הבנתם את הפואנטה?
ההורים נותנים לו את כל מה שהוא רוצה.
דמי כיס נדיבים.
הלבשה שעלותה מרקיעת שחקים.
שכר לימוד ברמה מטורפת.
ואחרי זה? הוא בא ומנסה ללמד אותנו כיצד נכון לשלוט בהורים... אוחחח איזו תורת חיים! למות.
ומה הוא עושה במקום שישקיע את זמנו בלימודים לשם בקבלת ציונים נאים?
הוא יושב לילות כימים מול מסכי התפוז וכותב וכותב את הזיותיו אל הלאמפה.
כי גם אם הוא מפיץ את אמרותיו בעוד ועוד פורומים, לכמה מגיבים הוא מצפה?
והלוא בפורום האקטואליה הוא זוכה למספר מגיבים כלשהו (= הגבוה ביותר).
ואז הוא עושה העתק הדבק למפלגת הליכוד. שם יש סיכוי לקבל תגובות מעוד 2 או 3 משתמשים.
ואז הוא מבקר בפורום זה. אלא שגם כאן הוא יזכה (אולי ולכל היותר), לקבל תגובות מעוד 4 משתמשים.
אז הוא ממשיך ומנסה את מזלו בפורום שלמעשה הפך לצל של עצמו: "ציפורי לילה". כי עד לא מזמן, היה מדובר בפורום בלתי מנוהל, ושם משתמשים שונים באו, הפרישו את מה שבא להם ונעלמו... אז נכון. כעת הפורום חזר להיות מנוהל, אבל הוא מנוהל ע"י מנהלי הפורום הזה.
ומה נהיה לאחרונה? לאחרונה, מנהלי פורום זה מאחדים שרשורים, והדבר מקשה מאד על יוצר השרשור לקבל תגובות.
והיכן ההפתעה? גם מנהלי האקטואליה החלו לפעול ברוח זו... והדבר מטריף מאד את האיש...
הוא מתקשה מאד להבין, שמה שמותר למנהל X, מותר כמובן גם למנהל Y
ואילולא היה מדובר כאן באפשרות ניהולית כנגד מציפים, היא כלל לא הייתה קיימת.
אה. ויש כמובן עוד מספר פורומים איזוטריים שבהם הוא מנסה את מזלו. האם זה עובד? אפשר לנחש: לא ממש..
וכן. יש כמובן דבר מה נוסף... אותו פרזיט, שלא עמל עד עצם היום הזה כדי להרוויח את לחמו, או שלפחות כדי לסייע להוריו ב"אחזקתו"
ואותו פרזיט, שנמנע מלמלא את חובו כלפי המדינה ולא התגייס לצבא...
אותו אחד, בא בביקורת כלפי "נפולת נמושות" (כך הוא מכנה את אחד המשתמשים), ויורד לחייו.
האם הוא בדק מה תרם אותו "נפולת נמושות" לביטחון המדינה?
האם הוא בדק, במה עסק אותו נפולת כדי לפרנס את עצמו, את משפחתו ואת המדינה במיסים שהוא שילם?
לא ולא ולא! אבל ביקורת קל לו מאד לכתוב.
ולמה כעת, במהלך מלחמה מתמשכת, המלחמה הארוכה ביותר בימי מדינת ישראל מאז הקמתה,
הוא אינו מתנדב ומתגייס?
יואיל וילך ללשכת הגיוס ויאמר שם: "הנה. גם אני, על אף שיש לי פטור, באתי לעזור ולשאת בנטל. יש לכם אפשרות למצוא לי עיסוק"?
מה? הלוא גם מוגבלים מתגייסים ותורמים את תרומתם למדינה.
גם מוגבלים בשכלם עושים זאת והם פועלים וממלאים את תפקידיהם באהבה ובנאמנות.
אני בעצמי פגשתי באזורי חיילת עיוורת, שנעזרת במקל הליכה לעיוורים. היא לובשת את מדי חיל האוויר של צה"ל. וכן כן! היא משרתת בבסיס חיל האוויר,
הקרוב לאזור מגוריי. לכן, אם תשאלו אותי מה דעתי עליה? זו לא סתם מלכה. זו אם כל המלכות, בניגוד לדברי הגאון, שטוען כי מלכים פטורים מחובת גיוסם.
וגם אם לא יתגייס. נו... מה הבעיה להתנדב לשירות אזרחי? כך עושות נערות דתיות; כך עושות נערות ערביות וכך עושים גם בחורים ערביים שיש להם פטור מגיוס.
אבל עבור גאון הדור זו דרישה מופרזת. אוחח גאון של אמא.