שתי שאלות של מתחילה...

רוּפֵן

New member
שבוע טוב, הלינקיה.. 'דוברה וייאצ'ה'

..לא באתי להטיף את דרכי, רק מדווח מה שקורה אצלי.. לא חי ב"שקר".. לא חבר ב"תנו לחיות לחיות" בבוקר, ובערב אוכל "ארנבת ביין". סיפרתי על החתולה שלי שנדרסה, וטיפלתי בה והוצאתי עליה הון תועפות כסף..! כל ביקור אצל הוטרינאר הגיע לסכום שבין 600 ל 1000 ש"ח ! והיצלתי אותה.. והאכלתי אותה במשך חודש, כל היום וכל הלילה.. חלב עם טפטפת, ורסק בשר עם מזרק שבור.. והכנסתי לה אינפוזיות, כל שעתיים ושתיתי הרבה קפה כדי להישאר ער. והיא התאוששה והבריאה והביאה לנו עוד 3 גורים, הנמצאים אצלנו..(כשהיא נדרסה, היא הייתה בהריון, ויילדתי את כל ה שישיה שמתה, על אף כל הנסיונות להצילם..) הם חיים אצלי בצורה הקרובה ביותר לטבע.. גם אם אנו לא נמצאים שבוע או שבועיים בבית, הם יודעים לשרוד..! אוהב אותם, והם אוהבים אותנו.., אנון חיים בטבע, בסימביוזה..

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifרופן זה לא נכון-דווקא למסורסים

והמעוקרים יש הרבה יותר זמן לציד-אין כימעט יום שאין לי "מתנה" מאחד החתולים...

רופן, אני לא מסכים אתך.

קודם כל מוזר לי שאינך מוכן להרוג בעלי חיים או לאכול בשר- אבל אתה מוכן לעשות זאת על ידי שליח (חתול) ואתה גם מתנגד לעיקור- כך שהחתולים יהיו מכונות הרג יעילות יותר. בעבר הצהרת שהחתולים שלך צמחונים וצדיקים, היום הם רוצחם מיומנים. שנית, כאשר נעשה "דילול טבעי" של אוכלוסית החתולים כל חתול חי פחות זמן, וסובל יותר מרעב ומחלות במהלך חייו. זה הרבה יותר אכזרי מעיקור החתולה.

רוּפֵן

New member
מדוע מוזר ?!

גם 2 מהילדים שלי וגם אשתי, "חוטאים" כפעם בחודש, באכילת בשר, איני כופה זאת עליהם, אך לא הייתי מוכן להרוג פרה לצורך זה. אני, נולדתי כזה, אך לא רשאי לכפות עליהם את אורח חיי. החתולים אכן "צמחוניים" לפי המזון שהם מקבלים מאיתנו (למעט, שארייות של בשר או דגים, כפעם או פעמיים בחודש..). מעולם לא ראיתי שאכלו עכבר, חולדה או נחש... ציפורים כן, אך את השאר, הם רק הורגים ומשאירים על פתחנו. אם מדובר באמא עם גורים, אזיי קיימת כמובן התופעה של הבאת עכברון זעיר למען שעשועי הגורים ולימוד תורת הצייד.. זה הטבע בו אני חי.. חתולים שחיו אצלי פחות זמן, הורעלו ע"י אידיוטים ופסיכופטים עם דגים מפוטמים בזרחן או בפיזור דיזיקטול או כל חומר זרחני בגינותיהם. בטוחני כי השנים שהם מבלים עימנו, נעמו להם, כמו לנו. שוב, בחרתי לחיות לפי חוקי התורה, ושם לא מצאתי את מיצוות "עקור תעקר וסרוס תסרס כל זכר וכל נקבה, בחתוליך, כלביך, סוסיך וחמוריך, וכל אשר לרעך".. לא מצאתי..!

רופן האמת כרגיל לא פשוטה, ואין

תשובה אחת, אצלי במשרד יש חתולה מעוקרת שכל היום צדה בע"ח ולצערי בעיקר ציפורים. עכברים אין. בעצם חידוש ההתישבות המאסיבית בנגב שיננו את התנאים: הזזנו את המדבר דרומה. הבאנו מים,צמחים וחקלאות שלחין, חשמל (= אור גם בלילה), בינוי, תחבורה והרבה אשפה באתר מסודר. כל זה הביא הרבה בע"ח חי שלא היו כאן לפני כן. בדרך זו הגיעו לכאן העורבים (שהם גם חכמים וגם אוכלי כל) ונוצר פיצוץ אוכלוסין שגרם לנזק לציפורים וחיות אחרות האופן חמור יותר ממה שהאדם עושה ישירת. העקיפין אנחנו הגענו הנה - אז מה שנסתלק למרכז ונצופף אותו עוד יותר ? ואולי בקרת ילודה כדרך הסינים ? נזקי העורבים, לסביבה, הם עד כדי כך גדולים שרשות לשמורות הטבע בציבה אדם שתפקידו להציב מלכודות לעורבים. במה העורבים טובים מאתנו להם מותר להשמיד הכל? לאחרונה נוצר אצלנו עוף פלשן חדש, זו "יאורית" שברחה מגן חיות ויש כבר עשרות והן לא עושות חשבון לאף אחד. בארץ מוצאן צדים אותן למאכל ומונעים פיצוץ אוכלוסין. וצרעה מזרחית שלפני קום המדינה הרועים היו צדים אותה בזמן שבאה למים. עם קום המדינה וירידה בכמות הרועים חל פיצוף אוכלוסין של הצרעה ובכדי להציל את המכוורות שילמו לנו הילדים טבל שוקולדה על כל 5 צרעות. כאשר אתה מדבר על איזון בטבע שנוצר במשך אלפי שנים: א. גם שם חלות קטסטרופות. (ראה את ההשמדה העצמית של עכברים שחלה אחת למספר שנים בגולן). ב.לא חל פיצוץ אוכלוסין של האדם, אז פיקוח ילודה ?? בסיכום שום פעולה חפוזה, ורק אחרי לימוד, ניסוי, טעיה, לימוד וחוזר. שבוע טוב וזהיר

רוּפֵן

New member
מסכים אתך, רן

איני מדבר על ניסויים או תוצאות מדעייות של ניסויים הנערכים אצלי.. אני מספר על מה קורה אצלי בבית, איך אני מחנך את ילדי, לאהבת הטבע.. ולא לצעוק סתם "אימאלה.. ג'וק..!" אלא לקרוא לאבא ולהכין כבר צנצנת וזכוכית מגדלת, עד שאבא בא.. ואז יש שיעור משותף.. כך עם העקרב שנתפס ע"י אחד החתולים והוכנס לצנצנת אלכוהול.. וכו'.. למדו גם לא לבכות יותר מדי כשחתול מת.. כי אלו החיים.. והעיקר.. מורשתו של שמשון " לימדו שחוק"...

שחיין

New member
רופן תיזהר !!

ההורים של ילדי המעון של אשתך עוד עלולים להכנס לפורום ולראות איך אתה קורא לילדים שלהם.....

stallin

New member
רופן, אם זה מצליח לך כל כך בקלות,

אולי תעזור גם לי? יש לי כרגע 4 חתלתולים בני כ- 6 שבועות, רק נגמלו, ומחפשים בתים. כאן, בדרום-מרכז, הביקוש יותר נמוך... קראתי את כל השרשור, ולא רוצה להיכנס לויכוח, למרות שיש לי דעה. רק למצוא להם בית.

רוּפֵן

New member
עניין של "פעילות שיווק ארוכת טווח"

לוקח זמן לחנך אמהות ישראלייות, לא להיכנס לאטרף, בזמן שהן רואות את התינוק שלהן, שוכב אצלנו על השטיח ישן עם "טיגריס" עוטף אותו. או שהן רואות בעצמן, חתול מגיע לפתח הבית ושומט על הפתח, צפע ערוף ראש.. אז, הם מבקשים לבד, גור מ'שושלת הציידים'. הנכדה של "שירשי" - הבת של "קנדל" - הגיע שילשום עם 2 גורים חדשים - נינים.

שחיין

New member
אני עושה זאת כך

יש לנו מדרון די רציני מתחת לבית והוא מלא בקוצים וכל מיני. כמובן שמצאו כבר כמה נחשים באיזור. אז כל פעם שאני מכין עוף אני שומר את השומן והעור שאני מוריד מטעמי בריאות וזורק אותם למדרון. אני משער שהחתולים מריחים אותם מתישהו וזה גורם להם להסתובב בשטח. אני מפזר תמיד בלילה כי ביום העורבים לוקחים את תוצרת.

רוּפֵן

New member
..ואתה מביא לה כל מיני....

מחשים, חולדות ועכברים.. בלי ראש ?! כל הכבוד..! * מה קורה ?! אין סיפורי חוויות על ה"גיחה" שלך ?!

סמדר ר

New member
כנראה שהחתולים השכונתיים שלנו

פיספסו את השיעורים בנושא לכידת נחשים..... למרות שיש כאן עשרות חתולים.... מדי פעם בפעם אנו זוכים "לביקור" של נחשים.....

etty57

New member
יופי שמדברים על חתולים, שמעו תופעה

כל שנה בעונה הזאת בדיוק הדשא של השכנים היה מתמלא גבשושיות עפר וידענו שמתקפת החולד מתחילה ואטוטו היא תעלה אלינו,הגינה שלנו גבוהה יותר. בקיץ שעבר הדשא היה מלא אבל מלא גבשושיות. בסוף הקיץ חברים נסעו לשליחות,שנתים וחברתי היקרה מררה בבכי על מה יהיה עם החתולה שלה איך תיסע בלעדיה,הפלצנים בבוסטון לא מרשים בעלי חיים,מה יהיה. אנחנו בדיוק איבדנו את הכלבה שלנו שעם כל האהבה שלנו אליה פשוט חירבה לי את הגינה לא עמדתי בעיני הכלבלב שהיא עשתה לי וביתי בת ה5 אז התחננה אמא בואי ניקח אותה. ומאז מיצי היא שלנו. קיבלנו אותה מעוקרת ואני בסתר ליבי חשבתי אוי היא תהיה טפט. ולסיפורינו, השנה החלה החפרפרת בחיסול הדשא של השכנים ואני ליבי נחמץ אויש אחרי ששיגעתי אותם בפורום הגינון על הדשא העלוב שלי,שהולך ונרפא וכבר מצליח להעלות תהיות אצל כמה טובי לב בישוב, מה שמתם? מה רק קומפוסט והשקיה,לא יכול להיות . נו באמת תגידי מה את עושה? כל בוקר אני קמה ורצה החוצה לבדוק אם החולד התעמר בדשא שלי כמו בזה של השכנים? אך הביטו זה פלא הדשא הולך ומתמלא לתפארת מדינת ישראל כמעט ואין קרחות נראות לעין.עוד מעט קט,טוב עברו פחות מחדשים והוא יתמלא ויהיה בשיא אונו.לא החולד לא עולה אלינו, הו מתמקד רק בשכנים מתחתינו ,מעלינו יש כלב. ואז חשבתי לי מיצי היא ודאי הסיבה,עכשיו אני אוהבת אותה אפילו יותר. מידי פעם אני רואה אותה יושבת אצל השכנים לפתחה של מחילה מחכה בסבלנות. אלינו הביתה היא מעולם לא הביאה שלל, אז אני לא יודעת אם זה בגלל העיקור,או פשוט בגלל שהיא כזאת נישנושית מתוקה.ובכל אופן אנחנו לא רואים שום מזיקים השנה ,לא עכברים ולא אף אחד מהחברים האחרים שביקרו אותנו בלי סוף. שבוע הבא אנחנו מביאים אח קטן למיצי שלנו,מקווה שהתכנית לא תשתבש. ורופן למה חתולים בחוץ ולא בפנים ? יש בזה איזו סכנה בריאותית. מלבד השער הנושר שמוציא אותי מדעתי.

למעלה