תגידו,יכול להיות דבר כזה שאדם רומנטי עם עצמו?

purplegiraff

New member
ואם היא לומדת

אז היא בד"כ עשתה את זה מבחירה... כולל המחיר שהיא ידעה שיש לשלם... זה שעושים שיקול בחיים להשיג מטרה מסוימת והוא בא על חשבון דברים אחרים (=מקטין את יכולת הבחירה בתוכם) לא הופך בחירה לאשליה. כמובן שכל זה נכון למצב הפשוט יחסית של הדוגמא שהבאת ובשאלה הפילוסופית העמוקה ורחבה בהרבה יש לי כבר התלבטויות אחרות משלי שאשמח לשתף מתישהוא... ממש לא כרגע...

W i l d C a r d

New member
ואם ביום שלישי לא בא לה???

אני לא מביא דוגמאות פשוטות. גם לא יחסית. רק אלגוריות... אם כבר נגגרתי, אז עוד מילה פילוסופית בעניין. כיצור תבוני, אם המחיר גבוה מהתמורה, הרי שהבחירה בפועל אינה קיימת. אכן, האדם אינו יצור תבוני (ביקורת התבונה הטהורה וכו'), או לפחות לא רק תבוני. אבל גם תמורה רגשית נחשבת. אני ער לעובדה שהתשתית שלנו היא גנטית וסביבתית, במיוחד בילדות, ולאור זאת אני סבור שהבחירה באמת מצומצמת יחסית. אדם שסובל מפחד גבהים, לא יכול לבחור להתעלם מכך. אנורקטית לא יכולה לבחור לאכול. שלא ישתמע שאני פטליסט, כי אני לא. אבל אני חושב שאם ערים לצמצום הבחירה, צריך לעשות עבודה כוללת על שינויים מבניים. רק הם יכולים להגדיל את הבחירה. וגם אם שיר לא התנסחה כך, כך בחרתי להבין אותה... ובעניין אחר לגמרי, רשמתי לפני 'מתישהו'. להכניס גם תזכורת, או להמתין בסבלנות?

1Shir

New member
אבל מחיר ותמורה אלה דברים כ"כ אינדיבידואליים

לכל אחד יש סדר עדיפויות אחר. אחרת כולנו היינו עושים פחות או יותר אותו דבר... אני תמיד תומכת בשינויים מבניים, אבל אני לא חושבת ששם צריך להפיל את מרכז כובד האחריות. אם אחריות אישית תהיה קודמת לכל, שינויים מבניים יבואו הרבה יותר בקלות.

W i l d C a r d

New member
לא עניתי כי זו שאלת הביצה והתרנוגולת

ובהחלט דורשת יותר התעמקות. למשל, אם האופי הוא כזה שלא מאפשר לקחת אחריות אישית. למשל, אם שינוי דורש הרבה אנרגיה ואני עצלן.

1Shir

New member
אין יותר בחירה מעצלנות. תירוץ עלוב בעיני.

מותר להיות עצלנים, אבל לפחות לקחת אחריות על הבחירה בכך.

purplegiraff

New member
אנחנו???../images/Emo12.gif רבנו???

אני ושיר זה אהבה ממבט ראשון וגם ממילה ראשונה, ולמרות אי הבנות- פתירות בהחלט... קשר מושלם או לא?? ובעניין ההודעות האחרות שלך להלילה... הרחקת לכת עם ג'ירפה חסודה וצנועה כמוני...

froggirl

New member
נשמע

שאתה בדרך הנכונה לאהוב את עצמך (ולא במובן המיני) הזמן שאתה לוקח עם עצמך, ליהנות בחברת עצמך, בשקט שלך, זה פשוט מעולה ככה אתה לומד להתחבר לשקט (ובתור בחורה היפר אני יודעת כמה זה לא קל) ואז אתה מגלה - וואלה! איזה כיף זה לא להיות עסוק כל הזמן ולפרוש לפעמים מהמרתון המעייף ד"א השלב הבא זה לעשות כביסה בחושך, לבשל המון ולשתות יין לאור נרות. וזה רק משתפר. תבלו - אתה ועצמך

W i l d C a r d

New member
לאהוב? מאוהב כבר מזמן....

לעשות כביסה בחושך זה בהחלט דבר שאני צריך לראות מישהו עושה... ואני לא שותה יין לאור נרות כי אני מכיר את עצמי, אני אתחיל לפתות את עצמי, ולכי תדעי איך זה ייגמר (ואני בכלל בעניין וויסקי..).

ממש לא רומנטי, ולא בהסתפקות...

רוצה לשמוע איך אני התחלתי לעשן? הנה, בדיוק קטע כזה: ישבתי לי בבית, באותם ממאות ערבי בדידות שחוויתי בזמן היותי סינגלית, זה כבר היה אחרי כל הכאבי ראש של כל ההתאהבויות שוברות הלב, אחרי כל הביאוסים מפגישות עיוורות, ואחרי שכבר אמרתי לעצמי: יותר טוב כלום מכמעט. אז ישבתי לי בבית, מלטפת לעצמי את הנשמה עם איזה סרט חמוד ("מה נשים רוצות"- למרות שאני לא סובלת את מל שונא היהודים... נראה לי שזה היה לפני שהבנתי כמה הוא טיפש), והיתה שם איזו סצנה, שהרווק המושבע שהוא משחק בסרט, יושב לו בביתו עם מוזיקה וסיגריה, ונהנה ממחשבות שקטות... על המקום הדלקתי סיגריה. זו היתה הסיגריה ה"לא חברתית" הראשונה שלי. מזגתי לי גם כוס יין, והרגשתי על גג העולם לכמה רגעים.... בהחלט יש מקום לטיפוח האינטימיות עם עצמך- היכולת להנות באמת מדברים שאתה עושה לבדך בעיתות "סינגליות". מי אמר שהכל חייב להיעשות מתוך כורח ושאסור לך להנות מהזמן שלך עם עצמך? לא הייתי מגדירה את זה "רומנטיות"- יותר כמו לבלות זמן בכיף עם עצמך... גם בתוך זוגיות נראה לי דבילי לקרוא לדברים שגורמים הנאה "רומנטיות"... מבחינתי, רומנטיקה זה כל הדברים המלאכותיים האלו, שלא באמת מתחברים לאף אחד לאישיות, או שלא באמת באים מבפנים- רק ממקום של "שיראה כמו זוגיות מבחוץ". אם אתה נהנה לשבת עם האישה שלך לאור נרות ועם מוזיקת רקע- זו לא רומנטיקה, זה פשוט יצירת אוירה נעימה שמעצימה את ההנאה. אגב, התנור נשמע חינני להפליא. כנ"ל עם עצמך.

W i l d C a r d

New member
לדעתי זה רומנטי לראות דברים באור רומנטי

גם אם הם לא בהכרח רומנטיים.. תני להנות.. בעיניי רומנטיקה היא חלום. אידאה. אם זה מלאכותי, זה זיוף. זיוף בקשר, של הקשר. מה זה רומנטי? אם זה עושה הולך כמו רומנטי, מגעגע כמו רומנטי.... אז כנראה זה רומנטי.

magenta73

New member
תשמע...

לא מבינה למה אתה קורה לזה רומנטי, כי אם זה כך, אני המחזרת הגדולה ביותר של עצמי
זה פשוט נקרא להירגע, ולהנות עם עצמך, בשביל עצמך. ואני אישית, מאוד אוהבת נרות... הכי כיף לפנק את עצמי ככה - להדליק נרות, לשים מוסיקה, לשכוח מכל העולם... אין לי כ"כ זמן לזה עכשיו, אני מתגעגעת...

W i l d C a r d

New member
עכשיו את מבינה למה אני מודאג..

שאני אחזר אחרי עצמי? למה מה קרה? שעצמי יחזר אחרי אני. ולא שאני בעניין של משחקים.. אגב, זה בדיוק הזמן, שאני בתקופה היסטרית עמוסה. ופתאום, איך שהתנור החינני הזה נדלק (כפי שהוגדר למעלה), אני פשוט עובר פאזה. מוזר. אולי שמו לי רוהיפנול בתנור.

purplegiraff

New member
אתה חמוד אתה...../images/Emo68.gif

מה זה התנור הזה, ספר לנו ספר.... תנור סלילים כזה? אם כן- באמת רומנטי... ואם לא ספר (זאת תחשב פרסומת???
) מה זה משנה מה הדביקו למילה רומנטיקה, רוצה לקרוא ככה לאיך שאתה מרגיש- בכיף שיהיה לך! מצידי תקרא לזה "תחושת יד אלוהים הושטה מהשמיים ונגעה לא נגעה ורוח הקודש מרחפת על פני המים"... מה זה משנה...

W i l d C a r d

New member
את רואה?

עכשיו את מעבירה אותי לפן המיני. מה זה 'נגעה לא נגעה'. מה זה 'מרחפת' ועוד 'על פני המים'. שניה אני הולך לשתות כוס מים קרים. או לשפוך על הראש... זה סוג של תנור הלוגן. הוא לא צהוב, אבל גם לא כתום כמו האינפרה אדום (נכון מוזר שתנורי אינפרה אדום הם בעצם בצבע כתום. מישהו שם עובד עלינו ובגדול...). זה יוצא צבע צהוב כתום כזה כמו של אש אמיתית. (פאק. אש. שניה. מים קרים).

למעלה