תגידו אתן לא מרגישות שהאיסור

nubi

New member
אני מסכימה עם אפרת

לפעמים נורא נמאס מהגזים, הטיטולים, כאבי הבטן. רוצה לדבר על כמה קשה לי, נטו לי: עם העבודה (שאני מתחילה לאט לאט להתייאש), עם בן הזוג. כמה שהכל השתנה (לטוב ולרע כמובן). כמובן שעל יום קשה עם שי אני מרגישה נוח לספר-כי קשה לי. אבל אני לא אפתח כאן בדיון על מה יש לעשות נגד הגזים. מקווה שהבנתן... וחוץ מזה שנורא כיף לי פה עם הבנות שהכרתי ב"הריון ולידה".

nikit1

New member
אני מבינה מאיפה בא ה"איסור" על

פרסום תמונות והשווצות בילדים, ואני דווקא מרגישה מאד בנוח כאן, במתכונת הנוכחית של הפורום

אפרת12

New member
עשית לי את היום ../images/Emo42.gif../images/Emo6.gif

אני באמת רוצה שהפורום יהיה
, ושה"תושבות" כולן ירגישו טוב ובנוח. אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שכל פורום נועד לתכנים מסוימים, אחרת הפורומים לא היו מוגדרים ע"פ נושאים, אלא ע"פ החברים בהם.

יש לי רעיון../images/Emo62.gif

לעשות גלריה עם תמונות שאפשר לעדכן לצורך הכרות/שוויץ,ונניח לעדכן אחת ל...(חדשיים?),ושם נוכל לשים תמנות של הילדים,לא להשוויץ עם כל תמונה מתוקה שיוצאת,אלא לפתוח שרשור כזה של עדכוני תמונות פעם ב... חוצמזה לעשות התפקדות עם קצת יותר פרטים נניח: אני אמא של איתן,בן שלוש וחצי,ושל להב בן חמישה וחצי חודשים,שניהם נולדו פגים,עובדת בעבודה חינוכית/הדרכתית וכו'

אפרת12

New member
כתבתי על האפשרות של גלריה -

ומחקתי. אין ספק שגלריות הן פיתרון מצוין, השאלה אם זה מספק את יצר ההשווצה שלנו. ובאמת אולי הגיע הזמן להתפקדות.

קצת קשה לי עם זה

מצד שני אני גם לא לגמרי מתחברת לשרשורי ההשווצות שבפורומים אחרים צריכה להיות איזו דרך אמצע .לדעתי אפשר מדי פעם לשרשר תמונות אבל לא בהיסטריה ,וכדאי שיהיה מקום לשאלות בעניני הילדודס

אפרת12

New member
והיכן עובר הגבול../images/Emo35.gif

האם נכריז על יום בשבוע שבו מותר להשוויץ
נגביל כל השווצה לתמונה אחת
לא יודעת אם זה פתרון הגיוני, ולא יודעת אם צריך בכלל פתרון כזה. בינתיים אני רק חושבת "בקול". לא יודעת לתת תשובה, אבל אני נוטה להשאיר את התקנון כמו שהוא, כי מכאן הדרך ל"הידרדרות" היא קצרה מאוד.

מסכימה מאד עם משוש

יש משהו מאד מלאכותי וגם קצת "תוקע" בכך שבפורום "תמיכה לאחר לידה" צריך להזהר מלהזכיר את תוצרי הלידות. נכון שיש ללידה המון השלכות - גופנית, נפשיות, משפחתיות וכו' - אבל את כולן אי אפשר לנתק מהעובדה הכל כך משמעותית של תוספת תינוק למערכת. גם אני מתחברת לפורום הזה יותר מלכל שאר "פרומי ההמשך" לפורום הריון ולידה, אבל המגבלה על עיסוק בילדים קצת מפריעה לי. הייתי שמחה אם היה אפשר להזכיר את הילדים, במינונים סבירים, מבלי לחשוש מנזיפה.

משוש30

New member
../images/Emo41.gifמה אתן אומרות על הדבר הבא (הצעה)

פעם ביום או יומיים מנהלות הפורום או ראשון המשרשרים יפתח שרשור שתמיד יקראו לו בשם מסויים נניח "ענייני ילדים" ולשם ורק לשם ישרשרו את הנושאים הקשורים בילדודס אחרי שהשרשור יהפוך לגדול מדי (אפשר להחליט כמה זה גדול מדי ) או יעלם מעבר לשנים שלושה עמודים ראשונים נפתח שרשור חדש עם אותו השם.
לעניות דעתי אפשר לוותר על ימי הולדת ותמונות אבל אם יש אנשים שזה ממש חסר להם אפשר ש רק מנהלות הפורום יפתחו פעם בשבועיים או בחודש שרשור השווצות או שרשור גדילה ורק לשם ישרשרו תמונות של הפצפונים. כל השאר יתנהל כרגיל מה אתן אומרות?

עינבלית

New member
דווקא לא...

אבל אולי בגלל שאני פעילה גם בהורים לתינוקות, אז ממש טוב לי שיש פורום שההורה היא המרכז של הפורום ולאו דוקא התינוקות. זהו פורום נקי מהשווצות, אבל אכן מדי פעם אני מצואת את עצמי מתפתלת בכסא כי אני "מחניקה" מילים הנוגעים לבתי. גולת הכותרת היא האם, האשה, ויש המון מקומות אחרים ונהדרים להשוויץ או להתיעץ בנוגע לקטנטנים- מקבלים מאיתנו עולם ומלואו, ולכן כל כך טוב שבמקום אחד גם אנחנו נקבל תשומת לב אישית, אלינו, כנשים בוגרות או כאמהות טריות, נשים שמתמודדות עם עולם חדש- העולם שאחרי הלידה!

lulyK

New member
מזדהה

גם אני מרגישה צורך במקום שהוא שלי ורק שלי

מאז

New member
הגבולות בעיני הם

מי מוקד ההודעה- אני או התינוק. אם זה התינוק - ההודעה שייכת לפורום הורים לתינוקות/הנקה וכד' אם זו אני (כולל תחושות שהבונבון מעורר בי, או קשיים שלי בעניין וכד') אז למרות שההודעה עוסקת (גם) בתינוק, מקומה (גם) כאן. ולי ממש נוח עם זה. האמת, תמיד נבוכה משרשורי ה"איזה ממי" מהפורומים האחרים...

מעיןבר

New member
סופסופ יש לי דקה להגיב...

קראתי הכל בעיון. אני זאת שקצת "שוטרת" בעניין החוק הזה וזאת שמזכירה לכן ונוזפת כשצריך, לכן אני מרגישה שחשוב מאוד שתבינו את דעתי ועמדתי בעניין. ראשית קצת היסטוריה - פורום "להיות הורים" הוא פורום שהתחיל ב- IOL ועבר לתפוז. זהו פורום ותיק מאוד ופעיל מאוד. אחרי זמן נפתח הריון ולידה ולאט לאט אנשים בגרו בהריון ולידה אבל רים מהם לא מצאו את עצמם ב"להיות הורים". עם הזמן אנשים התקבצו ב"הריון ולידה" ונעשה שם צפוף עם הרבה תמונות ושאלות על גזים/מוצצים/טיפול וכד'. אחרי תחינות רבות הסכימו בהנהלת הפורומים ופתחו את "הורים לתינוקות" בערך לפני שנה. הפורום פרח מהר מאוד והוא רב משתתפים ופעילות אבל בתהליך טבעי גם שם יש אנשים שלא מוצאים את עצמם. שמתי
שיש נטיה של "חדשים" לא למצוא את עצמם בין "ותיקים" בפורומים רבים <זה קורה גם לבנות פורום "לקראת הריון" שמתקשות לעבור ל"הריון ולידה">. זה קורה כי מי שותיק ומשתתף מכירים אותו יותר והוא מקבל יותר תגובות. אבל זה לא תמיד נכון, למרות שאני מותיקות פורום "הורים לתינוקות" בשל ירידת מפלס הפעילות שלי אני מקבלת פחות תגובות. אני לא עסוקה בלחשוב על זה או להיעלב, זה טבעי שפחות זוכרים אותו, זה טיבה של המדיה. ככל שתרבו להשתתף שם תזכו ליותר יחס. ואם נחזור לעניינינו - אני מצטערת על הנוקשות אבל אני עדיין נגד לכתוב כאן על ילדים ופתיחת מגה שרשור כל כמה ימים. יש <כמו שסיפרתי למעלה> לפחות שני פורומים שמיועדים לזה <וגם את הורים אחרי טיפולים, תאומים ושלישיות וכדומה>. אני משרשרת הודעות שנכתבו ע"י מי שחדשות כאן ואינן מכירות את חוקי הפורום, אבל אני לא חושבת שיש מקום לפתוח שרשור כזה במיוחד כדי לתת לזה במה מפורשת. אני יודעת שהגבולות דקים, גם אני מתלבטת לפעמים מה לכתוב ומה לא, אני גם לא משרשרת מה שהוא גבולי. ברור שאי אפשר לנתק את הילדים לחלוטין מהפורום, אבל אני לא מוכנה שהם יהיו פה המרכז. אני נהנית מכך שזה למעשה מעין פורום שהוא
של הפורומים האחרים. טוב לי עם זה שהקהילה שלנו כאן קצת פחות פעילה ויותר אינטימית כי נראה לי שזו האווירה שאנחנו זקוקים לה. הרי ממילא ביום עיקר ההתעסקות שלנו בילדים, אז סופסופ יש לנו מקום קטן לעצמינו. אני מבקשת סליחה ממי שזה קשה לה אבל אישית אני לא רואה את עצמי משנה את אופיו של הפורום, את התקנון, או את ההתעקשות שלי. ודבר אחד אחרון - אני מוכנה לפתוח גלריה של תמונות, אם זה יקל קצת. היום אתן יכולות להעלות את התמונות ישירות לגלריות ולא צריכות להיעזר בנו המנהלות או להעלות אותן לפורום.

cookie1

New member
אני חושבת שטוב שאלו החוקים

יש מספיק פורומים בהם ההשווצות והילדים הופכים למרכז הפורום, אולי כי זה מהותו, ואולי כי כך קרו הדברים, לא יודעת. בכל מקרה לי היה חסר פורום בו נוכל לדבר קצת על מה שעובר עלינו כנשים ולא על מה שעובר עלינו כאמהות לתינוק/פעוט שגורם לנדודי שינה של הוריו בגלל גזים/שיניים ועוד ועוד. נהגתי להשתתף בפורומים שונים שאט אט מצאתי את עצמי מבקרת בהם פחות ופחות מפני שכל פעם שנכנסתי "התקיפו" אותי תמונות של זאטוטים והרגשתי לא נח לא להגיב "מתוק" "מקסים" לגבי כל אחד מהם, מה גם שחשתי כי אני כל היום נמצאת בתוך העסק הזה הקרוי "טיפול בילד" ואני זקוקה לקצת מנוחה מהעניין. אני בטוחה כי אם מדי פעם מישהי תכתוב הודעה ה"חורגת" מהחוקים היא לא תיסקל , אלא ההודעה תשורשר למקום המתאים לה. סוף סוף יש מקום מתאים ל"אני" שלי ולא ליובל שלי ולי זה טוב ונעים.

למעלה