שתי שאלות של מתחילה...

bel011

New member
סכנה בריאותית בחתולים??../images/Emo6.gif

אם זה היה כך, אז כמה מיליוני אנשים שמחזיקים חתולים בבית...וגם ישנים איתם ...רחמנא ליצלן...היו כבר חולים קשה מאד ואני בתוכם. אין שום סכנה בחתולים בית אבל יש סכנה ברורה ומוחשית לג'וק שנכנס לבית שיש בו חתול. אם את מוכנה לוותר על ג'וקים....אז אין בעייה. לגבי השער? זה באמת עונש אך חתול שיוצא החוצה משאיר מעט מאד שיער בתוך הבית,כי הוא מתחכך בחוץ ורוב השיער נשאר בחוץ.

רוּפֵן

New member
חתולים בחוץ או בפנים...

לא כולם חכמים ומנומסים.. הבית שלנו מעוד פעלתן ומלא באנשים משעות הבוקר ועד לצהריים, הוא משמש כ'פעוטון' לתינוקות מגיל 4 חודשים ועד שנה וחצי. מעט מאוד מהחתולים התאימו לחיים בתוך הבית, תוך שמירה על חוקי הבית - לא לחטוף ביסקויט מתינוק, לא לעלות על השולחן, לא לקפוץ על השיש וכו' השארח חלוקים ל"חבורה הקדמית" ול"חבורה האחורית". הם לא "שלנו" ! הם חלק בלתי נפרד מהבית ומהגינה - מין 'סימביוזה'. הם שומרים ואנחנו מאכילים אותם. יוןדעים להיות עצמאיים, ואם אנחנו שבוע, לא בבית, הם מסתדרים מצוין. יש הרבה כלבים בחצרות, והם מבקרים אצלם, מעמידים אותם בפינה ואוכלים להם את האוכל. 6 שנים היה לנו את 'גולי' (גוליבר) 'טיגריס' ענק - סילבר בלו - שהיה ישן על השטיח עם חבורה של 5 תינוקות סביבו. הם היו מושכים בשפמו, מטפסים עליו, מושכים בזנבו.. ועל אף שהוא היה מלך השכונה והזכר הדומיננטי באזור, לא רטן מעולם מול שום תינוק ! הייתה 'טרייה' - "שלושה צבעים" - שהיה לה הרגל מדהים ! תינוק שוכב על הבטן ומתחיל לילל.. הייתה מנתרת בניתור קליל (היא הייתה זעירה וחסרת משקל) על העגלה ומתכרבלת על גבו תוך גירגור ארוך, עד שהיה נרדם.. והיו וישנם עוד, אך קצרה היריעה.. רובם מעדיפים את השהייה בגינה, ובחורף יש להם מספיק מקומות חמים ומוגנים מגשם, לשהות בהם. יכולים לבוא וללכת כרצונם. הם לא "שלנו" !

etty57

New member
החתולה שלנו מדהימה, אני לא מכירה

הרבה אנשים כמוה. אמנם לא מביאה מתנות, לפחות אף פעם לא ראיתי והיא איתנו שנה בדיוק. אך מנומסת מאין כמוה, מסמובבת בבית מתי ואיפה שבא לה ,לעולם אבל לעולם לא נוגעת באוכל שלנו,לא מטפסת על שולחנות ולא שום דבר מציק כמו שאני שומעת מהרבה אנשים. לפעמים נגמר לה האוכל והילדה לא זוכרת לשים ,היא תבוא תילל ותוביל אותנו למקום האוכל כדי שנביא לה, לא מאמינים אם לא רואים, היא יכולה לעמוד ליד הדלת הנסיכה וליילל שנפתח את הדלת. פשוט מדהימה חכמה ותיקשורתית הלואי על האנשים סביבינו.

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gif

רק בעלי חתולים, יכולים להבין למה את מתכוונת. הזכר הגדול שלנו - 'סולו' שנמצא כעת כבר כמה שבועות בסיבוב שכונות, היה "יושב לי על הוריד" ומיילל עד שהייתי ניגש להאכיל את כל החתולים. והוא, לא היה מתנפל כמו כולם על האוכל, אלא יושב בצד, כמומנהיג אמיתי וממתין שיסיימו לאכון, ורק אז היה ניגש לקערה. מעולם לא קפץ על השיש או נגע בביסויט או פרוסת לחם של אחד מהתינוקות.

sagee77

New member
צמחיה שמתפשטת, בית טוב לנחשים

קודם כל נחשים אוכלים עכברים אז כבר ניפטרנו מחצי הבעיה.
וזה גם משהו אז צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה וברצינות, למה להכנס סתם לחרדות תהני
מהגינה וזהו.

סאקרה

New member
חתולים ../images/Emo54.gif../images/Emo54.gif זוית קצת אחרת

מציעה לכם להכנס לקישור ולפתוח את המאמרים לפחות זה שעוסק בהשפעת החתולים על הטבע והסביבה. למען היושרה-אני מגדלת חתולים-גם בבית וגם בחצר. אבל מנסה לשמור על זכיות הצופית שמקננת,על "סוסת השד" שהיטילה על שיח החרצית,על הלטאה הזריזה שמציצה בבעתה כל פעם שאחד החתולים מתקרב.

bel011

New member
כל התרבות לא מבוקרת היא פוטנציאל

לאסון אקולוגי....חתולים ברחוב-זה לא היה אמור להיות ככה ובמקומות מסויימים,כאשר הם עברו לאיזורי טבע,זה כבר נזק ממשי. ממש כמו העורבים שהראה מישהו כאן בפורום (שמואלי אני חושבת....)שהגיעו בטעות ומפרים את האיזון. ואם כבר מדברים על איזון אקולוגי,יש חייה אחת שהתרבתה ה-ר-ב-ה מעבר לכל פרופורציה והיא עושה הכי הרבה נזק כאן...

למעלה