תגידו,מה שהולך פה זה רציני?

קריסטה

New member
זה ממש לא נכון

אני מכירה מישהי ממש שמנה, בחורה סך הכל מוצלחת וטוב לה בחיים, חכמה, מסיימת תואר, מאורסת והכל, לא בדיוק איזו מסכנה.
לא מפסיקים להציק לה אנשים זרים ברחוב לגבי המשקל שלה, ברמה אבסורדית שזה פשוט לא נתפס.
החברה שונאת את כל מי שלא בא לה טוב בעין, ושמנים זה חלק מזה.

Reyn

New member
נו באמת.

עשי לי טובה, קריסטה. את בחורה מפוכחת. את מסתובבת ברחוב כמוני וכמו שאר האנשים. כמה פעמים ראית שמתנכלים ברחוב לזרים מוחלטים בגלל המשקל שלהם (או מכל סיבה אחרת)? ב-24 שנותי לא ראיתי אירוע כזה אפילו פעם אחת.
אני לא אומר שזה לא קורה לעולם. סביר להניח שזה קרה לחברתך פעמיים-שלוש, וזה דבר מזעזע ונורא שלא צריך לקרות לאף אחד. אבל לא יתכן שזה קורה לה כל הזמן - הרבה יותר סביר שהיא בטראומה מהפעמים הבודדות שזה קרה, ומרגישה נרדפת גם כשלא באמת מנסים להטריד אותה ולהתנכל לה.

חוץ מזה, ילדים דוחים ברחוב לא מייצגים בשום צורה את החברה הרחבה.

קריסטה

New member
אתה מניח הנחות על סמך כלום

לא מדובר בילדים, מדובר באנשים בוגרים.
וכן, לאנשים יש חוצפה. אנשים זרים העירו לי לא פעם על דברים מוזרים (סתם דוגמא - על זה שאני קוראת בלייזר ומה פתאום אישה קוראת את זה).

אני יודעת על פעמיים שלוש שזה קרה לה, אבל כל פעם שהיא שיתפה, מישהי, אחת או יותר, שיתפה בדבר דומה שקרה לה. אז היא לא היחידה.

יש בעיה חברתית עם שומן, ועם אנשים מעל מידה מסויימת.
נראה לי נורא מוזר להתכחש לזה.

Reyn

New member
נו, איך את סותרת מה שאמרתי?

ראשית, את יודעת על פעמים ספורות שזה קרה לחברתך - רחוק מאוד מ"לא מפסיקים להציק לה ברחוב".

שנית, צריך להפריד בין הערות פוגעניות באמת, לפליטות פה טפשיות שנובאות מפליאה/סקרנות. ההערה שקיבלת על בלייזר היתה חסרת טאקט, אבל בואי נשים דברים בפרופורציה, היא לא צילקה את נפשך ופגעה בבטחונך העצמי, נכון?

ולבסוף, גם אם לא מדובר בילדים אלא באנשים בוגרים, זה לא משנה את העובדה שכמה כולירות לא מייצגים את החברה ככלל. יותר מזה, מי שמעיר הערות לאנשים זרים במקום ציבורי הוא עצמו לא אדם נורמטיבי, לפחות חלקם היו ודאי תמהונים, ולא צריך לייחס חשיבות או משמעות כלשהי למה שהם אומרים, ודאי שלא כייצוג ליחס החברה.

Reyn

New member
ולגבי השורה האחרונה-

אני פשוט לא מבין מה זה "החברה".
לצורך העניין, החברה שונאת חילונים. עובדה, סעי במכונית בשכונה חרדית בשבת ותראי שזורקים עליך אבנים.
בנוסף, החברה שונאת חרדים. עובדה, כנסי לפייסבוק של רוב מצביעי לפיד, תראי איך הם מתבטאים נגד דתיים.
בנוסף, החברה מתה עם דוגמניות עם מראה משופץ ומעובד במידה מוגזמת. עובדה, רוב המגזינים, הפרסומות וגופי האופנה מעסיקים דוגמניות כאלה.
לצד זה, החברה שונאת דוגמניות רזות. עובדה, כנסי לכל כתבה על עולם האופנה והדוגמנות וראי את עשרות או מאות התגובות על ניצול והחפצת נשים, עיוות אידאל היופי וכו'.

הפואנטה היא, כמובן, שה"חברה" מורכבת ממליוני או מליארדי אנשים עם מגוון עצום של דעות וטעמים אישיים. להרבה אנשים אפילו אין דעה בנוגע להרבה סוגיות. כל טיעון שמתייחס ל"חברה" כגוף אחיד ומייחס לה אג'נדה אחידה הוא שגוי מבסיסו.

Reyn

New member
מתה עם=מתה על

C l u e

New member
אתה צודק בהחלט, אתם לא מדברים על אותו דבר

נכון שהחברה מתייחסת חרא, אבל זה לא משהו שנתון לשליטתנו.
במצב שאינו נתון לשליטתנו, יש לנו שתי דרכים להתמודד; האחת היא לצפות שהדבר שאינו בשליטתנו (לעניינינו, יחס החברה) ישתנה מעצמו. אני לא אוהבת את הדרך הזאת, היא מתכון בטוח לאכזבה ותסכול. השניה היא להתמודד בדרכים שכן בשליטתנו, קרי לשלוט בתגובה שלנו כלפי יחס מזלזל של החברה.

avi1283

New member
אני מבין

שאת יותר מדברת על איך אפשר להתמודד כשאין ברירה עם זלזול ואלימות מילולית.
אך בעיני זה מורכב וכמו עם אלימות פיזית, אין באמת פתרון או דרך נכונה. עם זלזול אפשר להתעלם, לכעוס על הצד השני, לנסות עבוד על עצמנו שזה יפריע כמה שפחות בכל מיני דרכים. אז כל אחד יעשה את שהוא מאמין שהכי טוב בשבילו ובהתאם לסטיאוציה,
אבל אין באמת פתרון אידאלי, כי אלימות מילולית כמו פיזית היא באמת בעייתית ופוגעת.
אז האחריות היא עלינו כסביבה שאנשים לא יתקלו באלימות וצטרכו להתמודד עם זה כמה שפחות. ונעשה זאת שכאשר מישהו מתלונן כמו כאן נפנה את האשמה למי שפוגע וגיד מה הוא היה צריך לעשות, במקום לתת עצות למי שנפגע, וברור לי שזה בא מכוונה טובה ורצון לעזור, אך נראה לי שהכי יעזור לו זה לחזק ולהצדיק את מי שנפגע, ולהגיד כמה זה לא לגיטמי לפגוע ונפעל כדי למנוע את זה.

bmno

New member
לא מסכימה, זה סתם קשקוש פסיכולוגיה

בשקל שאנשים אוהבים להגיד. אנשים נפגעים גם מדברים שהם לא חושבים שהם נכונים.
אם הדברים נאמרו (נכתבו) בצורה אלימה ופוגעת הם בד"כ פוגעים.

Reyn

New member
אם את נפגעת מדברים שאת לא חושבת שהם נכונים,

אז בתת מודע את חושבת שהם נכונים.

bmno

New member
ידעתי שתכתוב את זה

רואים איזה נהדרת התיאורית פסיכולוגיה בשקל הזאת, אי אפשר להפריך אותה. כי אם מישהו נעלב ממשהו שהוא יודע שהוא לא נכון, אז הוא בעצם בתת מודע הןא כן חושב שזה נכון. זה פשוט אקסיומה, נעלבת - אז אתה חושב שזה נכון.
כמובן שהפרופסור לפסיכאטריה ריאן יודע ומכיר את התת מודע של אנשים שהוא מעולם לא פגש יותר טוב מהם.
תודה רבה פרופסור ששיתפת אותנו בתיאוריות פורצות הדרך שלך ותובנותייך על התת מודע שלנו.

מנומשת27

New member
וזו פשוט צורה אחרת להגיד

שבמקום שאתה תיקח אחריות על דבריך, תשקול אותם ואת ההשפעה שעשויה להיות להם על הצד השני, האדם מצידו השני של המסך, יהיה אשר יהיה, צריך לספוג את כל מה שמתחשק לך להטיח בו.

Reyn

New member
אממ, לא, לא ממש.

זו דרך להגיד שבלי שום קשר לדברים שנאמרו, כדאי לצד השני ללמוד להתמודד איתם - לטובתו. אבל כמובן שלא מכריחים אף אחד, כולם מוזמנים להיפגע כאוות נפשם..

תקין - תקול - נורמטיבי ושאר הגדרות

יש לעניין שהעלית כמה זויות הסתכלות.
ראשית ברמה הפרקטית. נורמטיבי זה בסך הכל סטטיסטיקה. הרוב המוחלט של הנשים בגיל 30 אינן בתולות כך שאישה בת 30 שהיא בתולה זה לא מצב נורמטיבי.

זה שמישהו נמצא במצב שהוא איננו נורמטיבי עוד לא אומר הרבה. למשל מי שהוא גאון הוא במצב לא נורמטיבי, האם זה רע להיות גאון?

החשוב נמצא ברמה הפרטנית ולא הסטטיסטית. האם את מרצונך החופשי מעדיפה להיות בתולה או שהמצב הזה הוא בדיעבד עקב קושי כל שהוא (פיזי, רגשי,נפשי, חברתי, קוגניטיבי).

אצל חלק גדול מהאנשים שהם בתולים בגיל הזה הבתולים אינם מבחירתם החופשית. הם היו מעדיפים שהמצב יהיה אחר. שכן יהיו להם חיי מין, זוגיות וכו'

לגביי בקשתך למתן את התגובות כאן. בקשה זו הינה בעייתית מאוד מכמה סיבות. הראשונה אין לך שליטה על מה שאחרים כותבים. השניה יכול אדם לכתוב משהו בכוונה טובה אך אצלך הוא יצור תגובה קשה. זה יותר קשור ליכולת ההתמודדות שלך מאשר למה שנכתב כאן.

אם את מזהה שיכולת ההתמודדות שלך עם מה שנכתב כאן נמוכה מדיי אז זה לכשעצמו נקודה ששווה לך לעשות לגביה משהו.

avi1283

New member
לא

אפשר להיות אלימים מילולית עם קללות (שאני מניח שאתה לא רוצה לאפשר) ואפשר להיות אלימים עם ביקורת וירידות שזה ממש לא לעניין ולא מקומך להעביר.
אז כן בטח שצריך לבקש למתן, למי אכפת אם למישהו הכוונה טובה אם הוא לא יודע להתחשב ולא לפגוע באחרים, ולפנות למי שיורדים עליו ולהגיד שהוא זה שצריך לדעת להתמודד במקום לפנות למי שפגע, זה בעיה מאוד גדולה בחברה שלנו.
והכל כדי אלק לשמור על חופש הביטוי שיוכלו לפגוע חופשי באנשים אחרים.

למעלה