שתוף פעולה עם פורום למען הקהילה

שתוף פעולה עם פורום למען הקהילה

שלום לכם חברים, פורום למען הקהילה פנה אלינו בשאלה אם יש בינינו מישהו שיוכל להתארח אצלם ולענות על שאלות בנושאי רווחה. מדובר בפורום שפועל למען משפחות המוכרות לשירותי הרווחה, או אינן מעוניינות בטיפול של גורמי הרווחה והם היו רוצים ללמוד עוד על תחום הרווחה. האם יש כאן מישהו שמעוניין להתנדב למשימה?

shooGS1

New member
למה לא?

אני פחות מכירה פרוצדורות שקשורות ללישכת רווחה, אבל די מיודעת בענייני שיקום, פיגור, ליקויים אורגנים וילדים בסיכון. איך ומתי?

shooGS1

New member
../images/Emo45.gif

אז את מצטרפת לפורום למען הקהילה או לא?

SuperGirl 25

New member
../images/Emo6.gif

בכיף, רק שאני לא מומחית בתחומי רווחה. אני עובדת עם נוער וכמעט ולא מתעסקת עם זכויות ביטוח לאומי/משרד השיכון/עמידר/חובות עיריה/עמותות (כמו כח לתת) וכד'. יש לי תחושה שעל זה הם רוצים מידע. מה שאדע, אענה בכיף!! מציעה שהם ישאלו את השאלות כאן, כדי שכולנו נוכל לתרום מניסיוננו.

shooGS1

New member
עדיף שלא יכנסו לכאן....

אחרי כמה מהשירשורים האחרונים...
לא?

shooGS1

New member
תשמעי... אני בימים אלו../images/Emo132.gif

מנסה לנסח את מגילת זכויות העו"ס... אז מעבר לנוהל סופ"ש שפורט בשירשור קודם, אני מכניסה חוק נוסף: פורום עובדים סוציאלים הוא רק של עובדים סוציאלים (וסטודנטים לע"ס - כמובן), בלי שאלות מפונים, (בשביל זה יש פורומים אחרים) וזאת על מנת לשמר לנו פינה פרטית שבה נוכל להתרפק עו"ס על עו"ס, ולהיתמך עו"ס בעו"ס מבלי שנרגיש מחוייבים לשמור על החזות הכל-נותנת שלנו. כמו שמנהלנו הזכיר בשירשור אחר, מקום שבו נוכל להיות לעמים גם קצת "אנטיפתיים לקופאית בסופר"... מקום שבו נרגיש חופשיים להשיל קצת מעל עצמנו את הפאסון... מה אתם אומרים??

SuperGirl 25

New member
מצד אחד את מכניסה חוק נוסף

ומצד שני שואלת לדעתנו?
קצת מנוגד, לא? כבר דנו על כך בעבר והוחלט בדרך דמוקרטית, פחות או יותר, שאנו לא סגורים בפני אף אחד וגם כך רוב הנושאים עד כה היו קשורים יותר אלינו כאנשי מקצוע. אישית, אני לא מתנגדת שיהיו כאן שאלות מקצועיות/ מ"פונים" וירטואלים, שכן גם מזה אפשר ללמוד והרבה. כל אחד כמובן ייבחר האם להגיב או לא. אני לא מרגישה מחוייבת לשמור על החזות שלי, כי אני לא מסתירה ולא משחקת אותה ומה רע שהפונים ידעו את מצוקותינו? זה הרי לא סוד, הם רואים באיזה משרדים אנחנו (אני לפחות) יושבים. את לא מרגישה חופשיה כאן? אל תשכחי שלעולם לא תדעי מי "מאזין" לנו וקורא את הודעותינו בשקיקה ובצמא ויכול להתוודע למצוקותינו אפילו מבלי להיות משתתף אקטיבי.

עוסג

New member
אני לא הבנתי את זה ככה

לא כאילו יש בעייה שהפונים יידעו משהו עלינו, אלא להשיל מעט את המחוייבות לתת מענה.

SuperGirl 25

New member
רשמתי...

שכל אחד ייבחר בעצמו האם להגיב או לא, קרי אין בכלל מחויבות!! ולפי מיטב זכרוני, היו הודעות שרק מישהו אחד הגיב עליהן, כך שממש אין מחויבות לתת מענה? אני אישית לומדת מהתשובות של האחרים- על דרכי פעולה/חשיבה, מענים בקהילה וכו'. בקיצור, אפשר להצביע שוב ומקווה שאבי לא יפטר את המתנגדים (ברוח ההצבעה על ההתנתקות)

עוסג

New member
אני מסכימה איתך שיש כאן למידה, פשוט

היום זה מין יום כזה (
) , שבא לי להתנתק - ולא רק מהשטחים. מחר זה יעבור.

shooGS1

New member
אם הנושא נדון כבר בעבר

לא נדוש בו שוב.... כמובן שאין לי שום אשליה לגבי "האזנות", אפילו בקומונה סגורה אין פרטיות כשמדובר במרחב הוירטואלי. אבל ישנה איזושהי נקודה מעניינת במה שהעלית, המחוייבות לשמור על חזות, לא לחשוף מצוקות וחולשות. מה זה עושה לנו כאנשי מקצוע? אנחנו הופכים מאנשי מקצוע למעין "קבוצה לעזרה עצמית"? הכוונה שלי היא כזו - למשל עבודה עם מכורים לסם, העו"ס כמובן לא יתחיל להריץ שורות קוק, כדי להבין את לקוחותיו, זה מכניס אותו לאותה ביצה טובענית של הפונים לעזרתו. כשאנחנו נמצאים במצוקה אני לא חושבת שזה צריך להפוך לנחלת הפונים, אני לא חושפת ולא מגלה - ולא מתוך משחק אלא האם זה יועיל לקשר עם הפונים כשהם יודעים שאנחנו באותה ביצה? לא יודעת... סתם חושבת מתוך תקתוק על המקלדת...

SuperGirl 25

New member
לא התכוונתי לחשיפה בטיפול

אלא לחשיפה כאן. רשמנו בעבר על התנאים והתכוונתי שאני לא חושבת שזה סוד, הרי במילא הם רואים היכן אנו עובדים. אני ממש לא דוגלת בחשיפה בטיפול. מניסיון, כשאדם במצוקה, בשלב הראשון הוא לא תמיד רוצה לשמוע את האחרים ואיך הם יצאו מזה, אלא הוא מעוניין בונטילציה והכלה.

shooGS1

New member
../images/Emo45.gif בדיוק!!!

ואם אחד מהאנשים שבטיפולך עולה לפה ומזהה אותך, בדיוק כשאת מתאווררת? או פשוט עושה השלכה פשוטה ממה שהוא קורא כאן, אליך? אז, להרגשתי, זה כאילו נחשפתי בתוך טיפול.

shooGS1

New member
אותך אולי לא...

אבל יש כאלו שמזדהים בשמם, יש שמספרים איפה הם עובדים, אפשר לעשות 1+1

למעלה