תגידו...

רוני...

מדינת ישראל היא ראששית מדינה יהודית. רק אחר כך היא מדינה דמוקרטית. אם כל מה שאתה מתלונן עליו היה מתקיים אז לא היה קיים הסכסוך עם הערבים. אי אפשר לקיים מדינה יהודית מבלי להתחשב בחוקי היהדות!

לכן

מדינה יהודית לא יכולה ליהיות מדינה דמוקרטית דמוקרטיה אומרת חופש דת! בישראל אין חופש דת אם היה חופש דת אז היית יכולה לקנות לחם בפסח וחזיר בסופר במקום זה חייבים ללכת לכל מיני מעדניות קטנות הדוסים משתלטים על המדינה תכירי בזה ישראל היא לא דמוקרטית

"משתלטים"

פירושו שפעם המצב היה שונה. המדינה הזו קמה מתוך ידיעה ברורה שזה יהיה המצב. כאן זה לא ארצות הברית! ברור שאין חופש דת! לא שמעת על הסכם הסטטוס קוו?! עזוב, זה לא דיון לפורום הזה.

כן, משתלטים

המצב אומנם מעולם לא היה שונה, אבל עכשיו אנחנו בזמנים קצת יותר מתקדמים משנות החמישים המוקדמות... אז אני בטוח שלאף אחד בארץ לא הייתה בעיה עם כאלה דברים כי אף אחד בכלל לא חשב לקנות לחם בפסח, אבל עכשיו אנחנו בזמנים אחרים וישראל מחשיבה את עצמה בתור מדינה "דמוקרטית" ו"מתקדמת" אבל האמת היא שישראל מאוד דומה לאיראן לישראל יש שר דתות נכון? את חושבת שזה במקרה שהוא דוס?

suffer

New member
תאמת אתה צודק (רוני לא?)

ישראל גם לא יכולה לקרוא לעצמה מדינה דמוקרטית בעוד שהיא שולטת בערבים חמישים שנה

adam_a

New member
תעשה הפרדה קלה

דמוקרטיה היא צורה שלטונית (כמו פאשיזם וקומוניזם). מדינה דמוקרטית דוגלת בהשפעה של העם על הנעשה ע"י בחירות ומגבלות על ההנהגה. חופש דת הוא דבר אחר... והוא כבר שייך לסוג המדינה... במקרה הזה... מדינת כל אזרחיה- מדינה אשר לא כפופה לדת או שיוך אלא מדינה סוציאלית פתוחה לכולם. וליה צודקת... הסכם הסטטוס-קוו הוא האחראי על אי גידול חזירים בארץ והאיסור על הצגת (לא מכירת) חצץ בפסח... את כל הטנות יש להפנות לבן גוריון

ומה הקשר לפורום הזה בכלל?

לכו לפורום חופש, פורום תלונות וקיטורים, פורום יהדות.... שלא תגידו אחר כך שאני לא מתלוננת

וזאת

הוכחה שישראל היא לא מדינה דמוקרטית! ממתי במדינה דמוקרטית אסור לקנות לחם בפסח?! חייבים להתחתן עם רב?! אין חזיר בסופר?! הבשר והחלב חייבים ליהיות במקררים נפרדים?! לא מכניסים ספרים טובים שקשורים במאגיה לארץ?! (הכי קרוב שראיתי זה את החוק של קראולי רק!, קסם וכישוף ודברים דומים... לעומת קרוב לחמישים ספרים שונים של קבלה בחנות אחת~!) איך ישראל מעזה לקרוא לעצמה מדינה דמוקרטית?! היא דמוקרטית באותה מידה שאיראן דמוקרטית!

רמץ

New member
כן - באמת יש איזה קטע עם ספרים.

את כל החשיפה שלי לעולם הפגאני התחלתי עם ספר שבמקרה ידידה שלי קנתה בארה"ב. לפני זה לא היה לי מושג. יש פה עניין של אנטימסיונריות. מישהו יודע איפה אפשר להשיג פה את הברית החדשה?

bloodflower

New member
אם אתה רציני...

אני יכולה להביא לך מספר טלפון שדרכו ישלחו לך את הברית החדשה בחינם.

גם אפשר להשיג בלי בעיות את הקוראן

כל מגמת ערבית אצלנו בבי"ס (כולה 5 אנשים...) לומדים גם מהקוראן, ואני חייבת לציין, שעם כמה שאני אנטי סטראוטיפים והכל... אבל הקוראן הוא פשוט ספר ערבי!!! יש עליו מיליון נצנצים בצבעים מזעזעים (ירוק וזהב - should I say more?).

רמץ

New member
לא מזמן ידידה שלי ב-email שאלה

אותי על השמות העבריים של חברה´ מהתנ"ך. בין השאר היא הזכירה כמה מהשליחים. אז חיפשתי קצת במילונים וקצת באנציקלופדיות וקצת בכל מיני ופשוט לא הזכירו אותם בשום מקום. לכל היותר הזכירו את ישו, מריה, יוסף, יוחנן המטביל ופה ושם את יהודה איש קריות. תפסתי את עצמי בקטע של - ´מה הולך פה?´ מדובר בידע כללי ואי אפשר למצוא עליו שיט. חוץ מזה - שיש גם את כל הקטע של חזון יוחנן עם ארבעת הפרשים וכל מיני שהוא פסיכוטי אבל מעניין. אז כן, לא הייתי מתנגד בכלל לקבל את המספר הזה. זה גם לא כולל דמי משלוח? היה לי קטע ממש דפוק עם חבר שלי אתמול. הוא דיבר ודיבר על השנטיפי, ואני חשבתי שזה ממש טוב שלא הלכתי כי מה יש לי לחפש שם עם כל השאנטי והרגאי וגראס - הייתי משתגע. ואז חבר שלי עושה לי - אם אתה אוהב ויכוחים אתיולוגיים אז היו שם מסיונרים נוצריים שניסו להחזיר אנשים בתשובה וחלקו את הברית החדשה. חלק מהאנשים לקחו קצת. רציתי לירות בו! דבר אחד טוב היה בביצה המגעילה הזאת והוא פשוט התעלם מזה!

אני ממליץ על הסרט

Jesus Christ Superstar אופרת רוק מדהימה! בלי קשר לכלום סתם נזכרתי... אתה יכול להוציא אותה מהאוזן השלישית...

רמץ

New member
לא שמעתי, אבל אהבתי את

בריאן כוכב עליון של מונטי פייטון.

גם סרט ענקי

אבל אתה חייב לראות את ישו כוכב עליון (jesus christ superstar) סרט מעולה

גם סרט ענקי

אבל אתה חייב לראות את ישו כוכב עליון (jesus christ superstar) סרט מעולה

medichi

New member
על חתונה אזרחית,וזיבולי שכל

לא,אין עדיין לא ניתן להתחתן בעירייה במדינת ישראל,למרות שישראל היא מבין המדינות היותר מתקדמות שזה נוגע למושג "ידוע בציבור",הרבה יותר ליבראלית בנושא הזה מארצות הברית לדוגמא,אז מספיק להתבכיין 1.אין חזיר בסופר,נכון..2 מטר מהסופר יש חנות של רוסים שמוכרת בשר חזיר,ושאר מעדנים לא כשרים(ואני מגע מעיר בעלת ציבון מסורתי פחות או יותר). 2.אף אחד לא מכריח אותך להפריד בין בשר וחלב בבית שלך או במיסדעה לא כשרה 3. "לא מכניסים ספרים...בלה בלה בלה"... תרים את התחת מהכיסא,ואת היד מהמקלדת ותתחיל לתרגם ספרים(אתה ועוד ,קוטרים רבים אחרים),אז יהו ספרים,אין צנזורה שתפסול את הספרים האלה. ישראל היא מדינה דמוקרטית,אתה יכול לאכול כאן מה שאתה רוצה,לקנות מה שאתה רוצה ,בכל 4 שנים בכל מנהיג שאתה רוצה ,או להציע את עצמך למנהיגות. תפסיק כבר לקטר!!!,ואם אתה באמת מאמין במשוואה "אירן=ישראל" אתה יכול לעוף מכאן,העיקר שתפסיק לקטר!

אידיוט

כל הדברים שאמרת מראים על זה שלישראל אין שום זכות לקרוא לעצמה מדינה דמוקרטית! בקשר לספרים, מה הקשר שאני יכול לתרגם? אני לא רוצה ספרים בעברית, אני רוצה ספרים בארץ... אין לי בעיה לקרוא אנגלית, יש לי בעיה שבשביל לקנות ספר טוב אני צריך להזמין אותו מהאינטרנט ואחר כך עוד לחכות חודשיים שלושה עד שהוא מגיע... כן, אני רוצה לעוף מפה! אז מה? אני לא יכול בגיל 18 מיד אחרי הבגרויות אני עף מפה ומתמקם באירופה, כרגע, אני לא יכול... מבחינה טאורטית, כן, אני יכול לאכול מה שאני רוצה ולקנות מה שאני רוצה... אבל הדוסים מונעים מלהביא את מה שאני רוצה לארץ, אז אני יכול לקנות בשר חזיר במעדניה, למה אין בסופר?! אם תסתובב פעם בסופר בחול תוכל לראות ששם אתה יכול לקנות חזיר בסופר, בדיוק כמו שבארץ אפשר לקנות עוף ובקר... הייתי הרבה יותר שקט אם הייתי קונה את הבשר שאני אוכל בסופר ולא במעדנייה קטנה... אם אתה רוצה להתחתן בארץ אתה חייב להתחתן עם רב, זה נראה לך דמוקרטי?! "אם אתה רוצה להתחתן בצורה חוקית אתה חייב לעבור חתונה יהודית..." זה לא דמוקרטיה! ישראל היא לא מדינה דמוקרטית! ואתה אידיוט

למעלה