תגובות משפחתיות להורות - אז ועכשיו

אני דווקא חושבת שאני טיפשה כמו שאר האנשים

לא טיפשה כמוך, אבל עדיין טיפשה כמו שאר בני האדם.

כאן הם

New member
אני לא חושב שאת טיפשה

תודה שאת קוראת לי באופן אישי, ולכל בני אדם "טיפשים".

תכף תבוא מנהלת הפורום ותמחק את ההודעה שלך. ראי הוזהרת.

אני חושב שאת לא טיפשה, אבל אני יותר חכם ממך.

רענן

כאן הם

New member
אצלנו

אצלנו, או יותר נכון אצלי, שיתפתי את ההורים שלי בתוכנית שלנו להיות הורים רק אחרי שחתמתי על חוזה הפונדקאות. והם היו ממש מאושרים ותומכים שאני מתכנן להיות אבא.

לא רציתי לשתף אותם לפני כן, היינו בשלב של תכנון וחיפוש פונדקאית. לא מכיוון שהם יתנגדו, אלא כי זה יגרום למתח מיותר ו"עצות" או "מעורבות יתר".

ההורים של הבן זוג היו תמיד חיוביים בנושא.

אחרי שהילד נולד, אין לי ממש מה לספר. יופי של סבאים וסבתות.

אבל כשאני והבן זוג תכננו גם לאמץ ילד נוסף, מהפיליפינים, אבא שלי כבר נפטר ופה לאמא שלי היו השגות ודעות קשות נגד הרעיון. היא לא משתגעת מאימוץ ילדים, בעיקר בגלל שני מקרים לא טובים של משפחות שהיא מכירה וילדיהם. ההורים של הבן זוג היו בעד. אבל די מהר אני והבן זוג ירדנו מהנושא בגלל שמאוד התאכזבנו קשות מתעשיית האימוץ והמסחרה בילדים. ביזבזתי הון קטן של אלפי דולרים וביטלתי את זה. עכשיו יש שקט בנושא ואני לא מצטער.

אח"כ תכננתי להיות תורם זרע ידוע. לא היו בעיות מהצד של ההורים של הבן זוג, אבל ידעתי יפה מאוד מראש את התגובה של אמא שלי. אז הודעתי לה כל פעם רק אחרי ששני הילדים נולדו.

עכשיו יש שקט בנושא והיא נפגשה בביקוריה עם האמהות ועם הילדים. אין שום דרמה.

אבל מיד אחרי שסיפרתי על כל ילד שנולד, אפשר היה לחשוב למשמע דבריה של אמא שלי שאני עשיתי משהו נורא וטיפשי שיפגע בי וגם בילד שלנו.

אני מכיר את אמא שלי וממש אין בעיות ביננו. הכוונות שלה הם תמיד מאוד טובות והיא בצורה אינסטקטיבית חזקה דואגת קודם כל לי ולנכד שלה. ויש לה גם דעות קדומות שהיא נוכחה כבר שהם לא נכונות.

אמא שלי בסה"כ היא עם ראש פתוח יחסי וגישה סבירה ומתפשרת. אחותי, דור הרבה יותר צעיר, היא הרבה פחות פתוחה ורוב הויכוחים והבעיות היו דווקא איתה. אבל עכשיו, הכל שקט ואין בעיות.

רענן

התגובה של חמי היתה בעיקר הפתעה

הסתבר שהוא הצליח לפספס את העובדה שאני טרנס ככה שכשבנו התקשר לבשר לו שחתנו בהריון הוא לא כ"כ ידע איך לאכול את הבשורה...

לזכותו יאמר שהוא התאושש מההלם מהר מאוד.

חוץ מזה להריון כל המשפחה (המצומצמת לפחות ואת הרחוקים יותר אני פחות סופר) הגיבה בשמחה רבה וללידה עוד יותר, עם ההתערבויות המעצבנות והרגילות (מטיילת, תתכונני כבר מעכשיו לשלל עצות של "נשמות טובות").

אגב, גם מעט הבעיות שהיו עם המשפחה המרוחקת נגעו יותר לעובדה שלא מלנו את הילד מאשר לעובדה שיש לו שני אבות שאחד מהם ילד אותו...

פרח7

New member

כיף לשמוע שכולם במשפחה הקרובה שמחו
מעניין לשמוע שהעניין הכי גדול הוא סביב ברית המילה.

אני מוצאת שזה מעניין כל פעם שעולה דיון סביב הנושא הזה, הרוחות סוערות.
מעניין לדעת, ואולי זה נושא לדיון אחר, האם בקהילה שלנו יש פחות ילדים נימולים מאצל ההטרוסקסואליים.

ממה שאני רואה מסביב

בהחלט יש פחות ילדים נימולים במשפחות אלטרנטיביות מאשר במשפחות סטרייטיות.

למעלה