ש-לום

סֵג

New member
לא נריב אם לא נרצה

אז אם שנינו לא רוצים בזה, זה לא יהיה. אפשר שנדבר על זה בלי לריב. > בגראפיטי זה לא עובד ככה.. תשמע, גרפיטי שונה בהרבה. אבל כמו שאני רואה את זה יש כאן עיקרון שאפשר להלביש על כל תחום וזה לא ישנה. > לכל אחד יש את הסגנון שלו שהוא מפתח בעצמו ולא דרך עבודות של אנשים > אחרים בעזרת העתקה אי אפשר להבין את המבנה הנכון והבסיסי של האות > ככה שהעתקה לא עוזרת בכלום את הסגנון אתה מפתח לבד. בסגנון אי אפשר להעתיק. זותומרת, אפשר, אבל סגנון שתעתיק ממישהו עדיין יהיה שלו. זה דבר בזוי וחסר טעם לעתיק סגנון. בסוף, המעתיק נשאר עם כלום בידיים. מה שאנשים עושים כאן זה כמו לנגן יצירה שאתה אוהב על הגיטרה, כדי להבין קצת יותר טוב את הטכניקה. העתקה עוזרת להבין לפעמים קצת מהסגנון, איך הוא פועל ועל איזה עקרונות. יותר מזה העתקה עוזרת להבין את הטכניקה - את הזרימה של הקווים, השימוש בצבע, התנועה של יד האומן. ברעיון הזה העתקה של ציור וגראפ דומה כמו שתי טיפות מים. ושוב - כשמישהו מעתיק ממך רק כדי להבין אותך זה צריך רק להחמיא לך. הוא רוצה ללמוד ממך. אין שום סיבה שההקשבה לרעיונות שלי יגרום לה להריסת קירות. אם היא מבינה שההעתקה קבילה רק על הנייר ורק ברמת הטכניקה והלמידה, אין שום סיבה שהיא 'תדרדר' להעתקה על קירות.

Znepsner

New member
בדיוק

זה כמו ללמוד לנגן בלהמציא תווים לבד. צריך לשאוף ל ולשאוף מ... אם לא אז הכל יוצא מכוער להפליא.

Znepsner

New member
אפשר להנות

ולהרגיש שאתה עושה משהו, להרגיש את העבודה, ולהרגיש התקדמות פתאומית, זה לא שהיא שמה את זה על קיר או אמרה שזה שלה. כאילוט מה שאת ואני עושים לא שואף השראה ממישהו אחר בצורה אחרת, החל מחיצים ועד צבעים מסוימים, זה שראית מתישהוא בחיים שלך ציור על קיר גרם לך לרצות לעשות את זה גם, זה גם סוג של העתקה. כל פעם שאתה מסתכל על גרפיטי, זה משפיע לך על החשיבה, אז חדל ודיי. אני בהתחלה הייתי מעתיק עבודות בקצב, ובסוף דווקא דרך זה, ודרך עוד קצת עבושה בתחומים אחרים התחלתי לפתח סגנון שהוא דיי שלי, לא שיש לי סגנון קבוע. אז כל אחד מתפתח איך שהוא רוצה, אחרת יהיה מאד משעמם בסצנה הזאת. ואם מישהו יגיב לזה ויגיד שהקינגז אמרו או שבארה"ב עושים ... אז הוא צריך ללמוד לקרוא, או אולי סתם לנסות להבין קצת.

holy roni

New member
זה בסדר

אין מצב שאני מעלה את הדברים האלה על קירות, גם לא חשבתי על זה. וגם אני בבי"ס לאומנויות בחיפה ככה שלפי מה שאני לומדת, בהחלט אפשר לקבל סגנון ע"י העתקה (סתם סקיצות, לא משהו רציני.) מה שאני מנסה להגיד זה שאני לא מבינה למה אתם עושים מיזה כזה סיפור גדול, אני עוד לא מנסה לפתח סטייל, רק להבין את הביזנס. בייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

למעלה