אני אראה לך שגיל העולם
אפי` אם תגיד כמה שתגיד הוא לא מפריע לתורה הקדושה מסיבה אחת פשוטה, הגמ` אומרת שהעולם עמד בקומתו ובצביונו, זה שאלה חילונית ידועה, מה קדם למה? הביצה לתרנגולת או התרנגולת לביצה? מה אתה אומר? אם תגיד הביצה קדמה, מאיפה היא באה אם לא היה תרנגולת? ואם תגיד תרנגולת קדמה, מאיפה באה תרנגולת? אני אגיד לך, שים לב supermanהגמ` אומרת העולם עמד בקומתו ובצביונו מה פרוש העולם עמד בקומתו ובצביונו? כתוב` בתורה ויאמר ה` יהי אור ויהי אור, ויאמר ה` יקוו המים אל מקום אחד ותראה היבשה ויאמר, ויאמר ה` תדשא הארץ ויאמר ה` ויאמר ה` ויאמר ה`, בעשרה מאמרות נברא העולם, ה` אמר ויהי, הוא צוה ויעמוד, בורא עולם אמר והיה. עכשיו שים לב, אדם הראשון עפ``י התורה כשדיבר איתו הקב``ה הוא נברא ביום השישי, וביום השישי הוא כבר חטא והקב``ה גרש אותו מג``ע אחרי שהוא אכל מן העץ ללא רשות, בן כמה היה אדם הראשון? מה זה בן יום אחד תראה לי בן יום אחד, (באיזה גודל הוא נולד?מטר?שניים?שלוש מטר? הוא נברא ביום השישי, בן כמה הוא היה? הוא היה קטנצ`יק תינוק? הוא היה גדול הוא היה בחור? הוא היה גבר? הוא היה זקן? מה הוא היה? איך הוא היה גדול? ובכן אדם הראשון היה בן רגע, ברגע שהוא נולד הוא היה בן רגע אבל כבן 20, העץ שהוא אכל ממנו, כמה זמן לוקח לעץ לגדול עד שיביא פרות? שנים והוא כבר אכל בשעה הראשונה מהעץ, העץ נברא ברגע שנברא אבל כבן כמה שנים, גם העולם נברא באותו רגע כבן כמה אתה רוצה? מיליארדים שנים? אין בעיה, הקב``ה לא צריך לחכות להתפתחות של העולם, מי שיכול לברוא את העולם בשלבים יכול לברוא אותו גם בבת אחת, ואני אתן לך על זה דוגמא` שתבין.. בגמ` נשאלה שאלה תחית המתים היתכן שתהיה תחית המתים? שמים בן`אדם בקבר הוא מתפורר תולעים אוכלים אותו לא נשאר כלום תפתח את הקבר לא תמצא כלום, אולי עצמות וזהו, איך אפשר שב``א יקום לתחית המתים וילך עוד פעם כמו שהיה קודם?, ככה נשאלה שאלה בגמ`, אחד מן הגויים שאל אחת מבנות ישראל החכמות, אמרה לו תשמע אני אסביר לך דבר אחד פשוט תגיד לי מה אתה אומר מי שיוצר מנוזל פסל ..או פסל שיוצר מחומר , מי יותר גדול אדם שמסוגל ליצור מנוזל או אדם שיכול ליצור מחמר, מי יותר גדול? מנוזל, אמרה לו תראה הקב``ה ברא את האדם מנוזל, ממה נבראנו? איך מטיפה סרוחה נוצר ב``א עם עצמות עם גולגולת עם עינים עם שינים, עם מערכת מנופים, עם כליות עם ריאות עם צפורנים שערות באף דונג באוזן, איך נוצר מנוזל תשפוך טיפה איפה שאתה רוצה תחכה כמה שאתה רוצה מיליארדים שנים ואני רוצה לראות,אם יווצר משהוא באקראי אז אם יש יוצר שאנחנו רואים את זה כל יום רק לא חושבים על זה שהוא יכול ליצור מנוזל ודאי שהוא יכול ליצור מחומר, אחרי שיש לו כבר את העפר את העצמות הכל עוד יותר קל להעמיד מזה, נכון או לא נכון?