החוקרים תומאס, גודלשטין, קארל
סקורסקי (ישראלי, לא קהאן סקולצקי כמו שכתבת בשבוש) ועמיתים ס"ה החליטו לבדוק האם שתי מסורות של עם ישראל "מסתדרות" זו עם זו: (1) הכהונה עוברת מכהן לבנו הזכר (2) העם היהודי הוגלה מארצו ונפוץ לכל עבר לאחר חרבן בית ראשון במלים אחרות: הם נסו לאמת ההשערה שה- MRCA של הכהנים אינו מאוחר מתקופת המקדש הראשון, כיוון שלאחריו נתפזר עם ישראל והכהנים בכללם, לכל רוח. הם הצליחו לבסס את השערתם. קביעתם, על סמך הנחות עבודה מקובלות בגנטיקה, ועל סמך נתוח תוצאות דגימות DNA שנלקחו מאנשים ש_הצהירו_ על עצמם שהם כהנים (ההצהרה _לא_ נבדקה בספרי קהילות): ה- MRCA של הנבדקים חי בערך לפני 2650 שנה. אני מבקש מהקוראים לקרוא את הדיווח המקורי, צריך להתיחס לכל חלקיו, כולל החלק הדן בהערכת השגיאה (הדיוק) של התוצאות (מה שקרוי Ninety-five percent confidence interval). רימה/תולעה1 יקירי, אינך יכול להראות על סמך מחקרם שכל הכהנים הם צאצאי אדם שחי במאה ה-13/14 לפנה"ס ("אהרון"). הם מראים שה- MRCA של הכהנים היה בערך בן המאה ה-7 לפנה"ס. המכתב המקורי של החוקרים ל- Nature, בו הם מכפיפים את ממצאיהם לבקורת עמיתים, כמקובל בקהילית המחקר,
היה כאן, אולם אני רואה שהקשור אינו "עובד" כעת. למזלי, שמרתי אותו. כל המעונין במאמר המקורי ישלח נא לי מסר בצרוף e-mail address למשלוח המכתב (גדלו כ- 300 KB). ואגב (לא נזכר במכתב, אלא דווח ל- Newsweek), בתום המחקר נדגמו כל החוקרים ועוזריהם ונמצא כי ה- MRCA שלהם בן כ- 26000 שנים, 20000 שנה יותר מימי העולם...