תגידו,מה שהולך פה זה רציני?

תגידו,מה שהולך פה זה רציני?

נראה לי שאני פורשת..לא יכולה יותר..
אנשים בוגרים כותבים שהם בתולים ואחרים כותבים לה שזה רע,או כמו שסופרסוניק כתב שזה לא נורמטיבי ולא תקין שאישה לא ידעה גבר מעולם..ואני ואותה בחורה שהוא כתב לה את זה באותו גיל,בשביל מה זה טוב לכתוב את זה? מרגישה שאנשים נכנסים רק כדי להקניט את החברה ללא ניסיון מיני וזה מבאס אותי

אז כן,אני בתולה ולא מרגישה שזה לא תקין ולא עוד כל מיני קשקושים שכותבים פה,קצת מבאס אולי...קשה להיות פה במצב הזה,או שתצאו מפה או שתמתנו את התגובות שלכם.

iba90

New member
לסנן את המטומטמים....

לא צריך לשים לב לכל טרול...תשארי איתנו :) ומקסימום תמיד אפשר לכתוב לאור שימחוק את התגובות הפוגעות

Starman3

New member
ומי בדיוק כותב את זה?

אנשים שכותבים פה שכנראה גם הם בתולים/בתולות, אז לא צריך לקחת אותם כל כך קשה

אנשים לפעמים אוהבים לרחם על אחרים כדי שירגישו שהם לא הכי מסכנים בעולם, זה עוזר להם להרגיש טוב עם עצמם.

הפורום הזה נועד כדי שאנשים ירגישו בנוח. אז תרגישי בנוח להיות כאן ותתעלמי מאחרים.

וכמובן שאני מסכים עם דברייך. קצת טאקט ואמפתיה לא הרגו אף אחד.

אריאל362

New member
הרוב השפוי פה כמוך וכמוני

אני דווקא לא מרגיש שיש פה ביקורת על הבתולים/ות
אולי צריך להתעלם ממי שעושה את זה

ניר4819

New member
פומיקית, אני איתך!

אל תיכנעי ללחצים חברתיים. תעשי רק מה שנכון עבורך בהקשר הזה! ואל תעזבי את הפורום בגלל טרולים מחוצפים וחסרי רגישות ואנושיות.

dori78

New member
טוב, אחרי שקראתי את כל השרשור

אני גם רוצה להגיד משהו, שאולי לא ימצא חן בעיניכם.
הפורום הזה, כמו שאר הפורומים בתפוז, הוא מקום שפתוח לכולם.
כשמישהו כותב הודעה, לא משנה באיזה נושא, הוא צריך לקחת בחשבון שההודעה שלו תהיה גלויה לכל משתמשי תפוז, גם כאלה שדעותיהם שונות משלו.
אני לגמרי מסכימה, שיש דרך להגיד את הדברים בלי לפגוע. אבל לא כל מי שלא מסכים איתך התכוון לפגוע בך, לא כל מי שלא חושב כמוך הוא טרול.
יש לפורום הזה מנהל, מהקצת שהספקתי לראות - אני מאמינה שמדובר באדם אינטליגנטי, שיידע לטפל במי שצריך לטפל בו.
אף אחד חוץ ממנהל הפורום לא רשאי להכריז על גולש אחר כטרול.
יותר מזה - אני גם רוצה להגיד שאני לאט לאט מקבלת תחושה לא נעימה, שיש פה גולשת מסוימת שנדמה לה שהיא "בעלת הבית" פה.
היא הקובעת הבלעדית למי מותר להתבטא ולמה, היא האחראית הבלעדית לברך לשלום את החדשים או לנזוף במי שהיא מחליטה שראוי לנזיפה.
אני יכולה להתעלם מהודעות אקראיות שהתוכן שלהן לא מוצא חן בעיניי. היו פה כמה כאלה, לא לקחתי את זה קשה, כי ככה זה בפורומים. קצת יותר קשה לי להתעלם מהודעות של מישהי מאוד דומיננטית, זה עושה לי תחושה הרבה יותר בעייתית ואם אני אפסיק לכתוב פה - זה יהיה בגללה, לא בגלל טרולים מזדמנים.

לעצם העניין:
אנחנו יכולים עד מחר לכתוב אחד לשני שבתולין זו לא בעיה, זו לא צרעת שצריך להיפטר ממנה ולא צריך להיכנע לתכתיבים מטופשים של החברה.
מצד שני, בשרשור של הקופיפה, היו פה לא מעט אנשים שהרשו לעצמם להגיד, שבעניין השומן כן כדאי להיכנע לתכתיבים של החברה...
יש פה כאלה שלא רואים במצבם בעיה, הם אוהבים את הלבד שלהם ורוצים להישאר בתולים לנצח. זה בסדר גמור, כל אחד צריך להיות שלם עם עצמו ועם החלטותיו. אבל, יש פה גם כאלה שרואים במצב שלהם בעיה, אני מניחה שמלבד קבלת האישור והתחושה שהם לא לבד, הגולשים האלה מחפשים (אולי) גם אי אילו עצות כדי לשנות את מצבם. לא ייתכן שכל מי שתומך בדעה הזו, יכונה פה מיד "טרול" ויעלו קריאות לגרש אותו.
אני גם לא רואה לנכון לעשות את החיתוך המגדרי של "לבנות קשה יותר" - זה עניין אישי ואני לא מוצאת סיבה להגיד שלבנים זה עניין טכני בלבד, כמו שאני לא רואה סיבה להגיד שלכל הבנות קשה יותר כי יש הרבה יותר רגש. כל אחד ואחת ותחושותיו/ה האישיות.
מי שרוצה לכתוב רק כמה זה נחמד ונעים להישאר בתול ולא להיות בזוגיות אף פעם, בלי לקבל דעה שונה - מוזמן לפתוח קומונה סגורה.
כל עוד הפורום הזה פתוח - אתם לא יכולים למנוע מאף אחד לכתוב פה.

מנומשת27

New member
מסכימה ולא מסכימה

מצד אחד, אין ספק שהעלאת תכנים - יהיו אשר יהיו - לרשות הרבים, גוררת אחריה באופן אוטומטי גם אפשרות לבקורת ואי-הסכמה אפשרית. ואין ספק שכשמדובר בסוגיות רגישות, כל בקורת, ולו העדינה ביותר, עשויה לפגוע ולהעליב. זאת ועוד- לו על כף המאזניים היה נח חופש הביטוי מול רגישות הפרט, הייתי ממהרת להגן על חופש הביטוי. כי הפרט יכול לגדל עור פיל או פשוט להפסיק לפרסם, ולחופש הביטוי אין תחליף.

אז הבה נשקול רגע את הסוגיה בצורה רציונלית: האם חופש הביטוי של מישהו עומד להיפגע כתוצאה מהתביעה (כן, התביעה) להתנהל ביתר רגישות כאן בפורום? (ולצורך העניין אני מדברת גם על אמירות בנושא משקל גוף, שם ההתנהלות הייתה אפילו יותר מבזה). האם, ע"י כך שנשלול ממישהו את הזכות להביע את דעותיו כאן בפורום, נשלול ממנו באופן אבסולוטי את הזכות להתבטא?

הדבר היחיד שנשלול ממנו הוא כנראה הזכות והיכולת לפגוע ישירות במושאי ההטרדה שלו.

לטרולים דפוס פעולה מאוד פשוט. טרול לא מעוניין להביא בשורה לעולם: טרול מעוניין להקטין אנשים אחרים. לכן דעתו תשמע בזמן ובמקום שיאפשרו לו לחזק את עצמו באמצעות הקטנתו/השפלתו/הגחכתו של אדם אחר. בין אם מדובר ב"עצה טובה", בין אם מדובר ב"בקורת מלומדת", בין אם שטף גסויות מתלהם.

להגיד אפשר כמעט כל דבר: רק טרול ימען את דבריו כך שיפגעו במישהו. אז אם לטרולים האמורים חשוב כל כך להפיץ את בשורתם, הם מוזמנים לפתוח בלוג או למצוא במה רלוונטית, או פשוט להתנסח בצורה לא-פוגענית.

stam45

New member
העניין הוא

כמו שנאמר, שמדובר פה בפורום ציבורי ולא בקומונה סגורה.
וכמו בשאר הפורומים בתפוז יש תקנון ברור של מה מותר ואסור להעלות, והדברים עליהם את מדברת הם מותרים. אי אפשר לחסום חצי פורום כי החצי השני רגיש יתר על המידה.

בעניין הטרולים גם הגזמתם, המשמעות של טרול ייחודית מאוד והכוונה לגולשים שמציקים, פוגעים ממציאים ומנסים למשוך תשומת לב לשם הבידור העצמי שלהם בלבד. אנשים שמבקרים או מציגים עמדה שונה מקומם בהחלט פה, וסיווגם כטרולים לא פחות גרוע ממה שאתם מרגישים שהם עושים לכם.

מנומשת27

New member
במה אנשים שמותחים בקורת פוגענית לשם הבידור

העצמי שלהם בלבד שונים מטרולים? בגלל שבקורת מסוימת היא תקינה פוליטית לכאורה ובקורת אחרת פחות תקינה פוליטית? מפני שלגיטימי לבקר בתולים ושמנים, אבל נכות והשתייכות לעדות המזרח הם משהו שאסור לבקר? עם כל הכבוד, לא מדובר כאן בחופש הביטוי, מדובר כאן בחופש ההעלבה. ומי שמשתמש באלימות מילולית במסווה של בקורת הוא טרול. קל מאוד לזהות את זה, זה דפוס חוזר ואין שום סיבה לכבד או לשתף עם זה פעולה. ועם פירושו של דבר לחסום חצי פורום - אדרבא. אני בעד.

יחד עם זה, ותקני אותי אם אני טועה

עליי כגבר מוטלת החובה להיות זהיר בדעות שאינם נישאות בגופי, והן שלכן, נשים.
דעה של אישה היא כבר יותר לגיטימית.
דעה מתוך חויה משותפת אף היא לגיטימית
ידענות מתוך בורות או התנשאות, לדעתי, אינה יכולה להכתב כאן.
ואין זה משנה אם הכותב הוא טרול או פוגען..
חבר לפורום ידע, לדעתי, לתקן את דרכו.

אני מבינה אותך ומזדהה איתך 100%!!

אני הרבה שנים גולשת בתפוז ובפורומים אבל...עם השנים שבהם נפגעתי פעם קשה ופעם מעט אבל זה תמיד יתן אותו אפקט, למדתי.....שהדרך הכי טובה זה להעלים עין!

יש מליון אנשים עם דעות שונות משלנו, יש מליון אנשים שכותבים מבלי לעבור על ההודעה לפני השליחה(לבדוק, אם הכל תקין וכו') אבל זה המציאות, המציאות קשה ואכזרית ואם נשים לב לכל דבר אנחנו נמות במהרה מהתקף לב וכו'.

אני אומרת שאם יש משהו שבאמת פגע בך קשות(בלי קשר לרגישות יתר) תפני למנהל תנסי להסביר את הצד שלך ומה פגע בך, אבל לרוב אני מציעה פשוט לעצום עיניים ולדלג מעל תגובות שפוגעות בך, זו הדרך הכי טובה לצלוח את המציאות הקופחת

Reyn

New member
הרבה יותר מומלץ להפסיק להיפגע מכל דבר

שאדם זר כתב לך (או לה) באיזה פורום באינטרנט. לא לדלג, לא להעלים עין, אלא להבין למה האמירה הזו פוגעת בך, ולהתגבר על זה.

באופן כללי, אנשים נפגעים בעיקר מעלבונות שהם מרגישים שהם נכונים. לדוגמא: בחורה רזה שיודעת שהיא רזה לא תיעלב אם יקראו לה "שמנה", כי זה פשוט לא נכון. בחורה רזה שחושבת שהיא שמנה כן תיעלב כשיקראו לה "שמנה", והפיתרון הוא לא להתעלם אלא לשנות את התפיסה שלה ולהפנים שהיא לא שמנה.
בחורה שמנה שיש לה בעיה עם המשקל שלה, תיעלב ותיפגע מאוד ממי שיקרא לה "שמנה" - הפיתרונות האפשריים הם או לרדת במשקל או להחליט שהיא משלימה עם המשקל שלה ואין לה בעיה איתו. בחורה שמנה שאין לה בעיה עם המשקל שלה לא תיעלב אם יקראו לה "שמנה" - אולי היא תתעצבן, אבל לא תיקח את זה ללב.

מבינה את הנקודה?

הייתי שם ראיין

אבל זה לא ממש תרם למצב, הייתי גם במצב להפסיק להפגע והייתי גם במצב שהייתי שמנה ונפגעתי מהעלבות כאלה,

אבל, הבנתי שלהפסיק להפגע זה בדיוק כמו להעלים עין, הכוונה הייתה בלהעלים עין בזה שלא לקחת אישית כל דבר שאומרים לנו, להסתכל על זה בצורה אדישה ולעבור הלאה,

אני אישית בניתי לעצמי אופי מאוד חזק ונוקשה שבאמת....הפכתי לטיפוס כל כך אדיש שמעטות הפעמים שממש הצלחתי להפגע בשנים האחרונות, אני אוהבת לשחק אותה אנושית וכזו שכן יכולה להפגע ולחוש תחושות למינהם, אבל בתכל'ס, זה לא ככה באמת. אני באמת מתעלמת מהודעות פוגעות(בזמן האחרון פחות נתקלת בזה אם בכלל) ופשוט מעבירה את זה הלאה, תכל'ס זה עולם וירטואלי והאדם השני שמגיב לא באמת מכיר ויודע מי אני, אז לא שווה להפגע ממי שלא מכיר אותך באמת

avi1283

New member
ממש לא מסכים

החברה מתייחסת חרא לאנשים שיותר שמנים, וברור שזה מפריע שהחברה מתייחסת רע יותר. חלק מהיחס הזה זה ירידות של אנשים על כך אז ברור שוב שזה יפריע.
באותה מידה שמפריע להומאים שיתנקלו עליהם על כך מליולית, לא בגלל שזה בעייתי להם להיות הומאים, אלא בגלל שזה חלק מהיחס הרע שהם מקבלים, אותו דבר אלימות מילולית והעלבות כלפי שחורים ערבים ועוד,
אז מי שנעלב לא צריך להסתכל אל עצמו, אלא מי שפוגע צריך לבחון את עצמו לקבל את הביקורת על מה שהוא עושה, ולהפסיק לפגוע באנשים אחרים.

Reyn

New member
כבר הסברתי כאן 20 פעם ש"החברה"

לא ממש מתייחסת לדברים ברמה האישית, ועיקר הבעיה נמצאת בראש של כל הנפגעים וה"נרדפים" למיניהם.

למעלה