שתיים זה תמיד ב...

גדי קטן

New member
שתיים זה תמיד ב...

האם אומרים יחד או ביחד? כלומר, 'בואי נעשה את זה יחד' או 'בואי נעשה את זה ביחד'

גנגי

New member
אומרים "ביחד" או "יחד",

אבל הצורה ה"נכונה" היא "יחד", כך לפחות ע"פ הכוהנת הגדולה של העריכה, לאה צבעוני. כמו שאת יכולה להבין, כל הדקדקנות הזאת (לא שלך, של העורכים) היא בעיניי שטויות במיץ עגבניות שרי.

גדי קטן

New member
השאלה היא איפה עובר הגבול

בין דקדקנות לבין בורות/שפה נמוכה ונראה לי שזה באזני השומע... האם ההבדל בין מזמן לבין ממזמן הוא גם דקדקנות? ואפרופו מיץ עגבניות שרי, אני עושה אחלה ריבת שרי ונענע אם מישהו מעוניין, כשיעלה פורום המתכונים שלנו, אעלה אותו...

גרי רשף

New member
מי יש לו ריבה כזו?

ריבה דגולה מרבבה! אפשר לקבל ריבית (בקופסה קטנה כמו במטוס)?

Lאחד

New member
אגב, שמעתי

שאליעזר בן יהודה קרא לקונפיטורה "ריבה" משום שהוא ראה בגמרא את המשפט - "מאי ריבה? מיני מגדנות..." אם מישהו יודע משהו אחר... אשמח לשמוע...

גנגי

New member
במילון בן-יהודה כתוב כך:

"רבה - מילה זו חידש אותה המחבר על פי הערבית, מֻרַבַּי הבאה גם במקורות עבריים, כגון: המורבא המבושל בדבש, מורבא של אתרוג (ברכות ה'), ובכתיב אחר - המורבה בדבש יותר טוב (ספר רפיאות הרמב"ם, ערך אתרוג)." הוא עוד מרבה לצטט ולהביא סימוכין לשורש, אבל זה העיקר.

גרי רשף

New member
יש לי שאלה לגבי הצדקדקנות

האם קפדן הוא מי שמקפד ראשו של חברו? קצת פדנט? דן חברו לכף רותחין? מקווה שלא תקפידו עימי, ובטח ובטח שלא תדפקו אותי, ואידך צדיק גמור!

גנגי

New member
מה שעניין אותי יותר מכול

אלו השגיאות הדקדוקיות-תחביריות הרבות של הכותב, שמעיד על עצמו שכל שגיאה כזאת מביאה לו את הסעיף. ואיך אמא שלי היתה אומרת? בדיחות שמסבירים אותן, הלך עליהן. (בפולנית זה נשמע יותר טוב).

אם תסתכלי בתגובות

תראי שמישהו ניסתה לתקן אותו, והוא תיקן אותה בחזרה. נסי ותהני.

גנגי

New member
תודה,

ממתקני עולם שכאלה אני משתדלת להימנע לאחרונה. בכל זאת, אני בגיל שאני כבר צריכה לחשוב על הבריאות שלי.

למעלה