תגובה

KבתאלK

New member
תגובה

אני רק רוצה להגיד שבתור מתנדבת אם אני התגייסתי כול אחד יכול להתגייס

../images/Emo45.gifכל הכבוד לך

חשוב להבין שיש אנשים שתורמים לחברה שלנו על ידי שירות צבאי למרות הקשיים. כל הכבוד לך בת-אל! חזקי ואמצי!

החתולית

New member
לא מדוייק

הצבא לא מקבל התנדבות של כל מי שהוא פטר מגיוס. במשך השנים הכרתי אנשים שקיבלו פטור משירות מסיבות רפואיות שונות, והצבא סירב לקבל התנדבות שלהם או שבהחלט לא הקל עליהם.

הצבא צריך לקחת אחריות

ואין ספק שיש מקרים שהוא מעדיף לפטור משירות. עדיין נשארת אופציית השירות האזרחי.

KבתאלK

New member
תשובה

לי למשל לקח חצי שנה להתנדב כי שגעתי אותם שאני רוצה להיות חיילת נלחמתי כמו שצריך. אבל לא רצו לגייס אותי כי לא רצו לקחת עלי אחריות שיקרה לי משהו. יש לי מישהו מהבסיס שהוא מתנדב ורק עכשיו הוא התגייס בגיל 21 כי הצבא לא רצה לגייס אותו.

גם אני חייל הים

אבל בחיפה הייתי בב"ח ועברתי לפני כמה חודשים או חצי שנה לבה"ד גם בחיפה

בחרת במקרה קיצוני

שאינו מלמד על כלל המשתמטים. ואם נתת דוגמה קשה זו הרי שאלו שמתחמקים משירות ומקבלים פטור פוגעים בראש וראשונים באלה המקבלים פטוא אמיתי על בעיות נפשיות. להשתמש במושגים כמו פשיזם מוכיח את חוסר הידע המשווע בשיויון בנטל. האם שירות בצבא כדרך להגן על מולדתך היא פאשיזם ? האם אתה מדמיין לעצמך אין מדינת ישראל ללא צבא ? או אני יכולה להניח שאתה מעדיף שאחרים ישמרו עליך וילחמו כדי שאתה תמשיך ותחיה את חייך בשקט ?

sayar3

New member
הכתבה מגמתית ולקוחה מתוך האתר

פרופיל חדש שמטיף לסרבנות ומפרסם שיטות ודרכים (ומדגיש ששיטותיו הן זיוף ולא אמת) לסרבנות והשתמטות. האתר מפורסם ע"י סרגיי -דוקטורנט באוניברסיטת באר שבע לפילוסופיה.הוא נמצא תחת חקירה של משטרת ישראל החל מהשבוע שעבר.לכן אני לא כלכך ממליץ לך להעביר את החומר שהוא העביר אליך תחת מסגרת של שטיפת מח-אחרת יגיעו גם אליך.אתה עובר על החוק של מדינת ישראל ברגע שאתה מפיץ אץ האתר שלו וקורא לסרבנות והשתמטות. במידה ולא תשמע לדבריי ותמשיך להפיץ את החומר -אני אתלונן אישית במשטרת ישראל כנגדך-תנסה אותי ותיווכח כמה אני רציני. להחליף דעות ולהתלהם זה בסדר גמור ולכך נועד הפורום,אך להפיץ חומר הסתה זה משהו אחר וגובל בפלילים. האמת גם לא כלכך תהיה בעייה למצוא אותך-אתה מתחבא אחרי ניק רק לנו שצופים בתפוז.הIP שלך רשום בפרוטוקול תפוז ומזוהה איתך,אתה לבטח מכיר את זה.

הכתבה היא של הכתב עמיר רפפורט

אני חושב שברגע שיעצרו כתב על זה שהוא כתב שיש מתאבדים בצה"ל אפשר באמת יהיה לסגור את המדינה הזאת. זה פורסם בעיתון מעריב וב-nrg.

מעניין מאוד

וקראתי ואיני מבינה מדוע ציינת בציניות אם זה מעניין אותי ? הנתונים ידועים לי , וכואב לקרא את הכתבה אך איני יוצאת חלילה כנגד מי שצה"ל פותר משירות עקב בעיות נפשיות וכבר הדגשתי זאת באחת ההודעות. לכי לבית ספר הדמוקרטי ביפו ותשמעי מה הנוער אומר שם. והאם לא שמעת בקרב הצעירים שהם יתחזו ? והאם לא שמעת על אותו אחד ש"מלמד" כיצד להשתמט משירות ? באותם אנשים ניאבק. לא במי שהוא בעל בעיות גופניות או נפשיות. וכן, יש לי כאב עמוק על כל חייל שנהרג בין אם בפעילות מבצעית, תאונה או התאבדות. מוות הוא מוות הוא מוות.

אני מבקש שתקדישי לנושא מחשבה

כל הפטורים שצה"ל מחלק הם פטורים חוקיים רפואיים-נפשיים או רפואיים-בריאותיים אז מי משתמט?! בעיניך ובעיני רבים כנראה מי "שעבד" על המערכת כלומר לרוב מדובר בפטור נפשי... ואז מה שקורא בצבא... חייל במצוקה פונה לקב"ן-> הקב"ן אומר לו שמע אני יכול לשחרר אותך מהצבא או שתתמודד-> החייל שומע את כל העליהום עכשיו על "משתמטים" ומפחד להשתחרר-> הוא לא מצליח להתמודד במסגרת הצבאית מצד שני הוא מאוד מאוד מפחד להקרא "משתמט"-> יש רק פתרון אחד->בום!!! כדור אחד בראש... תחשבי על כך בבקשה כשאת הולכת להפגנות של "הפורום לשיוויון בנטל".

אני הרבה חושבת על כך

ולכן אולי תקרא את דברי מתוך רצון להבין ולא ישר להתנגח. א. יש בעיני לא מעט ליקויים בצבא ולדעתי גם הוא עושה טעויות במסגרת הפטורים. ב. משתמט בעיני : חרדי ,ערבי, פאצפיסט וכל אדם שאינו נושא בנטל. תאמר לפי חוק הם פטורים ואתה צודק. ולכן אנחנו כעמותה חושבים שיש לשנות את חוק טל. יש לגרום לכל אדם שאינו יכול להתגייס לעשות שירות לאומי או אזרחי. מי שהצבא מוצא לנכון לפטור. ואותו אחד אינו יכול גם לעבוד ,רק אותו צריך לפטור מתרומה. הווה אומר שבעיות נפשיות או גופניות קשות בלבד. וכל אותם אלו שציינתי שחוששים מהתווית אינם יוגדרו כמשתמטים אם אינם מתאימים למסגרת הצבאית. יכולים לתרום לקהילה. (בדיוק כפי שיכולים לעבוד). ובוודאי שמעת ,ואני מקווה שאתה גם מגנה את אותם, על אלה שמלמדים איך "לעבוד" על הצבא ולקבל פטור כדוגמת הדוקטורנט באוניברסיטת בן גוריון שמעביר קורס איך להשתמט. האם לא מפריע לך שבגלל אותם משתמטים הנטל על אנשי מילואים גדול מידי ? האם שיויוני שרק קומץ יעשה מילואים ? ואל תאמר לי שיקבלו תמריץ כספי. האם באמת אתה חושב שהגבולות יכולים להיות ללא הגנה ? תחשב על זה. אני אדם מאוד עסוק מעבר לעניין הזה אך אני חושבת שמי שיחשב בהיגיון יפסיק להשתמש בכל מיני הגדרות ויעשה הכל שגם השכן שלו, וגם הילד שלו ישרת שירות המתאים לו.

למעלה