אני הרבה חושבת על כך
ולכן אולי תקרא את דברי מתוך רצון להבין ולא ישר להתנגח. א. יש בעיני לא מעט ליקויים בצבא ולדעתי גם הוא עושה טעויות במסגרת הפטורים. ב. משתמט בעיני : חרדי ,ערבי, פאצפיסט וכל אדם שאינו נושא בנטל. תאמר לפי חוק הם פטורים ואתה צודק. ולכן אנחנו כעמותה חושבים שיש לשנות את חוק טל. יש לגרום לכל אדם שאינו יכול להתגייס לעשות שירות לאומי או אזרחי. מי שהצבא מוצא לנכון לפטור. ואותו אחד אינו יכול גם לעבוד ,רק אותו צריך לפטור מתרומה. הווה אומר שבעיות נפשיות או גופניות קשות בלבד. וכל אותם אלו שציינתי שחוששים מהתווית אינם יוגדרו כמשתמטים אם אינם מתאימים למסגרת הצבאית. יכולים לתרום לקהילה. (בדיוק כפי שיכולים לעבוד). ובוודאי שמעת ,ואני מקווה שאתה גם מגנה את אותם, על אלה שמלמדים איך "לעבוד" על הצבא ולקבל פטור כדוגמת הדוקטורנט באוניברסיטת בן גוריון שמעביר קורס איך להשתמט. האם לא מפריע לך שבגלל אותם משתמטים הנטל על אנשי מילואים גדול מידי ? האם שיויוני שרק קומץ יעשה מילואים ? ואל תאמר לי שיקבלו תמריץ כספי. האם באמת אתה חושב שהגבולות יכולים להיות ללא הגנה ? תחשב על זה. אני אדם מאוד עסוק מעבר לעניין הזה אך אני חושבת שמי שיחשב בהיגיון יפסיק להשתמש בכל מיני הגדרות ויעשה הכל שגם השכן שלו, וגם הילד שלו ישרת שירות המתאים לו.