Fig.3 מתאר נשימת *חמצן* ב-CCR עד לעומק 15 מטר
בעומק 15מטר (2.5אט') הוא מציין 10דק'; ובעומק 12מטר (2.2אט') הוא מציין 12דק'. אבל מה זה אומר? הצולל הנסיין נמצא במנוחה כמו בחניית דקו'? או שהוא בצלילה שכרוכה במאמץ גופני? ...בטוח שהצולל נבדק ממצב 0%CNS ולא במהלך צלילה-עומק מולטי-לבל עד שהגיע לעומק תחתית (אחרת המספרים היו חסרי משמעות).
..אם הבנתי נכון ..אולי אני טועה ומטעה (אחרת אני לא מבין את המספרים. אשמח אם תאיר את עיני)
בגורמי סיכון המאמר מציין ש- (א) רמת CO2 ו-(ב) פעילות גופנית (שמגבירה את קצב נשיאת החמצן לרקמות אני *משער*)
מקצרים דרמטית את מספרי הדקות.
+ גורמים אישיים וסביבתיים שיכולים לקצר גם.
בנוסף (זה לא כתוב במאמר), יש הבדל בין לנשום מווסת חמצן בעומק 12מטר מלנשום מווסת, אוויר בעומק 60מטר: האוויר צמיג פי 3.5, מבחינת מאמץ הנשימה WOB, שתורם לעלייה ברמת ה- CO2, שבתורו מקצר את הזמנים "דרמטית" (לפי המאמר).
אז איך כל מה שכתוב למעלה, נותן לי הכוונה או מסגרת? אני אישית לא מרגיש בטוח להסתמך על המאמר הזה והנתונים שהוא מציג ודבק, לעת-עתה, במספרים של NOAA - לא רוצה ליפול "בהסתברות המדהימה" כמו שכתבת
---
(אבל בוא נגיד, לצורך הדיון, שאנחנו מקבלים את נתוני המאמר).
עכשיו, בוא נראה איפה היה הצולל מהפורום: 27% חמצן בעומק 60מטר נותן ל"ח חמצן 1.9אט. ובמידה והאנלייזר פיספס באחוז משהו כבר היה עובר 2אט'. גם לפי המיספרים שבמאמר, שהם מאוד "נדיבים" ולא יודע כמה רלוונטיים ל*צלילה* (לא חנייה) OC ב-60מטר, היה להם 12דקות "ברוטו".
מה נשאר בנטו:
תוריד את החוב CNS שהצטבר בצלילה הנוכחית + אולי מצלילה קודמת. והצוללים היו
בפעילות גופנית (= אמנם לא עבודה אבל גם לא בחניית דקו'), נשמו תערובת דחוסה פי 3.5 מהתערובת שבמאמר, דרך ווסת שלא בטוח שהוא TOP מבחינת WOB, ולכן גם עם חשד סביר ש
רמת ה-CO2 הייתה גבוהה-יותר, 2 גורמים שמקצרים "דרמטית" (לפי המאמר) את הזמן, שבכלל היה יכול להיות מלכתחילה קצר-יותר בגלל סיבות גופניות.
אפילו לפי המאמר, הייתי מרגיש על הקצה.