תגידו- מה אתם אומרים על זה?...

אנסה להבהיר את כוונתי

החלק המהותי בציטוט מהמצע הוא "אנו חותרים להפרדת הדת מהמדינה" וגם "למען מדינה חילונית". לכאורה הוספת בס"ד על כל נייר ממשלתי רשמי עומדת בסתירה לעקרונות אילו, לא? האם יש בזה "כפייה דתית"? זו נקודה גבולית. אני מניח שפורז יאמר שכן. אני יכול לחשוב על מצב שבו עובד שהוא אתאיסט מוצהר ירגיש חוסר נוחיות להוסיף בס"ד על כל מכתב שהוא שולח, כאשר זה בעצם אומר דבר הנוגד את תפיסת עולמו ("בסעייתא דשמיא" = בעזרת האל).

saar7650

New member
אנסה אני להסביר את כוונתי-

לא באתי לומר, שכל עובד יחוייב לכתוב בס"ד. אלא שיהיה ניתן לכתוב בס"ד בראש דפים ממשלתיים. כשישנה אפשרות כזו, אזי זכות הבחירה (אם לכתוב או לא לכתוב בס"ד) נתונה בידי העובד/ת. דבר נוסף לגבי 'החלק המהותי'. מעבר לחלק זה, היה חלק נוסף הקורא לחופש אמונות! מה איתו?! האם רק ליהודים יבוטל חופש האמונה????

masorti

New member
האם אמריקני אתיאיסט חש רע

כשהוא משתמש בשטרות של דולרים שעליהם מודפס In God we trust ? ואיך זה שהדפסת משפט זה על מסמכים של המדינה (הדולרים הם מסמכים רשמיים של ממשלת ארה"ב) לא סותרת את הפרדת הדת מהמדינה בחוקה האמריקנית? האם יכול להיות שלא מדובר בכפייה דתית, אלא שפורז הוא פנאט חילוני הלוחם עד חורמה בכל סממן של יהדות במדינת ישראל? ואולי ענין הבס"ד הוא עוד נסיון קטנוני למרר את חייהם של אותם הדתיים שמצויים תחת מרותו של פורז?

vizini

New member
לכסף אין ריח.

האם חרדים לא השתמשו בשטרות עליהן הוטבע דיוקנו של הרצל?

masorti

New member
גם לניירות אין ריח...

אז מה מפריע לפורז שעובדיו כותבים בס"ד על המסמכים? למה הוא יותר צדיק מהאמריקנים?

vizini

New member
כי הוא יכול.

הוא אינו יכול לשנות את הכיתוב על הדולר, אבל הוא יכול לשנות את הכיתוב על גבי מסמכים שיוצאים ממשרדו.

saar7650

New member
הוא יכול

לבקש להנפיק שטרות ללא הכיתוב הנ"ל. ולחילופין להשתמש בשטרות זרים שבהם לא מופיע הכיתוב הנ"ל.

vizini

New member
באמת?

אתה חושב שינפקו שטרות של דולר במיוחד עבור פורז? נראה לי שאתם קצת מפריזים ביכולתו...

saar7650

New member
לבקש כל אחד יכול- אפילו אתה!

השאלה היא האם יקבלו את בקשתך. דבר נוסף הוא יכול להשתמש בשטרות זרים שעליהם לא מופיע הכיתוב הנ"ל.

masorti

New member
אז אתה מודה...

שפורז היה משנה גם את שטרות הדולר לו היה יכול. בקיצור... הוא חילוני אדוק יותר מאבות החוקה האמריקנית ומשופטי בית המשפט העליון שם (שאינם פועלים לשינוי הנוסח על הדולר). הוא שאמרתי... פורז הוא פונדמנטליסט חילוני.

vizini

New member
גם אני הייתי משנה את שטרות

הדולר אילו הייתי יכול. לדעתי, הם מכוערים להחריד...

masorti

New member
גם אתה פנאט אנטי-דתי...

וזה לא קשור לשאלה האם הדולרים יפים או מכוערים.

עניין דומה הגיע לבתי המשפט בארה"ב

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-1966596,00.html בית משפט פסק ששבועת האמונים לדגל - אותה מדקלמים ילדי בית הספר - מנוגדת לחוקה מפני שהיא כוללת את הביטוי "בחסות אלוהים". עם פירסום הפסיקה התכנס הסנאט ואישר הצעת החלטה המגנה אותה. למחרת הצביעו חברי הסנאט על הצעת החלטה לחקיקת חוק חדש, המאשר מחדש את נוסח השבועה מ-1954, הכולל את הביטוי המדובר, וכן קובע את הביטוי "באלוהים אנו בוטחים" כמוטו הלאומי. (הידיעה היא מיוני 2002)

eitangn

New member
עוד לא קלטתם...

שאותו משפט מקבל משמעויות שונות במדינה בה יש הפרדה מלאה בין דת למדינה לבין מדינה רוויה כפייה דתית??? כל דבר שנראה "מה בכך" בארה"ב, מהווה עוד נדבך של כפייה דתית במדינת ישראל.

פלסטיק

New member
אני שמעתי, פרוש אמר את זה

שמעתי במו אזני ברדיו שאלו אותו למה מתעקשים החרדים כל כך על שעון קיץ והוא אמר שהוא באמת איננו יודע, שנראה לו שזה כדי להרגיז את החילונים

saar7650

New member
חבל שלא שמעתי,

אם הדברים היו כפי שאתה מציג, אזי גם אמצעי התקשורת הכתובה היו מפזזים ומכרכרים לנוכח עוד פליטת פה של חרדי... אני חושב שהוא ענה בציניות לשאלת הכתב/ת.

פלסטיק

New member
גם לטעון שאני משקר זו שיטת הגנה

אני דוקא מעריך את כנותו של חבר הכנסת יש ספר של דאגלאס אדאמס, קוראים לו "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" הוא מספר שם על מפלצת נוראית שתחסל אותך בחצי שניה השיטה להלחם בה היא לשים מגבת על הראש שלך. המפלצת כל כך מטומטמת שהיא מניחה שאם אתה לא רואה אותה היא לא רואה אותך ועוזבת אותך לנפשך. בקיצור, בוא לא ניתן לעובדות לקלקל לך משנה סדורה היטב

saar7650

New member
לא טענתי ששיקרת...

טענתי שאולי לא הבנת את דבריו. כי אם דבריו היו כפי שאתה מציג אותם (ולא אמירה צינית כפי שאני חושב שזה), אז אמצעי התקשורת היו מפרסמים בריש גלי את דבריו.

פלסטיק

New member
יענו אני לא שקרן, אני סתם טמבל ../images/Emo8.gif

לא מפריע לך שכל משתתף בפורום יכול לראות שאני דובר עברית ברמה טובה? אבל כמו שאמרתי, למה תתן לעובדות לבלבל את דעתך? משנתך סדורה היטב ואין לך צורך בעובדות מבלבלות. אז בוא אני אעזור לך: פלסטיק לא הבנת, הוא אולי אמר את זה בפשט אבל בדרש הוא התכוון למשהו אחר אתה פשוט לא מבין את עולם המושגים החרדי הוא בכלל התכוון להיפך הגמור פלסטיק יהודי יקר הוא אוהב אותך פלסטיק אם תחזור בתשובה אתה עוד תבין ותראה את האור שכחתי משהו? אני מאמין שלא הנה חסכתי לך לכתוב את הטיעונים הרגילים כל פעם שראש ציבור חרדי מתבטא לא יפה כלפי חילוני אבל אם כך בוא נדבר על דבריו של לפיד: עידן (לא סער) אתה פשוט לא הבנת אותו, הוא פשוט אמר אמירה צינית עידן לא הבנת, הוא אולי אמר את זה בפשט אבל בדרש הוא התכוון למשהו אחר אתה פשוט לא מבין את עולם המושגים החילוני הוא בכלל התכוון להיפך הגמור עידן יהודי יקר הוא אוהב אותך עידן אם תצא בשאלה אתה עוד תבין ותראה את האור בקיצור, תירוצים בגרוש יכולים לעבוד מצויין לשני הצדדים

למעלה