תהיה על ספרים ומדע

sagima

New member
א. מה רע בפשרות?

ב. זה לא צריך להפוך ליצירת מופת כי לא אמורים לקרוא את הקומיקס בשביל הפן האומנותי שלו, הרי המדע זה החלק החשוב והעיקרי, לא? ג. http://www.xkcd.com/

the YOOK

New member
וכבר נאמר "יפה כוחה של פשרה מן הדין"

(מסכת סנהדרין, הסיבה היא שפשרה לא ניתן לבטל גם אם עשה אותה רק דיין אחד, ואילו דין של דיין אחד אינו דין ויכול להתבטל...)

ailag

New member
א. למה להתפשר על הבינוני כשאפשר לנסות

לעשות משהו יותר מוצלח? ב. לא בדיוק, היופי בקויקס זה השילוב בין השניים. וכבר היו סיפורים שלא היה לי כוח אליהם כי הציורים היו מוזרים מדי. ג. על זה דיברתי בהודעה הקודמת

ailag

New member
מה? לא הבנתי

אם התכוונת לעלילה, אז כאמור אני לא מתכוונת לכתוב משהו עלילתי.

kaplanal

New member
אני מתכוון לגיבורי הקומיקס

אצילי הנפש ויפי התואר שנלחמים עם הרוע ותמיד מנצחים בסןף

ailag

New member
אתה מתכוון לז'אנר מאוד מסוים במדיום

שלא קשור לז'אנר בו אני מתכוונת לכתוב, ולא קשור לז'אנרים אותם אני קוראת. אבל העיקר לזלזל במשהו שאתה לא מכיר
די, הגזמתם בשרשור הזה. אמנם חלק גדול מהתגובות היו אוהדות ומשתפות פעולה, וזה מאוד נחמד ובאמת תודה, אבל אתה כבר השלישי שמתייחס לתחביב עיקרי שלי בתור משהו מאוד צר אופקים, ילדותי, מאוד תבניתי ("שנלחמים עם הרוע ותמיד מנצחים בסוף"?? קראת קומיקס אי פעם [שהוא לא לילדים קטנים] שאתה מדבר ככה?) ואני נעלבת מכל אחת ואחת מהן. אתם בעצם אומרים שכל ספר שקראתי בשנים האחרונות הוא סיפור עלילתי על "גיבורים אצילי נפש ויפי תואר שנלחמים עם הרוע ותמיד מנצחים בסוף", כלומר שאני קוראת רק ספרים מפגרים. זה מעליב. באמת. אתמול הייתי נורא עצבנית על השרשור והייתי צריכה לספור עד 10 לפני כל תגובה, הנה לך תגובה לפני שספרתי עד 10. והבהרה, למי שעוד לא הבין: קומיקס הוא מדיום. לכן החתימה שלי היא "אל תקראו לו ז'אנר". גם ספרות בטקסט היא מדיום וגם קולנוע. במדיום אפשר לכתוב סיפורים אדיוטיים על גיבורים שרק נלחמים ברוע ומנצחים, אפשר לכתוב בו סיפורי מדע בדיוני ריאליסטיים על פוליטיקה בעולם עתידני, אפשר לתעד בו סיפור של ניצול שואה (ויש כזה אחד שזכה בפוליצר) או התמודדות של מישהו עם מחלת הסרטן של אמא שלו (ויש אחד כזה שזכה בפרס אייזנר לקומיקס), אפשר לכתוב בו ספרים לילדים ואפשר לכתוב בו ספרים שלא הייתי נותנת לילדים לקרוא - ואפילו לא בגלל שיש בהם תכנים בוטים / "לא לילדים" אלא כי ילדים לא יבינו מה הולך שם. מי שלא יודע את זה, מי שחושב כמו קפלנאל פה, שיקרא שוב ושוב את מה שכתבתי לפני שיענה כי במקום לענות לי לעניין - לא מעט מגיבים מציעים לי פה סיפורים תינוקיים ואנימציה לילדים ביסודי. זה לא עסק ככה.

ailag

New member
+תוספת לפורום

סליחה שהשרשור הזה הפך לשרשור קומיקס
התכוונתי שיהיה יותר "האם זה יעזור למישהו בתואר / האם יסתכלו על זה" וכאלה, אבל היו כמה תגובות לא קשורות ומזלזלות שהקפיצו לי את הפיוזים, מה שגרר תגובות שלא קשורות למדע פופולרי.. אם כי מסקנה שכן אפשר להסיק פה היא שאחוז מסוים, לא גדול אבל לא קטן אם לשפוט מהשרשור, יתייחסו לזה כאל חומר לתלמידים בבי"ס / הסברים לילדים ביסודי שרוצים לצפות באנימציות / סיפורים עלילתיים על גיבורים שנלחמים ברשע. אלא אם אני אסביר להם ואתקן להם, ואני לא אלך אדם-אדם ואתקן את התגובה הראשונית הזאת. אז כנראה אותו אחוז לא גדול ולא קטן פשוט לא יקרא את מה שאכתוב ולכן אני צריכה לכוון לקהל יעד קטן משחשבתי. (אםםםםםם זה בכלל יצא לפועל אי פעם)

kaplanal

New member
לא התכוונתי להעליב

אני באמת לא כל כך מכיר את הקומיקסים,אבל ראיתי הרבה סרטי מדע בדיוני שמבוססים על קומיקסים (באטמן,סופרמן וכו') ורציתי להציע את עצמי לגיבור של הקומיקס

אחמס1

New member
לא לריב

אני חושב שסימון הטרול של גליה היה כהבנה של ההצעה שלך ל-"גיבור שנלחם עם הפרופסור הרע" ולא מכוון אליך. בכל מקרה, אני אודה לכם אם תפסיקו להשתמש בסימון הזה ששמור למטרות אחרות.

רעיון מעניין

על פניו נראה לי שזה יתאים יותר לסטודנטים שכבר למדו יחסות ורוצים לקרוא להנאתם. מבחינתי זה כמו לקרוא ספרים של לנדאו ליפשיץ לאחר שכבר למדת קוונטים. לכן, אני חושב שהמטרה שלך פונה דווקא לקהל יעד יותר מתקדם. לסטדנטים שרוצים להזכר או להבין טוב יותר את הנלמד. בכל מקרה זה יכול להיות מעניין

ailag

New member
וואלה

נקודה טובה.. עוזר לחשוב על מה ואיפה לשים דגש. (אם כי אני לא מכירה אנשים שקוראים לנדאו ליפשיץ להנאתם. או שהם קוראים וחוששים לספר? :) ) (בעצם לפחות 1-2 אני מכירה אישית)

22ק ו ס ם

New member
רעיון יפה רק שהקדימו אותך

בארה"ב יש סידרה שלמה של ספרים שמסבירה תחומים שונים במדע בעזרת קומיקס. הם נקראים cartoon guide to... הנה ספר לדוגמא בפיסיקה.

ailag

New member
הא, מגניב

שיערתי שעשו כבר משהו כזה.. אם כי עדיין יש לי במה להשיג אותם - הם פונים לקהל בלי רקע והם משתמשים בסגנון קצת שונה משלי (ציורים סביב טקסט, פחות במבנה הסטנדרטי) אז אכתוב משהו לא חדשני, גמטוב :)

למעלה