלים "חרא" בגלל האגרת הזו, אך ביננו היא זו שכנראה הביאה להחלטת האו,ם להקמת מדינה פה.

TheOrion

New member
בעיה חמורה...

אני מכיר את הסטוריית מדינת ישראל, אבל תודה על הריענון
. הסגם הסטטוס-קוו נועד לשמר מצב קיים, אך עד היום סעיפים שונים בו בוטלו ו/או שונו במידה כזו או אחרת. ההסכם, לטעמי, כבר בטל בשישים, מכיוון שהזמנים נשתנו, וההסכם נועד לשמר מצב מסויים בתקופה מסויימת. עובדה, יש שידורי טלוויזיה ורדיו בשבת, דבר שנוגד את רוח ההסכם.

למעלה