שר הפנים: משנה הבאה תהיה חובת הצטרפות למאגר הביומטרי

תתפלא...זה לא כל כך קל.

ישראל ממש לא ממהרת לאפשר לאזרחים לוותר על תושבותם. הרסה פעמים זה נגמר בבתי משפט. הרבה מזה, אמנם, בגלל שמרבית המבקשים הם כאלו שיש להם סכסוך אידיאולוגי עמוק עם ישראל (נעם חומסקי למשל). אבל, גם סתם אנשים... דווקא ילדים של ישראלים לשעבר שנולדו בחו"ל יש להם אזרחות זרה ואין להם זיקה לישראל, להם קל לבטל אזרחות בדרך כלל.

idohatam

New member
לא כזה סיפור לוותר על אזרחות. זה מצריך קצת טופסולוגיה, אישור

שאין חובות או בעיות עם הצבא, חותמת של שר הפנים ותשלום אגרה של 92 שקלים.

החתימה של שר הפנים...בהצלחה

תבדוק סטטיסטיקות כמה אנשים מוותרים על אזרחותם לעומת כמה מבקשים. היה לי לינק לדו"ח כזה פעם. אבל, אני כותב מהסלולרי עכשיו אז אין לי גישה אל זה. ההליך פשוט כן. אבל ההצלחה בו אפסית.

idohatam

New member
האמת שניסיתי לחפש וכל מה שמצאתי היו קליק בייטים של טמקא

לגבי עליות אנקדוטליות בכמות הבקשות המוגשות ובאף מקום לא מצאתי התייחסות לכמה בקשות אושרו. יהיה מעניין לבחון את הנתונים לאורך זמן וגם את סיבת הסירוב.
במידה ובאמת מערימים בעיות זה דיי מטופש, מטופש כמו העובדה שיבישראל יש חופש פולחן אבל אין חופש מפולחן. הגיוני שידרשו מאזרח למלא את חובותיו (צבא וכל השיט) לפני שמבטלים אזרחות, נניח שהגיוני שרוצים לוודא שיש אזרחות נוספת כדי לא ליצר אדם חסר סטטוס מעבר לכך לדעתי זה דבילי, אני בגישת לא רוצה לא צריך.

פורטי40

New member
האם זאת סיבה מספקת לוותר על אזרחות?

נשמע לי כתגובה קיצונית.
תחשוב טוב טוב לפני שאתה מוותר על אזרחות כלשהי, ובמיוחד של ישראל.

לא בפני עצמו, אבל זה מצטרף לעוד שורה של דברים

שהופכים את ישראל לפחות ופחות דמוקרטית (לא במובן של שלטון הרוב כמו שרבים מפרשים בטעות, אלא במובן של שמירה על זכויות המיעוט, חופש הביטוי, הפרדת רשויות ועוד). אני בהחלט רואה במאגר כזה איום ממשי על זכויות הפרט, וזה עוד לפני שדיברנו על ענייני אבטחה והסכנה שהמאגר ייפרץ והמידע יגיע למי שלא אמור להגיע אליו.

פורטי40

New member
אני לא מבין בזה, אז יש לי שאלה:

איך פריצה למאגר ביומטרי מהווה איום גדול יותר מאשר פריצה למאגר שמבוסס על מספרי זהות?

שם אפשר להחליף (וכנ"ל במקרים קיצוניים מספר ת"ז)

טביעות אצבע או עיין קצת יותר קשה...

יש לך כרטיס נקסוס? נכנסת לארה״ב

אם נכנסת לארה״ב, יש לממשל האמריקאי את טביעות האצבעות שלך. אם אתה מחזיק סמארטפון מודרני יש לאפל\גוגל\סמסונג או הואואי את טביעות האצבעות שלך
אם הגשת בקשה לכרטיס נקסוס יש ל CBSA את טביעת הרשתית שלך.
אם אתה לא מסתובב ביום-יום עם כפפות מנתחים קל נורא להשיג את טביעות האצבע שלך אם אתה מוציא כסף בכספומט, קל נורא להשיג את טביעת הרשתית שלך

ממה בדיוק אתה מפחד? זה פחד שמבוסס על עלילה של איזה סרט שראית לאחרונה או שזה סתם פחד לא רציונלי?

idohatam

New member
גם אני חשבתי כמוך אבל אתה לא לגמרי צודק.

אין מה לעשות כרגע לגבי ארה"ב, לגבי ישראל יש.
בנוסף:
א) המאגר הביומטרי של משטרת הגבולות האמריקאית לא חשוף לכל שוטר מקוף, הישראלי כן יהיה חשוף
. עם יד על הלב, אתה סומך על המשטרה בישראל שלא תדליף את המידע לגורמים עבריינים, או לשכן שלך שהוא חבר של איזה שוטר? אני לא.
&nbsp
ב) למייטב ידיעתי לארה"ב אין היסטוריה גלויה של גניבת זהות של אזרחים שלה בעלי אזרחות נוספת למטרת ביצוע מעשים בעלי השלכות פליליות בחול. למדינת ישראל יש, ישראל נתפסה פעמיים משתמשת בדרכונים של ישראלים עם אזרחות זרה. לכן, כשזה מגיע לישראל ופרטים אישיים הכלל הוא חשדהו וחשדהו.
&nbsp
ג) מאגרי מידע ישראלים כבר נפרצו ודלפו, המאגר הנוכחי נמצא כפריץ וגניב. בנוסף ממוחים לאבטחת מידע כולל בחירים בשבכ מתנגדים למאגר הזה ומצינים שיש אפשרויות לתעודות מאובטחות ללא מאגר. תעודות כאלה נחשבות אפילו בטוחות יותר.
ד) אף אחת מהחברות שציינת לא מנהלת מאגר של פרטים ביומטרים, זאת אף זאת הן מצהירות שטביעת האצבע מאוחסנת אך ורק על הטלפון וגם שם רק על החומרה של הסורק. טביעת האצבע לא מיוצאת לשום שרת. במידה והן עושות הפוך, לפחות באנדרואיד הודות לקוד הפתוח, זה היה מתגלה הופך לסקנדל בקנה מידה בינ"ל.
אפילו אפליקציות שעושות שימוש בטבעית האצבע אמורת לקבל רק אישור מהסורק שהטביעה אומתה ולא את התבנית עצמה.

מה יעשו עם טביעות האצבע שלך?

אם האילומניטי יכולים לפרוץ למאגר הטכנולוגי של ישראל, לגנוב את טביעת האצבע שלך, להדפיס אותה על אצבע של הסוכן שלהם ולהשאיר את טביעת האצבע שלך בזירת הרצח של האפיפיור......
.... אז אני מניח שהם יכולים פשוט לשלוח סוכן שלהם לטימי ולאסוף את הכוס קפה שזרקת לפח, זה יחסוך להם את הצורך לפרוץ למאגר הביומטרי של מדינת ישראל

idohatam

New member
בדיוק מה שהם עשו עם הדרכונים שחיסלו את מבחוח, רק שהפעם תהיה

גם טביעת אצבע. כשזה מגיע לשם אפשר לטעון לכפילות או התחזות, טביעת אצבע אפעס קצת יותר קשה לנפנף. אבל עזוב למה להקשיב לי, חפש מה אומרים בכירים בעולם אבטחת המידע ובכירי שב"כ ומוסד על המאגר הזה.

idohatam

New member
ושוב, המאגר היה יהיה נגיש לכל שוטר מקוף בישראל.

נשמע לך מחוץ לגבולות הסביר שאירגון פשע\טרור לא ינסה לשחד שוטרים להדליף להם את המאגר? נשמע לך מחוץ לגבולות הסביר שהם ימצאו שוטר כזה?
למה לעזזל לתרום פרטים לניסוי שכל מה שעולה ממנו הוא שהוא חצי אפוי?

פורטי40

New member
ישנו מאגר קיים לזיהוי תושבי ישראל. רוצים לשפר את מהימנותו

כדי להקשות על זייפנים.
אירגוני הפשע והטרור גונבים כבר עכשיו מהמאגר הלא-ביומטרי הקל-לזיוף. בעתיד, תודות לביומטריה הם יתקשו יותר בזיוף .
למה להתנגד למערכת החדשה?

idohatam

New member
בגלל שהיא לא באמת תקשה על הזיוף אלא תהפוך אותו להרבה יותר

טוב. זה לא אני שמתנגד אלא מומחים לאבטחת מידע ובכירי שבכ ומוסד. חשבת למה למשל אנשי שבכ ומוסד הונחו לא למסור פרטים למאגר אם הוא ככ מוגן?

idohatam

New member
אגב ההתנגדות היא לא לביומטריה אלא לקיום המאגר עצמו

לא צריך מאגר בשביל תעודה ביומטרית. אפשר משהו בסגנון סורק טביעת האצבע על הטלפון שלך. הוא הרבה יותר מאובטח מהמאגר הזה.

בדיוק

למעלה