תגובה

EmGee

New member
מי שיש לו בעיה נפשית להיות בצבא

אז בוואדי ובוודאי תהיה לו בעיה נפשית ללמוד באוניברסיטה ע"ח המיסים שאני משלם, לנהוג בכבישים ולסכן את חיי, להצביע בבחירות ולקבוע לאיזה מלחמה אני אצא ועוד הרבה דוגמאות. מי שיש לו בעיה להחזיק נשק, שיחזיק מטאטא. מי שיש לו בעיה מטאטא אני לא רוצה שיחזיק מוט הילוכים ויסכן את חיי.

the new L

New member
הצבא לא מסכים איתך

צה"ל לא מוכן לגייס לצבא אנשים שאינם כשירים להחזיק בנשק. וטוב שכך.

EmGee

New member
משרד התחבורה צריך לנהוג כמוהו

מכונית זה הנשק הכי קטלני בעולם.

the new L

New member
גם משרד התחבורה לא מסכים איתך ../images/Emo13.gif

האם ידועים לך נתונים כלשהם המצביעים על כך שאנשים שלא התגייסו מטעמים נפשיים מעורבים בתאונות דרכים יותר מאנשים אחרים? לי לא ידועים נתונים כאלה, אבל כן ידועה הנתון (הטריוויאלי) שאנשים שסובלים ממצוקה נפשית עלולים להתאבד בצבא.

EmGee

New member
תפסיק להכנס לקטנות

מי שיש לו בעיה נפשית שמצדיקה את אי שירותו בצבא, לא צריך לסכן חיי אזרחים בכך שהוא ינהג לידם בכביש. לא צריך לעשות נתח סטטיסטי בשביל זה. לא יתכן שאנשים יהיו נכים וחולים כשהם צריכים למלא חובות אבל כאשר זה מגיע לזכויות כולם בריאים. אם אתה לא מסכים איתי אז אתה סתם מנסה להקל את החיים למי שבמכוון השתמט וניצל בעיות של אנשים אחרים.

the new L

New member
כן צריך ניתוח סטטיסטי בשביל זה

אם הנתונים הסטטיסטיים מצביעים על כך שאין סכנה בכך שהאנשים האלה ינהגו - הרי שאין שום סיבה בעולם למנוע מהם לנהוג. אני לא רוצה לפגוע באף אדם ללא סיבה. אם רופא של משרד התחבורה סבור שעצם זה שאדם מסוים ינהג יהווה סכנה לשלום הציבור - כמובן שיש לשלול מאותו אדם את הרישיון, אך לשם כך יש צורך בקביעה ספציפית עבור אותו אדם על ידי רופא של משרד התחבורה.

EmGee

New member
אתה לא קולט

צריך רופא אחד שיחליט על על המשך דרכו של הפציינט בכל התחנות של משרדי הממשלה. רופא אחד יקבע גם את הכשירות לשירות צבאי וגם את הכשירות לנהיגה. לא צריך לפצל את הרופאים, כי כל רופא יקבל את המידע הרפואי שמתאים למשתמט לספר. ובנושאי בריאות הנפש 500 שקל תקבל איזה חוות דעת שתרצה.

the new L

New member
למה צריך רופא אחד?

הגיוני בהרבה, מבחינת התועלת הציבורית שאלו יהיו רופאים שונים. רופא אחד יהיה קצין בצבא שיכיר את המסגרת הצבאית היטב וידע לקבוע האם אותו אדם מסוגל לשרת בצבא. רופא אחר, מטעם משרד התחבורה שיודע מי מתאים לנהוג ומי לא יחליט האם אותו אדם מסוגל לנהוג בלי להוות סיכון לכלל הציבור. זהו המצב היום, כך המצב צפוי להישאר, וזהו באמת המצב ההגיוני היחידי.

EmGee

New member
טוב תקשיב

לא אכפת לך ממי שלא מסוגל לשרת, יש לך אינטרס מובהק שאנשים ישתמטו, ואתה לא מעוניין בפתרון שיעזור לצבא לסנן את מי שמתחזה לנכה או בעל מוגבלות כלשהי. אתה בכלל בעד השתמטות ולכן אין לך מקום בפורום זה.

sayar3

New member
אין גם שום נתון סטטיסטי שאומר

שאותם האנשים לא כשירים לשירות צבאי.

the new L

New member
נכון, יש רופאים שקבעו בכל מקרה פרטני

שאותם אנשים לא צריכים להתגייס לצבא. זוהי טענה חזקה בהרבה מסטטיסטיקה כזו או אחרת.

sayar3

New member
נושא רשיון הנהיגה למשתמטים מדבר על

מקרה בו חייל טוען לאי כשירות נפשית לשירות (והוא עושה זאת מול פסיכיאטר). אין שום סיבה בעולם שאותו החייל (במידה והוא דובר אמת ) לא יהיה כשיר נפשית לשירות אך "לפתע פתאום" בצאתו לחיים האזרחיים יתמו בעיותיו ויימצא כשיר לנהיגה. אתה בטוח שאתה מעוניין לראות חולי נפש על הכביש? בכל מקרה-זה מאשר את טענתך שרופא צריך לקבוע כשירות.אבל לא ייתכן שלפי השקפת עולמך החלטת הרופא לאי כשירות לשירות היא לגיטימית אך ברגע שזה נוגע לרשיון נהיגה יש לך בעייה עם זה. מי שיוצא מהצבא על רקע נפשי (כלומר הוא חולה נפש במלוא ההגדרה) לא ראוי להתקבל כאחד האדם בחיים האזרחיים ולנצח ייחשב כחולה נפש. ובצדק.

Moridin

New member
כי כל אדם שמסוגל לציית לחוקי התנועה

בוודאי חייב גם להיות מסוגל להחזיק נשק, לירות במטווח, לקבל פקודות, ולחיות במערכת צבאית?

chuhan

New member
רק בישראל...

אם כבר מדברים דברים בסיסיים שהם רקובים במדינה.

chuhan

New member
שאתה משלם?

הם לא משלמים מיסים? הם אפילו מתחילים את התשלום לפניך.

KבתאלK

New member
תגובה

אני בחיים לא ירקתי למישהו בפרצוף.. וחבוב יש בעיות ויש בעיות ויש מתנדבים שיש להם בעיות בנפש

the new L

New member
סבבה, אם את חוזרת בך

מטענתך לפיה כולם יכולים לשרת בצבא, אז הכל בסדר.

KבתאלK

New member
אני לא אמרתי שכולם~!

תאמין לי אני מכירה מצבים שחילים יוצאים מהצבא וחילים שבכלל לא מתגיסים כי הם לא מסוגלים להתמודד אבל אני אומרת על מתנדבים שהם חיילים לא רגילים ואצלי בטירונות היו מתנדבים מכול הסוגים. אני מאמינה שאם חיילים שיש להם בעיות נפש לא מתגיסים זה בסדר ואני לא פסלתי זאת אני רק דברתי על רוח התנדבות של חילים שקבלו פטור

חמודה

לא לכולם יש את הבעיות שלך, אני בטוחה שיש בעיות יותר גדולות משלך. אז יש אנשים שמעדיפים לא להתגייס כי זה סתם יקשה עליהם,אז הם מעדיפים להשתקם (במקרה שאפשר). וזה בסדר גמור! למה לעשות לבן אדם רע יותר ממה שיש לו בכוח?

למעלה