שר הפנים: משנה הבאה תהיה חובת הצטרפות למאגר הביומטרי

idohatam

New member
היית מוכן לסמוך על מדינה שהראתה בעבר שאין לה עקבות

בנוגע לשימוש בזהויות של אזרחים בעלי אזרחות נוספת עם טביעת אצבע\קרנית\רצף דנא שלך? וזה עוד בלי להכנס לכך שהמאגר הזה יהיה חשוף ל70% מכח העבודה במשטרה או לכך שהאבטחה של המאגר כבר סומנה כפריצה ביותר.

idohatam

New member
תקן אותי אם אני טועה אבל ויתור על אזרחות ישראלית עבור אזרח

יהודי היא דיי חסרת השלכות בגלל חוק השבות.

פורטי40

New member
יתכן שאתה צודק, אבל ייתכן שיש סעיף בחוק...

שמקשה על יהודי שהיה פעם אזרח ישראל וויתר על האזרחות, לחזור ולקבל שוב אזרחות.
אין לי מושג.

הצחקת אותי

ישראל תקבל אותך, יהודי שכמוך, ברגליים -סליחה - ידיים פתוחות, מתי שרק תרצה לשוב לחיקה החמים והדביק.
יש סיכוי לא-רע, בעיקר בהתחשב בכוון שהדברים הולכים שם עכשיו, שתקבל ליווי צמוד של השב"כ בתקופה הראשונה אחרי "חזרתך בתשובה", אבל ישראל לא תוותר בקלות שכזו על עוד יהודי.

ממש לא!

אני סומך על חרדת היתרון הדמוגרפי שלהם.
אבל בינינו - אני ממש לא חושש שאצטרך לברוח משואה נוספת. ואני בהחלט מוכן לקחת את ה"הימור" הזה - גם עבור ילדיי.
אין לי שום ספק שבבחירה בין קנדה וישראל - בישראל יהיה הרבה יותר גרוע הרבה יותר מוקדם מאשר בקנדה, ובעיקר בגלל חלק נכבד מהישראלים המסכנים.
&nbsp

פורטי40

New member
שורה תחתונה: תגיש בקשת ויתור על אזרחות, או לא?

או רק דיבורים ותאוריות?

פורטי40

New member
הרגשת בטן

אני מרגיש לא טוב עם ויתור על אזרחות. עניין של רגש ולא של שכל.
מכיוון שלא מפחיד אותי המאגר הביומטרי, אין לי סיבה ממשית לוותר על אזרחות ישראלית. מלבד כמה ארצות באמת חשוכות, כללית, טוב שיש עוד דרכון

רגשות מעורבים

מאחר שאני לא חי בישראל, ולא נראה לי שתהיה לי סיבה לשוב ולחיות בה, אני לא חושש במיוחד מהמאגר הביומטרי. זה בעיקר מרגיז אותי כי זו עוד אבן דרך בנתיב ההזוי שישראל הולכת בו.
מצד אחד סבא וסבתא שנטלו חלק בהקמת המדינה (אך בערוב ימיהם דאגו שתהיה לי אפשרות לקבל דרכון זר) והורים שחיים בישראל. מצד שני - זו מזמן כבר לא ישראל שאליה התכוונו מי מסביי והוריי.
בסופו של דבר, אם משהו יגרום לי לשמור על האזרחות - זה רק השיקול הפרקטי (ומקווה שגם זה לא).
&nbsp
נ.ב. - מוזר שאין תגובות מנאצות. ישראלים שרופים - איפה אתם? יאללה כפיים!

פורטי40

New member
אילולא מגבלות עבודה, איפה היית מבלה מחוץ לקנדה?

לשמחתי/למזלי יש לי פנאי רב משום שהגעתי למצב שבו העבודה אינה מגבילה את זמני. בחרתי לבלות את רוב הזמן החופשי שלי בישראל, ללכת להצגות בקאמרי, לים בת"א, לאופרה, לערבי שירה פרטיים, לארועים משפחתיים בבתי היקרים לי, לטיולים עם חברים קנדים שבאים לישראל, וכו'.
איפה היית אתה מבלה (מחוץ לקנדה) אילו היה לך שפע של זמן חופשי?

כיף לך! מבחינתי זו שאלה היפותטית

אבל כנראה שלא בישראל. במשך שנים לא-מעטות עוד טרם הגירתי כבר הרגשתי לא-שייך לחברה הישראלית. למעשה, אני מרגיש הרבה יותר בנוח בחברה המקומית כאן, למרות הבדלי השפה. יתרה מכך - החורף הקנדי עדיף בעיניי על הקיץ הישראלי.

פורטי40

New member
אני שייך...

אני שייך רק לחלקים מסויימים של החברה הישראלית, וודאי שלא לכולה.
וכאן בקנדה, גם זאת לא שייכות מלאה לחברה. לפני שבוע הייתי בקמפינג עם עשרה איש, כולם ילידי קנדה לא-יהודים ולא-ישראלים, והרגשתי מצויין ביניהם. מרכז החיים שלי הוא בקנדה.
כשאני בארץ, אני עם חברים וותיקים, או עם בני משפחה שלי, או עם קהל חובב תיאטרון ואופרה ושירים ישנים מימי הילדות שלי, וגם עמם אני מרגיש מצויין - חיים מלאים.
אני מכיר קנדים שמבלים חצי שנה במקסיקו או בפלורידה. זה לא בשבילי, לפחות לא בשלב זה של חיי. בפלורידה או במקסיקו אני יכול לבלות שבועיים, ואז אני מרגיש ריקנות.

dannyk27

New member
כתייר טוב כמעט בכל מקום

כולל קמבודיה, וויטנאם, מקסיקו, הרפובליקה הדומיניקנית וגם ישראל.

גם אני מתכוון לוותר על אזרחותי הישראלית אם אדרש למסור נתונים

למאגר של המדינה המתפאשסטת הזו.
החשש היחיד שלי הוא שככל שהמצב בישראל יחמיר (למישהו יש ספק בכך שיחמיר?) וככל שישראל תהפוך למצורעת, מבודדת ומתגוננת יותר (ביחד עם תהליך הפאשיזציה שהיא עוברת) - כך היא תהיה חשדנית יותר כלפי מי שוויתרו על אזרחותם, וכאשר אצרך לטפל בענייניהם של הורי המזדקנים שם (אם לא אצליח להביאם לכאן) - יהיה לי קשה יותר לעשות זאת ללא האזרחות הישראלית.

אגב - למי שחושש ששר הפנים או נציגיו לא יאשרו את בקשתו לוויתור על האזרחות - נראה לי שמספיק שתצהיר שהסיבה לוויתור היא שהחלטת להתאסלם / להתנצר (אלא שאז, אם מסיבה כלשהיא תתחרט - כנראה שתיאלץ להתגייר כדי "לזכות" בחזרה באזרחותך הישראלית המפוקפקת).

הנה כמה קישורים לתועלת הציבור:
מאגרים ביומטריים בעולם: http://www.lnk.co.il/shorty/world-biometric-database

האגודה לזכויות האזרח בישראל: http://acri-antibiometric.blogspot.ca

את השניים הבאים לא עלה בידי לקשר - אז יש להעתיק ה-URL:

ויתור על אזרחות ישראלית - משרד הפנים:
http://mfa.gov.il/MFAHEB/ConsularService/WorldConsularService/Pages/vitur_ezrahut_Israelit.aspx

כתבה ב-ynet:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4610923,00.html

אף אחד לא ירדוף אחרי אזרחים ישראלים בחו"ל לצרף אותם

מי שלא מבקר בארץ ואין לו שום קשר, כדאי שישמור על האזרחות לשעת חירום.

לא ירדפו. רק ידרשו מהם לעשות דרכון ביומטרי ויצרפו למאגר

בפעם הבאה שיחדשו את הדרכון... וכידוע לך בודאי, אזרח ישראלי חייב על-פי חוק להיכנס ולצאת מישראל עם דרכון ישראלי. אז מה, מי שלא רוצה להצטרף בכוח למאגר שלא יבקר את משפחתו... הם במילא יורדים, נפולת של נמושות. רק אל תפנו אלינו "להיות שגרירים" ולהסביר את ישראל בעולם

נכון, ניצן, אף אחד לא "ירדוף" אחריי כדי לצרף אותי למאגר

הביומטרי - אבל מה לעשות שיש לי עדיין משפחה בישראל, ומן הסתם, למרות היותי "נפולת של נמושות" ועוכר ישראל, אני עדיין רוצה לבקר אותם, וכפי שכבר הוזכר - אזרח ישראלי יכול להיכנס ולצאת מישראל רק עם דרכונו הישראלי התקף. אז האופציה היחידה שיש לי להמנע מהמאגר - היא לוותר על אזרחותי הישראלית.

אגב - למה אתה מתכוון כשאתה ממליץ לשמור על האזרחות הישראלית למקרה חירום? איזה "מקרה חירום" בדיוק?

למעלה