שר הפנים: משנה הבאה תהיה חובת הצטרפות למאגר הביומטרי

פורטי40

New member
נראה ונשמע כמו פוביה

אין לי נקסוס, ועדיין לא החלפתי את האייפון 4

(כן, באמת הגיע הזמן). נכנסתי לארה"ב בעבר עם דרכון ישראלי- אז כן, אני מניח שיש להם את המידע. מצד שני: לארה"ב אין את המידע הזה על כל אזרחיה שלה (אלא רק על אזרחים זרים, שביניהם אולי מעטים שהתאזרחו בארה"ב).

אבל, יותר מאשר פריצה למאגר אותי מטריד השימוש שישראל הרשמית עלולה לעשות בו- ולא מדובר רק על חיסולים בחו"ל כמו שציין עידו. לצערי יש בישראל אוירה של חוסר סובלנות כלפי מיעוטים וסתם אזרחים שמבטאים דעות שלא מתאימות לקו הרשמי או לא מסתדרות עם הקונצנזוס (ראה ההתנפלות על סגן הרמטכ"ל בגלל דבריו בטקס יום השואה או על המ"פ שהעיד במשפטו של החייל שירה במחבל מחברון, או נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון שהחליטה לבטל פרס שהמחלקה ללימוד המזה"ת בחרה להעניק ל"שוברים שתיקה" כיון ש"הארגון אינו בקונצנזוס לאומי"). מאגר ביומטרי בידיים של כל שלטון יכול להיות כלי חזק מאד ולהוות איום משמעותי על חירויות הפרט. על אחת כמה וכמה כשהשלטון מנסה להגביל את חופש הביטוי של אזרחים, לפגוע בהפרדת הרשויות, לסמן "בוגדים" (=כל מי שמבטא דעה שונה מהקו הרשמי) ועוד. אנחנו עדיין רחוקים מזה, אבל לצערי בישראל של 2016 שימוש במאגר הביומטרי על מנת לעקוב אחר אזרחים ולפגוע בחירויות הפרט שלהם נראה פחות ופחות כמו תסריט בדיוני. אני מעדיף מראש לא לתת כלי כזה לידיים של שלטון (כל שלטון).

אתה טועה, יש אנשים לא סובלנים אין אווירה של שנאה

מתנגדים לממשלה מימין ומשמאל כותבים את דעותיהם וצוחקים על הממשלה ושום דבר לא קורה. תראה את התוכנית מצב האומה למשל.
יש כמה כאלו שכותבים ביקורות עוקצניות שמידי פעם אחרים יורדים עליהם בתקשורת.
החיים הם לא Yנט.

ועוד משהו בעניין מתווה הגז, שמדגים בדיוק את הנקודות

שכתבתי עליהן. כשבג"ץ פסק שחלקים במתווה הגז אינם חוקיים שרת המשפטים (זאת שאמורה להיות ממונה על מערכת המשפט) תוקפת אותו ש" "גוף שיפוטי שלא נושא בשום אחריות למילוי הארנק בשטרות כסף הוא זה שמרשה לעצמו לרוקן אותו".
אני לא יכול לדמיין שר בממשלת קנדה תוקף כך את ה Supreme Court of Canada -גם לא בממשלה הקונסרבטיבית הקודם שדעתה בודאי לא היתה נוח מכמה וכמה פסיקות.
זו בדיוק המגמה של צמצום הדמוקרטיה (שהפרדת רשויות היא אחד המרכיבים המרכזיים שלה) שאני מתכוון אליה. יש לא מעט איזונים ובלמים, אבל המגמות וזרמי העומק קיימים (ואני מקווה של יתחזקו). כתושב ישראל, אתה יכול להמשיך לטמון את הראש בחול או לעמוד על המשמר ולהתנגד למהלכים שיש בהם פוטנציאל עצום לפגיעה בחירויות יסוד.

פורטי40

New member
אפשר לעקוב אחרי שרשרת הניירת ולדעת מה היה שמך הקודם

ואם אלך איתך גם עם האפשרות האבסורדית של שינוי מספר ת"ז , גם כאן אפשר לעקוב ולדעת מה היה מס' הזהות הקודם שלך.
אפשר לזייף ולגנוב ת"ז, אבל אי אפשר לגנוב ממך את טביעת האצבעות או צורת קשתית העין.
נראה לי ש-ביומטריה מגינה עליך יותר מאשר מסכנת אותך.

idohatam

New member
צודק אי אפשר לגנוב ולזייף ביומטריה אגב לא סיפרתי לך אף פעם

אבל אני נסיך ניגרי נרדף ואני מעוניין להעביר סכום של מילארד דולרים אמריקאים דרך החשבון שלך, מסיבות כאלו ואחרות. בתמורה אעניק לך עשרה אחוזים מהסכום. אכפת לך לשלוח לי את פרטי חשבון הבנק שלך פלוס אלף דולר שבדיוק חסרים לי לתניע את התהליך?

פורטי40

New member
ישנם מלא אנשים בדאונטאון טורונטו שרוצים את הכסף שלי

ובאים עם סיפורים. אבל אני לא מאמין ולא נותן להם.
מה הרלוונטיות של הדוגמה שנתת, לדיון כאן?

idohatam

New member
אוקי אני אנסה שוב, אם אתה מאמין שאי אפשר לזייף ביומטריה אז

יש לי איזה גשר למכור לך.

פורטי40

New member
אתה מדבר בחידות ונשמע די מִתחכם . נגמר הדיון?

אדם בא למכור לך גשר. הבעלות על הגשר היא של מיסטר ג'ונס לפי הרישום בטאבו הקנדי. האיש נותן לך ת"ז ביומטרית שכתוב בה מיסטר ג'ונס, ואתה סורק אותה, וגם את הקשתית בעין שלו, בסורק תעודות וקשתיות, ומתגלה אי התאמה. אז אתה יודע שהוא לא באמת מיסטר ג'ונס ושהוא נוכל. הזיהוי הביומטרי הצליח!

פורטי40

New member
עוקר את העין של האיש האמיתי ומעביר אותה מול סורק קשתיות

ראיתי את זה בסרט בדיוני. על שומר בכניסה לאירגון סודי זדוני. הגיבור בא, הורג את השומר, עוקר לו את העין בסכין. ומעביר את העין העקורה מול סורק הקשתית, והדלת נפתחת.
הוליווד במיטבה.

idohatam

New member
לא צריך לעקור עיין, מספיק להדפיס עדשת מגע עם תבנית של הרשתית

לא צריך לעקור אצבע מספיק להדפיס אותה על חומר דמוי עור.
זה לא הוליווד ואני ממליץ לך לחפש מאמרים בנושא.

פורטי40

New member
It's the IRIS not the RETINA נכון?

קשתית ולא רשתית.
בקיצור, אתה אומר שאי אפשר להעצים את קושי הזיוף של שום דבר. מה שהיה הוא שיהיה. היה קל לזייף פעם, ויהיה קל לזייף בעתיד.

idohatam

New member
לא, מה שאני אומר הוא שאם אתה מספק את הפרטים לזייפנים אז קל

להם לזייף. אפשר לעשות שימוש בביומטריה בלי מאגר ואז הקושי לגנוב את הפרטים ולזייף אותם עולה. אגב קראתי שבכלל הולכים לוותר על טביעת אצבע וכו' ולהסתפק בצילום פנים ביומטרי, או בקיצור סתם בזבוז כסף.

אבל זאת בדיוק הדוגמה מהסרט על האילומינטי שהזכרתי למעלה

זה הסרט עם טום הנקס ואיילת זורר לפי הספר שדים ומלאכים.
יש הרבה מסקנות שאפשר להסיק מהסרט הזה:
1. אסור לעשות מאגר ביומטרי
2. אסור להפעיל את ה LHC (מאוחר מדי)
3. אסור למנות אפיפיור צעיר מדי
4. פרופסור לסימבוליקה זה ממש מקצוע חשוב והרפתקני
5. גולברי מטומטמים שהם פיטרו את איילת זורר

עטלפוני

New member
ביומטריה יכולה אכן להגן יותר, אבל למה מאגר ?

ובלי קשר לכל מה שכתוב פה, יש הבדל בין מספר זיהוי שהמדינה מספקת לך, כתובת ותאריך לידה לבין הגוף שלך. טביעות האצבע שלך הן שלך בלבד, וזכותך לקבוע אם אתה רוצה לתת אותן או לא, ובטח ובטח לברר מה יהיה איתן. מה שמפריע לי זה שהמדינה רוצה להכריח אזרחים לתת דגימות גוף. אם המשפט הזה לא משונה לך, הגישות שלנו לזכויות הפרט שונות לחלוטין. התהליך הביומטרי הוא חד סטרי, ברגע שנתת את המידע הזה, יהיה קשה מאוד למחוק אותו משם, עד בלתי אפשרי. אסור להקל ראש במסירה של מידע שכזה גם אם לכאורה "אין בעיית פרטיות בזה". אם כבר, מאגר כזה דורש פיילוט של עשרים שנה, לא של שנתיים.

למעלה