תאמת? גנבתי את הרעיון מפורום אחר

BlueBeIl

New member
כן../images/Emo13.gif

למרות שעכשיו אני ממש שוקלת להחליף אותה בבס....

מההה???? לבס??? לא!!!!

איך את יכולה לעשות דבר כזה??? יש לך גיטרה כזאת! למה להחליף אותה בבס???

BlueBeIl

New member
כי בס זה מאגניב!

והגיטרה הזאת זה זוועה... היא לא שוקלת כלום והיא כזאת עדינה, רק להרים אותה זה פחד אלוהים... המורה שלי עוד שניה מתחיל לקחת רטלין בגללה נראה לי... ובס זה כזה מאגניבבב וזורם לי כזה

BlueBeIl

New member
חחח

ומה אתה חושב, שאני בהמה איתה? היא לא עד כדי כך מוצלחת באמת... אבל יש לה צליל טוב. אני עוד שוקלת את העניין... אבל אני רוצה כבר בס

רונוש3

New member
שלי יש לי שאלה.. חח

כמה זמן לקח לך לעבוד מקלאסית לחשמלית? (בהנחה שלמדת על קלאסית)

BlueBeIl

New member
ברור שהתחלתי על קלאסית

לקח לי בערך חצי שנה, שזה לא נורא. די השקעתי אבל יכלתי להשקיע יותר... היה לי מבחנים באזרחות וכאלה
. אחרי שסיימתי עם האקורדים כמו שצריך המורה שלי אמר שאפשר לעבור לחשמלית. ובכל מקרה עדיף לך כמה חודשים על קלאסית, כדי לראות אם זה באמת בשבילך.

ת'אמת גם עדיף בלי מורה, אבל../images/Emo3.gif

כאילו, שיעור או שתיים בהתחלה, כדי לדאוג שלא מפתחים טעות בטכניקה ותתרגלי לנגן עם הטעות הזאת, אבל חוץ מזה לא צריכים מורים... סתם ביזבוז כסף.. אלא אם כן רוצים ממש להיכנס לתיאוריה, אבל דוגרי גם לזה לא צריכים מורים... ונכון שהגיטרה לא ואו מאגניב מהמם סוף העולם שמאלה, אבל יש לה יותר סריגים מאנג'י שלי
(אנג'י היא סקוויר סטראט, אגב
)

BlueBeIl

New member
כן כיף להחליק עליה כשמנגנים

את ההתחלה של הולידיי....
אני ניסיתי ללמוד בלי מורה וזה לא הלך לי בכלל... גם אין לי משמעת עצמית בגרוש. אבל השיעורים עם המורה שלי זה ממילא שכונה... מתקשרים אליו מלא והוא עונה ומתחיל להסביר להם דברים, וחצי מהשיעור של ללמד אותי שירים שאני הבאתי במקום להתקדם לאנשהו...

אוף, אני צריך

את סריג 22... אולי אני פשוט אתקע פס מתכת בבסיס של הצוואר?
ובקשר למורה, וואלה לאדע... אני אישית פשוט למדתי כל שיר ששמעתי, ושמעתי בהתחלה הרבה מטאליקה גאנז וכאלה, ככה שהיו לי הרבה שירים לפתח מהם טכניקות... אז הגיע בלוז, פאנק, ספיד מטאל, מלודיק מטאל, ושאר ירקות
אבל כל אחד והכיף שלו

BlueBeIl

New member
מה יש לך לעשות עם סריג 22?

אני ניסיתי לעשות כמוך עם טאבים וכאלה, אבל הייתי פשוט גרועה.. לא הצלחתי לפתח מיומנות בכלל, ולפחות בזה הלימודים ממש עזרו לי. זה אולי לא הרבה, אבל היום אני כבר יכולה לשים דיסק של גרין דיי או ווייט סטרייפס במערכת ואחד אחד להוציא את הריפים (אם אפשר לקרוא לזה ככה) של כל השירים... ובהתחלה אפילו עם hitchin a ride בטאבים היו לי בעיות

הרבה דברים../images/Emo10.gif...

אני כ"כ תקוע עכשיו בגלל סריג 22.... הוא כ"כ חשוב לכ"כ הרבה סולואים, זה פשוט לא יאומן שזה לא סטנדרט בכל הגיטרות החשמליות שקיימות.. מהסולו השני של "דופק על דלת גן עדן", ועד הסולו של פייד והסולו של מאסטר, ועד Sea of lies של Symphony X.... כאילו, מבחינת טכניקה מהירות וכו' אני מצליח את השירים האלה בלי בעיות, אבל אני מוגבל סריגית אז אני לא יכול לנגן את כל הסולו
וכה, זה ממש כיף "למצוא" שירים לפי שמיעה
במיוחד שירים של איירון מיידן, כי הם כ"כ יפים אבל גם כ"כ קלים...

BlueBeIl

New member
חח אני בכלל לא מתקרבת לשם...

סולואים...
איך בעצם אתה לומד את הסולואים? לפי סולמות או לפי זכרון?

שמיעה, זיכרון,

ולפעמים במקרים ממש קשים אפשר להוריד קבצים לגיטר פרו
אבל לדוגמא לריפים של איירון מיידן, שהם כמו מיני סולואים בפני עצמם, אפשר להשתמש ב"תיאוריה".. אחרי כמה זמן בנגינה מתחילים להחין ב"צורות" על הפרטבורד, לדוגמא שבמיתרים 4 ו-3, כמעט ואף פעם לא נוגעים בסריג 8, אלא עוברים מ-7 ל-9, ובמיתרים 2 ו-1 לא נוגעים ב-9, אלא עוברים מ-7 ל-8 ואז ל-10... לאדע, קצת קשה להסביר את זה, אבל זה יבוא לך מתישהו... אם זה עוד לא בא לך כבר..

whatascene

New member
המורה שלי הרבה יותר שווה P:

בכלל, הוא המורה *הכי* שווה! חח אבל תכלס ממש נחמד לי ללמוד איתו, ואם הייתי פחות עצלנית וחורשת יותר הייתי כבר מנגנת ממש טוב, אבל נעבוד על זה בחופש..

BlueBeIl

New member
שלחי תמונה../images/Emo8.gif

אצלי זה תמיד בא בגלים, שבוע אחד מסיימים שיר שלם שהייתי אמורה לעשות שליש, שבוע אחרי זה בקושי נוגעים.... אוף שיעור הבא שיעור אחרון

whatascene

New member
למה?

והמורה שלי לא כזה שווה באיך שהוא נראה חח הוא פשוט אחלה =)

GD ROCKS

New member
חצי שנה?!?

יא איזה כייף לך אני כבר איזה שנה על קלאסית... ואני תקועה עם F וכל הברה המזדיין הזה!!!! אוףףףףףףףףףףף חחחח עזבו סתם פרקתי

למעלה