תגובות משפחתיות להורות - אז ועכשיו

תגובות משפחתיות להורות - אז ועכשיו

חלק מאיתנו הורים כבר הרבה מאוד זמן, חלק מאיתנו רק מתחילים, חלק אחר ללא ילדים ואולי חושבים בכיוון באופן אקטיבי יותר או פחות.

אבל מתישהו כנראה הגיע השלב שבו סיפרנו להורים או לאחים שלנו שאנחנו מתכננים להיות הורים, במסגרות כאלו או אחרות.

איך הם הגיבו בהתחלה? האם התגובה הזו השתנתה במהלך הדרך? האם הדברים השתנו כשהילדים נהיו משהו ממשי? ואיך זה היום?

אצלנו

אחת התגובות הראשונות והלא נעימות של אמא שלי כשאני ואשתי רק נהיינו ביחד ועוד בכלל לא דיברנו על ילדים בינינו הייתה - "אולי לא כדאי שתערבבו את הגנים של שתיכן, מי יודע מה ייצא". זה היה לפני ארבע שנים בערך ומאז עברו הרבה מים ביחסים שלנו איתה, פחות טובים בעיקר.

עברנו דרך ארוכה בדרך להיריון, ולא שיתפנו בכלל את מי מההורים כי לא היה לנו כוח להתמודד עם התגובות. אבא שלי היה שותף יותר פעיל מהאחרים, והיה גם הראשון שסיפרנו לו על ההיריון - ישר אחרי בדיקת הדופק. הוא הקפיד כל הזמן לא להציק לנו ושמח תמיד במה שסיפרנו לו.

עם אמא שלי חיכינו עד שסיפרנו שיש ילדה בדרך. אחד הדברים הראשונים שאמרה היה - "חשבתי שאח שלך ישיג אותך" (יש לי אח שקטן ממני בשנה וחצי ולא ידעתי שיש תחרות).

עכשיו כשזה נהיה יותר מוחשי - יש בטן והיא בועטת, אנחנו מסתובבות ומתחילות לסקור ציוד - אמא שלי הודיעה שהעגלה עליה. שנקנה מה שבא לנו "בשביל הנכדה שלי רק הכי טוב", והיא תשלם. אני לא כ"כ יודעת איך להגיב לאור זה שבכל השיחות שלנו רק אני קיימת כהורה של התינוקת-טו-בי, ומצד שני היא אומרת במפורש שהיא רוצה להשקיע. כרגע התכניות שלנו לא כוללות אותה, נקנה מה שמתאים לנו בכל מקרה ואם היא תשתתף אז אחלה.

מאוד מעניין אותי איך זה יהיה כשהילדה תיוולד ותהיה בנאדם בפני עצמה. הרי יהיו לה שתי אמהות ואני תוהה כמה אמא שלי תוכל להתעלם מזה כשזה יהיה כ"כ נוכח.

אני גם קצת חששתי בהתחלה

איך אמא שלי תתמודד מול החברים שלה, הרי הם לא ממש יודעים שהבן שלה הומו אז עוד בזוגיות ועם ילדה בדרך??
תרשי לי לצטט לך שיחה עם פקידה בבנק שבוצעה אתמול:
"אנט? שלום לך מדברת עדנה ברמן, אני לא מתקשרת מהארץ, אני בהודו. הבן שלי עשה תהליך פונדקאות ויש לי נכדה. תוכלי לבדוק לי משהו בחשבון?".
כל זה בנשימה אחת.
מלכה!

וואוו

אבא של עלמה, איזה יופי! כל הכבוד לאמא שלך :)
גלשה לי דימעה...
הלוואי שכך יהיה אצל כולם

באמת מלכה!

תכלס, נראה לי שזה חתיכת גיבושון רציני השהות בהודו פלוס ילדה פלוס אמא...

טוב לראותך כאן :)

תודה רבה!

אמא שלי הורסת אין ספק!
עושה כאן בית ספר להורות לכל הזוגות - איך לחתל, איך לקלח, איך להאכיל וכמובן שירותי בייביסיטר.

scarlet26

New member
מזל טוב אבא של עלמה

אכן מרגש :)
אצלנו ההורים שלי עשו טרור נוראי לאורך כל ההריון, פשוט בלתי נסבל.
אבל דווקא בנוגע לזוגיות הלסבית לא היתה התייחסות

פרח7

New member
מלכה!!!

איזה כיף שהיא חלק מהתהליך, גאה ושמחה בך בנכדה שלה ובכלל

פרח7

New member
התגובה של אמא שלך

"חשבתי שאח שלך ישיג אותך"
היא משעשעת ונפלאה בעיני כי ממנה עולה שהיה לה ברור שגם את וגם אחיך תהיו הורים רק שהיא הימרה על אחיך בתור הראשון להביא נכד.
על רקע מה שהיה לפני 4 שנים זה נשמע שהיא עשתה דרך יפה.

אלכסAlex

New member
מצד שני, לא צריך להגזים עם המשטר

אל תשכחי שזהו פורום פתוח וציבורי בו יש דעות לכאן ולכאן. גם אם טכנית את יכולה למחוק הכל, אין לך גושפנקא למחוק כל דבר שלא נראה לך

אבא גאה

New member
יש לה גב רחב מאוד מרוב חברי הפורום.

למחוק כל מה שנראה לה לא לעיניין .

היא לא מוחקת "דעות שונות" אלא הודעות תוקפניות ופוגעניות, בטוב ליבה היא גם מודיעה כל פעם שהיא עושה את זה.... גם את זה היא לא חייבת לעשות....

למעלה