תגובה לתום30וLu Tze

L7

New member
גם קדמוננו ידעו משהו. מה הפליאה?

ידע על סמך התבוננות והגיון היה נחלת כל הדורות. לא בדור אחד נולד המחשב ופצצת האטום. הידע האנושי התפתח באבולוציה איטית ותוך כדי חילוקי דעות קשים , וללא יכולת להוכיח כל תופעת טבע וללא יכולת לחשב כל פיתוח טכנולוגי- ללא כל קשר לאלוהים.

G ove rn or

New member
החוקרים תומאס, גודלשטין, קארל

סקורסקי (ישראלי, לא קהאן סקולצקי כמו שכתבת בשבוש) ועמיתים ס"ה החליטו לבדוק האם שתי מסורות של עם ישראל "מסתדרות" זו עם זו: (1) הכהונה עוברת מכהן לבנו הזכר (2) העם היהודי הוגלה מארצו ונפוץ לכל עבר לאחר חרבן בית ראשון במלים אחרות: הם נסו לאמת ההשערה שה- MRCA של הכהנים אינו מאוחר מתקופת המקדש הראשון, כיוון שלאחריו נתפזר עם ישראל והכהנים בכללם, לכל רוח. הם הצליחו לבסס את השערתם. קביעתם, על סמך הנחות עבודה מקובלות בגנטיקה, ועל סמך נתוח תוצאות דגימות DNA שנלקחו מאנשים ש_הצהירו_ על עצמם שהם כהנים (ההצהרה _לא_ נבדקה בספרי קהילות): ה- MRCA של הנבדקים חי בערך לפני 2650 שנה. אני מבקש מהקוראים לקרוא את הדיווח המקורי, צריך להתיחס לכל חלקיו, כולל החלק הדן בהערכת השגיאה (הדיוק) של התוצאות (מה שקרוי Ninety-five percent confidence interval). רימה/תולעה1 יקירי, אינך יכול להראות על סמך מחקרם שכל הכהנים הם צאצאי אדם שחי במאה ה-13/14 לפנה"ס ("אהרון"). הם מראים שה- MRCA של הכהנים היה בערך בן המאה ה-7 לפנה"ס. המכתב המקורי של החוקרים ל- Nature, בו הם מכפיפים את ממצאיהם לבקורת עמיתים, כמקובל בקהילית המחקר, היה כאן, אולם אני רואה שהקשור אינו "עובד" כעת. למזלי, שמרתי אותו. כל המעונין במאמר המקורי ישלח נא לי מסר בצרוף e-mail address למשלוח המכתב (גדלו כ- 300 KB). ואגב (לא נזכר במכתב, אלא דווח ל- Newsweek), בתום המחקר נדגמו כל החוקרים ועוזריהם ונמצא כי ה- MRCA שלהם בן כ- 26000 שנים, 20000 שנה יותר מימי העולם...

L7

New member
תולעת , קיום אלוהים הרבה פחות סביר

מכל הסבר הסתברותי לתופעות טבע. קיום אלוהים - כפטרון של אנשים מאזין מושבע לתפילות וטיקסי דת משונים אבסורד מגוחך ושיקרי- שיש אינטרס להמציאו

התולעת1

New member
אתם יודעים למה היו עשר מכות

במיצרים? `` למען תספר באזני בנך ובן בנך את אשר התעללתי במצרים`` אבל למה הקב``ה בחר עשר מכות האלה? מסבירים לנו חכמים: הקב``ה הראה בזה את כחו. הרי גם אז היו אנשים כל מיני מפלגות כאלה אפיקורסיות אתאיסטים לא מאמינים גם הם אמרו: ``עזוב שטויות אין אלוקים מי זה אלוקים שאשמע בקולו. אצלי בספרים לא כתוב כזה דבר בכלל לא ראינו. יש לי פה מאות סוגים של אלוקים ואין פה אחד כזה שקוראים לו בשם שאתה אומר`` אז הקב``ה היה צריך להוכיח לכל העולם כולו שיש אלוקים שלא כתוב בספר של המצרים. איך הוא מראה להם? תראו איך הוא מראה שהוא שולט בכל הבריאה כולה. מכה ראשונה ביאור שזה היה במצריים. הנילוס הוא היה האלוהים של מצריים כיון שהוא היה משקה את כל השדות והיה יוצא פרעה תמיד כל בוקר ``המימה`` יוצא לאלוקים שלו לעבוד אותו. בכל מקרה הוא בעצמו פרעה היה כזה רשע שהוא האמין שהוא בעצמו אלוקים שהוא ברא את עצמו. הוא היה אומר ``לי יאורי ואני עשיתיני`` יעני הוא עשה את עצמו. איזה שכל יש לו? איך הוא יכול להגיד ``אני עשיתיני``? אם היית מקודם אתה לא צריך לעשות את עצמך כי היית ואם לא היית איך אתה עשית את עצמך? אבל טוב מה אתה יכול לצפות מחצי מטר?* אבל הוא אמר ``לי יאורי ואני עשיתיני`` אז הקב``ה ששולח את משה רבנו פעם ראשונה לפרעה אומר לו שילך איליו הנה הוא יוצא המימה בבוקר הוא הולך. למה? הוא אומר שהוא אלוקים ואלוקים לא צריך שירותים הוא לא הולך לשירותים. אז לך תפוס אותו על חם כי הוא עושה את זה שמה ליד היאור שאף אחד לא רואה. שמה תתפוס אותו. משה רבנו בא אליו בדיוק שהוא צריך לנקביו ועומד ומתחיל לדבר אתו והוא אומר ``טוב, רגע אני עוד......`` ``לא, עכשיו אני רוצה לדבר אתך`` וההוא מסכן יש לו לחץ.* ככה גילו שהוא סך הכל בשר ודם. אבל שתדעו לכם יהודים יקרים: דם: הוא מראה הוא שולט ביאורים ובאגמים ובנהרות. 2. צפרדע: מראה שהוא שולט בכל הברואים שנמצאים במים. 3. כינים: מראה שהוא שולט בכל הרמשים הרומשים על פני האדמה. 4. ערוב: מכה רביעית: הוא מראה שהוא שולט בחיות ובבהמות פילים חיות נמרים שפושטים על כל ארץ מצריים. 5. דבר: מראה שהוא שולט בכל החיידקים שנמצאים באוויר. 6. שחין: מראה שהוא שולט בגופו של אדם להכותו בפצעים ובנגעים בכל איבריו. 7. ברד: מראה שהקדוש ברוך הוא שולט במים ובאש כי יורד ברד עם אש מתלקחת בתוך הברד. 8. ארבה: מראה שהוא שולט בכל המעופפים על פני התבל. 9. חושך: מראה שהוא שולט במאורות. 10. בכורות: הוא מראה שהוא גם משגיח יודע ורואה מאיזה טיפה נוצר כל אדם להכות את הכורות כולם מצריים מבכור השבי עד בכור השפחה עד בכור פרעה היושב על כיסאו בחצות לילה בדיוק.

L7

New member
ישות ברמת הקב"ה צריך הכרה?

אם היה רוצה שבני האדם יכירו בקיומו היו כולם מכירים בקיומו. כשם שהרוב המכריע של בני האדם מכיר בקיומו של הירח. כל ההתפתלויות האחרות - התחכמות מיותרת של המכורים לדת ולדמיון הפורה של בעלי האינטרס הדתי.

G ove rn or

New member
הידעת שאין שום אישוש חוץ-מקראי

לשום ספור מקראי שקדם למאה ה-10 לפנה"ס? לא היינו במצרים. לא יצאנו משם. לא קבלנו תורה. לא נדדנו בסיני. לא הפלנו את חומות יריחו. אפילו לא נמצא שריד לשלמה והמקדש הראשון (לחפש 'התנ"ך. אין ממצאים בשטח') הכל מעשיות מיתולוגיה יהודית. אז, מה אתה מקשקש/מכשכש?

התולעת1

New member
שקרן שקרן שקרן שקרן

4מילארד אנשים מאמנים לתנך...הספר היחידי שהעותק ליותרמ100שפות אתה קורא לזה שקר? תשאל את המצרים ,יש במצרים הוחכות על כך שהיהודים היו שם עבדים תשאל את הפנקים תשאל את האמרקאים תשאל את הברטים,צרפתים,את כל העולם ורק במדינת ישראל יושב לו אחד חולה נפש מדעת אמת שמנסה להכחיש את העבר מה אתה בעצם רוצה?שנחיה כמו הגוים?תחיה איך שאתה רוצה אבל את המציאות אתה לא יכל להכחיש,כל מדען בעולם יגיד שאתה חולה נפש אים השקרים שלך עם ישראל עבר בולשים יותר גדולים ממך עם ישראל עבר כופרים יותר גדולים ממך איפא כל אלה שנסו להשמיד את עם ישראל,,רומה.יון,ספרד,מצרים, נישמדו לא נשאר זכר מהם העם היחידי בעולם שסבל כל כך קשות מכל העולם חי וקים למה? כי זאת הבתחה אלוקית.

L7

New member
העם סבל קשות מכל העמים- ואתה

מתחנף לאלוהים שהתעלל בו? אכן תולעת.......

זה מה שמפריע לך???

כדאי לך לשמוע פעם את מגוון העונשים שהוא מציע לכופרים בו. לא קם בן אדם שמוכן לבצע דברים כה נוראיים! אפילו היטלר יש"ו לא היה סדיסט שכזה...

L7

New member
אינני מאמין בכפירה בסגנון ההתפתלות

הדתית האומרת שאלוהים "מרשה" לכופרים לכפור. אם אלוהים שולט , אז עד הסוף. ואז הוא אחראי לכל הרע. כולל הרע לכופרים.

Go ve rn or

New member
הידעת שאין שום אישוש חוץ-מקראי

לשום ספור מקראי שקדם למאה ה-10 לפנה"ס? לא היינו במצרים. לא יצאנו משם. לא קבלנו תורה. לא נדדנו בסיני. לא הפלנו את חומות יריחו. אפילו לא נמצא שריד לשלמה והמקדש הראשון (לחפש 'התנ"ך. אין ממצאים בשטח') הכל מעשיות מיתולוגיה יהודית. אז, מה אתה מקשקש/מכשכש?

neko

New member
4 מיליארד מאמינים...

4מילארד אנשים מאמנים לתנך...הספר היחידי שהעותק ליותרמ100שפות אתה קורא לזה שקר? תשאל את המצרים ,יש במצרים הוחכות על כך שהיהודים היו שם עבדים תשאל את הפנקים תשאל את האמרקאים תשאל את הברטים,צרפתים,את כל העולם ---------------------------------- אני צריך להזכיר לך שאלו בדיוק האנשים שהרגו את אבותינו? ואתה רוצה שאני אלך לפי האמונה שלהם? שאני אתנצר? הייתי בטוח שאני מדבר פה עם מחב"ת יהודי...

Go vern or

New member
מצטער, אמנם עגום, אולם אין מה לעשות

_אין_ _שום_ אישוש חוץ-מקראי לספור מקראי כלשהו שקדם למאה ה-10 לפנה"ס? לא היינו במצרים. לא יצאנו משם. לא קבלנו תורה. לא נדדנו בסיני. לא הפלנו את חומות יריחו. אפילו לא נמצא שריד לשלמה והמקדש הראשון (לחפש '29.10.1999 התנ"ך. אין ממצאים בשטח') הכל מעשיות מיתולוגיה יהודית. אז, מה אתה מקשקש/מכשכש?

...

ראשית, טוב מאוד שאתה משרשר! זו כבר התקדמות. שנית, עכשיו כדאי שגם תרשום תגובות ענייניות גרידא. שלישית, עניין ההוכחה הזו נדון בשרשור אחר, אז לשם מה לחזור על מה שכתבת?

תום30

New member
איפה ההוכחה לנקודת המוצא שלך?!

לא הבנת את הרמב"ם. ולמה שתבין? הרי 90 אחוז מהחבר'ה שבכלל לומדים את הרמב"ם במורה נבוכים (רוב רובם הגדול והמכריע של היהודים הדתיים לא לומדים אותו אלא מעדיפים דברים פחות לוגיים כמו או הלכות ברמבם\תלמוד\מוסר\קבלה מיסטיקה וכו') לא טרחו בכלל לקרוא פילוסופיה יוונית. אם אינך מתמצא באריסטו אקלידס אפלטון וכל החבר'ה ("אך זה הספר - הם דברי עם המעמיק בדעת הפילוסופיא, ויודע חכמות אמיתיות" סוף ציטוט).אין סיכוי שתבין אותו. ה-ראיה מהעולם בו אתה נמצא- הרב קאפח שכתב את התרגום הכי מדויק והכי רציני לרמב"ם אשר עליו סומכים כל הרבנים את ידיהם. הוא בעל ידיעות מופלגות בפילוסופיות וב"שאר חוכמות". כעת לעניין- הרמב"ם בפרק א' מרחיק את אלוהים מהתפישות מוחשיות הניתנות להבנה. ומדבר על "דע" מלשון השגה ולכן שפתו (שנחשבת א בתחבירה לקשה ביותר לכתיבה וגם להבנה) במשך כל מורה נבוכים אינה מדברת על "הוכחת לקיום האל" אלא הוא מרחיק את קיומו מ"השגה" וטוען ל"השתכלות" (לראות בעין השכל). לכן מדבר על "נאצלות"\"התפשטות"\"ניכללות"וכו שהם מושגים לא מופשטים. יתירה מזאת הרמב"ם כותב בהקדמתו לשער השני "דע כי כוונת הספר הזה ועניינו לפרש בו כל ספקות התורה והנביאים ולהאמין כי העולם הוא הנברא", להאמין ידידי. להאמין. הרמב"ם היה נגד אנשים הטוענים לתפישת האלוקות או לטעמים ראציונליים למצוות וכו'.ה-ראיה נכון שהרמב"ם עצמו כתב טעמים למצוות אבל היות והוא מודע היה (תקרא את מורה נבוכים) לדינמיות של ה"אמת" הפיזית והבין את אי שייכותה למצוות וידע כי טעמיו יכולים להיות נכונים היום אבל לא מחר. פסק ל ה ל כ ה כי "כל תכלית המצוות היא עבודת השם". כשבחרת ברמב"ם ירית לעצמך ברגל- היות והרמב"ם מזהיר מפני אנשים כמוך הטוענים להשגחה פרטית ובכך: מפשטים את הבלתי מופשט לכלל השגתם ומביאים האל יתברך אל ההגשמה הגמורה אשר בה אחדות איין והפרשה מתפלגת ומפולגת.זאת משום המצאה המנוהגת בהסכמה מן הלא אפשר לחלל ייחוד. אנשים כמוך לדעת הרמב"ם עוברים על "לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" וכן על "לא יהיה לך אלוהים בלבבך" כי הולכים אתם אחר נטיית הלב בהורידו יתברך אל ארציות תפישתם. - וזה לא ציטוט אלא הקונספט שלי בשפתו של הרמב"ם ואם תרצה ציטוטים מפורשים מהרמב"ם שיוכיחו את הקונספט הזה רק תבקש. ההנחות שלך פשוט לא מבוססות. אתה טוען כי קיימות הוכחות לוגיות וכשאתה נתקל בשאלה לוגית כגון "אם אלוהים כל יכול האם הוא יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים אותה?" אתה מניח שהוא אינו חפץ בכך...אני לא יודע מתי אלוהים מינה לעצמו דובר ...אבל מזל טוב על המינוי. אמונה לא תתכן להוכחה על דרך לוגיקה חזקה- שני המונחים: אמונה, לוגיקה חזקה- הם איפכא מיסתברא ולא הא בהא תלייה. תפנים את זה כדי שלא תעשה בושות.

התולעת1

New member
אני דברתי על ממציא לכל הנמצאים

לוגית.....הדובר של הקדוש ברוך הוא זאת התורה הקדושה..גמרא..הרמבם שאני בטוח שאתה לא מבין אותו..מדרשים..תנך..וכול...אולי אתה המשיח?....כמובן שקר. נראה את הפתיחה של הרמב``ם בספר המדע והוא אומר בשורה אחת את כל מה שלמדנו: יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע, שיש שם מצוי ראשון ממציא לכל הנמצאים, א``א להעמיד שום דבר בעולם, אם אין לך יסוד, את הבנין העמידו היסודות, אבל גם ליסודות האלה יש יסוד זה הקרקע שעליה עומדים היסודות, היסוד לכל היסודות והעמוד לכל החכמות, זה לידע לא להאמין לידע, שיש שם מצוי ראשון ממציא לכל הנמצאים ובלעדי זה אני ואתם לא יכולים להיות כאן, כי אנחנו לא עשינו את עצמנו מוכרח שיש בורא לעולם לוגית

למעלה